Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6830)

• jzelez
  • lejla
  • frosty89
  • Primat
  • pecallo
  • pbaburic
  • Tomycrosound
  • croalex
  • t_i_n_a
  • ecvis17
  • Graba
  • Mariobilll
  • wordpress2011
  • Dexy
  • songoku
  • tomislav10

Tko je online (1)

Prelaz na Mac
  • Zanima me da baš vi napišete razloge zašto bi prešao na Mac. Molim da ne prepisujete s apple.com jer sam već gledao no nije mi dovoljno.
    Na računalu imam(HP Compaq 6720s) WinXP SP3 i nisam zadovoljan s njima(neće učitati Operu, lede se, slab signal s ugrađenog Wireless uređaja...) i Ubuntu 8.10 i 9.10 verzije(tak-tak, OpenOffice nije u potpunosti podržan, Firefox na 8.10 nije Firefox nego Firegovno).
    Pa, napišite
    Post edited by Unknown User at 2010-01-12 23:24:30
  • 22 Komentara sorted by
  • A sto te tocno zanima? Da li ces preci ili ne to je tvoj izbor, ne kuzim zasto ljudi dolaze na forum i traze da ih se nagovara na prelazak. Kao da smo neka sekta i kao da cemo mi sad imati koristi od jos jednog novog clana :D
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Da bilo bi najbolje da kažeš šta tražiš od računala ili šta ti nije jasno ili dovoljno od informacija na apple.com bilo pa da ti probamo razjasnit.

Za sad samo mogu reć da u startu nećeš imati ove probleme koje imaš na PCu :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Pa evo mu neka procita OVDJE :lol:
  • said:

Zanima me da baš vi napišete razloge zašto bi prešao na Mac. Molim da ne prepisujete s apple.com jer sam već gledao no nije mi dovoljno.
    Na računalu imam(HP Compaq 6720s) WinXP SP3 i nisam zadovoljan s njima(neće učitati Operu, lede se, slab signal s ugrađenog Wireless uređaja...) i Ubuntu 8.10 i 9.10 verzije(tak-tak, OpenOffice nije u potpunosti podržan, Firefox na 8.10 nije Firefox nego Firegovno).
    Pa, napišite

Prije nego iskeširaš peteroznamenkastu cifru za Mac prvo si napravi Hackintosh, igraj se tjedan-dva i vidi jel ti odgovara, ako ti odgovara kupuj Mac
  • said:

Prije nego iskeširaš peteroznamenkastu cifru za Mac prvo si napravi Hackintosh, igraj se tjedan-dva i vidi jel ti odgovara, ako ti odgovara kupuj Mac

Iako sam osobno korisnik hackintosha (switchao s Maca na hackintosh :P) ova preporuka mi se opet čini veoma... hmm. Možda nema znanje/volju i hardver dovoljno kompatibilan potreban za složiti hackintosha. Možda bi loše složio hacka pa onda pomislio da je OSX loš i da bi mu Mac loše radio, tako da ja bih preporučio da se upusti u to, ali samo uz opasku da to radi samo ako ima volje/znanje/hardver i da ne pomisli radi grešaka u radu hackintosha da je Mac/OSX loš...

komentari??
    bok!
  • E u vezi tog prelaska sve je napsano tamo na aplleovim stranicama odakle si rekao da ne prepisujemo.Ja ti mogu reci evo soje iskustvo.Ja sam mac nabavio u 11 mjesecu cini mi se i preporodio sam se.Nisam i ne zahtijevam neke gamer sposobnosti jer imam ps3 ,ali ni mac nije za bacit u tom podrucju, a sve ostalo je skoro pa savrseno.Mislim da nisam jos nikad cuo nekoga da je presao na mac i da mu nije valjao i bio bolji od pc-a.
    Ja ti se povodim za jos jednom cinjenicom a ta je da sva med. teska artiljerija od opreme radi na unixu ako se ne varam a osx je nesto slicno.Uglavnom to ovi decki tu znaju puno bolje od mene ,jer ja sam stvarno jos u pocetku pa nek me i ispravi netko.
    Ali eto ukratko od mene.
  • said:

nisam jos nikad cuo nekoga da je presao na mac i da mu nije valjao i bio bolji od pc-a.

