Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6369)

• hrvoje_
  • MirsoKa
  • aida1956
  • Boom22
  • mafijaš
  • e_FotografijaHr
  • Skorpio
  • jedan.tamo
  • srtwt
  • zaki23
  • asafa972
  • Purger155
  • Wikiboo4
  • maxus
  • cdnm
  • iKenzo
  • flixoni
  • Wikiboo
  • Munja01
  • gf38

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
MacBook - baterija se napuhala
  • Evo prvo copy-paste mog posta iz drugog topica ako je netko previdio, ovo mi je jako bitno pa sam ipak odvojio:

na MacBooku mi se baterija lagano napuhala... nije ništa strašno ali se na opip rukom poprilično osjeti a lagano je i vidljivo.

Može bit da je posljedica šta je MacBook uglavnom stalno na struji sa vrlo rijetkom kalibracijom, a tu i tamo ga potrošim do nekih 40% pa napunim, no ne prečesto... jel ima netko sa sličnim slučajem tj. koliko je ovo normalno?

strah me eventualnih opasnih posljedica po komp i, naravno, po mene... dubina napuhnuća ne prelazi visinu onih gumenih nožica tako da nije ništa kritično, al opet me iritira

a sad ostatak:

prvo dodatak na priču - kad opipam gornji dio kučišta lijevo od trackpada isto se već lagano osjeti kako je baterija nabubrila, iako se okom moram malo više potrudit da bi vidio.

naletio sam na par clipova na youtube-u i apple support forum gdje su se javljali ljudi s istim problemom, s razlicitim modelima MacBooka (običnih i Pro). Nekim Pro-ovima, koliko sam vidio, je baterija i eksplodirala te joj se kučište poprilično raspalo. Izgleda da su ovakvim problemima općenito zahvaćeni raniji modeli u koje spada i moj (MacBook2,1).

u svakom slučaju večeras je praznim i ostavljam sa strane van laptopa... koristit ću je samo u nuždi...

E sad - jedan je lik komentirao da su mu zamijenili bateriju kad su joj očitali serijski broj iako mu je MBP već godinu i pol dana bio bez garancije... Mene zanima jel moguće da ja pošaljem Apcomu npr. svoj serijski broj baterije, a po potrebi i bateriju samu, te ako se stvarno radi o grešci unutar same serije koju Apple službeno pokriva da mi je i zamijene? Nisam pri nekoj lovi, a i ne da mi se uzimat novu bateriju ako MacBook već planiram umirovit kroz par mjeseci :evil:
    Post edited by Unknown User at 2010-05-15 17:53:13
    Games dont make people violent, lag does.
  • 26 Komentara sorted by
  • Nema te nuzde u kojoj bi trebao koristit napuhanu bateriju. Salji to odmah APCOMu, vjerojatno ces dobit novu. Kod tvornickih gresaka nije bitna garancija, al APCOM bi te svejedno mogo trazit npr. racun jer vole komplicirat. U svakom slucaju nemas sta izgubit osim malo vremena i zivaca, sto je ipak bolje nego da ti baterija iscuri ili eksplodira i unisti sa sobom i dio laptopa.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Thx na odgovoru :)

s obzirom da sam drugi vlasnik stroja morat cu provjerit jer nisam baš siguran da imam račun, al valjda će malo sweet-talka pomoć :lol:

zovem ih prvom prilikom onda...
  • eno poslao sam mail na macservis@apcom.hr pa cemo vidjet...
  • Postovani,

Navodi koji ste procitali na internetu nisu tocni, Apple ne odobrava zamjenu defektnih baterija u van jamstvenom statusu. Ukoliko je Vasa baterija neispravan morat cete kupiti novu bateriju. Cijena baterije za MB je 1179,00 Kn s PDV-om. Ukoliko imate kakvih dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte.

s postovanjem,

:evil:

al izgleda da je i u pravu - http://www.apple.com/support/macbook_ma ... eryupdate/

Program zamjene defektnih baterija je "closed" od 31.05. prosle godine...
  • Stari bijeli MB?
  • "sbogadi" said:
    Stari bijeli MB?

da... Core 2 Duo 2.16 GHz (MacBook2,1)
  • Mjenjaj je da ne eksplodira, inace litij-ion baterije dosta nezgodno dunu i opasne su. Ne mozes ih prepuniti, jer imaju vremensko ogranicenje oko 90min. Moze ti stajati mjesecima na punjacu, a on nece puniti (u stvari ne puni punjac, vec elektronika u bateriji).
  • Znači recimo sa Li-Polimer baterijom se to ne bi moglo desit?

Vidjet ću još šta ću... baterija je prazna i izvađena, a tako će i ostat... Sad mi je koma radit na MacBooku bez baterije jer će bit svašta ako se MagSafe otkači...

