Super Mario Run trči prema iOS-u

Nema sumnje da je Super Mario upotpunio mladost mnogih – naposljetku, Nintendo i njihove platforme su nekoć bili glavni inovatori tržišta video igara. No, to isto tržište su u sadašnjosti preuzele veće i jače konzole koje nude više, i ostaje za vidjeti je li Nintendo i dalje sposoban zapovijedati velik udio na njemu.

Apple, čini se, misli da jest, uzevši u obzir da će Nintendov novi Super Mario Run prvo stići na iOS naprve, a tek onda na Android. Što se krije iza te odluke? Nintendova službena riječ je da je iOS stabilniji od Androida zbog puno manjeg broja uređaja koje koriste dotični operativni sistem, što olakšava optimiziranje igre. Istina, no možda i ne kompletna istina.

C:\Users\srdja\Desktop\Novi Super Mario Run iOS.jpg

Super Mario Run je potpuno besplatan

Službeni podatci kažu kako se 20 milijuna ljudi već predbilježilo za novi Super Mario, što definitivno ukazuje na interes korisnika smartphoneova i tableta. Još nisu poznati svi detalji, no zna se da će igra biti besplatna za skinuti uz plaćanje kako bi se otključao sav sadržaj. Uz to, SMR biti će kompatibilan sa svim novijim iPhone i iPad modelima koji koriste iOS 8.0 i noviji.

Pošto je release date stavljen za Prosinac 2016, nećemo morati dugo čekati da saznamo što će točno igra nuditi i kako Nintendo planira osvojiti svijet snajnovijom inačicom Super Maria. Kad kažemo svijet, stvarno to mislimo: početnih 100 zemalja u kojima se planirao release je u međuvremenu postalo 150, što znači da će igru moći isprobati gotovo svi.

Ali što je s nastavkom igranja? Po onome što smo dosad vidjeli, novi Super Mario Run će biti vrlo sličan klasičnim prethodnicima: 2D avantura u kojoj prelazite prepreke kako biste spasili dan. I uistinu, čini se da igri ne fali faktor nostalgije, no potrebno je više kako bi uživala popularnost na dulje staze.

Nintendo je obznanio kako namjerava Super Mario Run učiniti jednako popularnim kao što je Pokemon GO bio kad je tek izašao. No, imajući na umu nedostatak inovacije i ograničen release, to bi moglo biti teško.

Super Mario Run za sada nema službeni datum izlaska, no igra se očekuje krajem ove godine. Za slučaj da želite pogledati Super Mario Run trailer i baciti komentar, posjetite naš forum.