Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6485)

• ford
  • mravec
  • nix1001
  • Gabi95
  • jarloni
  • Cvetna
  • soic
  • tomislav10
  • sina
  • rajko
  • leanabelle
  • sbogadi
  • matobj
  • LC120black
  • Rusty
  • OcuiPhone
  • merfi
  • iLuka19
  • tequilla_HR
  • LogitechExpert

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Apple Regionalni trening centar
  • Dubrovački Regionalni trening centar je zasad jedini sličan projekt u jugoistočnoj Europi, a najbliži slični centri postoje u Pragu i Budimpešti.
    17:34 | 14.12.2009. | Piše: Sponzorirani članak
    Apple Regionalni trening centar, postavljen na Američkoj visokoj školi za management i tehnologiju započeo je s radom seminarom za instruktore koji će zainteresirane poučavati naprednim mogućnostima koje pružaju Apple-ove tehnologije. Osnovni cilj je bio uvježbati studente Informacijskih tehnologija ACMT-a do razine na kojoj kao budući treneri u Apple RTC-u budu u mogućnosti prenijeti stečeno znanje.

Međusobna suradnja ACMT-a i Applea od odluke o ulaganju u suvremeni Mac Lab funkcionira kao savršena simbioza ACMT-ovih težnji praćenja svjetskih trendova u obrazovanju i širenja horizonata svojim studentima i Apple-a koji je dug niz godina jedna od najuspješnijih informatičkih kompanija, poznata upravo po vrlo snažnom edukacijskom odjelu. Dubrovački Regionalni trening centar je zasad jedini sličan projekt u jugoistočnoj Europi, na prostoru od Slovenije do Grčke, a najbliži slični centri postoje u Pragu i Budimpešti. Apple je opremio mnoštvo informatičkih učionica, ali ACMT se prvi odlučio svoju ponuditi javnosti.

„Moramo demistificirati pojam Regionalnog trening centra - radi se o učionici otvorenog tipa namijenjenoj svima koji žele bolje funkcionirati u multimedijalnom svijetu!", istaknuo je na početku
    3/5
    (ACMT)

profesor Željko Milić, voditelj obrazovnog sektora Applea za Hrvatsku, koji je ovom prigodom došao iz Zagreba održati radionicu. „Ovo nije obična informatička učionica, iako ima i tu namjenu tijekom redovnih nastavnih sati na ACMT-u; posebnost je u tome što je inače otvorena za sve zainteresirane, svih uzrasta, koji se žele obrazovati da bi mogli multimedijalno funkcionirati. Uz stručnu pomoć mladih trenera, zainteresiranima će se omogućiti stvarati multimedijalne sadržaje koji su danas
    postali jedno od glavnih sredstava komunikacije."

Profesor Michael Floeser, jedan od voditelja radionice je bio posebno iznenađen nepoznavanjem interaktivnosti koju pruža veća uporaba tehnologije u obrazovanju. „Ovaj projekt je izvrsna prilika za predstavljanje Apple-a ljudima s idejama koji su spremni napraviti kreativne stvari, a dosad za to nisu imali priliku, ali isto tako i pružiti novi alat ljudima koji možda nemaju dovoljno talenta za samostalno izražavanje i ostvarivanje svojih ideja kroz programske alate. Mac kompjuteri nude cijelu lepezu aplikacija za bržu i jednostavniju uporabu te svakako napredniji razvoj multimedije, posebno video, audio i grafičkih komunikacija", izjavio je Floeser zaključivši kako su studenti koji su prisustvovali radionici izuzetno ambiciozni i dobri kandidati za buduće trenere.

Baš kao i nastava na ACMT-u, radionica je vođena na zanimljiv i interaktivan način s inzistiranjem na praktičnoj primjeni znanja što su potvrdili i sami studenti.

ACMT i Apple namjeravaju i dalje razvijati svoju suradnju, te je ova radionica samo početak. Slijedeći projekt suradnje ACMT-a i Apple će biti Apple Educational Leadership Conference koja će se održati krajem ožujka u Dubrovniku. Na edukativnoj konferenciji će sudjelovati šezdesetak profesora, dekana, ministara, te ravnatelja iz cijele regije, koji će moći prisustovati brojnim predavanjima o korištenju Apple programskih i hardverskih rješenja u obrazovanju te se na ovaj način još više educirati o najnovijim iskoracima u razvoju tehnologije.

http://www.24sata.hr/news/zapocela-suradnja-applea-i-acmt-a-u-dubrovniku-pr/149507/
    Post edited by Unknown User at 2010-03-19 21:02:04
  • 13 Komentara sorted by
  • Sve je to super, al ako je ovo prva takva stvar ne u .hr nego i sire, sta je onda Agora? Nisu li oni RTC?

I kud bas Dubrovnik :(
    Post edited by ficho at 2009-12-15 15:02:55
  • http://www.vsa.hr/partneri/apcom/

"Visoka škola tržišnih komunikacija AGORA , Zagreb i APCOM Hrvatska, ugovorom o strateškom partnerstvu iz siječnja 2008. godine omogućili su studentima i studenticama AGORE nabavku MACBOOK računala po najpovoljnijim uvjetima za učenje na najmoderniji način, kao i većina najuspješnijih studenata na svijetu, za APPLE učenje 1 na 1 – „JEDAN STUDENT. JEDAN MACBOOK“.

