Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6485)

• darija
  • panda
  • demonic
  • jose34
  • Typo_PoLice
  • MarkoAF
  • jzelez
  • GemahenLahen
  • struja
  • grgamajstor
  • MonoKulen
  • matobj
  • CooL
  • hrca10
  • asafa972
  • gogsy7
  • websinger
  • GoldenBrown
  • Mico
  • Matea

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Apple nešto sprema : iPad tema
  • Ovo je članak iz bug.hr:

http://www.bug.hr/_cache/1fa305d8c505e8a5bc912e225acc4e69.jpg

Odabrani novinari dobili su poziv od Applea na konferenciju zakazanu za 27. siječnja. Kompanija istu planira održati u San Franciscu u 10 sati po lokalnom vremenu.

Iz pozivnice s naslovom "Come see our latest creation" može se zaključiti kako će Apple predstaviti novi proizvod, moguće i neki dosad neviđen. Velik broj ljudi nada se da će kompanija predstaviti svoj tablet koji je podigao rijetko viđenu količinu medijske prašine. Iz brojnih specifikacija tog uređaja kojima je Internet preplavljen, možda se najizglednije čine one koje navode 10-inčni ekran i modificiranu verziju iPhoneovog operacijskog sustava.

Ostali kandidati za predstavljanje na konferenciji su iPhone OS 4.0, te prijenosnici MacBook s Intelovim procesorima Core i5 (ili nešto sasvim treće).

i ovo isto članak sa bug.hr:

http://www.bug.hr/_cache/5831a4450b65113a60954264f5bce0cd.jpg

U iščekivanju Appleove konferencije krajem ovog mjeseca, kada se očekuje predstavljanje novog proizvoda, kineski Commercial Times servira nove glasine o budućim iMacovima.

Oni tvrde da Apple namjerava tijekom ove godine izdati 22-inčni iMac s ekranom osjetljivim na dodir. Računalo bi trebalo imati ekran tajvanske tvrtke Sintek Photronic, dok je za proizvodnju navodno zadužena Quanta.

Još ostaje za vidjeti vjerodostojnost ovih glasina, no konferencija 27. siječnja je sada i službena – Apple je već poslao pozivnice novinarima pod sloganom Come see our latest creation.
    Post edited by Unknown User at 2010-02-01 12:27:39
  • 201 Komentara sorted by
  • Ja jedva cekam taj 27.

Nadam se da se necu razocarati u tom cuvenom "iSlate-u" ali vidjet cemo!

Nadao sam se da ce biti komletno Mac OS, ali sve vuce da ce biti prilagodjena verzija iPhone OSa, koja nije ni tako losa, ali opet previse zatvorena!

Sad samo ostane da se malo strpimo, pa da to produskutiramo!

Dali ocekujemo opet Live Feed na Main sajtu!
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Iz citata "Come see our latest creation" pretpostavljam da će biti nešto dosad neviđeno tako da mi odpada teza o iPhone OS 4.0. Toplo se nadam da će to biti novi tablet jer se digla toliko prašina i medijska pompa, a silnih nagađanja o tome kako će izgledati i šta će sve moći pun je internet, a najviše se bojim da ćemo ostati kratkih rukava od silnih nagađanja i iščekivanja. Sjetite se samo kako je bilo kad je iPhone 3GS ugledao svijetlo dana.
    Da li netko ima informaciju o tome da li će se konferencija moći pratiti live?
  • Ali sjeti se kako je bilo kad je iPhone izasao, mobiteli su vec postojali, godinama, smartphoni takoder, ali su ih sve razvalili.

Tableti postoje, raznih dimenzija, mogucnosti, te se nadam da ce ih Apple razvalit!
  • Nece imat MAC OS... 99,9% . Iako bi ja to volio znam da nece biti....

AppleInsider
    "I spoke to a source at Apple this morning, before the invite hit my inbox, who said the event would likely focus on three projects: The tablet device, iPhone 4, and a new round of iLife 2010 software," Morris wrote. "While we won't see new iPhone hardware just yet, we will see the next-generation software."

