Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6830)

• matijavz
  • zaki23
  • olymp
  • brane
  • wordpress2011
  • rubalba
  • toc
  • ante08
  • X Sync
  • Monk3
  • Josip R.
  • this charming man
  • dragonflyqueen
  • websinger
  • kico234
  • Vanja VKTR

Tko je online (2)

Stari Macovi koji još uvijek rade....
  • Sad sam malo izazvana na temi gdje se prodaje Lampa pa odlučih otvoriti ovakvu temu.
    Ovo računalo na kojem sam radila prije 12 godina u jednoj tiskari i dan danas radi svoj originalni posao + šalje fileove na osvjetljivač :shock:
    Kad sam došla u tiskaru i vidjela da ga još koriste bilo mi tako drago :)

Radi se o PowerMacu 9500 iz '96. godine :)

http://img.skitch.com/20091113-p1tumde9fdgf1ii4wr4wennhkx.preview.jpg
    Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch

Ok, znam da ćete reći ali to je stara profi mašina, a lampa je kućna. E pa lampa će se i dalje koristiti za kućne stvari, ako ništa kao relikvija koja još radi!

Ako vi imate primjer nekog starog maca koji se i danas koristi za po doma ili (poseban raritet) za poslove, postajte please! :)
    Post edited by Unknown User at 2009-11-23 00:53:02
  • 15 Komentara sorted by
  • Evo imam ja par :)

1. Powermac G4 sa onim prvim apple LCDom sam udjelio maloj sestri da ne mora jadna PC koristiti a i da se privikava polako na Mac. Za sad ju dobro služi dovoljan joj je za njezine potrebe ali mi se čini da će kroz godinu dana morati nešt "up to date" dobiti :)
    http://img.skitch.com/20091113-bk89jpjacins45e42g38a3jjud.preview.jpg

2. Lampa :) je dobila počasno mjesto u maminoj "kreativnoj sobici" gdje stvara umjetnost pa kako je i sama Lampa meni umjetničko djelo sad je tamo. Koristi se za slušanje muzike, prženje cdeja, slike i web.
    http://img.skitch.com/20091113-3fx6qbykhx3ugpcpwjhiykmcq.preview.jpg
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Darkooo jesu zvucnici sa lampe na prodaju :)

evo i moje

http://www.coningag.com.ba/IMG_0885.jpg
    www.rcspotlight.com
  • Darko svaka čast za višestruku iskoristivost starih Macova :)

Jedino bih voljela da i ti i Tarik stavit sliku lampi koje rade s prikazom nečeg na ekranu, možda baš youtube jer su neki žugali da se ne može vrtit youtube na lampi
    :o
  • said:

Darko svaka čast za višestruku iskoristivost starih Macova :)

Jedino bih voljela da i ti i Tarik stavit sliku lampi koje rade s prikazom nečeg na ekranu, možda baš youtube jer su neki žugali da se ne može vrtit youtube na lampi
    :o

Performita, ti "neki" sam ja...ti sve shvacas pre-osobno, kao da si je ti izmislila :) Lampa vrti youtube.com, ali sporo... tocka. Ja volim lampu, ali to je istina..

U cemu je problem? Star komp, zahtjevan flash...i naravno da je vrijeme gazi...to joj ne umanjuje vrijednost....jos ce biti da lampa vrti 1080p...

eh

P.S. na Lampi od Darka, jer sam mu je ja prodao...
     Moderator
  • A ja nemogu pitat cu starog da upalim :) neda mi prici morat cu ga krisom uslikati kako surfa :) covjek 49 godiste nije nesto pretjerano sa racunarima imao dodira tek kratko pred penziju je na poslu ( tonac ) pod obavezu imao praviti playliste u winampu a sada razvaljuje po leopardu :D.
    I ne sjecam se da sam mu ista morao objasnjavati osim prvi dan kada sam mu pokazao i objasnio neke stvari :) masina za starce u svakom smislu, nit je komplikovano nit se kvari :)
    www.rcspotlight.com
  • said:

ti sve shvacas pre-osobno, kao da si je ti izmislila :)

Jesam ja sam je izmislila, šta ti to nisi znao? :P :P :P

Na toj mojoj (prije pojave jednog drugog problema sitnog koji je u fazi rješanvanja) Youtube nikad, ali nikad nije zaštrokao.
    Vrti se savršeno normalno. I zato mi nije bilo jasno šta to govoriš jer djeca od prijateljice kad bi došli, po 2, 3 sata bi gledali crtiće na jubito... :?

Nego, imaš ti kakvu još šnjuru s njemačkom Edo? Ja bih kupila još jednu Lampu
    :)
  • Budem usnimio rad youtuba nekom drugom prilikom...

