Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• wilijam23
  • ecvis17
  • DomagojH76
  • shuffle
  • Gabi95
  • Chelavy
  • maki1
  • vzahirovic
  • big_mac
  • ivicac1
  • lukav
  • ileo
  • dragonflyqueen
  • McLaren
  • poka
  • matijavz

Tko je online (0)

• trebam pomoc,

Evo nabavio sam Time Capsule i provao sam napraviti prvi backup, da bih ubrzao spojio sam Time Capsule sa iMac sa Ethernet kabelom (kako se i preporucuje.

System preference - Time Machine - ON - (on je prepozna Time Capsulu) - i ja kliknem na nju - poslije kliknem USE AS BACKUP - trazi mi pasword,

evo Screen shot 2010-02-01 at 3.41.26 PM.png

jedini pasword je onaj administratorski (jedini user) i kad ga ubacim ne ide, kaze da pasword nije dobar

molim pomozite
    Post edited by Unknown User at 2010-02-01 20:33:57
  • 5 Komentara sorted by
  • said:

trebam pomoc,

Evo nabavio sam Time Capsule i provao sam napraviti prvi backup, da bih ubrzao spojio sam Time Capsule sa iMac sa Ethernet kabelom (kako se i preporucuje.

System preference - Time Machine - ON - (on je prepozna Time Capsulu) - i ja kliknem na nju - poslije kliknem USE AS BACKUP - trazi mi pasword,

evo Screen shot 2010-02-01 at 3.41.26 PM.png

jedini pasword je onaj administratorski (jedini user) i kad ga ubacim ne ide, kaze da pasword nije dobar

molim pomozite

ne sjecam se vise dobro, ali mislim da si morao definirati password za pristup TCu, i on je onaj kojeg si postavio i nije nuzno onaj od sitema kojeg pokusavas upisati.
    ne vidim screen
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • A jel TC iz ducana ili si ga kupio od nekog? Mozda je prosli vlasnik stavio neki password
    btw screenshot nisi dobro stavio
  • je novi je,kupljen u ducanu.

p.s. sliku stavljam kao attach ali ali mi dolazi poruka FORUMSKA KVOTA ZA PRIVITKE JE DOSEGNUTA, pa neznam dali dobro saljem sliku.
  • smanji malo sliku, vjerovatno je prevelika.

kada si spojio TC, vjerovatno te pitao da postavis password, ako nije, onda ga definiras u airport utility programcicu, i postavi pass kojeg ces znat.
    ako ti vec pise neki pass, onda si ga vjerovatno ti stavio, pa se probaj sjetit :)

http://img.skitch.com/20100201-et35d2h3uf8hrcbgjeqdfgr147.jpg

samo pripazi, ako koristis wifi, wifi pass i TC pass nisu isti.
  • offtopic: moram priznat da mi tomcatov avatar izgleda ko Gerardov :D mozda sam samo ja..

http://img.skitch.com/20100201-cb7ab54dsh1xhu43w8851rjx6y.jpg