Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6485)

• kvaju
  • toc
  • 031robert
  • ivan_cis
  • aramic
  • cdnm
  • sasha
  • Mariobilll
  • tinna
  • merfi
  • zake
  • maki1
  • Milkyinki
  • ford
  • Zuja
  • macaksb
  • Cvetna
  • Tunte
  • Xerox
  • Hrco

Tko je online (7)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPhone 4
  • 2552 Komentara sorted by
  • velika pomutnja u mojoj glavi sto se tice ovog i onaj tko je dao van ovu info...rumor kako god je napravio i više nego sto je htio kod nas...ali jako cu biti tuzan i razocaran ako je to zaista to...gledajuci po nekoj logici stevo je dao dosta toga u os 4.0 iz jailbreka sto smo imali zbog cega smo jailbrekali...sad je dao i zamjenjivu bateriju...hmmmm...ili je ovo jedan obican epic fake ili apple ide u ku*ac jer sam naučio i navikao da nam daju sve na kapaljku,a sad sve u šutu odjednom to good to be truth :(
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • "crashkdm" said:
    velika pomutnja u mojoj glavi sto se tice ovog i onaj tko je dao van ovu info...rumor kako god je napravio i više nego sto je htio kod nas...ali jako cu biti tuzan i razocaran ako je to zaista to...gledajuci po nekoj logici stevo je dao dosta toga u os 4.0 iz jailbreka sto smo imali zbog cega smo jailbrekali...sad je dao i zamjenjivu bateriju...hmmmm...ili je ovo jedan obican epic fake ili apple ide u ku*ac jer sam naučio i navikao da nam daju sve na kapaljku,a sad sve u šutu odjednom to good to be truth :(

Konkurencija cini svoje, svi im pusu za vratom… :D
  • ma daj sta ste zabrijali... konkurencija im pushe za vratom...
    konkurencija izbaci mob bez MMSa (N900) i mob bez Flasha u brosweru (X10)...
    jednostavnom logikom treba zakljucivati. apple ima prepoznatljiv dizajn, sto je i cilj brendiranog dizajna,
    jer kad vidis jaguara, znas da je jaguar, kad WV znas da je WV. kad vidis hyundaia, ne znas sta je!
    ne da je ruzan, nego nema crte koje ga cine prepoznatljivim!
    apple sustavno sve svoje novije prijenosne uredjaje radi s unibody kucistima u kojima ne mozete u 2 koraka
    doci do baterije. to je prepoznatljivo! zasto bi pobogu sada, nakon citave linije MBa, iPhona 3G, 3GS, iPada, iPoda,
    radili nesto drugacije sa novim iPhonom??? oce li novi golf imati zaobljene farove kao neki korejac??? naravno da nece!
    ljudi godinama grade brand izmedju ostalog i na temelju dizajna, i sada bi po nekima od vas Apple bacio u vodu cijelu filozofiju koja ih cini onime sto jesu, jer ih je strah Nexusa?!?
    a prije 2 tjedna je tablet sa "zatvorenom" baterijom prodan u 500k komada u jedva 2 dana! to treba zanemariti pretpostavljam?!

ovaj fejk je po meni moguca bomba konkurencije, pa da se sutra moze reci "evo iPhone opet ima zatvorenu bateriju",
    "opet nema flash"... i te fore. meni osobno nije neugodan oku, ali jednostavno se vidi da nije u skladu sa ostatkom linije.
    ja ocekujem opet lagano zaobljenu poledjinu, i rave rubove na korisnickoj strani (stari iPhone, iPad, MB).
    eventualno mozda nece biti ovog kromiranog okvira. mislim da bi moglo biti nesto matirano, jer defaultni wallpaper
    sa OS 4.0 mi nekako izgleda adekvatan tome, kao i ona poledjina kad se otvaraju folderi.
  • @kinsif, kapa dole za post. Svima ostalima lol.
  • I opet novi post na Gizmodu...
    Ili?
    http://gizmodo.com/5520164/this-is-apples-next-iphone
  • "vedranius" said:
    I opet novi post na Gizmodu...
    Ili?
    http://gizmodo.com/5520164/this-is-apples-next-iphone

