Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6485)

• emanuel
  • Braacic
  • Vedegoo
  • struja
  • lajka
  • iPekica
  • OcuiPhone
  • this charming man
  • BAXA
  • nunu
  • Milkyinki
  • ikola
  • gadafi
  • tinna
  • iKenzo
  • ilovric
  • alexiaco2
  • Artiss
  • Virtualni
  • soic

Tko je online (7)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Izrada aplikacija za Iphone
  • Da li me možete uputiti kome da se obratim (firmama ili osobama) za izradu iPhone aplikacija.
    Bilo bi dobro ako bi netko podijelio iskustvo tko je koristio usluge programera koji izrađuju aplikacije za iPhone.

Zahvaljujem

Pozdrav
    Post edited by Unknown User at 2010-03-20 19:21:58
  • 6 Komentara sorted by
  • Prvo ti treba macbook a drugo pitaj osobu "Ficho" on ti je devolper on ti ovdje to zna najbolje.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • "Danci" said:
    Prvo ti treba macbook a drugo pitaj osobu "Ficho" on ti je devolper on ti ovdje to zna najbolje.

ali ja ne bih osobno programirao aplikacije nego vec trazim tko to radi. (Mozda sam krivo shvatio...da li macbook treba zbog prijave aplikacije na appstore ili samo za izradu/programiranje aplikacije)

Pozdrav
  • "crosat" said:
    [quote="Danci"]Prvo ti treba macbook a drugo pitaj osobu "Ficho" on ti je devolper on ti ovdje to zna najbolje.

ali ja ne bih osobno programirao aplikacije nego vec trazim tko to radi. (Mozda sam krivo shvatio...da li macbook treba zbog prijave aplikacije na appstore ili samo za izradu/programiranje aplikacije)

Pozdrav[/quote]
    macbook treba za jedno i drugo.. XCode (program za izradu aplikacija) nemozes instalirat na windowse, a samim tim nemozes ni distribuirat aplikacije na appstore..
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • "crosat" said:
    [quote="Danci"]Prvo ti treba macbook a drugo pitaj osobu "Ficho" on ti je devolper on ti ovdje to zna najbolje.

Pozdrav[/quote]

Ukoliko planiraš platiti neki tim/individualca da napravi aplikaciju za tebe, vjerojatno je da ćeš snositi trošak ulaza u iPhone Dev Program (99$-199$, ovisno indie ili enterprise) + cijenu njegovih/njihovih usluga. Za to ti neće trebati OS X-powered mašina, ali onaj kojeg plaćaš taj uvjet bi trebao odavno zadovoljavati. Za prijavu aplikacije kroz iTunes Connect, odnosno na AppStore, ne treba ti također OS X-powered mašina nego samo distribucijski potpisan .app (kojeg dobiješ od developera naravno) kojeg se lijepo zapakira u .zip i pošalje Appleu na razmatranje. Uz to naravno ide 5 screenshotova od čega je jedan primarni, mala i velika ikona i to je to. Ukoliko za vrijeme reviewa nešto njima nije po volji, rejectat će ti aplikaciju i morat ćeš napraviti promjene koje ti oni diktiraju. Znaju biti poprilično strogi, tako da imaš developera pri ruci kad se to dogodi da ispravi. Iako bi profesionalan developer za iPhone trebao iz prve prilagoditi se potrebama Appleovog review tima.
  • Vise manje je RayDX sve rekao, s tim da ovaj enterprise program ne kosta $199 nego $299 i sluzi iskljucivo za in-house distribuciju u tvrtkama s preko 500 zaposlenih, dakle nema slanja u AppStore. A ovaj program za $99 se moze registrirat kao individual ili kao company. Isti su uvjeti, samo u jednom slucaju pise ime i prezime pod seller, a u drugom ime firme.

I moram priznat da je to jedna od najvecih mana AppStorea i samog iPhone Developer Programa sto svatko tko zeli distribuirat app mora placat account. Mislim da bi barem standard company account trebao imati mogucnost publishanja u ime klijenata. Mislim moze se to napravit, al ce pisat da je seller tvrtka/osoba koja je napravila app, a to cesto klijentima nece odgovarat. Pogotovo ako se app placa pa moraju ovisit o developeru da bi primali te pare.