Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6485)

• Braacic
  • dragonflyqueen
  • saint
  • hrca10
  • elvis_zd
  • Dr Beast
  • ikikuinthenutz
  • ivanos2
  • vanjichh
  • Igor_martic
  • deanmilisic
  • sbogadi
  • frosty89
  • iPekica
  • jarloni
  • ameliepoulain
  • Vedo
  • JustBlaze
  • axxo
  • wired

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
jel gasite komp il ga stavljate u sleep mode
  • ja uvik gasim komp i ako cu ga koristit za 20 min i onda ga upalin, tako sam se navika al sam procita u uputama sa macbookom da bi tribalo ka stavljat u sleep a ako se gasi na duze vrime onda ga potpuno izgasit
    zanima me kako vi radite.
    meni za sleep mode iman osjecaj ka da komp jos uvik radi pa bi me bilo strah ostavljat ga tako
    Post edited by Unknown User at 2010-02-17 00:02:44
  • 86 Komentara sorted by
  • Pa samo se uspori na 0 rpm i parkira glavu :P I ugasi sve osim napajanja rama :P

• Ne gasiti laptop osim ako ga se nece koristiti po nekoliko dana.

Ja svog nikad ne gasim, a sleep mode je i jedna od najvecih prednosti OS X-a nad windowsima i linuxima. Lijepo upališ laptop, pokreneš aplikacije u kojima stalno radiš i tako ga ostaviš dok god ne osjetiš da se značajno usporio (meni cca 40-60 dana). Kad swap jako naraste, ili kad izadje neki update, onda ga rebootas i to.

Moj Mac-mini media centar koji stalno radi i na kojem gledam televiziju je imao uptime 134 dana zadnji put kad sam gledao, doduse poslije toga je jednom nestalo struje :).
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Admin
  • Možda ti je to tak sa PCom... Mac ima drugačiji sleep i nema tu ništa upaljeno osim RAMa.

Evo i objašnjenja: http://guides.macrumors.com/Your_Mac_and_Sleep_Mode

Plus iz iskustva znam da MB može u sleepu bit i nekoliko dana u sleavu koji je u koferu i sve pored peči i nakon čega izlazi van ne topao nego hladan kao komad aluminija :D

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • stinice said: samo ću reći da radim u servisu i da znam što govorim iz vlastitog iskustva a vi radite kako hoćete

Ako ćemo se već razbacivat titulama (iako ni to nije uvjet da se stvarno nešto zna), ja sam prvostupnik računarstva i uvjeravam te da si u krivu. ;)

A dokaz je i cimerov HP koji je u sleepu već par sati i hladan je kao hladan komad plastike :P

Post edited by User at 2010-11-19 14:50:48
    Games dont make people violent, lag does.
  • Darko Kontin said: Možda ti je to tak sa PCom... Mac ima drugačiji sleep i nema tu ništa upaljeno osim RAMa. Evo i objašnjenja: http://guides.macrumors.com/Your_Mac_and_Sleep_Mode Plus iz iskustva znam da MB može u sleepu bit i nekoliko dana u sleavu koji je u koferu i sve pored peči i nakon čega izlazi van ne topao nego hladan kao komad aluminija :D

Neznam u čemu je problem osjećaj manje vrijednosti ili šta već ali koliko got čitao ovi forum imam osjećaj da su ljudi koji imaju apple proizvode (čast iznimkama koji zaista pomažu na forumu bez prepucavanja) kao ugrožena vrsta jer oni nameću takvo mišljenje o sebi, da nebih sad poimenice pokazivao na njih ali ima ih par padobranaca koji su kao dežurne kukuvije skaču na svaku ko iz bunkera kao da se njih direktno napada ili što već čim se spomene neki drugi uređaj van apple prizvodnje i branše!??