nope :P o tome raspravljamo vec duze :D

@kinsif pa sprijeda je prakticki isti, ka i sa zadnje strane, pogotovo ako gledas dvodimenzionalno. Samo je bok upitan i ti prekidi su non Appleovski zasad.
    Ne mozemo poreci da Apple ide prema sve ravijim linijama, usporedi prijasnje MBP sa danasnjim, pa ces vidjeti da su puno ostriji…

Da li je crna tipkovnica na sadasnjim MBPima dobra ili bi preferirali srebrnu? Sjetite se kad ste prvi put vidjeli i vjerovatno vam je bila ruzna, no sad je ok. Poanta je da ce ako je ovo stvarno pravi iPhone kad izadje i kad vidite par videa velikoj vecini postati want i "lepi" jer ako Apple jednu stvar radi dobro onda je to marketing

WV pocinje liciti na korejce, pogledaj ga straga, nisi mi bas primjer dobar da :twisted: golf 6 je cijeli zaobljen…
  • Eh, ja moram priznati da sam se nadao ovakvom dizajnu, i ko da je ovo baš to što je Apple i zamislio...
    Po meni ovo ima spoj i MBP-a i iPada i naravno iPhone-a, i to svih iPhonea, od prvog do 3GS-a, zbog kucista narocito (2G)!
    I da ne govorim da bi ga odmah kupio radije ovakvog izgleda neko zaobljenog kao starije verzije... :P
  • Odvratan* clanak na gizmodu i odlican osvrt Michaela Jurewitza (Appleov developer i evangelist) na twitteru.

* Za one kojima nije jasno: kako ce Gray vjerojatno dobit otkaz, bez ovog clanka bi od buducih poslodavaca bio prepoznat po razvoju iPhone basebanda. Ovako ce bit preoznat kao klinjo koji se napio i izgubio najstroze cuvanu tajnu svog bivseg poslodavca. Stvarno jadno od gizmoda :evil:

Uglavnom, sad sam skoro siguran da je to pravi iPhone prototip (koliko ce mu produkcijski model bit slican vidjet cemo).
  • "ficho" said:
    Odvratan* clanak na gizmodu i odlican osvrt Michaela Jurewitza (Appleov developer i evangelist) na twitteru.

Jadan momak, bas mi ga je zao, ali jos ne mogu doci sebi pod kojim uvjetima ga je izgubija. Toliko nevjerovatno da pocinjem mislit da ga je prodao? Tuzno u bilo kojem slucaju.
    Sad me vise od samog iPhona zanima epilog cijele price

Nego fichek, smatram da si mi duzan chevape zbog onog LOL prije par postova :lol: :D :twisted:
  • "ficho" said:
    @kinsif, kapa dole za post. Svima ostalima lol.

A kaj sad veliš :D :D ;)
  • Mobitel je svakako ljepši od sadašnjeg iPhonea.
    Ruku na srce, meni osobno, svi Apple proizvodi su savršeni, predivni i napravljeni sa stilom, ali ovo sam rekao tisuću puta i reći ću ponovo. Ne znam što im je bilo kada su dizajnirali iPhone, ali taj telefon je ruglo kakvog nema. Kako ispred tako i iza. Jednostavno mi je ružan. Stavimo sa strane njegovu jednostavnost i savršenost (iskreno, bez iPhonea nebi mogao živjeti - bar mislim), ali izgled je koma. Znam da je dizajniran da bude što manje suvišnih stvari, jednostavne linije i zbog toga thumb up, ali je ružan i točka.

Ponavljam, meni je ružan, no možda je vama nešto najljepše što ste vidjeli.

Sa druge strane, iPad mu je užasno sličan, ali mi mi je taj stroj savršen. Njemu odlično stoje ti crni rubovi, taj home button i jednostavno, taj "iPhone/iPod" dizajn sa mješavinom iMaca je savršen i kažem, iPadu to odlično stoji.

