Stacks holder hack

Now Reading
Stacks holder hack

transparetnt-dockjpg.jpg
Svi su već što čuli,što iskusili Leoparda, sve njegove dobre i loše strane, sigurnosne propuste i slično. Danas nas ne zanimaju propusti u firewallu, niti bugovi u mreži, danas ćemo se okrenuti Stacksima. Za sve one koji slučajno neznaju Stacks su jedan od 300 feature-a koji dolaze u Leopardu, u biti jednostavno folderi koje možete odvući na dock. Šta je tu novo pitate se i prije smo mogli foldere odvlačiti u dock. E pa sad, kad klikente na “dockani” folder iskoče vam trista čuda iz ekrana, točnije dokumenti sadržani u tom folderu iskoče iz njega kao harlekin, kako bi omogućili bolji i lakši pristup dokumentima, i koliko znam isključivo Leopard feature. E sad postoji jedan problem,

bar za mene. Koliko god da sam se radova Stacksima, jednom kad sam ih vidio u živo, moj entuzijazam je malo spasnuo. Dokumenti koji se nalaze u tim folderima prikazuju se “sljepljeni” jedan iza drugoga, što je bar meni “neugledno” za vidjeti.

stacks-ruzno.jpg

Međutim nedavno sam naletio na odlično riješenje, odnosno mali “hack” koji znatno poboljšava vizualni dojam. Radi se o polu transparetnim ikonama koje se tweakaju pomoću malo terminal magije kako bi ostale na vrhu popisa i tako dale privid kontejnera u koji se svi ostali dokumenti “stackaju”.

stacks-1.jpg

Ovaj mali “hack” nam dolazi iz zemlje izlazećeg sunca,na blogu Optica Optima je sve u detalje objašnjeno pa ako netko zna katakanu može nastaviti čitati njegov blog :).

Procedura je sljedeća, ovdje možete skinuti set ikona, koje otpakirate gdje god vam drago. Nakon toga kopirajte odgovarajuću ikonu u folder koji želite smjestiti u Dock. Nakon toga u Terminalu iz foldera kojeg uređujete zadate naredbu za promjenu “timestampa” ikone koju ste odredili. Dakle u slučaju da se radi u Downloads folderu :

cd Downloads
touch -mt 202001010101.01 ” Downloads “

I to je to.Naredba mjenja datum ikone na 1.1.2020 što će je zadržati na vrhu stacksa. Naravno sotrirajte dokumente po datumu i gotovi ste Folderi bi nakon malo tweakanja trebale izgledati puno ljepše.

dock-33.jpg

About The Author
Luka Sučić
Dugogodišnji zaljubljenik u tehnologiju općenito, "all things digital" i naravno Apple. Geek u pravom smislu riječi. Svu svoju kreativnu energiju u proteklih godinu dana unio je u razvoj i podizanje hrvatskog Apple community-a kroz MacKorisnik. Interesi često variraju ovisno o raspoloženju i uključuju sve teme vezane uz Apple Inc, s posebnim naglaskom na iPhone, a pogotovo na iPhone "hacking community". Ponekad ga uhvati fascinacija temama o ekonomiji, financijama kao i marketingu, odnosno PR-u koje uvijek pokušava promatrati kroz prizmu Apple-a, ali ne i isključivo. Ne treba napominjati i poseban interes prema glasinama i teorijama vezanim uz Apple i nadolazeće proizvode. Osim tema vezanih uz Apple, pokazuje popriličan interes u proučavanju pojave društenih mreža i novih medija i poslovnog aspekta koje povlače sa sobom. Otac prekrasne djevojčice i muž poprilično tolerantnoj ženi s razumijevanjem za njegove hobije.
7 Comments
Leave a response
 • MoschuS
  11. studeni. 2007. at 14:10

  Odlicno!
  Kad sam prvi put vidio tocno kako Stacksi rade lagano me razocaralo to sto je sve zapravo neuredno i sto Apps folder najcesce ima ikonu Adress Booka (ili eventualno Apertura) sto je po meni poprilicno zbunjujuce i neuredno ali ovo poprilicno spasava stvar.

 • 11. studeni. 2007. at 14:28

  Stvarno dobro, stvar je fakat jednostavana da sam se totalno zbunio jer sam tražio neku kemiju sa skriptama, a kad ono…

  Preporučam,,

 • Toni Milovan
  11. studeni. 2007. at 16:53

  Odlično. Ako vas ikonice zezaju samo ih preimenujte, tako da uklonite prazno mjesto na početku i na kraju imena.

 • mpontoni
  24. studeni. 2007. at 00:14

  ista ta stvar s može učiniti i na način da se u predmetnom stack folderu kreira novi prazni foldera, a ime mu se kreira tako da je prvi znak u imenu “_“, “0“ ili “space“ te se pod izbornikom sort odredi da se sortiraju fileovi po imenu.

  tako sam ja napravila i super funkcionira.

 • Darko
  24. studeni. 2007. at 02:21

  Svaka čast…zamijenila kretivnošču par linija koda…:)

 • 19. prosinac. 2007. at 22:27

  Promjenjena je adresa do onog .zip fajla sa ikonicama.

  Nova je http://www.geocities.jp/chy065/ na kojoj se može naći više vrsta ovih ikonica 🙂

 • Luka Sučić
  19. prosinac. 2007. at 23:16

  Thx mario baš sam se pitao šta je sa tim bilo 😀

Leave a Response