onda nisi citao moje i quadmachineove postove :D

meni je sad zadnja opcija ugradnja SSD-a, ako ni to nece pomoc prodajem stroj jer mi ne odgovara.
  • @SyZyGy

neka me ispravi quadmachine ali ja se nebi slozio da je on nezadovljan ... vise je takav da istice nedostatke. :?
    Za tebe neznam ali nisam stekao dojam da njemu mac ne odgovara.
  • iskreno, ne da mi se opet razvlacit raspravu :)

ni Mac ni Win nisu izvrsni sustavi, svaki ima svoje prednosti i mane, zato Blakecu sugeriram da prvo proba nekakav oblik Mac-a na koji tjedan i vidi jel mu odgovara ili ne.
  • evo, da se donekle poistovjetim s blakecom, ja sam bio na potpuno istoj prici kao sto je i on..isti laptop, isti OS..prodao HP, kupio MB, nikad vise natrag..sve sto me odvracalo od windowsa se poklopilo na macu..jest da ima nekih cakica koje me smetaju, al sve u svemu, svaki put kad me neko pita uvijek mogu rec da se ne vracam na windows vise..cura mi ima windowse, sedmicu, i stvarno je ok OS, al svaki put kad njoj nesto slazem na kompu, laganini popizdim zbog bedastoca koje su bezveze komplicirane..svatko ima svoje misljenje, slozi si hacka ak mozes, odi do nekog s macom ak mozes, il u krajnjoj liniji, odi u iStyle il neki slicni ducan i igraj se malo, pa ces vidjet jel ti pase ili ne.
    Jedan potpis.
  • s ovim je nestao i posljednji razlog da zadržiš PC :

http://www.apple.com/downloads/macosx/g ... taire.html
  • said:

s ovim je nestao i posljednji razlog da zadržiš PC :

lollcina! :lol:
  • Ovak, ove hakirane verzije se čine ok, no zanima me Snow Leopardov Finder i koliko od ovih programa mi je podržano(koji postoje i u Mac verzije, tj. imaju li sve funkcije):
    M$ Office for Mac(to kompletno ili???)
    Tele2 Mobile Partner
    T-Mobile w'n'w manager.
    Imam Wine na Ubuntu-u, no radi li to na Snow Leopardu?
  • Imam lagani osjećaj da si malo zalutao. Imaš na Googleu dosta objašnjenja o operativnim sustavima, samo treba postaviti pitanje !
  • za office mogu rec da radi, ja ga koristim i ok je, a opet, s druge strane, tu je uvijek openoffice..za wnw t-mobile na snow-u ne znam, al na leopardu je frendu ok radio..mislim da cak imas neki clanak o tome tu na forumu, prosurfaj malo i naci ces odgovore na pitanja
    Jedan potpis.
  • said:

@SyZyGy

neka me ispravi quadmachine ali ja se nebi slozio da je on nezadovljan ... vise je takav da istice nedostatke. :?
    Za tebe neznam ali nisam stekao dojam da njemu mac ne odgovara.

Točno tako, OSX je najbolji desktop OS koji postoji. Samo ja nisam Apple fanboy i kad mi nešto ne odgovara volim to pljuvati, a ne govoriti da je to dobro samo zatp što je Apple to napravio :) Ali sve u svemu OSX je najbolji desktop OS koji postoji.

bok!
  • evo,ak ti covjek koi nevoli bas apple ^^ kaze da je osx zakon stvar,onda je to to. ;)
  • Poštovanje mac korisnici....unaprijed se ispričavam zbog duljine ovog posta, no pukla me inspiracija :)
    UVOD:
    Odkad pamtim, koristim pc i windowse na njima, dovoljno dugo ih koristim da mogu reći da znam dosta o istima. Sa pc-em i internet vezom činim čuda. Moglo bi se reći da sam okorjeli pobornik pc-a i mrzitelj mac-a, sami spomen mac-ova, apple-a i iphone-a je u meni izazivao podsmjeh. Tipična moja reakcija:"skup je ko zlato,a ništa ne možeš s njim!", "nema uopće programa za to smeće!","pa svi koriste windowse danas, konju!,a ne možeš ni igrice igrat na njima!". Imao sam i HTC touch HD (PPC koji sam platio 5500kn), na njemu također windowsi 6.5 i svakom prilikom sam naglašavao frendovima,poznanicima kako je bolji od iphona....
    ZAPLET:
    Student sam ekonomskog fakulteta. Na predavanju iz projektnog menadžmenta, profesor koji je predavao počne pričat o tome kako su svi korisnici mac-a u isto vrijeme i mac-fanovi( ili entuzijasti) a korisnici pc-a (windowsa) nisu u isto vrijeme i fanovi windowsa..."o ćem ovaj konj trkelja"-Mislim u sebi..u svakom slučaju njegove riječi su me zaintrigirale iako sam mrzio sve što je apple...