Npr. evo ovde je rasprava o sleep modu koji je indentičan kod Mac-a i PC-a (iz iskustva) i nema toliko veze sa samim operativnim sustavom nego sa BIOS-om na PC-u tj. s OpenFirmware na Mac-u i u oba susutava se može podesit sleep mod. tako da kad odaberete sleep u vašem operativnom sustavu da se sve sprema na RAM memoriju (sve se gasi osim RAM-a) i uređaj ide u stanje pripravnosti iz kojeg se budi u roku 2sec. kod ponovnog pokretanja, ali ljudi vole trabunjat i govorit kako Mac ima drugačiji sleep ili šta već kao da ima svemirske komponente a ne neke kao i bilo koji PC. Zar Apple nema Intel procesor, RAM samsung HDD,samsung, Nvidia grafičku..... da ne nabrajam dalje dakle to ništa nisu specifične komponente koje nebi mogli nać u bilo kojem PC-u!

I na kraju moga bi još diskutirat danima ali nema potrebe samo da kažem zar forumi ne postoje da bi se ljudima pomoglo i objasnilo kako što funkcionira kad netko nešto pita a ne da se odmah prepucaje moj je veći ili deblji od tvog :) pa šta neko voli Apple neko Hp a neko Toshibu nema u tom ništa loše nekom je bolji Mercedes a nekom Ford!

Post edited by brane at 2010-11-19 15:35:08
  • djgagy said: Inace bateriju uvijek napunim do kraja i ispraznim je do zadnjh 10min koliko mi ostane i stavljam puniti, dali je to greska i da je to uzrok manje izdrzljivosti baterije?

Nije greška, samo nikad nemoj prekidat ciklus punjenja (ako si to slučajno radio do sad). Tj. smiješ nadopunjavat bila ti baterija na 10% ili 90% i nećeš imat problema, ali ga nikad nemoj iskapčat dok se ne napuni skroz.

djgagy said: ali sto sam primjetio baterija mi ne drzi vise 9 sati nego 6, zasto?

Jednom mjesečno kalibriraj bateriju - možda ti pomogne i u ovom slučaju. Evo upute: http://support.apple.com/kb/ht1490

brane said: Npr. evo ovde je rasprava o sleep modu koji je indentičan kod Mac-a i PC-a (iz iskustva) i nema toliko veze sa samim operativnim sustavom nego sa BIOS-om na PC-u tj. s OpenFirmware na Mac-u i u oba susutava se može podesit sleep mod.

Ne širi dezinformacije, Macovi već 4 godine imaju EFI, a ne OpenFirmware! Zafrkavam malo, ne se ljutit. :)

Games dont make people violent, lag does.
  • brane said: Npr. evo ovde je rasprava o sleep modu koji je indentičan kod Mac-a i PC-a (iz iskustva) i nema toliko veze sa samim operativnim sustavom nego sa BIOS-om na PC-u tj. s OpenFirmware na Mac-u

Haha, evo moram i ja intervenirati (nadam se da neće izgledati ko da skačem iz bunkera:))). Ima direktne veze s OS-om, tj. s kernelom. I zaista na Macu on radi skoro bez greške, dok se na ostalim OS ovime relativno često nešto zblesi pri ulasku ili izlasku iz njega. Odatle i problemi s pregrijavanjem u torbi.

Kod maca vas to ne treba zabrinjavati. U zadnje 4 godine dvaput mi se dogodilo da računalo nije ušlo u sleep mod kako treba i da sam ga takvog stavio u torbu. Da sam gledao lampicu ni to se ne bi dogodilo. Računalu svejedno nije ništa iako se malo zagrijalo.

Uostalom da moram svaki put bootati računalo kad ga stavljam u torbu gubio bi preko pola sata dnevno samo na čekanje da se "zboota", a to si baš i nemogu svaki dan priuštiti. :)

Admin
  • Darko Kontin said: @brane: niti sam napado ikoga niti se osjećam ugroženim.. i iskreno boli me briga... samo sam rekao kako Mac sleep radi i da je kontra od onog što je iznad mojeg posta bilo navedeno.. ako i PC ima isti sleep još bolje... kako ga ne koristim niti me zanima kako radi.. ali iz "iskustva" dotičnog gospodina sam samo rekao da Mac ne radi u sleepu kak je ovaj tvrdio da radi. pa ono go figure tko se ovdje branio

oprosti ako si se slučajno isčitao između redaka nisam konkretno ciljao na tebe jer svakom se može desit povremeni gaf nego na stalne padobrance !!!

a na tvoj sam post samo odgovorio po mojim saznanjima da ljudi nebi bili u zabludi u vezi sleep moda na različitom OS-u i platformi ništa drugo!