Ali izgled ovog novog mi je 1000x bolji i ljepši. Bio to novi iPhone ili ne, svakako mi se više sviđa od starog, iako sam ja očekivao nešto drukčije (ako je to usitinu nasljednik 3GS-a).
    Ne sviđaju mi se volume tipke i očekivao sam sreen lock tipku, ali to je sada nebitno.

Bitno je da Apple promijeni izlged iPhone-a, i ako to bude kao što je ovaj, sviđa mi se, a i ako ne bude, svidjeti će mi se svakakko, samo da nije sličan ovome sada.
  • Još malo soli na ranu:

http://gizmodo.com/5520479/a-letter-app ... phone-back

Dali je to još malo "ulja na vatru" i privlačenje još nekoliko milijona posjetitelja na gizmodo ili istina? Potoshop ili real?
  • "Pejo" said:
    Još malo soli na ranu:

http://gizmodo.com/5520479/a-letter-app ... phone-back

Dali je to još malo "ulja na vatru" i privlačenje još nekoliko milijona posjetitelja na gizmodo ili istina? Potoshop ili real?

Ovo se jako brzo može napraviti u Photoshopu ali, sve se očekuje od Steve Jobsa.Po mom mišljenju je da če iphone ostati isti jer je prijašnjih 3 godine takav.Zašto bi sada mjenjali dizajn iphona kad im ovaj dizajn dobro ide i barem po meni ljepo izgleda.
  • JA se nadam da ce ovo bit novi iPhone. Predobar je dizajn jedino mi smeta sta je ovaj metalni rub kao isprekidan ali oke, naviknut cu se :D. Bitno je da je tu flash i front camera i jaca baterija... JEl se zna mozda kolko megapixela ima ?
  • "Danci" said:
    Po mom mišljenju je da če iphone ostati isti jer je prijašnjih 3 godine takav.Zašto bi sada mjenjali dizajn iphona kad im ovaj dizajn dobro ide i barem po meni ljepo izgleda.

GOTO page 6
    READ

hijaooo, interwebovi rade punom parom vec:
    http://cache.gawker.com/assets/images/comment/4/2010/04/2f4513cc9d2d2bcc827dd07ba051e9e8/340x.png
  • "wired" said:

http://cache.gawker.com/assets/images/comment/4/2010/04/2f4513cc9d2d2bcc827dd07ba051e9e8/340x.png

BUAHAHA! Zakon! Šteta što je "geek", odnosno, rijetko tko će to skužiti. Ali je savršena... :D
  • Majica je jebena... treba to dat tiskat odmah danas... ja kupujem dvije... :D
  • I dalje ne vjerujem da je to novi iPhone. Ti rumorsi nas uvjek ponesu i želja da vidimo novi iphone nas tjera da vjerujemo. Dok ga Steve ne digne u zrak ne presici, ja ne vjerujem...
  • http://cache.gawker.com/assets/images/comment/4/2010/04/aa2a98251f95f819d5f292ccee27afd1/340x.jpg

Haha :D
  • "kiwwy" said:
    http://cache.gawker.com/assets/images/comment/4/2010/04/aa2a98251f95f819d5f292ccee27afd1/340x.jpg

Haha :D

HAHAHAHAHAHA!!!!
  • Možda to na kraju ipak je iPhone, evo slika koja se na engadgetu pojavila prije Gizmodove:

http://www.cultofmac.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/04/iphone4gipadproof2.jpg

Na ipadu i desno vidi se identičan telefon, kao što su i objavili na Gizmodu. Hm, postoji li neka povezanost između svega toga ili na kraju ispada stvarno da gledamo novi iPhone?

