Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6485)

• atopuzov
  • dule
  • asafa972
  • mitch
  • aida1956
  • LordShigi
  • route00
  • olymp
  • otkup mobitela
  • Tomek
  • mican
  • wordpress2011
  • Nessie
  • Klaudio
  • mate
  • zastoto
  • Typo_PoLice
  • dare
  • cyb
  • mojca

Tko je online (7)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Kako napraviti aplikaciju za iPhone?
  • Pozdrav!
    Interesira me jedna stvar kako napraviti aplikaciju za iphone i kako je plasirati na Appstore?
    Na PC-u sam.
    Hvala!
    Post edited by Unknown User at 2010-02-16 13:12:24
  • 19 Komentara sorted by
  • Ako si na PCu nikako...
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • "LordShigi" said:
    Ako si na PCu nikako...

Samo me interesiralo.
    Možda jednog dana kada kupim MacBook.
  • @Tino25 KAD budeš kupio MacBook trebaš postati iPhone Developer i platit naknadu od 99$ ili 199$ godišnje da bi mogao slati aplikacije u AppStore. Više o tome ti zna reći @ficho, on ti je napisao app iXica, to je uberkorisno ak si student :)

LP
  • Eto @fdjuri ti je vise-manje reko sta ti je potrebno, jos samo moras naucit Objective-C i onda mozes krenut.

Imas li ikakvog iskustva u programiranju?
  • Cek malo, iPhone App je zik je slican Objective-C-u. O jbt. To ce biti prelagano za uciti. A ima li SDK mogucnost za vizualno uredivanje GUIa ili moram sve ko na DSu?
    I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
  • Hvala vam na pomoći,ali ja ću je još jedno vrijeme kloniti izrade aplikacija i dalje ću uživati u mojemu iphonu i appstoru!
  • LordShigi di si ti molim te vidio Objective-C? Ja iskreno ne vjerujem da si ti sposoban napravit hello world iPhone aplikaciju u Interface Builderu, a kamoli nesto vise.
  • Imas mozda DS ili mozda PC da ti pokazem neke gluposti koje sam napravio prije par godina. I bavio sam se PAWN scriptanjem (skripte za SA:MP, google it) koji je baziran na modifikaciji C-a. A Hello World je uzasno tesko napraviti -sarkazam-. Samo treba znati jednu JE*ENU funkciju a to je printf.

BTW: If I one day buy a MAC then i want a programming cometition.
    I f***in HATE vanilla.
  • To sto fortran, cobol, bcpl, algol 68, multics pl/i, c, lisp, perl, php, python i java imaju printf funkciju, ne znaci da ju ima svaki drugi jezik na svijetu.

Uostalom, taman da ju Objective-C ima, sta bi s njom? Outputao text u terminal kojeg nema? printf je iskljucivo CLI funkcija i nema skoro nikakve primjene u gui aplikacijama. Mislim, mozes ti includat stdio.h pa koristit tu funkciju, samo ti ona u hello world aplikaciji nece nista napravit.

Dajte djeco odite pisat zadacu i nemojte zivcirat ljude na forumu jer cete ostat sami tu uskoro.

"LordShigi" said:
    BTW: If I one day buy a MAC then i want a programming cometition.

Nauci malo i engleskog, dobro ti dode za citanje dokumentacije.
    Post edited by ficho at 2010-02-15 22:56:55
  • Prilicno sam siguran da trebas obnoviti znanje o Objective-C-u. I koji si kurac tolko nadrkan, samo se svadati znas.

BTW: No i oprosti sto sam na krivo mjesto stavio "I" s temperaturom 29 i nakljukan tabletama.
    I f***in HATE vanilla.
  • Normalno da sam nadrkan kad mi seljacine ko sto si ti upropastavaju jedini forum na kojem jos povremeno mogu nac neku normalnu temu.

Sta sam ja to krivo reko o Objective-C-u? Ajd me molim te ispravi mocni lorde.
  • Ma daj idem spat, dosta sam se zajebavao s bahatim budalama i hosterima za danas. Cujemo se sutra.
    INace ovo ti je isjecak iz jednog Objective-C tutoriala:
    Making hello world

<CODE>:
    hello.m
    #import <stdio.h>

int main( int argc, const char *argv[] ) {
    printf( "hello world\n" );
    return 0;
    }
    </code>

output:
    hello world
    I f***in HATE vanilla.
  • Zao mi je sto te moram razocarat, al to je cisti C :roll:

Ne znam di si naso tako glup tutorial, al evo ti jedan posteni: http://cocoadevcentral.com/d/learn_objectivec/

A mozes si i Appleovu dokumentaciju procitat ako znas tolko engleskog.
  • Nije, primjeti #import, a ne #include.
    I f***in HATE vanilla.
  • Zašto MORATE svaku temu završiti sa svađom. Ja bi htio uciti radit Aplikacije ali dali je baš potreban Macbook za to ili se moze na obicno PC. Dali postoji mogučnost na običnom PC. Hvalla
  • Na prvoj stranici topica ti piše sve. AJd lijepo pročitat to umjesto ponavljati pitanja :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • @LordShigi #import

Ovo je moj zadnji post u temi (nadam se da cu izdrzat :P), jer stvarno vise nema smisla prepucavat se s nekim tko misli da zna o cemu prica.

Za sve koji stvarno zele pocet programirat za iPhone, napisat cu clanak nakon ispitnih rokova, ionako vec duze razmisljam o tome.
  • "ficho" said:
    @LordShigi #import

Ovo je moj zadnji post u temi (nadam se da cu izdrzat :P), jer stvarno vise nema smisla prepucavat se s nekim tko misli da zna o cemu prica.

Za sve koji stvarno zele pocet programirat za iPhone, napisat cu clanak nakon ispitnih rokova, ionako vec duze razmisljam o tome.

Ajd Napiši taj članak za programiranje jel sam jako zagrizao za to ,i zelio bi u slobodno vrijeme malo se pozabavit sa time Čim prije to bolje
  • Ma dobro neda mi se vise svadati, ti valjda znas kad programiras na MACu ja sam samo probao, ali sam prilicno siguran da je #include za C i C++, a import ima nekakve cake, neznam nikad ga nisam koristio samo mi include trebao.
    I f***in HATE vanilla.