P.S. samo i dalje zelim reć da smu tu da pomažemo jedni drugima s korisnim savjetima ako možemo, a ne da svaka tema završi na debilnom prepucavanju ko dica u pubertetu nabrijana hormonima! :) :)

Post edited by brane at 2010-11-19 20:09:51
  • I btw, ne postoji niskakav tehnički ili bilo koji drugi razlog zbog kojeg bi bilo preporučeno stalno gasiti računalo. Nikakav.
    Admin
  • "tmilovan" said:

Ja svog nikad ne gasim, a sleep mode je i jedna od najvecih prednosti OS X-a nad windowsima i linuxima. Lijepo upališ laptop, pokreneš aplikacije u kojima stalno radiš i tako ga ostaviš dok god ne osjetiš da se značajno usporio (meni cca 40-60 dana). Kad swap jako naraste, ili kad izadje neki update, onda ga rebootas i to.

Eto Toni je sve rekao!
    Ne gasim niti jedan stroj, prosjecan uptime je 30-40 dana a onda obicno dodje neki update pa ga moram restartati.
    Stvarno ne vidim poantu gasenja pogotovo ako ga tako cesto palis, mislim da je to cak stetnije nego da je u sleepu a o komforu i brzini necu ni govoriti.
  • Ja ga koristim kad sam doma, znači ne dok spavam i dok sam u školi.

To je jedan tjedan negde od 2 popodne pa do ponoći, a kad sam popodne onda je upaljen od 9 do 1 i navečer od 8 do 12.

Preporuka? Gasiti ili u sleep stavljati?
  • Moj prosjek je tri - cetiri tjedna. Nekako ne predjem taj limit bas cesto ... mislim jednom je bilo nekih 40-ak dana. Al zato mamin mini jadan radi reboot kad ona ode na godisnji :)
  • cekajte,ja isto gasim komp ono navecer kad idem spavat pa recimo ujutro odem radit pa ga upalim tek navecer,pa do jedno 2 ujutro ,onda opet odem spavat pa se ustanem oko 1 popodne pa upalim do 6 navecer pa onda odem radit i tak stalno i sad prema tome ja recimo uopce nemoram otici ugasiti ga nego ga samo ostavim dok sam ne ode u sleep ili ga moram nekako sam stavit u sleep.
    A kak se to onda radi ako ga sam moram stavit,jel ima neki short.

I znaci to slobodno mogu radit bez ikakvih problema da ce se nesto desit ili tako nesto ili da cu mu smanjiti vijek trajanja s takvim nacinom koristenja
  • Ako ti nije podeseno da sam ode u sleep nakon nekog vremena uvjek mozes kliknut na  pa Sleep! I pogadjas ... otici ce u sleep. ;)
  • hmh, pa to je super. odsad samo sleep :P
  • i koja je uopce razlika izmedju izgasit ga i stavit u sleep mode? mislim u tehnickom smislu, koja je kompjuteru razlika
  • nemam Mac, ali pretpostavljam da kod sleepa ti u RAM memoriji ostanu zadnji podaci sto si radio.
  • da to vjerovatno. al zasto se ne preporucava gasit komp, koja je razlika?
  • "iphone1234" said:
    da to vjerovatno. al zasto se ne preporucava gasit komp, koja je razlika?

