MacBook Pro – Razočaravajući prvi klik

Najnoviji upis u ‘First Click’ rubriku stranice The Verge dotiče se uređaja sa kojim je već svatko tko prati tech vijesti upoznat: Appleov novi MacBook Pro, ili kako ga tehnološki div naziva, “budućnost notebooka”.

No da li je MacBook Pro uistinu budućnost notebooka ili samo još jedan u nizu proizvoda kojima nedostaje inovacije, ostaje za vidjeti. U njihovoj rubrici, Verge je pohvalio uređaj i prezentirao njegove jače strane, počevši od Touch Bara koji je jedna od najjačih točaka MacBook Proa. Ovaj interaktivni display neće samo zamijeniti funkcijske tipke, već ponuditi korisnicima različite opcije ovisno o tome što trenutno rade na prijenosniku.

Lijepo je vidjeti da se Apple ne boji eksperimentirati sa nečim što većina računalnih korisnika smatra svetinjom, posebno ako je svrha eksperimentacije to da se istim korisnicima olakša uporaba Appleovih naprava, ali, ako je suditi po Vergeovom pollu koji traži od čitatelja da biraju između novog MacBooka ili Microsoftovog Surface Studio PC-a, dosta korisnika nije oduševljeno onime što MacBook nudi.

Poll, koji trenutno sadrži gotovo 24 tisuće glasova, pokazuje da 74 posto, iliti 17887 korisnika, vjeruje da Surface Studio bolje implementira touch opciju. Iako je poll i dalje otvoren, čini se da su se korisnici već oglasili – što u samom pollu, a što i u komentarima koji često pokazuju negodovanje oko Appleovog MacBooka.

Nema sumnje da je Apple tvrtka koja uvijek nastoji biti ispred ostatka tržišta – naposlijetku, njihova mogućnost da to iznova postižu je ono što opravdava visoke cijene njihovih uređaja. Ako Microsoft – kompanija koju mnogi smatraju sve više i više zastarjelom – uspije nadmašiti Apple čak i u manjoj inovaciji, proizvođač MacBooka bi se mogao naći u nezavidnom položaju.

Komentari na članak, zajedno s našom anketom, možete pronaći na našem forumu.

2016-10-31-11_00_42-first-click_-macbook-pro-or-surface-studio-pc_-_-the-verge