Apple prodao 2 milijuna iPada u manje od 60 dana

Now Reading
Apple prodao 2 milijuna iPada u manje od 60 dana


iPad prodan u 2 milijuna primjeraka u manje od 60 dana. Ova vijest nije mogla doći u bolje vrijeme za Apple. 28 svibnja je krenula prodaja u 9 zemalja i sigurno će poslužiti kao katalizator daljnje prodaje. Također je spomenuto da u ovom trenutku postoji preko 5000 aplikacija za iPad a kako se čini ta se brojka eksponencijalno povećava.

Naravno mi još uvijek čekamo vijest o početku prodaje međutim čini se da neće tako skoro. U lipnju bi trebala krenuti i prodaja u dodatnih 9 zemalja u kojima nas nažalost nema. Sa druge strane domaći operateri su započeli rat “microSIM” karticama vjerojatno kao pripreme za trku koja će se voditi kada u Hrvatsku stigne 3G verzija iPada. Do tada nam ne preostaje ništa nego gledati i špekulirati o cijenama i datumu dolaska koji će po svoj prilici biti u kasnu jesen.

About The Author
Luka Sučić
Dugogodišnji zaljubljenik u tehnologiju općenito, "all things digital" i naravno Apple. Geek u pravom smislu riječi. Svu svoju kreativnu energiju u proteklih godinu dana unio je u razvoj i podizanje hrvatskog Apple community-a kroz MacKorisnik. Interesi često variraju ovisno o raspoloženju i uključuju sve teme vezane uz Apple Inc, s posebnim naglaskom na iPhone, a pogotovo na iPhone "hacking community". Ponekad ga uhvati fascinacija temama o ekonomiji, financijama kao i marketingu, odnosno PR-u koje uvijek pokušava promatrati kroz prizmu Apple-a, ali ne i isključivo. Ne treba napominjati i poseban interes prema glasinama i teorijama vezanim uz Apple i nadolazeće proizvode. Osim tema vezanih uz Apple, pokazuje popriličan interes u proučavanju pojave društenih mreža i novih medija i poslovnog aspekta koje povlače sa sobom. Otac prekrasne djevojčice i muž poprilično tolerantnoj ženi s razumijevanjem za njegove hobije.
10 Comments
Leave a response

Leave a Response