Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6485)

• ivana1989
  • hrle
  • smugl3r
  • tetanus
  • papittovenga
  • majstor79
  • neo123
  • eagleone
  • Tunte
  • Boro
  • iVar
  • Nik2407
  • skorpyon
  • texas
  • MoschuS
  • aktion
  • GemahenLahen
  • JagicNikola
  • jose34
  • Popaj76

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Naručen iMac 27'' (i5)...
  • 138 Komentara sorted by
  • "mr.ezrider" said:
    ja ne vidim ozbiljniji hardverski problem .. imao sam onaj jedan flicker .. i poslije toga nista.. a non stop radi igram eve .. codiram .. uglavnom radi dobro .. ekran dobar .. stroj brz .. ja nemam zamjerki .. tih .. nema sumova .. klikanja .. ili cega vec .. zujanja .. mislim cini mi se ok .. jedino taj flicker koji se mozda opet pojavi .. ali i to kada rijese ili ce biti zamjena ili popravak neki .. stoga ne brinem ..

da,, niti ja, naspram onih video jubitoa gdje ljudima stvarno blinca, meni ne blinca ako se ne igram, pa mogu reci da sam medju "pocasceninma" haha, ali nema zutila. kada rijese nosim i ja na servis.

d
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • evo izasao je firmware update za 27icu, na forumima dosta ljudi kazu da im je rijesilo probleme, iako su oni imali flickanje full cesto, ja cu pricekati jos malo sa instalacijom.
  • demmit ... ja nisam vidio razloga ne staviti .. nisam imao nego par puta flicker u mjesec dana .. jucer sam to stavio .. ne znam jel ima ili nema flickera jer mi se iznimno rijetko javi ..
    iMac 27 i7 - MBA 11 - Canon 5D mk2
  • "mr.ezrider" said:
    demmit ... ja nisam vidio razloga ne staviti .. nisam imao nego par puta flicker u mjesec dana .. jucer sam to stavio .. ne znam jel ima ili nema flickera jer mi se iznimno rijetko javi ..

pa za sada, je jako jako mali broj na apple forumu koji i dalje imaju flickr, svega 2-3 od 180 prijavljenih, pa vjeruju da je mozda kod njih ipak veci problem, ja sam jucer cijeli dan imao otvorenu igru, vrtio po 20 qt filmova odjednom, silio youtube, sve sto mi je prije znalo zatreperit i nista, necu reci pobjedaaaaa, ali cu pricekati jos malo i testirati, ali ljudima kojima je treperilo full i bez nekog poticaja vise ne treperi.

bumo vidjeli. ja isto preporucam da se instaliraju oba updejta, znaci OBA su potrebna, i za graficku i za display bez obzira sto prvi nije imao puno utjecaja.
  • Naručen u studenome... još ga nema...

Ali ima nade...

http://www.macrumors.com/2010/02/18/27-inch-imac-shipping-times-continue-to-improve/

Bilo bi lijepo da ovi iz apcoma barem pošalju mejl tipa: ljudi sorry kaj čekate comp 3-4 mjeseca, ali znate, to ne ovisi o nama bla bla truč

Očekujem da comp nakon sveg ovog čekanja bude besprijekoran inače :evil: :evil: :evil:
    iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • "aramic" said:
    Naručen u studenome... još ga nema...

Ali ima nade...

http://www.macrumors.com/2010/02/18/27-inch-imac-shipping-times-continue-to-improve/

Bilo bi lijepo da ovi iz apcoma barem pošalju mejl tipa: ljudi sorry kaj čekate comp 3-4 mjeseca, ali znate, to ne ovisi o nama bla bla truč

Očekujem da comp nakon sveg ovog čekanja bude besprijekoran inače :evil: :evil: :evil:

bit ce bit ce,, samo malo pricekati, ali ce se isplatit cekanje :)
  • @aramic: Ništa novo za njih.... ako im se i javiš još se budu ljutili da kaj zoveš. inaće već si na kamatama za taj stroj mogao zaradit 200 kn ;) zato ja njima više ne dajem pare
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Da ne bu zabune, bili su fer pa nisu tražili unaprijed pola love nego samo 3000 kn i najavili su da comp ne bu prije - prosinca... (tad se još nije znalo za ove probleme s ekranom).

