Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter
Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6485)

• Milkyinki
  • markom
  • Montana
  • neo123
  • Nick
  • Braacic
  • ssapa
  • bignjato
  • deanmilisic
  • websinger
  • neo091
  • Tomek585
  • Antonio
  • Ivana555
  • rubalba
  • nonich
  • mačak
  • iLuka19
  • TomTom
  • TonySoprano

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Photoshop topic - tiskanje fotografija - Q&A
  • Ovak, imam dva pitanja

- U studiju printam na 70x100cm i to 100dpi. Ako stavim fotku sa 400D koja ima 10mpx, ispadne mi skoro taman, ostanu mali bijeli rubovi sastrane. Ako pak stavim fotku od 5DmkII od 20mpx u taj 70x100cm prozor, onda mi je na slici odrezano gro ruba sa svake strane.
    a.) Na koju foru da ja sad te slike podesim da budu fit za 70x100 i to pojedinačno za 400D i 5DmkII? Omjer nije potpuno isti, a niti veličina - 400D je dakle premala, a 5DmkII prevelika. Rekao mi je čovjek u studiju da cropnem fotke, jer će se inače izobličiti. Isto tako kaže da je 100dpi dovoljno za tisak bez gubitka kvalitete.
    b.) Kako da sharpam slike za tisak? Naime, za web ih uvijek još malo sharpnem, i to oko 0,3px... kako da pak namjestim da fotke sa ova dva aparata budu koliko-toliko približno iste oštrine?

- gdje mogu pod "Preferences" namjestiti opciju da mi prikaz na monitoru bude 100% kao i izgled tiska na papiru... tipa, printam B1 na 70x100cm, pa da mi fotka tako izgleda i na monitoru kako bi dobio bolju predodžbu o kvaliteti... mislim da treba ići nekud pod unit & rulers...?