Evo da odgovorim zašto kupujem Macove u RH. Imam firmu i kupnjom ovdje imam najmanje gnjavaže, gubitka vremena, odbijem si PDV, sve je legalno i čisto pred Poreznom Upravom (klanjam se i bilježim sa štovanjem:), i cijena je nešto viša, ali kad sve zbrojim i oduzmem - tako mi je najjednostavnije.
Da kupujem comp u inozemstvu, prvo, moram paziti da mi račun bude ispravan i porezno čist, onda comp moram uvesti, a iMac mislim da mora i na špediciju zbog svoje cijene, onda moram voditi knjigu uvoza, onda imam knjigovodstvenih komplikacija itd itd a sve da bih ušparao par postotaka od cijene, a potrošim jedan dan na tu gnjavažu. U konačnici je to meni neisplativo. I onda još trebam tastaturu...
Da kupujem kao fizička osoba, svakako bih razmislio o kupnji u USA ili UK.
Comp sam platio po kataloškoj cijeni minus 2% popusta. Nemam više pojma koliko je to bilo, ali mislim da me moj "žućko" koštao oko 12400 kn bez PDV-a.
I tak... i dalje sam na Macu u Hrvata :)
Ja sam danas narucio i uplatio 20 % za iMac 21,5 i3 komp i rekla mi je Zrinka iz apcompa da stize za 20-tak dana...ah barem da je to istina al bojim se da ce biti za 2 mjeseca :( Nikad do sada nisam imao Mac racunalo tako da jedva cekam..pozdrav svima mac-korisnicima
"mr.ezrider" said::) bravoooo!
ti ces nam biti prva ruka za probleme i greske u konstrukciji i izradi
jesi pitao mozda za 3 god jamstva?
"aramic" said:Društvo,
nisam mogao izdržati... pokleknuo sam...
Odgodio sam preuređenje ureda iz tehničkih razloga, pa sam oslobođena sredstva preusmjerio u novo osnovno radno sredstvo
Naručio sam danas to čudo i kažu mi da ga mogu očekivati u prosincu. Kako je miš došao u obečanom roku, nadam se da će i sada biti tako. Ono što je nevjerojatno, DANAS (u nedjelju) mi je na mejl odgovorila Zrinka iz Apcom-a jer je slijedeći tjedan nema. Ljubazna i brza, kao i uvijek do sada
Formira se lista čekanja na bazi "first in first out" pa se nadam da ću biti u prvoj turi (ili bar drugoj)
Sad sam na iMacu 20'' pa ću s vama podijeliti dojmove čim mi stigne zvjerčica kakva je razlika u strojevima.
"iMaajka" said:
u Apcomu dodatne 2 godine jamstva se plaćaju dodatnih 6% od cijene stroja. Ja pitao kad sam naručivao 27"Moj stize uskoro jer je 3.06
...
"MoschuS" said:[quote="iMaajka"]
u Apcomu dodatne 2 godine jamstva se plaćaju dodatnih 6% od cijene stroja. Ja pitao kad sam naručivao 27"Moj stize uskoro jer je 3.06
...
"mr.ezrider" said:super!
ja sam se interesirao za
2.8GHz Quad-Core Intel Core i7
8GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 4x2GB
2TB Serial ATA Drive
razmisljao sam se oko rama i diska .. bil kupovao odmah il kasnije ..
ali onda si mislim .. kupim pa sam miran .. a kasnije RAM radi/neradi a i tko ce stavljat HDD u stroj pod jamstvom
cekam ponudu .. i dobavljivost ..
navodno su i5 ready for shipment ..
"m3d033" said:Ja isto naručio iMac 20" i7 osnovni model) al se odlučio u austriji ga uzet
čestitam ekipa)
i da što prije dođu
"aramic" said:
/a ako je netko zainteresiran za dražesni laptopić... nek se javi/
"performita" said:[quote="aramic"]
/a ako je netko zainteresiran za dražesni laptopić... nek se javi/
"MoschuS" said:A sto je sa onim greskama u 27icama o kojima se pisalo prosli tjedan? evo nasao link...
http://www.engadget.com/2009/10/29/27-i ... ce-issues/
"ante99" said:Hvala Kristijan, prepostavio sam da uzmen eng. jer ima i ta opcija,ali sad znam sigurno. Bez AppleCare ga ne kupujema sto se tiče kutije, to bi izvadio iz ambalaže, a pošto prijateljica vozi nekog monovolumena bit ce mjesta za iMac-a
valjda....jer sam zaboravio na 27"
![]()
jel se u Švicarskoj isto čeka dugo ili??
"ante99" said:a meni pari bolje da uzmen onaj stari miš i normalnu tipkovnicu, pošto sam tek početnik??
"ante99" said:ma mislio sam na miša....nema tipki....
"mr.ezrider" said:@cosmos . nagurao ti sebe na i7) .. ja se isto razmisljam bil kupovao ram ili ne bi .. mozda mi je bolje na aftermarketu kupiti .. disk bi ipak uzeo ..
"mr.ezrider" said:Svečano objavljujem da je:
2.8GHz Quad-Core Intel Core i7
8GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 4x2GB
2TB Serial ATA Drive
ATI Radeon HD 4850 512MB
8x double-layer SuperDrive
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
Apple Remote
3 godine jamstva!
nakon krace i ugodne prepiske s djelatnikom PowerCom naruchen i uplacen!
Dostava na božićno jutro!
ihaaaaaaaaa
"mr.ezrider" said:cijena je ukupno 22.103,10 kn s PDV
a jamstvo nije bio nikakav problem niti predmet rasprave
ja postavio upit za komponente + 3 god jamstva
oni dali cijenu s 3 god jamstva
inace gosn iz powercom .. vrlo korektan u komunikaciji ..