"skube_3" said:Ja mislim da ti je najbitnije naučiti čitati note (znat koja se gdje nalazi na klavijaturi) i raspoznavati povisilice/snizilice i violinski i bas ključ. Ja sam prije 5 godina završio 2. razred glazbene (klavir) i žao mi je što nisam nastavio, ali sam naučio osnove tak da si znam koji put skinuti neke note s neta pa svirat malo.
Ako ti neko od prijatelja zna svirati zamoli ga da ti u jedno popodne objasni malo osnove i onda ti preostaje samo vježbanje do savršenstva
"ficho" said:Dobijes s Macom u sklopu GarageBanda video tutoriale za klavijature uz koje mozes ucit svirat i usput odma vidis kolko dobro pratis...
"Darko Kontin" said:[quote="ficho"]Dobijes s Macom u sklopu GarageBanda video tutoriale za klavijature uz koje mozes ucit svirat i usput odma vidis kolko dobro pratis...
Možda ti ovo pomogne..
Ovo je zakon, fala dečeci!
Poznavanje akorda ti je osnova sviranja klavijature. Ukoliko ne znas note (a i ako ih znas), evo ti jedno lepo detaljno objasnjenje kako da naucis akorde na klavijaturi: http://www.muzikaharmonike.com/viewtopic.php?p=55#p55