Mah, i ja se zamaram glupostima.... O tome ćemo u 6 mjesecu, odoh sada na kavu uz more s frendom ... Na twitteru vam pustim sliku mora (a miris ćete morati sami zamisliti). :D :D :D
  • Cijela ova situacija je smijesna i meni sve vise i vise lici na patku.
  • A kad Stevo na nekom keynotu predstavi novi iPhone (koji ce biti barem 90% od onog sto sad vidimo), svi Apple fanboysi koji su govorili kako im je ovaj dizajn sranje odmah ce ga hvaliti do neba. Zato prestanite govoriti da dizajn ne valja, jer cete sami sebe ponistit cim bude zvanican...

not cool :?
    MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Istina. Ja sam rekao na prošloj stranici. Trenutni iPhone ružan do bola. Ovaj mi se sviđa. Inaće nisam od onih koji vole "oble" stvari. Ja sam ra čiste i ravne linije. Iako je i ovaj "obli", ljepši mi je od 3GS-a svakako. I ako ovo ne bude "The" iPhone, nadam se da će biti barem sličan i da će odbaciti stari izgled.
  • Ok, vjerujem da je to jedan od prototipa, al ne vjerujem da ce tako izgledat finalni produkcijski model. Bar ne da ce prijelazi izmedu materijala bit tako otkriveni, da ce bit tako ruzne bocne tipke za zvuk i da okvir nece bit od jednog komada, a najmanje od svega da ce se moc vadit baterija! Koliko je cijela prica izdramatizirana, i meni se vec cini da je ovo viralni marketing. Pokusat cu se suzdrzat od daljnjih komentara pa da vam na ljeto mogu rec "told you so"...il vi meni :D
  • Ljudi jeste li možda razmišljali da baš sam Apple ima prste u svemu ovome?

Možda su ovo oni namjerno napravil ida vide kako će ljudi reagirati jer možda i njima nije sjeo dizajn ili se boje da neće postići toliku prodaju i tolike redove i čekanja ispred svojih shopova?

Možda imaju nekoliko verzija u pričuvi, odnosno nekoliko varijanti i sada prije samog izbacivanja, testiraju kako samo ljudi "dišu" na ovaj dizajn...

Jeste li razmišljali možda da je sam Apple sve to iscenirao da kasnije imaju samo jači odaziv na predstavljanje iPhonea i prodaju istog?

;))
  • Zbog dizajna ga sigurno nisu "izgubili" :D Ako im nije sjeo, imaju oni dovoljni dizajnera da naprave nesto bolje. Al mislim da je velika sansa da su htjeli zadrzat dominaciju nad medijskim prostorom i zapaprit konkurenciji (pogotovo onom novom Androidu "Incredible").

Ne mora uopce bit da ce dizajn finalnog proizvoda bit ovakav. A i ako bude, bit ce ispoliraniji.
  • Moje je misljenje da ako u tome uopce apple i ima prste da onda pokusavaju samo hype napraviti. Politika applea do sad je i bila samo hype, hype,hype i samo hype.
    I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Mislim da ovime mozemo zakljucati temu :)
  • "LordShigi" said:
    Moje je misljenje da ako u tome uopce apple i ima prste da onda pokusavaju samo hype napraviti. Politika applea do sad je i bila samo hype, hype,hype i samo hype.

??? nope, korisnici su ti koji hypayu ne apple. Pokazi mi kad se desilo ovako nesto? Ne govorim o mutnoj slikici ili slicnome. Kad je apple "pustio" prototip medju rulju. Pa poznati su po tome da svoje stvari cuvaju ko zmij noge :roll:

I ja se kao i fichek lagano povlacim iz teme :D
  • meni se dizajn jako sviđa, samo mu ne mogu oprostiti okrugle volume buttone :D