EDIT: i ne kuzim ovo Apple nesto sprema ovo ono... a pratimo rumore vec mjesecima o tome i ima hrrpa topica... :?
  • bija je jeben koment na engadgetu u stilu

this is the first time i heard of an apple event or even an apple tablet....

in last 5 seconds...
    :D
  • Ne vjerujem u nešto ekstra ekskluzivno i specijalno.
    Sam iSlate me (ako je vjerovati ovim najavama) uopće ne oduševljava.

gledanje filmova - koristim TV
    pregledavanje glazbenih albuma - imam uvijek 10 stvari koje slušam, na iPhone nisam nikada stavio niti jednu pjesmu
    čitanje e-knjiga - oslobodi Bože :)

A i pitanje je što mogu sa novim iPhone 4.0 softwareom osim zatrpat forume sa brojnim upitima kad će jailbreak i unlock.
    Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • "kovacevic031" said:
    Ne vjerujem u nešto ekstra ekskluzivno i specijalno.
    Sam iSlate me (ako je vjerovati ovim najavama) uopće ne oduševljava.

gledanje filmova - koristim TV
    pregledavanje glazbenih albuma - imam uvijek 10 stvari koje slušam, na iPhone nisam nikada stavio niti jednu pjesmu
    čitanje e-knjiga - oslobodi Bože :)

A i pitanje je što mogu sa novim iPhone 4.0 softwareom osim zatrpat forume sa brojnim upitima kad će jailbreak i unlock.

Vjerojatno taj tablet neće biti nešto novo, neviđeno i revolucionarno, ali mislim da će reakcije biti iste kao i za prvi iPhone. Znači, neće ništa velikog i novoga izmisliti i donjeti, ali će prešišati konkurenciju kvalitetom, dizanjom i nekim sitnim detaljima koji odvajaju iPhone i Apple od ostatka konkurencije unatoč nekim većim i dosta manjih nedostataka. Barem se nadam da će biti tako, jer tableti nisu novost, isto kao što i smartphonovi nisu bili, a internet nije pun Nexus ili Droid killera, već iPhone killera. A što se tiče os 4.0, mogu oni što šta napraviti, bilo bi dovoljno kada bi omogućili multitasking i mogućnost isključivanja akcelerometra.
  • mislim da ce biti neke "gluposti" da ne kazem, uglavnom nista spektakularno, nadam se da se varam :D
    MacBook Pro 15'' 2.4, iPhone 4 16GB
  • ako vec pricamo o tom tabletu, bilo bi jebeno da ima impact ka iphone, ali ima ipak par razlika, prije svega za iphone je postojala kategorija i "opis posla" znači telefon mora raditi to i to i to. iman osjećaj da je s ovim obrnuta situacija, postoji kategorija ali nitko nije uspija definirat sta bi tablet treba radit jer za svaki od tih "poslova" nije problem nać alternativu i zato tableti nisu mogli zauzet dio tržišta, kad zapravo malom broju ljudi je privlačan koncept tacne koju vukljaju za sebon da bi gledali film ili čitali knjigu, a isto mogu na svom iphoneu, netbooku i slicno. ako apple moze nać neku ključnu diferencirajuću stvar, odnosno razlog zašto je tablet bolji od svih alternativa za već postojeće zadatke - živo me zanima šta će to bit
  • "troopa" said:
    ako vec pricamo o tom tabletu, bilo bi jebeno da ima impact ka iphone, ali ima ipak par razlika, prije svega za iphone je postojala kategorija i "opis posla" znači telefon mora raditi to i to i to. iman osjećaj da je s ovim obrnuta situacija, postoji kategorija ali nitko nije uspija definirat sta bi tablet treba radit jer za svaki od tih "poslova" nije problem nać alternativu i zato tableti nisu mogli zauzet dio tržišta, kad zapravo malom broju ljudi je privlačan koncept tacne koju vukljaju za sebon da bi gledali film ili čitali knjigu, a isto mogu na svom iphoneu, netbooku i slicno. ako apple moze nać neku ključnu diferencirajuću stvar, odnosno razlog zašto je tablet bolji od svih alternativa za već postojeće zadatke - živo me zanima šta će to bit