Meni su dvije glavne prednosti: ovo je daleko brže (brže se "gasi" i "pali" - sve je spremno za rad istog trenutka kad ga otvorim), i sačuva ti sad rad - npr. ne moraš palit sve aplikacije ponovno.
    a inače iz tehničke perspektive gašenje kompa je loše za komponente, jer pri svakom paljenju računala ono doživi neku vrstu šoka. eto nije moja struka, tako su mi drugi objasnili ;)
  • Ja bi poludio da stalno moram paliti gasiti MacBook. Sleep je zakon i traje najduže 3sec kad ostane puno aplikacija popaljeno. Tipku za paljenje skoro nikad ni ne koristim samo ga zaklapam i odklapam. Palim ga na tipku samo kad ode u hibernaciju tj kad mu nestane baterije pod sleepom onda se podaci s RAMa snime na disk pa podizanje traje nešto duže.
    Nasuprot tome iMac na poslu ujutro palim i naveče gasim. Ujutro mi se ne žuri imati sve u pogonu u roku 3 sec. Triba mi ona minuta da se sve podigne i da dođem sebi i popričam s kolegicom :mrgreen:
  • Osim Jabuka>Sleep funkcionira i shortcut alt+cmd+eject a ima i nekih ikonica za dock pa sam okliknes i ode u sleep.
    Ja sam svoj iMac ugasio valjda 5 puta u 3 godine koliko ga imam. Gasenje pogotovo na Macu nema smisla jer stroj radi puno brze kad je upaljen neko vrijeme posto ima odlican cacheing a kad ga stalno gasis ili resetiras onda nista od tih prednosti. Za test uzmite neku zescu aplikaciju tipa Photoshopa ili tako nesto i stopajte koliko joj treba da se digne nakon restarta a koliko joj treba nakon sto je par puta upalite i ugasite ;)
  • Tri su vrste "gasenja" kompa:
    Shut down: sve sto je saevano na Hard disk, ostaje na hard disku, a sve sto je u radnoj memoriji, ukoliko user nije sam sejvao i na Hard biva izbrisano iz radne memorije ... i izgubljeno za usera. Dakle svi unsaved documents ... su izgubljeni. (zato ako i kazes kompu shut down te pita da sjejvas dokumente koje eventualno imas otvorene).
    Restart je jako slican samo sto se komp automatski krene paliti nakon gasenja (sigurno nije as simple ali vezano uz temu to je to).
    Hibernate: Kad komp ide u hibernate (zbog nedostatka struje ili zato jer ga sam user salje u hibernate) onda se sve sto je trenutno u radnoj memoriji, (dakle open unsaved documents) komp prvo sejva na hard. Ovo znaci da proces nije prebrz, ali po paljenju kompa svi dokumenti koji su bili otvoreni ce se opet sami otvoriti. (slicno ko aplikacije koje imas podesene da "Open at login"). Ovaj nacin gasenja je meni pokazao upotrebivost vise na laptopima jer kad nestane baterije ipak ne izgubis dokumente.
    Recimo imas ga u sleepu, nestane baterije, on ode u hibernate, nestane jos on se ugasi skroz ... no kad ga napunis ... svi se dokumenti po paljenju ponovno loadaju i sve je tu.
    Ako pak imas desktop onda ako nestane struje komp ne stigne otici u hibernaciju ... osim ako imas UPS uredjaje. :)
    Sleep: Sve sto je trenutno u RAM memoriji ostaje u njoj (neznam jel bas sve) tako da je komp ugasen ono u sekundi. I prilikom paljenja sve se otvori u sekundi jer nema procesa u kojem datoteke sa Harda moraju preci u ram.

Takodjer nakon bootanja u sistem i prvog pokretanja recimo phoshopa, on loada (nazovimo ih temporary) razne datoteke koje mu trebaju za rad. Kad ugasis photoshop neke od njih ostanu za brze peljenje photosopa sljedeci put. I tako sa vecinom ili svim aplikacijama.
    Kad pak ugasis komp potpuno onda ovo skroz nestane i paljenje apliacija je sporije.
    MIslim da je ovo ekvivalent registrija sa windowsa (njihova boljka jer nije as dobro slozeno).

Ovo zadnje je jako netehnicki objasnjeno jer neznam tocno o cemu se radi ... ali znam da aplikacija nakon sto je jednom bila upaljena .... drugi put se pali brze ... a nakon restarta ... je paljenje opet sporije.

Eto nadam se da je malo jasnije.
    Mozda netko precizniji i struciniji napise preciznije.
    toliko od men
    bok
  • "ecvis17" said:
    Sleep: Sve sto je trenutno u RAM memoriji ostaje u njoj (neznam jel bas sve) tako da je komp ugasen ono u sekundi. I prilikom paljenja sve se otvori u sekundi jer nema procesa u kojem datoteke sa Harda moraju preci u ram.