P.S. bio sam gledao neki intervju s Jonathanom Iveom, i tamo je rekao kako će iphone uvjek imati zakrivljene rubove donje strane kako bi ljepše ležao u ruci i kako se nebi urezivao u kožu.
    iPhone 4 16GB Black, 4.1 JB
    iPhone 3G 16GB White, 4.1 JB+Unlock
    10.6.7 Hackintosh(Asus P7P55D-E, Intel Core i5 760, nVidia GTX 460, 4GB RAM)
  • Ma meni je samo važno da se dizajn pormijeni. kad je najavljen 3gs bio ja sam bi sav OMG WTF LOLWUT LAWL aaaaaaaaaarrrrrrgh! poludio sam odmah bio :D

tako da mi je sad vazno samo do se promijeni, a znam da ce biti odlican. a bome da je ostao stari dizajn... bolje da ne pricam :twisted:
  • "wired" said:
    [quote="LordShigi"]Moje je misljenje da ako u tome uopce apple i ima prste da onda pokusavaju samo hype napraviti. Politika applea do sad je i bila samo hype, hype,hype i samo hype.

??? nope, korisnici su ti koji hypayu ne apple. Pokazi mi kad se desilo ovako nesto? Ne govorim o mutnoj slikici ili slicnome. Kad je apple "pustio" prototip medju rulju. Pa poznati su po tome da svoje stvari cuvaju ko zmij noge :roll:

I ja se kao i fichek lagano povlacim iz teme :D[/quote]

Sta mislis da ljudi izmisljaju rumore o iPadu i tome pa pogode. Ne nego to apple "leaka", oni zive na hypeu da nema hypea nema ni applea.
    I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
  • Vjerojatno je ovo prototip kojeg je apple napravio, ali do predstavljanja novog iphonea je 2 mjeseca i u ta 2 mjeseca apple moze potpuno promjeniti dizajn i na kraju se svima nama smijati oko ovoga i praviti se da uopce to nije bio njihov prototip.

Ali, ako i ostane takav dizajn meni se svida. Zasto nisu jos pogledali i kakac cpu i gpu ima ako su ga vec imali u rukama i otvorili ga?
  • moja pretpostavka je da je to jos jedan marketinski trik..ako je apple u necem jak, sto se prodaje tice, onda je to onaj segment marketinga..a ovo je odlican marketinski trik..
    Jedan potpis.
  • "LordShigi" said:
    [quote="wired"]

Sta mislis da ljudi izmisljaju rumore o iPadu i tome pa pogode. Ne nego to apple "leaka", oni zive na hypeu da nema hypea nema ni applea.
    [/quote]

Buduci da me bas quotas:

Apple-a nece vise biti kad ne bude radio dobre proizvode, a ne hype.

Opet ponavljam ovo je (koliko ja znam) prvi put da im je procirilo ovako nesto vanka u radnom obliku. Na originalnom iPhonu je radilo desetke timova pa nitko nije znao kako izgleda…
    Proguuglaj malo o applovoj sigurnosti sta se tice novih proizvoda, pa imaju interni Gestapo :D

Njima nije u interesu da ovako nesto procuri, nisu se s tim koristili nikad, pa ne vidim razloga ni sad. U biti im moze samo nastetiti.
  • NIsam rekao da Apple nema kvalitetne proizvode, bas suprotno. Rade jedne od najkvalitetnijih, ali oni žive na fanboyevima. Velika vecina korisnika appleova proizvoda kupuje sve samo zato jer ima jabuku na sebi, nije bitno jeli im potrebno ili ne (kod nas takvih bas i nema jer su cijene astronomske).
    I f***in HATE vanilla.
  • Pa nebi se baš složio s tobom. Da žive na fanboyevima, davno bi propali, jer oni prodaju milijunske naknade, tj. nekoliko milijuna od svakog proizvoda, tako da sumnjam da ih na životu drže fanovi.

Toliku popularnost mogu zahvaliti kvaliteti, osebujnosti, stavu i dizajnu, te težnji da uvijek budu drukčiji od drugih.

A zahvaljujući tome, dobili su na imenu i ugledu, pa ih na životu drže velike američke kompanije koje imaju i po nekoliko tisuća računala u svojim uredima i koji imaju politiku:"American product is the best".
    A takvih kompanija u Americi ima na tisuće... Znam, tu je i Bill Gates i Microsoft, ali kada se radi o jednoj Toshibi sa Microsoftom, mislim da će Ameri prije izabrati Apple.