Ako niš, bar sam na listi čekanja dosta visoko 8-)
    iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • "aramic" said:
    Da ne bu zabune, bili su fer pa nisu tražili unaprijed pola love nego samo 3000 kn i najavili su da comp ne bu prije - prosinca... (tad se još nije znalo za ove probleme s ekranom).

odi provjeri da neko nije dao 3001kn i ugurao se ispred tebe :D
  • "aramic" said:
    Da ne bu zabune, bili su fer pa nisu tražili unaprijed pola love nego samo 3000 kn i najavili su da comp ne bu prije - prosinca... (tad se još nije znalo za ove probleme s ekranom).

ajd to je nešto novo i pohvalo s njihove strane šta samo neku kaparu uzmimaju umjesto pune cijene. Ajd nemam šta tu prigovorit ;)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • meni su danas stigle nove i7-ce (novi su product No.)
    uglavnom, dobra je vijest da su nakon više od mjesec dana zaustavljenih isporuka napokon počeli stizati.
    i5-ce čekamo 2-3 mjeseca
  • Danas su mi javili da je iMac stigao. Trebam uplatiti ostatak love i comp je moj:) kako sam na putu to će sutra napraviti moj knjigovođa, a ja se nadam compu početkom slijedećeg tjedna.
    Stavim post kad se uređajčić napokon ukaže na mom stolu.
  • "aramic" said:
    Danas su mi javili da je iMac stigao. Trebam uplatiti ostatak love i comp je moj:) kako sam na putu to će sutra napraviti moj knjigovođa, a ja se nadam compu početkom slijedećeg tjedna.
    Stavim post kad se uređajčić napokon ukaže na mom stolu.

Jeeeeeeeeeeeee
    napokon vise hahaha

sljedeci tjedan ce brzo!! obavezno emocije i raport :D
  • Sutra ujutro... sutra ujutro...

Trebam se sad iseliti iz ove dvadesetke i predati ju kćeri. Dijete je već sneslo jajce čekajući svoj iMac :D

Sutra pošaljem prve dojmove i par slika.
  • jel stigao ?
    MacBook Pro 13'', 4GB RAM, 320 GB HD @ 7200rpm + Magic Mouse
    iPhone 4, 16GB
  • STIGAO!!!

U besprijekornom je stanju, prilikom otpakiravanja pomagla mi je kćer pa sam joj obratio pozornost na ovaj miris koji se širi (kako kreiram još jednu malu ovisnicu...)

Ako ste malo slabije građe, pozovite nekoga upomoć da vam pomogne kod izvlačenja compa iz kutije.

Slikao sam oba compa, slika je prevelika, nisam prenio aplikacije u ovaj comp nego ću instalirati samo najnužnije, tako da postavim sliku kad ju malo smanjim.

Prijelaz na novi iMac je uobičajeno "kompliciran" :)

Idem ga sad restartati jer ima dosta softvera koji se apdejtao. Danas instaliram još iWork i slično, te Myriad Pro font i to je to
    Kako mi je stara dvadesetka bio najbolja investicija u elektroniku u životu, nadam se da je s ovim compom nastavljena ova priča.

Od dječjih bolesti koji su imali iMac-ovi, ovaj je za sada pokazao na bijelom ekranu lagano žutilo u donjem dijelu / sredini ekrana. To ne mogu primijetiti sada dok koristim ekran za uobičajen prikaz slike. Svi pikseli su na broju i veselo mašu repićima. Ne znam treba li oko toga žutila nešto poduzeti. Budem sad malo počačkao po forumima.
  • ...osim žutila, javlja se ono zujanje u gornjem lijevom dijelu ekrana kada se svjetlost smanjina 2/3 ili manje, što će reći da je comp ustvari neispravan.

Momci mi kažu da ga dopeljam u servis.