RAZRADA:
    Doživljavam prosvjetljenje vlastitim razmišljanjem ,a potaknuto spomenutim profesorom. - JA NIKADA NISAM KORISTIO MAC NI IPHONE, ŠTOVIŠE NE ZNAM NI KOJI O.S. MAC VRTI, NITI SAM IKAD VIDIO MAC IZBLIZA KAMOLI DOTAKNUO. ZAŠTO SAM ONDA TOLIKO PROTIV APPLE-a. odgovor: BIO MI JE ISPRAN MOZAK, TUĐIM MIŠLJENJIMA I PREDRASUDAMA,KRIVIM INFORMACIJAMA ZBOG KOJIH NISAM RACIONALNO RAZMIŠLJAO-....Nekim čudom,u knjižnici faxa se pojave (tamo di stoje pc-i) dva iMac-a: uočavam čudan oblik, i pitam se "koji je ovo vrag, di mu je kučište??!", polako prilazim...(pravim se da znam šta radim,jer ostala bagra iz knjižnice gleda)..sjedam, i zaljubljujem se u apple-ovu tipkovnicu na prvi pogled...mrdam miš da ga osvjestim...ispred face mi se se otvara leopard..i njegovo grafičko sučelje i jednostavnost, ljepota, organizacija sustava, dock mi oduzimaju dah....
    RASPLET:
    "OVO je nešto posebno!", istražujem info o iphoneu,shvaćam koliko je moj htc manjkav i loš u usporedbi s njim. Prodajem htc po hitnom postupku, kupujem 3gs. Sram me priznat (inače sam mačo zvijer), ali taj iphone spava sa mnom na jastuku kolko ga obožavam. Moja zvijer od laptopa (toshiba sa windowsima 7 ultimate) mi se počinje gaditi, sad kad sam vidio ljepotu i jednostavnost leoparda, svaki rad na mojoj toshibi postaje mi sve mučniji i mučniji...windowsi će obavit posao, ali je**** što su ružni!..Istražujem dalje: saznajem da postoji program "boot camp" koji (u slučaju krajnje nužde)omogućuje mašini da vrti windowse, saznajem da postoji MSoffice za mac,iskušavam safari 4, čitam masu testova i usporedbi na netu itd.
    ZAKLJUČAK
    I evo me sad, bivši mrzitelj svega što je apple, raspisao se ko curica na satu lektire na site-u za mac korisnike.
    Isprobao sam 13inčni macbook pro 2.53ghz, to je laptop u pravom smislu riječi: kvalitetan,čvrst,dovoljno velik a dovoljno mali, tanak,moćan, prenosiv, i baterija dugo traje. (moja toshiba je 15inčna, teška ko tenk, ružna ko vrag, od loše plastike, imam za njega torbu koja izgleda kao mini frižider, ako nije ukopčan u struju bateriju će posisat za 15 min)
    PITANJE
    Na kraju, moje pitanje glasi,gdje tj. u kojoj državi nabaviti macbook?, prema mojim istraživanjima- najbolja je austrija (oko 2500kn jefiniji i to sa mwst, a bez mwst još 1500kn manje)
    pozdrav svim Mac entuzijastima!
    (postao sam ovo i na drugoj temi ali vidim da je prikladnije za ovu temu)
  • Dobar post tutankhamune! Dobrodosao na MK ;)
    Prerasude su gadna stvar, i sam sam imao vrlo ruzno misljenje o Macovcima a i same Macove sam smatrao precijenjenim igrackicama za "umjetnike". Isto kao i ti to se promijenilo u sekundi kad sam sjeo ispred jednog Maca i kad sam shvatio da sam misljenje formirao na osnovi nekih urbanih legendi punih predrasuda i neistine. Ja cvrsto vjerujem da ce svakome kompjuterski pismenom i inteligentom covjeku koji ne pati od predrasuda i voljan je razmisljati svojom glavom Mac puno bolje leci od Windowsa. Samo problem je u mentalnom sklopu ljudi jer cesto smo naviknuti na nesto i to nam se cini ispravnim i logicnim iako to zapravo i nije, ali oni koji mogu mislliti "out of the box" i prilagoditi se tome ce i profitirati a ostali ce zaglaviti na onome sto im je poznato i sigurno. Evo, odlican primjer mi je Undo operacija koja se na Macu izvodi pritiskom na cmd+z koji su medjusobno udaljeni pola centimetra ali uvijek ce se naci neki biser koji ce tvrditi da mu je puno lakse stisnuti ctrl+z pod windowsima koji su udaljeni pola tastature i za cije pritiskanje moras biti proktolog. Navike, navike, navike... lijepo kaze Marley "Emancipate yourself from mental slavery..." :mrgreen:
  • duugacak post, al drago mi je da je tako pozitivan :) sta se mb-a tice, (ako te ne smeta US keyboard layout) onda definitivno amerika..mb pro 13" 2.53 ghz je kod njih 1500 dolara (otprilike malo manje od 7500 kn)..ako imas koga u americi, javi da ti kupi, posalje, i stvar rijesena..nema carine na racunala, pa je neces ni platil, platit ces samo pdv, sto jos dize cijenu za nekih som i pol do 2 max..(neda mi se racunat) :D ispast ce te 3 tisuce kuna jeftinije nego kod nas..(jos bolja sema bi bila da, u slucaju da ides tamo da ga dofuras ko svog, il da, ako neko od tamo dolazi, da ga donese ko svog i onda je i pdv rijesena stvar, ispadne te 1500 dolara sve skupa, al to su sve cisto best case scenario) :mrgreen: u austriji ti je doticni mb pro 1400 eura, sto je nekih 10 i nesto u kunama..i imas njemacki kb layout..treca opcija je da uzmes kod nas preko firme, pa kad ti se pdv vrati, ispadne sve skupa negdje oko deset somova (ista prica ko u austriji, slicno ko u americi)