Naravno ne zaboravimo tu i ostale kompanije iz drugih grana koje koriste njihove proizvode, kao npr. 20 Century Fox i ostale filmske kuće, koje nekada znaju i platiti Appleu kako bi stavili njihova računala u filmove.

A naravno, uz Apple kvalitetu tu je i njihov vrhunski stručni tim za marketing, što je i do 80% prodaje.
    Pa tu je i prodaja i popusti za studij i za studente...

+ Zavirimo samo malo u njihove trgovine, a pogledajmo malo u trgovine ostalih proizvođaća... Sve ima svoje, mislim da su fanboyevi samo mala kapljica u moru nazvanom Apple. ;)
  • Sa obzirom da je Apple tek nedavno zaštitio svoj dizajn od iphone 3 i 3gs. Bilo bih poželjno da što prije napravi i sa ovim navodno 4g da bih se zaštitio donekle od loših kopija. Ako se pogleda sa druge strane šta da zaštiti kada nije ni rečeno da je to finalna verzija. Vjerujem da u budućnosti bude. A o prognozama mi se neda ni nagađati dali je onaj jampy djelatnik navodno izgubio telefon.
  • Zar stvarno mislite da djeltatnik može tek tako izaći van iz Apple-a s prototipom telefona koji se toliko čuva od javnosti, ako Steve ima jednog doma sigurno ga čuva u jako dobrom sefu al djelatnici sigurno ne šetaju okolo s prototipom
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Uređaj se nekako treba testirati, a to ukljucuje i koristenje van Cupertina tako da je ovo itekako moguce..
  • a nema sanse da ce to biti iduci iPhone... nema sanse!
    borio sam se sam sa sobom da ne postam vishe na ovom topiku, ali nisam izdzao! :)
    evo necu sad vishe postati dok ne izadje, pa cemo podvuci crtu :)
  • ako je to novi iphone ja prelazim na htc evo 4g
  • "tome0330" said:
    ako je to novi iphone ja prelazim na htc evo 4g

Zivis negde di ima CDMA mreza?
  • A zasto se ne osigurati za buducnost?
    I f***in HATE vanilla.
  • "Jura_ZG" said:
    [quote="tome0330"]ako je to novi iphone ja prelazim na htc evo 4g

Zivis negde di ima CDMA mreza?[/quote]

iskreno nisam vodio računa o tome, ako ne bude radio kod nas uvijek postoji htc hd2
  • Daj ne pricajte svasta. kad ga Stevo najavi svi ce te reci da cete ga uzeti! To uopce nije finalni proizvod, iako ni ovakav nije ruzan :)
  • I like it. Iako je sasvim nebitno kakav je izvana, ionako će mi poput ovog sadašnjeg cijelo vrijeme stajati u hardcore zaštitnom kućištu. :D
    Prema tome, nek bude brz i bogat mogućnostima, a izgledati može kako god. ;)
  • Ovaj prototip nije ružan, ali (pre)daleko je od dizajna koji bih očekivao od apple.a. Meni se osobno 3g/3gs više sviđa od ove kante. Često se uhvatim da bez nekog posebnog razloga uzmem iphone jer jednostavno tako dobro leži u ruci. Čudim se onima koji ga umotaju u razne odvratne plastike i kakve već sve materijale (osim ako se bave takvim poslom da je to nužno al znam ljude koji malterne ne izlaze iz kuće i drže ga u takvim gadostima), to mi je kao da imam predobar sat pa ga ubacim u vrećicu i svežem oko ruke. No dobro, ima ljudi koji nit daljinski nikad ne izvade iz omota (i njih smatram pacijentima ali nije u duhu teme :) )

Uglavnom, sviđa mi se dizajn sa zaobljenim rubovima..
    Trenutno više ne isprobavam android :)
This discussion has been closed.
← All Discussions