Istraživanja pokazuju da studenti sa svakodnevnim 24-satnim pristupom prijenosnom računalu postižu bolje rezultate na pisanim ispitima, pokazuju bolje analitičke vještine, kvalitetnije sudjeluju u rješavanju problema, efikasnije surađuju na školskim zadaćama. Sve to vodi do boljih studentskih rezultata. Upravo APPLE 1 na 1 učenje omogućava takav pristup. Bežična mreža omogućava trenutni kontakt s predavanjima, pretraživanjem interneta, omogućava suradnju s predavačima i kolegama – predavači vode studente na digitalni obilazak ljudskoga mozga ili antičkoga Rima, studenti rade kod kuće i predaju zadaće jednostavno stisnuvši tipku „pošalji“.

Rezultat: studenti imaju bolji pristup i više vremena za učenje, predavači više vremena za poučavanje Na stotine tisuća studenata, u više od 400 visokih učilišta diljem svijeta koriste APPLE 1 na 1 učenje kako bi razvili vještine učenja za 21. stoljeće. Oni, kao i njihovi predavači, koriste APPLE tehnologiju kao temelj učenja, suradnje, komunikacije i kreativnog izražavanja.
    "

to je jedino sto sam nasao na temu toga, iako moram priznati nisam znao da agora ima tako nesto, ali nigdje nisam nasao da su oni trening centar, mozda se samo radi o nekakvoj suradnji, pise na linku
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Ti bas volis copy/pastat tone teksta, jel? :D

A nista, morat cemo se zaletit do Dubrovnika malo. A ne bi ovo bila losa vijest ni za MK...
  • Dubrovnik ti je zbog faksa izabran (ACMT), jer je program od RIT-a (Rochester Institute of Technology, NY), a vec imaju jedan smjer dolje, trebalo se otvoriti u ZG ove godine, no nije, zbog manjeg odaziva ljudi, tako da se ne bi isplatilo. Sto se tice samog programa, s informatikom nisam bas na cisto, no uglavnom, radi se na i macovima i na pc-ima. htio sam pasteat text, al je predugo, evo link pa preleti: http://acmt.hr/?university=dubrovnik&kat=10&pdl=3&lng=en
  • eto skoro pa sam opet skopirao :) da btw, studenti imaju 20 i nesto posto popusta na sve apple prozivode
  • 20 i nesto posto? Mislim da sam upravo naso bratu faks :mrgreen:
  • imao sam negdje i dokument s cjenama, nemrem naci, mozda mi je na mail, pogledat cu kasnije, pa ak ga nisam izbrisao, postam
  • da malo refreshamo temu - da, agora je AATC-e i RTC - http://www.vsa.hr/agora/akreditacija/apple-aatce/ - nije Dubrovnik niti jedini, niti prvi u Hrvatskoj. a btw, Apple konferencija je otkazana u Dubrovniku, te će biti u Ukrajini.
    Nadalje, na AGORI se jedino u ovom dijelu Europe studira po sistemu One Student One MacBook, što je takodjer razina integracije e-obrazovanja u klasično obrazovanje iznad uobičajenog pristupa s kompjuterskim učionicama.
    I Agorini studenti takodjer ostvaruju popuste na nabavku Apple opreme ( o visini popusta je nepristojno razgovarati :D ).. ali isto tako taj popust unutar hrvatskih uvjeta nije dvadeset i više posto..
    krivo mi je malo jer na Mackorisniku nije pala reportaža o Agori, makar je Luka proveo dva sata kod nas, prorazgovarao, profotkao i to je to - ostalo samo za njegove oči...
  • ajde super za Agoru, super da se kod nas guraju takvi pristupi sve vise. btw samo kazem ono sto znam, niti sam mislio promovirati Dubrovnik niti ACMT. Pitah na faksu, u pravu si nije 20tak %,10% je popust, moja greska.Zasto je o visini popusta nepristojno razgovarati?
  • ja ću kao dežurna cjepidlaka dodati da taj popust na tom faksu je zapravo 5%

kako? pa tako što SVAKI student SVAKOG faksa ima 5%, a ovi eto imaju još 5%

q.e.d. :ugeek: :ugeek: :ugeek:
  • kolko god popust bio, cujem da je taj faks u dubrovniku skup da ti oci zasuze..
    Jedan potpis.
  • yep, redovni edu popust je 5%, tak da je 10% zapravo dodatnih 5% za studenta.. sad, koliko iznosi pojedini dogovoreni popust to znaju ti koji su s apcomom i dogovarali.. ja znam da se u našem slučaju ne isplati kupovati Book u americi, cijene su vrlo tu negdje, a tko si još može srediti i pdv ima super kupnju.. pogotovo u slučaju kupnje Pro petnaestice ili sedamnaestice ;)
    što se same certifikacije za apple alate tiče, zasad nas još nema na tržištu, certificiraju se svi studenti, te smo odradili dve-tri grupe srednješkolskih profesora informatike.. spremaju se i neke novine po tom pitanju, kako stvari stoje neće se više morati paliti do londona ili pariza ili nama najbliže slovenije..
  • Inace, clanovi iKnow kluba imaju 10% popusta, i postoji tu jos neki rabat koji moze da se spusti, tako da je moguce da je cak i do 20%.
    Sto se tice RTC-a, da se pohvalim i da je jedan Apple Regionalni Trening Centar otvoren u Beogradu, na Fakultetu Informacionih Tehnologija (Univerzitet Metropolitan) ove nedelje.
    Vest: http://www.metropolitan.edu.rs/sr/vesti ... t?id=19505
    O RTC-u: http://www.metropolitan.edu.rs/sr/o_uni ... rening.dot

I da, kursevi su besplatni :)