na MacBooku mi se baterija lagano napuhala... nije ništa strašno ali se na opip rukom poprilično osjeti a lagano je i vidljivo.
Može bit da je posljedica šta je MacBook uglavnom stalno na struji sa vrlo rijetkom kalibracijom, a tu i tamo ga potrošim do nekih 40% pa napunim, no ne prečesto... jel ima netko sa sličnim slučajem tj. koliko je ovo normalno?
strah me eventualnih opasnih posljedica po komp i, naravno, po mene... dubina napuhnuća ne prelazi visinu onih gumenih nožica tako da nije ništa kritično, al opet me iritira
Postovani,
Navodi koji ste procitali na internetu nisu tocni, Apple ne odobrava zamjenu defektnih baterija u van jamstvenom statusu. Ukoliko je Vasa baterija neispravan morat cete kupiti novu bateriju. Cijena baterije za MB je 1179,00 Kn s PDV-om. Ukoliko imate kakvih dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte.
s postovanjem,
"sbogadi" said:Stari bijeli MB?
"User" said:Znači recimo sa Li-Polimer baterijom se to ne bi moglo desit?
Izgleda da baš nemam sreće s prokletim baterijama :(
http://i56.tinypic.com/4top4p.png
Što sad? Probao sam kalibrirat jedan put... Probat cu jos 2-3 ako treba itd. al ne znam zelim li vise ulagat u nove iz Hong-Konga da bi se opet prešao, a kupit kod nas mi je i dalje previše za džep. :/
Ja imam isto problem s napuhanom baterijom, koju u PowerCom-u ne zamjenjuju, jer im Apple ne prima takve baterije natrag. Kaže im da korisnike obavijeste da je napuhavanje normalno pred kraj životnog ciklusa baterije.
Baš sam isto mislio naručivati bateriju iz Hong Kong-a. Možda si samo naletio na defektnu? Probaj se čuti s prodavačem, a ako se pravi grbav možda da pokreneš dispute na eBay-u?
Ptobaj resetirati power management chip @User . Izvadi bateriju i drzi power 5 sekundi. Mozda pomogne
Thx na savjetima obojici :)
@Luka Probao sam već 2 puta s time i izgleda da nije upalilo, ali probat ću još 2-3 puta kalibrirat bateriju jer se danas malo popravilo stanje. Donedavno bi se napunio do 99% i onda bi se stalno izmjenjivala lampica na punjaču iz zelenog u narančasto i obratno, dok mi je nakon prve kalibracije opet počela svijetlit zelena i piše normalno "(charged)", iako je i "Service Battery" poruka još uvijek tu.
meni na prou,2 god staroj bateriji, je malo pisalo service,malo nesto drugo, pa sad pise "replace soon", a ona nakon zamjene maticne traje 2h-2.5h (prije oko 1.5-2h) ni ne pomisljan je zaminit lol jos je jace sta je s 64% skocila na 75% nekako vise ni ne pratin ni taj health ni te poruke gore jer mi sve pari bzvz
Da li si probao inspectati šta se dešava sa baterijom preko Coconut Batterya @User ?
a oko 69% mi je kapacitet baterije, ali ne znam može li se išta dodatno još inspectat... malo sam pretrazio po njemu al nista... @Luka
Inace, bila je oko 72%-73% kad je došla nova, al eto valjda je za 3 puta manju cijenu ok žrtva... btw upravo i radim na bateriji sad, ripao jedan CD i vec oko sat i pol radim na bateriji i imam jos oko sat i pol preostalo..
Samo da obavijestim, držao sam MagSafe neko vrijeme unutra i "trpio" da se lampica stalno gasi i pali, i sad je nestala "service battery" poruka :)
A do kad, vidjet cemo...
EDIT: Ištekam i uštekam i opet se pojavila lol, al i dalje stoji zeleno pa ću preživit.
Ja sam na svom crnom macbook imao problema s baterijom, oba puta kad se baterija isprazni do kraja nece vise da je puni, prvi put unutar garancije su mi je zamijenili, a drugi puta sam morao preko ebaya naručit za nekih 50ak dolara i mogu ti reci da radi savrseno vec skoro godinu dana:)