Dodao bih jos na ovo da nestankom struje odlazi sve ako je komp u Sleepu :)
    MacPro1,1 | MacPro2,1 | HackPro3,1 | MacMini G4 | iPhone 4 32 GB 4.2
  • hvala svima na odg. sad sam pocea samo sklopim laptop za stavit u sleep i otv orit ga za upalit. super je :lol:
    a koliko trosi baterije dok je u sleepu? jel uopce trosi?
  • A trosi ono nemoj ga furat u sleepu dulje od dan i pol :lol:
  • "iphone1234" said:
    hvala svima na odg. sad sam pocea samo sklopim laptop za stavit u sleep i otv orit ga za upalit. super je :lol:
    a koliko trosi baterije dok je u sleepu? jel uopce trosi?

Negdje 1% baterije u sat vremena. Ako ti i nestane baterije, ne moraš brinuti jer je sve na hardu pa ti se poslije restore-a.

Inače, našao sam jedan pametan softver za brži sleep:

http://www.jinx.de/SmartSleep.html

(ako vam je baterija puna, pri sleepu ne sprema memoriju na hard tako da odlazi u sleep puno brže).
  • "filippo" said:
    Ako ti i nestane baterije, ne moraš brinuti jer je sve na hardu pa ti se poslije restore-a.

Tocnije kad ponestane baterije, mb sam ode iz sleepa u hibernaciju.
  • "ecvis17" said:
    [quote="filippo"]Ako ti i nestane baterije, ne moraš brinuti jer je sve na hardu pa ti se poslije restore-a.

Tocnije kad ponestane baterije, mb sam ode iz sleepa u hibernaciju.[/quote]

Hm... da, ali je malo diskutabilno. Što se dogodi kada izvadiš bateriju dok je u sleepu? Tad nema vremena za hibernaciju. Tako da mislim da se može reći da Mac svaki put kad ga zaklopiš istovremeno ode i u sleep i u hibernaciju za svaki slučaj. Ako si na to mislio.
  • ja sam na pc-u, a ne na macu, ali ga uvijek stavljam u sleep, trenutno mi je uptime 184 dana, 7 sati i 16 minuta ;)
    iPhone 4 16GB Black, 4.1 JB
    iPhone 3G 16GB White, 4.1 JB+Unlock
    10.6.7 Hackintosh(Asus P7P55D-E, Intel Core i5 760, nVidia GTX 460, 4GB RAM)
  • Da pitan u vezi baterije. Priko ostat proa pise mi da je zdravlje baterije 99% a komp je star of Bozica. Zanima me jel to normalno. I jel bolje ako san doma koritit komp na punjacu ili ispraznit bateriju pa je priko noci punit
  • "filippo" said:
    [quote="ecvis17"][quote="filippo"]Ako ti i nestane baterije, ne moraš brinuti jer je sve na hardu pa ti se poslije restore-a.

Tocnije kad ponestane baterije, mb sam ode iz sleepa u hibernaciju.[/quote]

Hm... da, ali je malo diskutabilno. Što se dogodi kada izvadiš bateriju dok je u sleepu? Tad nema vremena za hibernaciju. Tako da mislim da se može reći da Mac svaki put kad ga zaklopiš istovremeno ode i u sleep i u hibernaciju za svaki slučaj. Ako si na to mislio.[/quote]

Ne jer mislim da u tom slucaju izgubis podatke. Nisam doduse probao jer mi se neda tako nesto raditi. No ne vjerujem da bi otisao u hibernaciju u tom slucaju ... niti mislim da je moguce da toliko brzo koliko brzo ode u sleep moze otici u hibernaciju.
    poz
  • "MacStarter" said:
    ja sam na pc-u, a ne na macu, ali ga uvijek stavljam u sleep, trenutno mi je uptime 184 dana, 7 sati i 16 minuta ;)

Moze screenshot jer iskreno ... nevjerujem ti. :P
  • Tek sam nedavno skužio da na MBP ona lampica s prednje desne strane (sleep indikator) blenda kada je u sleep mode, jel to normalno tako ili treba svjetliti konstatno?
  • "ecvis17" said:

Ne jer mislim da u tom slucaju izgubis podatke. Nisam doduse probao jer mi se neda tako nesto raditi. No ne vjerujem da bi otisao u hibernaciju u tom slucaju ... niti mislim da je moguce da toliko brzo koliko brzo ode u sleep moze otici u hibernaciju.
    poz