Mislim da je koncept MS Couriera definirao što se očekuje od nekog takvog uređaja u nekim segmentima, jer meni je ova tacna za kavu nepotrebna stvar i nadam se da ju neće napraviti. Zapravo vjerujem u to, jer trenutno ne postoji nijedan ozbiljan rumor kako će izgledati taj uređaj. Sjetimo se iPhona, nitko nije ni približno pogodio izgled uređaja, a mislim da će s tabletom biti još i gore jer su zadnjih mjeseci dosta poradili na zatvaranju glasina iz firme. (Gestapo metode)

Meni treba upravo nešto kao Courier, samo što je Microsoft previše nesposoban da bi napravio nešto takvo stoga se nadajmo da su ovi malo pametniji što se tiče toga.
  • Osobno mislim da će uz to "što još nismo vidjeli", da će Apple predstaviti iPhone 4G, 4GS ili kako će se već zvati sa 4.0 softwareom. Mislim da će taj 4.0 software koristiti i novi iPhone i novi tablet uz neke modifikacije. (ako bude tableta, iako sumnjam).

Mislim da će tu najveću prašinu dignuti novi iPhone, kojeg će najaviti za 3Q ili 4Q ove godine.

E sada, to ja mislim, a što će biti, budemo vidjeli za 6 dana...
  • "troopa" said:
    ako vec pricamo o tom tabletu, bilo bi jebeno da ima impact ka iphone, ali ima ipak par razlika, prije svega za iphone je postojala kategorija i "opis posla" znači telefon mora raditi to i to i to. iman osjećaj da je s ovim obrnuta situacija, postoji kategorija ali nitko nije uspija definirat sta bi tablet treba radit jer za svaki od tih "poslova" nije problem nać alternativu i zato tableti nisu mogli zauzet dio tržišta, kad zapravo malom broju ljudi je privlačan koncept tacne koju vukljaju za sebon da bi gledali film ili čitali knjigu, a isto mogu na svom iphoneu, netbooku i slicno. ako apple moze nać neku ključnu diferencirajuću stvar, odnosno razlog zašto je tablet bolji od svih alternativa za već postojeće zadatke - živo me zanima šta će to bit

Lijepo rečeno. Još bih dodao da ce tablet svakako pronaći "svoje mjesto pod suncem" što zbog znatiželje što zbog Apple kolekcionara i onih s fetišom na gadgete... :)
  • Pejo, Bog tj. Steve te cuo za novi iPhone.. To bi bio odlican potez, barem da nam dadnu dio kolaca da ludujemo do ljeta :D
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Tata, ja bih ovo :shock:

Apple Tablet Mockup na YouTube-u

Nice!
  • ovo o chemu troopa govori...zašto bi baš apple donio nešto novo i drukchije od alternative... Ja mislin da bi uz sve ostalo, trebao dobro sluzhiti za scetch book za studente i uchenike..znachi zamjena za papir zapravo... + da bude jako dobro izvedeno crtanje na tabletu... + još naravno sva zhiva multimedia i igrice koje imaju koristi od multitoucha.....

ako se bude kretao u tom smjeru vjerovatno ga uzimam...ali ako bude samo neki netbook + 3g plan...to mi ne treba
  • ima li novostiiiiiiiiii, sta ste se usutiliii :D
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • "Bill" said:

loll! dobar! :lol:
  • Relax turtleneck?! :lol: :lol: :lol:
  • http://images.macrumors.com/article/2010/01/25/155025-tablet_2_1.jpg
    Ovo je samo rastegnuti iPhone, a i da nije, bezveze je, bar po mom ukusu.
    Post edited by ipastrovic at 2010-01-26 17:21:25
  • "ipastrovic" said:
    [/img]

A sto ti ocekujes od Apple uredjaja? Miljon gumbica i zelenu plastiku? Sto god bilo mislim da ce izgledati vrlo slicno ovome, kombinacija crnog stakla i aluminija.
  • da slažem se sa Moschusom. I ako bude ovak izgledalo ja ću biti jako zadovoljan. Mene brine samo što će to čudo raditi da me privuće jer se bojim ako je gledanje filmova i čitanje knjiga da neću imati opravdanje da ga kupim :) a htio bi jedno opravdanje barem :D