A ništa - past će odluka ili o novoj bateriji ili skupljat lovu pa pregrist par mjeseci do novog stroja...
  • Imas kineske original po 300kn.
  • ako nije sarkazam jel mozes pojasnit malo? :mrgreen:
  • Pitaj JohnST, on je kupovao. Original baterija ali ne preko apple ducana :)
  • Malo mi je cudna tolika razlika u cijeni, al svakako cu mu se obratit pa vidjet jel čovjek zadovoljan ;)

Hvala puno na pomoći :)
  • Velim ti, origigi Apple. Imam ju i sve je u redu s njom.
  • "User" said:
    Znači recimo sa Li-Polimer baterijom se to ne bi moglo desit?

ooo i one gore :) i to da vidis kakvim plamenom :D
    www.rcspotlight.com
  • pitaj tomma za bateriju..frend kupovao i nije jako skupo..
    MacBook White 2.4 2008.
    Magic Mouse
    Mac Mini 2010
    Wireless Keyboard
    Magic Trackpad
    iPhone 4 16gb
  • Evo danas na eBay-u naručio iz Hong Konga za malo manje od 400 kn s dostavom, a sad ćemo vidjet...

Piše "Genuine MacBook Battery", a svi drugi kupci zadovoljni pa... :)
  • Evo ako ikoga zanima stigla je prije koji dan al sam je zbog osobnih geografskih razloga tek danas ugradio, zasad sve djeluje u najboljem redu i čini se da je stvarno original :)
  • Izgleda da baš nemam sreće s prokletim baterijama :(

http://i56.tinypic.com/4top4p.png

Što sad? Probao sam kalibrirat jedan put... Probat cu jos 2-3 ako treba itd. al ne znam zelim li vise ulagat u nove iz Hong-Konga da bi se opet prešao, a kupit kod nas mi je i dalje previše za džep. :/

• Ja imam isto problem s napuhanom baterijom, koju u PowerCom-u ne zamjenjuju, jer im Apple ne prima takve baterije natrag. Kaže im da korisnike obavijeste da je napuhavanje normalno pred kraj životnog ciklusa baterije.

Baš sam isto mislio naručivati bateriju iz Hong Kong-a. Možda si samo naletio na defektnu? Probaj se čuti s prodavačem, a ako se pravi grbav možda da pokreneš dispute na eBay-u?

• Ptobaj resetirati power management chip @User . Izvadi bateriju i drzi power 5 sekundi. Mozda pomogne

• Thx na savjetima obojici :)

@Luka Probao sam već 2 puta s time i izgleda da nije upalilo, ali probat ću još 2-3 puta kalibrirat bateriju jer se danas malo popravilo stanje. Donedavno bi se napunio do 99% i onda bi se stalno izmjenjivala lampica na punjaču iz zelenog u narančasto i obratno, dok mi je nakon prve kalibracije opet počela svijetlit zelena i piše normalno "(charged)", iako je i "Service Battery" poruka još uvijek tu.

• meni na prou,2 god staroj bateriji, je malo pisalo service,malo nesto drugo, pa sad pise "replace soon", a ona nakon zamjene maticne traje 2h-2.5h (prije oko 1.5-2h) ni ne pomisljan je zaminit lol jos je jace sta je s 64% skocila na 75% nekako vise ni ne pratin ni taj health ni te poruke gore jer mi sve pari bzvz

• Da li si probao inspectati šta se dešava sa baterijom preko Coconut Batterya @User ?

• a oko 69% mi je kapacitet baterije, ali ne znam može li se išta dodatno još inspectat... malo sam pretrazio po njemu al nista... @Luka

Inace, bila je oko 72%-73% kad je došla nova, al eto valjda je za 3 puta manju cijenu ok žrtva... btw upravo i radim na bateriji sad, ripao jedan CD i vec oko sat i pol radim na bateriji i imam jos oko sat i pol preostalo..

• Samo da obavijestim, držao sam MagSafe neko vrijeme unutra i "trpio" da se lampica stalno gasi i pali, i sad je nestala "service battery" poruka :)

A do kad, vidjet cemo...

EDIT: Ištekam i uštekam i opet se pojavila lol, al i dalje stoji zeleno pa ću preživit.

Post edited by User at 2010-09-13 16:50:34
  • Ja sam na svom crnom macbook imao problema s baterijom, oba puta kad se baterija isprazni do kraja nece vise da je puni, prvi put unutar garancije su mi je zamijenili, a drugi puta sam morao preko ebaya naručit za nekih 50ak dolara i mogu ti reci da radi savrseno vec skoro godinu dana:)