Ja sam to probao prije par mjeseci (doduše slučajno dok sam nešto radio oko njega) i nisam izgubio podatke, normalno mi je restorao RAM s diska kad sam vratio bateriju i ponovno ga upalio. On pri svakom odlasku u sleep "usput" pohrani memoriju na hard za svaki slučaj (hibernacija), a ne tek kada mu ponestane baterije. Primijeti da kad ga zaklopiš lampica ne krene "blendati" odmah, već konstantno svijetli prvih 10-15 sekundi tijekom kojih sprema memoriju na hard.
  • "pero" said:
    Tek sam nedavno skužio da na MBP ona lampica s prednje desne strane (sleep indikator) blenda kada je u sleep mode, jel to normalno tako ili treba svjetliti konstatno?

kako si to uspio jer je to prvo što se primijeti :D
    blenda kada je u stanju sleepa, a konstanto svijetli kada je stroj upaljen ali mu je monitor isključen
  • "ecvis17" said:
    [quote="MacStarter"]ja sam na pc-u, a ne na macu, ali ga uvijek stavljam u sleep, trenutno mi je uptime 184 dana, 7 sati i 16 minuta ;)

Moze screenshot jer iskreno ... nevjerujem ti. :P[/quote]
  • "iphone1234" said:
    Da pitan u vezi baterije. Priko ostat proa pise mi da je zdravlje baterije 99% a komp je star of Bozica. Zanima me jel to normalno. I jel bolje ako san doma koritit komp na punjacu ili ispraznit bateriju pa je priko noci punit

dobro je ako imas mb na punjacu i recimo jednom, dva puta mjesecno kalibriras bateriju..apple preporucuje jednom mjesecno, sad mozes i dva puta, probaj pa ces vidjet kako se baterija ponasa..moguce je da ti skace postotak, od 99, 100 posto cak do 80 i nesto..vise i detaljnije o kalibraciji procitaj ovdje
    Jedan potpis.
  • a evo sad je opet 100% :roll:
  • ma to ce skakutat..meni je jucer bila na 87, sad je na 100
    Jedan potpis.
  • "ilood" said:
    ma to ce skakutat..meni je jucer bila na 87, sad je na 100

Kad je vani jako hladno battery health indikator zna skakutati. Npr. ako svoj laptop ostavim preko noći u prostotiji koja se ne grije i ako je temperatura ispod 4-5c, onda mi sljedećih par dana barttery health bude oko 85%, pa se onda vrati na 95% nakon par dana.
    Admin
  • Čitajući ovo, išao sam provjeriti svoju bateriju i piše da je na 59%... Neki dan je prošla onih nesretnih 80%, pa me zanima bude li ubuduće tak drastično padala ili je isti problem oko temp?
    Baterija mi inaće drži cca. 3 sata, a još me brine kaj svaki put kad ga upalim, postotak baterije padne za jedan posto (npr. napunim ga i piše 100%, a kad ga drugi put upalim, onda je na 99%)...
  • ak ti je mb stariji, onda je normalno da zdravlje baterije s vremenom pada..ak nije, kalibriraj pa ces onda vidjet..
    Jedan potpis.
  • I meni cin upalin padne 1% al me to nebrine, baterija stvarno dugo drzi
  • i znaci slobodno mogu svoj imac stavljat u sleep mode ,tako da stisnem iza ono dugme za paljenje i to mogu tako ono 3 mjeseca,bez obzira koliko ga ustvari koristim na dan,znaci ako ga koristim samo 2 sata ili 10 sati.
  • da, bas tako
    Jedan potpis.
  • ok,hvala.
  • i jos jedno pitanje,nakon koliko vremena ga ipak trebam ugasiti.
  • "barusha" said:
    i jos jedno pitanje,nakon koliko vremena ga ipak trebam ugasiti.

Kad ga nećeš koristit nekoliko dana ili kad ti se osjetno uspori.
    Admin
  • Aha ok ,Tmili.
    Daj mi reci sta ti predajes na faksu.
  • Trenutno: Elektroničko poslovanje, Dinamičke web aplikacije, Informatiku za ekonomiste i Upravljanje računalnim sustavom.

Zašto?
    Admin