Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6485)

• Mladen1961
  • croalex
  • McLaren
  • Žarko
  • berta
  • leri
  • dragonflyqueen
  • songoku
  • TiaRhea
  • Wikiboo
  • AgdaM
  • switcher7
  • dnbstudio
  • rubalba
  • Zuja
  • loud_sight
  • kristina30
  • Tomek585
  • MacStarter
  • tonik

Tko je online (6)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Pozdrav i pitanje
  • Dakle, otvorio sam popodne temu pod iPhone
    http://www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=12008

sad izgleda kao da je obrisana
    pitao sam o otključavanju iphona da se može koristiti na vipu

jel to zabranjeno na ovom forumu, as i didnt get any warning PM
    Post edited by Unknown User at 2010-02-04 13:45:38
  • 10 Komentara sorted by
  • Vjerojatno je bilo odgovoreno vec/ili Nisi procitao starije postove/FAQ na rhu stranice
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Pa ekšli moj savjet je da se onda ipak korisnicima (pogotovo) novim, linka na situaciju tj. postojecu temu, a mpja (dupla) baci u neki recycle bin, gdje ce stajat jos neko vrijeme, radi postavljaca topica

a ne sam tak ko da (moje) teme nikad nije bilo

ja sam konkretno pitao ima li se iskustava sa -
    http://www.unlock-apple-iphone.com/

isplati li se platit 23 dollara
    zatim MOŽE li se uopce otkljucat iphone 3g OS 3.1. (jer sad ga imam sa turbosimom na onoj verziji koja je bila prije 3.0)
    jer cuo sam da se 3.1. uopce nemre "kvalitetno" otkljucat tj. da kad se i otkljuca da se ne smije "dozvoliti" iphoneu da se isprazni bat, ili turn offa, jer da se onda opet automatski zakljuca
  • "lukacro" said:
    ja sam konkretno pitao ima li se iskustava sa -
    http://www.unlock-apple-iphone.com/

isplati li se platit 23 dollara
    zatim MOŽE li se uopce otkljucat iphone 3g OS 3.1. (jer sad ga imam sa turbosimom na onoj verziji koja je bila prije 3.0)
    jer cuo sam da se 3.1. uopce nemre "kvalitetno" otkljucat tj. da kad se i otkljuca da se ne smije "dozvoliti" iphoneu da se isprazni bat, ili turn offa, jer da se onda opet automatski zakljuca

Stranica koju si naveo a kojih ima još puno sličnih su prijevare da izvuku novce od ljudi (samo upiši u google iphone unlock scam sites) i bježi dalje od njih. 3G možeš normalno otključati sve verzije softwarea osim zadnjeg 3.1.3, ovo što si naveo da se ne smije ugasiti baterija itd se odnosi na 3GS novijeg datuma a detaljno imaš sve o tome u ovom topicu: viewtopic.php?f=8&t=9654
    Ja sam inače obrisao topic jer su se neki ljudi malo odlučili našaliti s tobom u vezi ovog tvog linka pa nisam htio da nešto krivo shvatiš ;)
     iMac | iPad | iPhone
  • A kako da ga otkljucam
    Nevjerojatno mi je
    Mislio sam da nikad necu trebat otkljucavat, toga me tako strah, prckanja po softwareu
    Radije koristim ti turbo Sim karticu, al kad je nema za 3.0 and higher ;(

A kak cu ja sad unlockeat iPhone ak mi je jos na onom 2.(kolko) (zadnjem prije 3.0) ako ce mi itunes update vjerojatno nuditi tu najnoviju za koju kazes nema jos unlocka

I jel s tim unlockeom gubim warranti
    Ocu rec jel al nes sje*em, mogu restorat mobitel na tvornicke postavke, ti jos bolje vratit ga onakvog kakav je bio prije unlockeanja (znaci sa svim porukama, imenikom, itd)

Btw nevjerojatno je da ja vise vjerujem ovom unlockeu koji se placa nego nekom siteu koji to nudi for free (valjda previse razmisljam "nema dzabe ni u stare babe"
  • Covjece, imas sve tako detaljno objasnjeno na forumu, sve sto trebas je procitat par postova i onda malo poklikat. Ne znam zasto se ovakvim ljudima uopce izlazi u susret, treba ih pustit nek potrose pare na scamove, mozda bi se malo opametili.
  • Cek kaj si ti tak nabrijan
    A) citam sve trenutno prek iphonea jer sam komp ugasio pa mi je sad malo teze
    B) zaista je forum tj thread krcat i zapravo da je samo taj prvi post ajde, nego onda jos (osim sto kaze "Ovo nece otkljucati vas iPhone, pa onda kaze ipak otkljucan je"

Pa onda offtopicarenja o jednoj stvari
    Pa drugoj

Zaista nemam bas vrem citati 50str sada
    Prvo kazu da ne radi jos unlock, da se treba strpit

Ljudi
    Meni ne treba jailbrake kao takav, da uzimam neke hebene beneficije iz toga kao sto su aplikacije for free i sl shit
    Samo zelim svoj iPhone 3g stavit na 3.1 i koristit ga na vipu a ne masnjarima tmobileovcima

Koji racku hrvatska nema zakon ko italija i svi bi bilo sretni
  • Ajdce fino objasni ukratko šta želiš napraviti sa svojim iPhoneom (koja ti je verzija OSa itd) + na kojem si OSu pa ti linkamo
  • tnx imenjače! :P

Dakle, evo probat ću bit što šturiji a jasniji...