Nego bude sutra pračenje eventa na MK ili ne?
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • mene bolesno zanima kak ce taj tablet izgledat..koncepcija "rastegnutog" iphonea je ok, sam da nema iphone OS, nego OSX :mrgreen:
    vidio sam da je netko spominjao nove imacove..sumnjam, jer su 21,5 i 27 tek nedugo izasli, pa sumnjam da ce ih tako brzo ispalit van..a novi iphone..e, to je tabu :D neki kazu 4. mjesec, neki 6., 7. mjesec, al to mi je sve prekasno da bi bilo sutra prezentirano..
    Jedan potpis.
  • sanjao sam apple event lol

uglavnom podsvijest mi kaže da će tablet možda biti povezan na neki naćin sa novim cinemama :) pa sad da vidimo koliko sam ispravno sanjao
  • to ja zovem pravim fanboyem :mrgreen: i u snu si pod utjecajem hypea :D
  • CEO McGraw Hill-a se malo izlaja pa se cini da ce ipak bit iPhoneOS, covik je potvrdija tablet, mislin da ce ga steve sikiron satrat iza prezentacije
  • "troopa" said:
    CEO McGraw Hill-a se malo izlaja pa se cini da ce ipak bit iPhoneOS, covik je potvrdija tablet, mislin da ce ga steve sikiron satrat iza prezentacije

dani su mu odbrojani LOL
  • "ipastrovic" said:
    http://images.macrumors.com/article/2010/01/25/155025-tablet_2_1.jpg

Ovo mi se sviđa.

Ako izađe tablet i ako bude imao mogućnosti i donekle, hajde, recimo mogućnosti mog MacBooka, naravno da ću ga odmah kupiti. Pa ne samo što je tanji, manji i jednostavniji, već je puno (meni osobno) lakši za korištenje.

Soft-touch ekran daje puno više mogućnosti od tipkovnice, s tim da kada ga povežeš s mišem, jednostavnosti i brzini rada nema kraja.

Oduvijek sanjam o kupovini tableta, ali do sada su cijene bile astronomske, a sama tehnologija nije bila još upotpunjena i dorasla tabletima. (sjećate se soft toucha ekrana koji su radili na principu pritiska, pa su bili neprecizni za rad).

Kažem, budućnost svim PCa i laptopa su tableti. Kada pogledate i u novijim filmovima budućnosti (npr. Avatar) svi imaju "tablete", odnosnos ekran po kojem se tipka. Točka. Case closed.
    A svi znamo da se većina tehnologije "krade", nazovimo to točnije uzima iz filmova, š preciznije, ideje se uzimaju iz raznoraznih filmova budućnosti...

Da vas prisjetim: pokretna vrata u svim trgovačkim centrima, taj iPhone koji držite u ruci i taj laptop s kojeg čitate (pa i Flat - LCD ekrani), ekrani na dodir, to su sve ideje koje su uzete iz Zvjezdanih staza...
  • navodni Last minute Leadked Photos of Apple Tablet?
    oprez: Spoiler alert?

http://www.engadget.com/2010/01/27/is-t ... le-tablet/
  • "SinkeSS" said:
    navodni Last minute Leadked Photos of Apple Tablet?
    oprez: Spoiler alert?

http://www.engadget.com/2010/01/27/is-t ... le-tablet/

Vidio sam jutros to, i nekako mi se ne svida, neznam... Ocekivao sam to, ali zelim ga vidjet sa 4.0 u akciji. Nadam se da ce bit jako los. Jel ako mi se samo i jedna stvar svidi... GAD DEMIT morat cu ga kupit... hehe :D :D :D :D :mrgreen:
  • Ajme, koja rugoba, pa nije valjda da bi Apple spao na ovakav dizajn?

'ajde, još 7:30 sati do početka konferencije, pa ćemo valjda večeras vidjeti što su spremili... =))
  • "Pejo" said:
    Ajme, koja rugoba, pa nije valjda da bi Apple spao na ovakav dizajn?