I da to je iMaajkina bivša lampa... a sada je samoooooo moja :D

I ne zvučnici nisu na prodaju. Jer sam jako vezan za svoje Apple stvari i sve šta uz njih dobro stoji :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • said:

Nego, imaš ti kakvu još šnjuru s njemačkom Edo? Ja bih kupila još jednu Lampu :)

Imam...samo moram ja ici gore i to prevesti...ali eBay DE mi je home page :) :ugeek:
     Moderator
  • Ajd uključi iChat ponekad pa da se nešto dogovorimo :)
  • said:

Ajd uključi iChat ponekad pa da se nešto dogovorimo :)

NEmogu... na piceku sam, cekam novu pljosku... na skype-u sam...imaajka...
     Moderator
  • Ma kako ne mozes, skines lijepo AIM (il neki multi-klijentski IM tipa Pidgin) i spojis se ;)
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • said:

Ma kako ne mozes, skines lijepo AIM (il neki multi-klijentski IM tipa Pidgin) i spojis se ;)

ma... ichat... ne znam, ne volim ga, pa se ni ne trudim da sam online
     Moderator
  • iMacketina G3

Od dana kad mi je Piko uz Imac G3 400 DV dao i macketinu zvanu Jaguar a ima tome 6 godina narasla je macketina ta i do Panthera njezno je hraneci updateima do xx x 9 . I evo jos je tu, doduse ima i malko Tigera. Vjerovali ili ne ... sad na hardu prede mucka od dviju macketina stono bi se reklo da imam neke dijelove Tigra instalirane sa prvog CD-a , ostali cd-i se nisu mogli instalirati (negdje sam fulao).
    Pa i s ovakvom muckom iMacketina radi, cak je neko vrijeme glumila server za cetiri PC-ja (godinu dana nonstop , a nema ventilatora u sebi) i veza na net je bila stabilna. Picijaska Mission Impossible. Kad sam je konacno skinuo s te funkcije prodihala je opet punim plucima.
    A sto reci kad sam Panthera htio nahraniti QT 7.0 pa su mi se macak ulijenio i dizao u podne. Da ga ozivim brisal sam QT 7 i ostao bez macke, vise se ni ustati nije htjela. Al nahranio sam je preko OS 9 (s druge particije) i gle cuda ozivila je.
    Fore radi jednom sam je cak doktoru vodio instalirajuci jedan antivirusni program (prvi put uopce) nakon 6 godina otkad je uopce Jaguar gore na hardu (ostalo su sve updatei do Panthera) i nasel mi je ravno 0 virusa. Kaj mi preostalo nego da pjevam: Doctor don't preach...

I sad se javljam... s iMacketine ( tepam li joj) koji mi je prvi komp uopce (nikad PC nisam kupio) jos uvijek bez ijednog famoznog PC-kog termina zvanog format C ... 6 godina na istom sistemu , bez virusa i inih problemos (osim onih kaj ja zeknem) to sve radi i dalje ... Ali.
    iMac(ketina) ta s malo takta i nesto memorije (320) navrsila je 10 godina (born on 5.10.99).
    Zadnje dvije godine bila je jako aktivna na humanitarnom planu. Veselo je mahala repicem i svom je vlasniku puno radosti pruzila. I napunila se s obiljem podataka i pocela kasljucati. Odjednom sve slabije guta flash porcije, na web joj se ne ide jer se gusi (doktoru ne zeli ici) i zali za starim html i mp3-cama kad je najsretnija bila. I mrenu je neku dobila, fotke joj drage vise ne izgledaju realno, a s njima se je najvise druzila, tuzna je. Zna da joj je vrijeme za mirovinu i da se u miru prepusti uspomenama. Svoju rodbinu iz epohe G4 i G5 nikad nije vidjela.
    Cula je i zna da na mladima svijet ostaje i htjela bi ispricati koju pricu iz srca ... mladuncu Intel zvanom. Prije nego ode ...

http://img213.imageshack.us/img213/3103/dsc00097j.jpg

Udruga kojoj jos uvijek vjerno sluzi trazi dostojnog nasljednika. Vise o tome procitajte na web stranicama http://www.humanitarnaudruga-malaanja.hr/htm/apple%20donacija.htm
  • :cry: :cry: :cry:
    Točno ovako ja doživljavam sve moje stare Macove. Kao neka živa bića koja su samnom živjela i disala i radovala se svakoj fotografiji, računalnom slikanju, grafikama i glazbi... Kad pogledam neke časopise koje sam prelamala prije 10 godina na istom takvom iMacu, vidim da je to projekt kakav se danas može radit samo na profi mašinama ili eventualno iMacu 27 inčnom...

Ehh, a tad su vremena bila takva, manji prohtjevi, uzmeš Photoshop 4, Pagemaker, FreeHand i OS 9 i radiš čuda s dva mala iMaca. Na jednom se prelamalo, na drugom obrađivale fotke i radile ilustracije...

A cijela redakcija, svi novinari pisali su na Performama umreženim s ta dva iMaca... I šljakali smo kao pravi mali parni stroj...

Sad kad sam pročitala ovaj post od Ozzyja, odlučila sam čvrsto... oživjet ću ona dva stara PowerBooka, sve što trebam je popraviti punjače!!!
  • Ja svake prijestupne upalim svoj nedavno popravljeni Centris 660AV, zaigram Quagmire i onda ga ugasim jer ne znam sta bi vise s tim. Imam i LC III koji isto radi al nije upaljen vec odavno, a tu je jos i performa 5200 s TV tunerom. Taj LC je bio obiteljski prvi Mac :)

Al ne mogu rec da sam nesto ekstra vezan za te mašine kao šta sam bio nekad. Tu je ipak vjerni MacBook koji se zna nosit s modernim vremenima za razliku od njih :P
    Games dont make people violent, lag does.