Kako je to veeeeeeliki comp, a ja sam na petom katu bez lifta, malo mi je :o

to zvuči otprilike ovako:

http://www.youtube.com/watch?v=jXyH1XGFFck

Nekako mi se čini da ipak neću kupiti prvu generaciju iPad-a :D
  • Vidis, ja sam sa svojom 27"-icom nikakvih problema, zuto ne primjetim, ne zuji... sto su ljudi koji imaju tih probelma potvrdili.

Ja sam valjda uzeo prvi 27" C2D u RH... :) ... i radi besprijekorno već 3 mjeseca! ...

P.S. Promjeni potpis :)
     Moderator
  • ja imam iMac iz siga
    tih je vrlo nema nikakvih "fantomskih" zvukova
    imam yellow cast koji se vidi ako ga trazis ako ga ne trazis ne vidi se
    al me frka to mijenjati jer tko zna sta ce drugo sje*at ..

i slucajno sam ne znam kako primjetio da ima neke fleke gore desno
    koje se vide na white bg .. to je nesto ispod stakla ili na lcd matrici
    nije na staklu .. to je isto tesko za vidjeti ..

uglavnom .. ja zadovoljan .. (cudno ali je tako)
    ali ocekujem da cu ga kada budem isao na more
    odnijeti na servis za yellow cast i te fleke ..
    iMac 27 i7 - MBA 11 - Canon 5D mk2
  • Haha, @iMaajka, potpis ću promijeniti isti čas :ugeek:

iMac je na servisu. Tamo naravno nije zujao, ali bio je hladan, pa sad radi preko noći... nadam se da će comp pošteno odzujati , da sad ne ispadne da haluciniram :)

Nadam se dijagnostici sutra i skorom popravku (da ne kažem dovršavanju) ovog računala.

I dalje sam na dobroj staroj dvadesetki (ali kćer je na rubu živaca...)
  • I tako...

tričavih tri - četiri mjeseca kasnije iMamo iMac !!!

Sada radi nekoliko sati, ne zuji, samo ugodno i tiho prede i radi zastrašujuće brzo.

Nadam se da je ovaj topic pri kraju :ugeek:

Mislim da više neću kupovati tehniku među prvima... ali ću biti vrlo blizu tome (npr. iPhone sam kupio na miru drugi dan nakon lansiranja :lol: )
  • Jednostavno mi je strasno citati kako posluju ovi nasi dealeri, das im 20% i vec unaprijed znas da ce te navlaciti i da ces zapravo biti jako sretan ako oni ispostuju svoj dio ugovora :(

• zato treba što manje uplatiti, 10% najviše, jer je previše malo da im daš 20% i onda te navlače, ne javljaju se, bla bla bla..ali eto

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • aramic said: Na dno‹123› *Hardver i dodaci (računala)Naručen iMac 27'' (i5)... Vote Up0Vote Down aramic Studeni 2009 Link Prijavi Posts: 337Društvo,

nisam mogao izdržati... pokleknuo sam...

Odgodio sam preuređenje ureda iz tehničkih razloga, pa sam oslobođena sredstva preusmjerio u novo osnovno radno sredstvo

Naručio sam danas to čudo i kažu mi da ga mogu očekivati u prosincu. Kako je miš došao u obečanom roku, nadam se da će i sada biti tako. Ono što je nevjerojatno, DANAS (u nedjelju) mi je na mejl odgovorila Zrinka iz Apcom-a jer je slijedeći tjedan nema. Ljubazna i brza, kao i uvijek do sada

Formira se lista čekanja na bazi "first in first out" pa se nadam da ću biti u prvoj turi (ili bar drugoj )

Sad sam na iMacu 20'' pa ću s vama podijeliti dojmove čim mi stigne zvjerčica kakva je razlika u strojevima.

Čestitam na odabiru,ako nisam nepristoja,koliko je došao?

• Zasto ljudi uopce kupuju stolne Macove u hr kad za te pare mogu otic u at ili it, dobit stroj odmah i jos kod nas kupit hr tipkovnicu?

