Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6485)

• xbubbakx
  • mex2
  • bope
  • tetanus
  • brankica27
  • dkrt
  • User
  • Clark Kent
  • mack666
  • tr00pa
  • Jose233
  • tome0330
  • this charming man
  • MonoKulen
  • prcela
  • chofizg
  • Boom-Apps
  • MrNice
  • iLuka19
  • luciferred

Tko je online (7)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Pozdrav od buduceg vlasnika Mac-a
  • Pozdrav svima... trenutno sam jos Windowdzija, ali kroz skoro vrijem kupujem novi laptop bit ce Apple-ov... prosao ja i c64, Amigu, dos, unix terminale SRCE-a, win3.11-winxp... od legendarnog Apple IIe, pa do danasnjih mrcina vazda sam ih pomalo skicao, ali nikad para... nijesam ni u IT niti u grafici, arhitekturi, videu i slicno - za komp mi je bitno da je ugodan, prilagodljiv, stabilan i siguran... u kombinaciji s radoznaloscu doslo se do Mac OS X-a... malo sam se grebao u poznanika koji "djir" i odusevio se... gledao i njih kako rade i YouTube klipove i izgleda da bi se napokon mogao poceti osjecati kao netko kome komp sluzi, a ne kao da ja opsluzujem komp da bi on funkcionirao... s obzirom na moje zahtjeve koji nijesu veliki u odnosu na resurse, mislim da cu ic na nekog polovnog MacBook-a i natrpat ga RAM-om... idem prikupljat znanje, pisemo se...
    Post edited by Unknown User at 2010-03-11 22:03:42
    Jen debeli mravec plazi
    S trsa na brajdaš (fg)
    [MacBook, late'09, 10.6.4]
  • 10 Komentara sorted by
  • Dobrodosao Mravec!
    Ovo si dobro rekao " izgleda da bi se napokon mogao poceti osjecati kao netko kome komp sluzi, a ne kao da ja opsluzujem komp da bi on funkcionirao" i Mac je za to pravi izbor samo ne znam zasto si se odlucio za MacBooka? Nuzna ti je prenosivost? Ako da onda super ali ako ne zasto ne razmisllis o nekom iMacu ili jos idealnije Miniju ako nisi zahtjevan?
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Dobrodošao ti nama na MacKorisnik Mravec ;)
     iMac | iPad | iPhone
  • fala obojici na dočeku...

@MochuS: a malo sam u Zg, malo u Dbk, tu i tamo se negdje pođe, a naviknut sam uvijek imat komp uza se... a kažem, neka mrcina mi ne treba... vremenom uzmem veliki ekran i wireless keyboard... pomalo, pomalo... i btw - mislim da se "znamo" sa Renault foruma - Zelig je ovdje ;)
    Jen debeli mravec plazi
    S trsa na brajdaš (fg)
  • Odlicno sroceno ovo za sluzenje kompa stvarno :) Dobrodosao ;)
  • O jos jedan kolega renaultovac! Ima nas dosta ovdje, dokaz da renaultovci znaju sto je dobro.... ili nam nije ostalo love za bolji auto? :mrgreen:
    Uzmi onda neki MacBook, da ih se naci za cca 4k kuna i mislim da je to odlicna kupnja, samo utrpas rama koliko ide i pazi da ne ulovis model kojem je puca plastika (o ovome ce vise znati vlasnici bookova)
  • "MoschuS" said:
    ... ili nam nije ostalo love za bolji auto? :mrgreen:

Mislim da je to :mrgreen:

"MoschuS" said:
    (o ovome ce vise znati vlasnici bookova)

Taj sam, nazalost. Ako ikako mozes, uzmi crni MacBook, njima je plastika puno kvalitetnija, dok ovi bijeli pucaju ko kokice. Cak smo ih poceli posprdno nazivat PopBook. Pokazem ti ja svoj jednom kad budemo oboje u Zg ako oces, odmah ces odustat od kupnje :)

Ovaj novi bijeli ("unibody") se cini puno kvalitetniji jer je od manje dijelova i gumiran je rub ekrana pa nema udaraca koji su najveci uzrok pucanja.
  • ma da, kad sam skužio koliko lako se održava OS, ako ga uopće i treba održavat sve je postalo jasno - nema registry-a, nema brda file-ova koji se gomilaju (de)instaliranjem, nema konstantne latentne opasnosti da će OS poć u bananu, paranoidnog backupiranja, nema potrebe za clean-installom i ponovnim instaliranjem aplikacija i brige oko postavki - fakat održavanje djeluje kao godišnji odmor u odnosu na Windoze... a i cijena OS-a je vrlo vrlo poštena...

... koliko sam ja uštedio na autu vozeći r5, ništa ispod eight-core-a mi ne bi smjelo bit skupo ;) ... a i živci koje ću uštedjet s Mac OS X-om vrijede mašala!

da, cuo sam i vidio po netu to oko pucanja plastike - pazit cu, naravno... boja mi nije bitna... da mogu birat uzeo bih aluminijskog, vidjet ćemo... nije mi žurba - pratit ću po e-bay-u, ima mi tko donijet iz Amerike...
    Jen debeli mravec plazi
    S trsa na brajdaš (fg)
  • evo samo da prijavim da je stigao MacBook, late '09, novi, tako da postajem punopravni član foruma... migracija skroz provedena, ide PC na prodaju... to da sam oduševljen Mac OS-om mislim da nije potrebno naglašavat... aj, pišemo se...
    Jen debeli mravec plazi
    S trsa na brajdaš (fg)
  • Oho, cestitam :)
  • "mravec" said:
    paranoidnog backupiranja

oooo ima ima itekako, samo je ovdje to lijepo i zabavno - cak se s time mozes i hvalit pred kolegama :lol:

Dobrodosao i ako sta treba, pitaj :)
    Games dont make people violent, lag does.