'ajde, još 7:30 sati do početka konferencije, pa ćemo valjda večeras vidjeti što su spremili... =))

Tocnije 7h35min .... :) ;)

EDIT:
    {@pejo Brzo si editiro post... :)
  • Jos tocno 7h i 14min :mrgreen:
    Svaki pravi fraek mora imati widget koji odbrojava do slijedece konferencije, evo link http://www.dark-hawk.de/Downloads.html
  • "MoschuS" said:
    Jos tocno 7h i 14min :mrgreen:
    Svaki pravi fraek mora imati widget koji odbrojava do slijedece konferencije, evo link http://www.dark-hawk.de/Downloads.html

KEWL snimljeno
    http://img130.imageshack.us/img130/8439/screencapturer.png
  • A stvarno smo vrhunske budele, jbte zadnji put sam bio ovako nervozan kad sam cekao da mi zena rodi :mrgreen:
  • Što ti je marketing !!! :lol:
  • "MoschuS" said:
    A stvarno smo vrhunske budele, jbte zadnji put sam bio ovako nervozan kad sam cekao da mi zena rodi :mrgreen:

LOL ... Prejako, i istinito... Kakva nova godina, pa to je kamilica naspram ovoga. :D :D
  • "Rayno1" said:
    [quote="MoschuS"]A stvarno smo vrhunske budele, jbte zadnji put sam bio ovako nervozan kad sam cekao da mi zena rodi :mrgreen:

LOL ... Prejako, i istinito... Kakva nova godina, pa to je kamilica naspram ovoga. :D :D[/quote]
    Osjećam se kao žrtva Appleova Hypea i previše čitanja Gizmoda. Mislim da mi je danas povišen tlak i imam lagani pritisak u prsima.
  • Meni se čini da kako smo svi toliko u tome sa velikim očekivanjima da na kraju budemo svi razočarani jer nema 100 điđa miđa koje smo htjeli :)

Nadam se da nije Apple napravio veći hype oko ovog nego što može iznenadit i ispunit očekivanja koja je sam stvorio
  • Jel ima negdje video live stream?
  • Mislim da nisu toliko ludi da tako bildaju atmosferu na temeljnu ničega.
    Sinoć sam ponovno gledao Macworld keynote iz 2007 za zagrijavanje i vidilo se da ljudi očekuju svašta od Apple telefona no sve što im je Jobs pokazao je nadmašilo maštu sviju. Čak su i CEO i Googlea i Yahooa ostali PAF! i nekoliko puta su ponovili, Steve, znaš koja mi je adresa pošalji mi jedan. :mrgreen:
    http://www.apple.com/quicktime/qtv/mwsf07/
  • "Gjurovski" said:
    Jel ima negdje video live stream?

To je novinarima zabranjeno raditi no ponekad zna procuriti neki live stream grozne kvalitete sniman web kamerom ili mobitelom.
  • Bolje i ta losa snimka nego poluretardirani live blog.....
  • Ja preferiram Gizmodo
  • Evo i malo Apple tablet humora pred sam event :) http://gizmodo.com/5456683/walt-mosspup ... Gizmodo%29
  • dobro, u koliko je sati sami event?

da znam kad da na netu čekam vijesti :D
  • "Gabre" said:
    dobro, u koliko je sati sami event?

da znam kad da na netu čekam vijesti :D

U 10 ujutro po njihovom, točnije San Francisco lokalnom vremenu. Znaći počinje za 10 minuta.
  • iCrap for masses :roll:

Jedva čekam pozive sutra "Kada će doći iPad?" Još samo jedan primjer komercijalizacije Applea i pretvaranja Think Different u Think like everyone else.
    A ovaj pimpani iPhone je trebao se zvati Newton još od prvog dana, kada je tako nešto imalo smisla.

Razočaranje
    MacBook Pro 15.4" 2.2 GHz (late '07)
    iPad 16GB WiFi
    iPod 5G 30 GB, iPod nano 1G 4 GB, iPod shuffle 2G
  • meni se sviđa..jest da izgleda ko veliki iPhone, ali ipak su ubili proizvode koje su htjeli (kindle, cak i psp)
    sigurno uzimam jednog od 16 gb..osobno, bolji bi mi bio da su stavili gore OS X (da nije veliki iphone nego mali touch macbook) ali i ovako odusevio :)
    Jedan potpis.
This discussion has been closed.
← All Discussions