Stacks holder hack

transparetnt-dockjpg.jpg
Svi su već što čuli,što iskusili Leoparda, sve njegove dobre i loše strane, sigurnosne propuste i slično. Danas nas ne zanimaju propusti u firewallu, niti bugovi u mreži, danas ćemo se okrenuti Stacksima. Za sve one koji slučajno neznaju Stacks su jedan od 300 feature-a koji dolaze u Leopardu, u biti jednostavno folderi koje možete odvući na dock. Šta je tu novo pitate se i prije smo mogli foldere odvlačiti u dock. E pa sad, kad klikente na “dockani” folder iskoče vam trista čuda iz ekrana, točnije dokumenti sadržani u tom folderu iskoče iz njega kao harlekin, kako bi omogućili bolji i lakši pristup dokumentima, i koliko znam isključivo Leopard feature. E sad postoji jedan problem,

bar za mene. Koliko god da sam se radova Stacksima, jednom kad sam ih vidio u živo, moj entuzijazam je malo spasnuo. Dokumenti koji se nalaze u tim folderima prikazuju se “sljepljeni” jedan iza drugoga, što je bar meni “neugledno” za vidjeti.

stacks-ruzno.jpg

Međutim nedavno sam naletio na odlično riješenje, odnosno mali “hack” koji znatno poboljšava vizualni dojam. Radi se o polu transparetnim ikonama koje se tweakaju pomoću malo terminal magije kako bi ostale na vrhu popisa i tako dale privid kontejnera u koji se svi ostali dokumenti “stackaju”.

stacks-1.jpg

Ovaj mali “hack” nam dolazi iz zemlje izlazećeg sunca,na blogu Optica Optima je sve u detalje objašnjeno pa ako netko zna katakanu može nastaviti čitati njegov blog :).

Procedura je sljedeća, ovdje možete skinuti set ikona, koje otpakirate gdje god vam drago. Nakon toga kopirajte odgovarajuću ikonu u folder koji želite smjestiti u Dock. Nakon toga u Terminalu iz foldera kojeg uređujete zadate naredbu za promjenu “timestampa” ikone koju ste odredili. Dakle u slučaju da se radi u Downloads folderu :

cd Downloads
touch -mt 202001010101.01 ” Downloads “

I to je to.Naredba mjenja datum ikone na 1.1.2020 što će je zadržati na vrhu stacksa. Naravno sotrirajte dokumente po datumu i gotovi ste Folderi bi nakon malo tweakanja trebale izgledati puno ljepše.

dock-33.jpg