eto, pa odluci :)
    Jedan potpis.
  • said:

Dobar post tutankhamune! Dobrodosao na MK ;)
    Prerasude su gadna stvar, i sam sam imao vrlo ruzno misljenje o Macovcima a i same Macove sam smatrao precijenjenim igrackicama za "umjetnike". Isto kao i ti to se promijenilo u sekundi kad sam sjeo ispred jednog Maca i kad sam shvatio da sam misljenje formirao na osnovi nekih urbanih legendi punih predrasuda i neistine. Ja cvrsto vjerujem da ce svakome kompjuterski pismenom i inteligentom covjeku koji ne pati od predrasuda i voljan je razmisljati svojom glavom Mac puno bolje leci od Windowsa. Samo problem je u mentalnom sklopu ljudi jer cesto smo naviknuti na nesto i to nam se cini ispravnim i logicnim iako to zapravo i nije, ali oni koji mogu mislliti "out of the box" i prilagoditi se tome ce i profitirati a ostali ce zaglaviti na onome sto im je poznato i sigurno. Evo, odlican primjer mi je Undo operacija koja se na Macu izvodi pritiskom na cmd+z koji su medjusobno udaljeni pola centimetra ali uvijek ce se naci neki biser koji ce tvrditi da mu je puno lakse stisnuti ctrl+z pod windowsima koji su udaljeni pola tastature i za cije pritiskanje moras biti proktolog. Navike, navike, navike... lijepo kaze Marley "Emancipate yourself from mental slavery..." :mrgreen:

Potpisujem sve :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • said:

/CUT

Samo nemoj prijeći iz jedne krajnosti u drugu... :)

bok!