Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6485)

• tome0330
  • Beli
  • berta
  • marinkekac
  • tr00pa
  • Boom22
  • frosty89
  • lejla
  • LordShigi
  • dabiggie
  • mack666
  • gorila11
  • extremac
  • Shinobi
  • applemanija
  • nonich
  • Boom-Apps
  • bignjato
  • Dottore
  • AdoSel

Tko je online (6)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Jel tko već platio/prijavio porez na zaradu?
  • Jel tko već platio/prijavio porez na zaradu od programiranja za iPhone? Jel ima tko kakvih novih saznanja da li uopće moramo to prijaviti?
    Post edited by Unknown User at 2010-03-10 16:12:05
  • 9 Komentara sorted by
  • "DCH" said:
    Jel tko već platio/prijavio porez na zaradu od programiranja za iPhone? Jel ima tko kakvih novih saznanja da li uopće moramo to prijaviti?

Da, moraš prijaviti. Pošto sva zarada izvana mora ići na žiro račun to će porezna i vidjeti, pa bi te mogli pitati za zdravlje. Porez je 25% ili 35%, ovisno u koji porezni razred upadaš. Točnije ću znati kada to platim prvi puta.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Ja ni ne znam koliko sam točno zaradio tokom prošle godine, moram vidjeti po isplatama... Zahvaljujem na odgovoru! :)
  • "tomislav" said:

Da, moraš prijaviti. Pošto sva zarada izvana mora ići na žiro račun to će porezna i vidjeti, pa bi te mogli pitati za zdravlje. Porez je 25% ili 35%, ovisno u koji porezni razred upadaš. Točnije ću znati kada to platim prvi puta.

Aj javi pliz kolko te izasao porez na kraju ak nije problem? 25-35% poreza...ja razmisljam onda da dam prijatelju van HR da uzme enrollment program umjesto mene i da prek njega i njegovog racuna uploadavam aplikacije. Pa nek vlada i dalje dize poreze, neznam sta se cude onda sto upadamo u jos vecu krizu...

PS: Jos sam student i uzet cu individual program, al predpostavljam da porez placa svatko...znaci oni prate ziro racune i na bilo koju uplatu izvana mi placamo porez, malo sam mozda glup..?
  • "poka" said:
    [quote="tomislav"]

Aj javi pliz kolko te izasao porez na kraju ak nije problem? 25-35% poreza...ja razmisljam onda da dam prijatelju van HR da uzme enrollment program umjesto mene i da prek njega i njegovog racuna uploadavam aplikacije. Pa nek vlada i dalje dize poreze, neznam sta se cude onda sto upadamo u jos vecu krizu...

PS: Jos sam student i uzet cu individual program, al predpostavljam da porez placa svatko...znaci oni prate ziro racune i na bilo koju uplatu izvana mi placamo porez, malo sam mozda glup..?[/quote]

Što misliš da on vani neće trebati platiti porez?

Da, prate žiro račune. Još moraš uračunati i prirez, a ako si nezaposen i doprinose. S tim da ako zaradiš više od 85000 kuna godišnje ulaziš u sustav PDV-a pa je pizdarija, ali onda je bolje otvoriti obrt ili d.o.o.
  • "tomislav" said:

Što misliš da on vani neće trebati platiti porez?

Mislio sam kako mi imamo sigurno jedan od najvecih pdv-a da nam je automatski i porez na dobit visoka, ali sam procito ovaj dokument (druga strana: http://www.treuhaender.ch/GetAttachment ... 6_0937.pdf) gdje se vidi da imamo cak relativno mali porez na dobit...
    "tomislav" said:

Da, prate žiro račune.

Sto je ustvari ziro racun, to nije isto sto i kunski ili devizni? Znaci moram prvo taj racun otvorit na banci prije negoli napravim enrollment?
  • ja imam devizni racun i netrebam placat pdv jer zakon jos nije potpuno definirao porez za ovakav oblik dobiti, a i porezna nema uvid u moj racun..
  • Developeri, vi koji ste prijavili porez, što ste sve od dokumentacije priložili uz poreznu prijavu? Pretpostavljam od banke ispis svih uplata na taj-i-taj račun kroz 2009.g... ali zanima me da li vas je itko tražio bilo kakav dokument od Apple-a? Meni je rečeno da obavezno moram dofurati dokument (od Apple-a) na kojem piše koliko su mi oni uplatili para i koliko su oni poreza u Americi platili za moju zaradu...(?)
  • Informacija koliko su ti uplatili para i koliko su oni poreza platili (ili nisu platili) na tvoju zaradu se vidi u _PYMT.txt datotekama u financijskim izvještajima.
    Da li je to zajedno sa "Paid Applications Contract", poreznoj upravi dovoljno?
  • _PYMT.txt datoteke se prije nisu dobivale (koliko ja znam). Ja programiram otprilike od početka 2009., a _PYMT.txt datoteke su počeli slati tek prije par mjeseci (ili tako nešto)?.... Tako da, ja nemam te datoteke. A iskreno ne znam da li je Paid Applications Contract dokument koji je važan poreznoj. Vjerojatno da...