Imam: iPhone 3G
    About:
    Version: 2.2.1 (5H11)
    Carrier: 2.9
    Serial: 88920....
    Model: MB497CR
    Modem Firmware: 02.30.03

iPhone je kupljen u TMobile Hrvatska, znači kodiran je samo za korištenje na toj mreži
    Kako sam ga onda do tada koristio? - Preko turbosim kartice, s čim sam bio više nego zadovoljan jer nisam trebao ništa petljat po softwareu, nego samo na vipovu karticu nalijepit malu SIM folijicu.

(PC mi je XP Professional, version 2002, SP3)

Što mi treba? - iPhone koji bi upgradeao, jer me više nervira ne bit na 3,1
    Znači upgradeao bi na najviši mogući tj. valjda onaj kojeg sa iTunes nudi
    Trebam li upgradeati i ono Carrier i OS ili kaj?

Kako?
    Meni ne treba ništa drugo u smislu neke free aplikacije, 3rd party aplikacije i sl. pizdarije, zapravo bio bi blažen kad bi imao neki unlocked iphone (tipa onakve kakve prodaju u Italiji) jer onda nikad ne bi ni u snu pomišljao radit te jailbrakeinge

Dodatna pitanja: Može li se prije tih prčkanja po mobu, osigurat nekako čitav data mobitela, znači SMS-ovi, stari OS, imenik s brojevima telefona, pa ako se nešt sfuša jednostavno maknut taj software, i vratit mob kakav je bio prije njegove instalacije
  • Procedura je slijedeća, skineš ovaj file na računalo
    http://appldnld.apple.com.edgesuite.net ... store.ipsw

to je 3.1.2 firmware za 3G iPhone. Radi se o enkriptiranoj arhivi pa je NE pokupšavaj optakiravati.
    Prije nego što kreneš napravi backup cijelog telefona uu iTunesima da nakon što završiš proceduru možeš vratiti nazad sve podatke ( kontakte,smsove itd) preporučam ti da napraviš i ručni backup kontakata i slika za svaki slučaj.

Uključiš telefon u iTunese držiš deset sekundi home + sleep button , pa nakon isteka 10 sec pustiš sleep i nastaviš držati home. Kada ti itunes javi da se iphone nalazi u restore modu držiš tipku shift i klikneš mišem na restore pa mu ponudiš skinuti firmware. Kada završi, ubaciš tmobile karticu ukucaš pin, spojiš na itunese i aktiviraš ga.

Nakon toga ide jailbreak ( skineš blackra1n http://blackra1n.com) ugasiš itunese i pokreneš blackrain i sačekaš malo da obavi jailbreak. Nakon toga vratiš vip sim i instaliraš BlackSn0w direktno sa telefona (unutar blackrain app)rebootaš i to je to.
  • "Luka" said:

Prije nego što kreneš napravi backup cijelog telefona uu iTunesima da nakon što završiš proceduru možeš vratiti nazad sve podatke ( kontakte,smsove itd) preporučam ti da napraviš i ručni backup kontakata i slika za svaki slučaj.

ima negdje neki tut kako se backupa ručno? i kako se "vraćaju" ti podaci nazad nakon ove "black procedure"? zar nije da se oni trebaju vraćati samo ak neš s*ebem

plus što je sa Carrier Update, http://support.apple.com/kb/HT1970
    iTunes mi to nudi isto već duže vrijeme, ali nisam to updateao jer ne znam oce li mi i to zakljucat mob isto kao i novi OS

"Luka" said:

Nakon toga ide jailbreak ( skineš blackra1n http://blackra1n.com) ugasiš itunese i pokreneš blackrain i sačekaš malo da obavi jailbreak. Nakon toga vratiš vip sim i instaliraš BlackSn0w direktno sa telefona (unutar blackrain app)rebootaš i to je to.

unutar blackra1n aplikacije je BlackSn0w ?
    gdje? ovdje na tutorialu jailbrakeinga ne vidim - viewtopic.php?f=8&t=9654 nigdje BlackSn0w , samo cydia, rock i icy

ok tnx alot, pitanjce - kad budem imao taj BlackSn0w (mogu li obrisati aplikaciju blackra1n?) i jos 3 pitanja,
    1) ocu li morat pazit da mi se mob ne ugasi/iscuri bat da se ne bi opet "zakljucao",
    2) zatim moze li se ici na 3G sa tim BlackSn0w , jer kad imas Turbosim ne moze se
    3) moze li se ako odustanes od ovog BlackSn0w / blackra1n a iz razloga kaj ti ne valja, vratiti na staro (originalni OS), i ako da kako? i kako se onda vrate svi ti backupani podaci (poruke, imenik i sl.)

tnx alot dude

jel ovo safe? ima li nekih mana ovaj BlackSn0w? oce li mi raditi wireless, youtube, push notifikacije i sl. sto neki spominju da zna "ne radit"