Predstavljen iPhone 5

Apple je jučer napokon svijetu prikazao iPhone 5. iPhone 5 je ljepši i brži od svog prethodnika i to je zapravo to. Valjda smo po prvi put dobili novu značajnu verziju bez nekakve nove “revolucionarne” funkcionalnosti. Da, bez straha možemo reći da je nova verzija bez novih “featurea” jer sve što je prikazano je unaprjeđenje postojećeg. Ili je manje ili je veće ili je brže ili je drugačije ili je ljepše, no ništa od predstavljenog nije stvarno novo.

Dakle dobili smo upravo ono što se već mjesecima špekuliralo da ćemo dobiti. Ni više, ni manje i time smo izgubili onaj osjećaj novotarije koji je uvijek pratio ovakva predstavljanja.

Od napravljenih promjena moram priznati da me najviše mučila naizgled bezrazložna promjena veličine ekrana, no čini se da i za to postoji razlog. Meni najrazumnije zvuči objašnjenje da je uređaju trebala veća baterija za napajanje LTE čipa, a povećanjem ekrana napravilo se mjesta upravo za nju. Ako je to istina onda i dalje stoji da Apple na svojim proizvodima ne radi promjene samo radi promjena, pa svi zabrinuti mogu bar nakratko odahnuti.

Kupiti ili ne kupiti? Vrlo jednostavno, ako vam je stari iPhone na izdahu ili ako ste nezadovoljni svojim postojećim telefonom onda svakako kupiti. Ukoliko ste zadovoljni postojećim uređajem možete slobodno preskočiti, jer valja napomenuti da pojavom petice 4S nije puno izgubio na seksipilu.