1. radi garancije
    2. radi poreza i carine
    3. jer nemaju dovoljno vremena
    4. jer ne žive dovoljno blizu granice

daj ficho, bar si ti razuman čovjek. nije isto poć kupit Minija ili Macbook (Pro) i iMac od 27" :D

1. ionako ce ti ga svuda drugdje brze popravit
    2. sta je to? :P
    3. a imaju vremena cekat 2 mjeseca na stroj i isto tolko za svaki veci servis? (pogledaj pod 1.)
    4. ima jeftinih letova za UK :)
    1. no hoće li i besplatno? ;)
    2. :p
    3. a očito imaju
    4. vidi 2 :p
    Post edited by john_st at 2010-08-26 01:08:17
  • Pa tamo di si kupio sigurno hoce, a u nekim slucajevima ce i drugdje (npr. zamjena iMaca zbog losih ekrana).

• Cudo se dogodilo!!!Naime prije dva dana sam uplatio polog za novi iMac 21,5 i3 komp i kaze mi Zrinka iz apcompa da ce biti za mjesec dana a ono pogledam danas mail i javlja mi da su neocekivano dobili posiljku...wiiiiiii stize mi sutra!!!nitko sretniji od mene :-))) pozdrav mac-ovcima

• Stigao mi je novi iMac 21,5 i3,ATI HD 4670,500 GB HD i super sam zadovoljan,radi brzo a i instalirao sam pomocu bootcampa Windows 7 i trenutno igram igru Call of Duty:MW 2 i igra doslovno leti na visokim postavkama.. Samo ljudi mali oprez pri instalaciji Windows 7 ..naime mora se napraviti ovaj postupak da bi instalacija uspjela...uf imao sam s time problema ali uspio sam,stvar je u driveru za ati karticu koji se mora obrisati...evo postupak: http://klauskjeldsen.dk/boot-camp-imac-error-fix-black-screen/

• Dajte mi recite da li je ovaj i3 zapravo ekvivalentan Core Due procesoru ili ne?

• Catalyst Group said: Dajte mi recite da li je ovaj i3 zapravo ekvivalentan Core Due procesoru ili ne?

Ne. Bolji je dosta. i3 je dvojezgreni procesor sa HyperThreadingom tj. ima dvije fizicke jezgre, a 4 "virtualne", plus sto podrzava i TurboBoost

• Pozz, posto sam odlucio swichat s pc na imac, interesira me kakvo je stanje s žutilom i ostalim bolestima. Citam na njemackim forumima o dosta problema pa sam nekako sve neodlucniji. Ne bih htio dati cca 15000 kn a onda imat poluproizvod. Kolko sam skuzio zutilo se javlja i na 21,5 ili je to boljka samo 27? Uf, na sto muka sam!

• To i mene zanima, dali ima i dalje problema s zutilom, zbog toga sam imac stavio na cekanje i rade se odlucio za mbpro-a.

• mislim da je to bilo samo na prvim generacijama...

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • jojovz tvojim mukama dosao je kraj, ja sam uzeo iMac27 i3 (model ljeto 2010), i ekran je stvarno nesto posebno + nigdje nema ni traga zutilu i treperenju ekrana, a ni CD-ove ne grebe :) (cesti problem sa starim iMac 27). Ja sam isto bio lagano u strahu sta ako dobim fail ekran, uglavnom prije kupnje sam jako puno citao po vanjskim forumima da vidim da li se problem javlja u novim modelima ali nisam naisao.

• Ma nasao sam na njemackom forumu da jos uvijek problemi postoje, zato sam htio cuti od ljudi koji su sad nedugo uzimali. Mozda si pogodio na dobroga, mozda nema vise problema, al ja kakve sam srece uvijek pogodim na lose. A nista, tko ne riskira ne profitira, mada kad covjek razmisli da pljune cca 17000 kn za komp a onda se moras molit bogu da ne dobijes fals. Kad kupim javim kakav ce me dopasti. Pozz!

P.S. Ako je netko nedugo kupio 27 ili 21,5 nek javi dal je bilo kakvih problema ili ne. Hvala!