Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6486)

• 031robert
  • applemanija
  • aramic
  • Nick
  • icanic
  • Klaudio
  • CroDruid
  • Montana
  • PUCKODJ
  • mitch
  • zastoto
  • omakad
  • Veyron
  • jpenezic
  • NotoriusBIG
  • vukohr
  • luxx
  • Kikachica
  • jzelez
  • srtwt

Tko je online (6)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Naučiti sintić...
  • Hej svima (glazbenicima ponajprije),

Negdje sam brijem već pitala za ovo ali response je bio :roll:
    Daklem, obožavam sintić/klavir... Sve kaj ima tipke!
    Stvarno želim naučiti svirati, to mi je nešto fenomenalno, međutim nemam love sad za neku muzičku akademiju (prvo se skuplja za maca jel) ili privatne sate s nekime tako da sam primorana biti samouka što se dotikavlje ovoga.

Koliko vremenski treba da naučim ovako svirati uzevši u obzir da o glazbi NEMAM POJIMA (note i te stvari, teorija) i od kuda da počnem učiti, što učiti i tako??? HVALAAA
    Post edited by Unknown User at 2010-03-18 12:24:56
     Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • 14 Komentara sorted by
  • Ja mislim da ti je najbitnije naučiti čitati note (znat koja se gdje nalazi na klavijaturi) i raspoznavati povisilice/snizilice i violinski i bas ključ. Ja sam prije 5 godina završio 2. razred glazbene (klavir) i žao mi je što nisam nastavio, ali sam naučio osnove tak da si znam koji put skinuti neke note s neta pa svirat malo.

Ako ti neko od prijatelja zna svirati zamoli ga da ti u jedno popodne objasni malo osnove i onda ti preostaje samo vježbanje do savršenstva :D
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • "skube_3" said:
    Ja mislim da ti je najbitnije naučiti čitati note (znat koja se gdje nalazi na klavijaturi) i raspoznavati povisilice/snizilice i violinski i bas ključ. Ja sam prije 5 godina završio 2. razred glazbene (klavir) i žao mi je što nisam nastavio, ali sam naučio osnove tak da si znam koji put skinuti neke note s neta pa svirat malo.

Ako ti neko od prijatelja zna svirati zamoli ga da ti u jedno popodne objasni malo osnove i onda ti preostaje samo vježbanje do savršenstva :D

Gdje na netu tražiti tutorijale za prvo navedeno?? Ja ne znam te stručne nazive.

Nemam nikoga tko zna svirati klavir ili tak nekaj tak da to otpada :(
  • kao i svaki instrument koji bi probala moraš znati barem osnove, i note češ hočeš nečeš (pogotovo za klavir) morati naučit. Za gitaru je lakše kad naučiš par akorada i možeš pola Hr stvari drapat ako imaš malo ritma ;) sa klavirom i stvarima poput ove koji si linkala je malo teže jer osim motorike moraš i note znat jer sav sheet music koji sam ja vidio dolazi notno pisan, a ne ko za gitaru da je točkicama nacrtano gdje da stisneš.

Ali note ako ti objasni netko tko ih zna, zajedno sa oznakama ritma mislim da možeš bez problema u tjedan dana savladat. A ostalo je samo vježba, vježba, vježba i vježba ;) Sretno
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Hm, dakle naći nekog tko zna svirati... Uh joj, to će malo teže ić (zaš ja obožavam stvari koje su mi vrlo teške za imati... Mac... Sintić... Gad demet)
  • ma sigurno ima i online tutoriala ili nekih skripti koje će te naučit note. Ja to nisam nikad tražio pa ti ne mogu predložit ništa već mogu samo reči Google it ;)

Pa kao nemaš nekog tako se snađi i uzmi si tjedan dva i ne sumnjam da ćeš shvatiti. Tako i onak biti glazbenik ne znači 10 godina učit čitati note već učit svirati toliko godina po notama koje u predškolskoj ili prvim razredima osnovne naučiš ;)
  • Dobijes s Macom u sklopu GarageBanda video tutoriale za klavijature uz koje mozes ucit svirat i usput odma vidis kolko dobro pratis...
  • Koje gluposti u jednoj temi. Nevjerovatno kako su neki pozvani da komentiraju u svakoj temi. Za tjedan dana naučit note. Naučiš tri akorda i dereš po pola Hr stvari. Toplo se nadam da si ovo drugo karikirao, a prvo neću ni komentirat. Šta će ti ritam ako neznaš akorde na gitari, ili kako ti kažeš stisnut gdje točkice pokazuju. Tako eventualno možeš bas gitaru svirat, a ni to... Čak i da naučiš svirat, ti moraš imat u sebi osjećaj za glazbu uopće, inače češ postat Maksim Mrvica, koju uz zavidno znanje, nezna svirat jer to radi bez emocija, gotovo robotski.
  • ja nisam rekao da postaneš profi gitarista za tjedan dana, i rekao sam da moraš imati ritma. A to da se ne može osnovnih deset akorada naučit u tjedan dana nije istina. Može i da pola stvari koje se ovako sviraju po feštama sa njima možeš svirat. Naravno to nije ko orginal niti predivno kao kada profesionalci razdvajaju tonove ali je dovoljno dobro da pripita ekipa uz to pjeva.

I nisampozvan u svakoj temi odgovarat već mi pravo osnovne i srednje muzičke daje pravo da komentiram i ovu temu.
  • e da i stvarno ne znam zašto po tvojem netko može u tjedan dana naučiti 100-200 stranica knjige za ispit a ne može naučit CDEFGAHC/sa sniženim i povišenim tonovima, kroz barem dvije oktave i kroz dva violinska kljuća u istom periodu. A to je za početak sasvim dovoljno da se igraš sa klavijaturama.

dalje je ponavljam ponovno sve vježba i ponavljanje.
  • "ficho" said:
    Dobijes s Macom u sklopu GarageBanda video tutoriale za klavijature uz koje mozes ucit svirat i usput odma vidis kolko dobro pratis...

Pogledao sam sada onaj uvodni tutorial za piano što sa njim dolazi i mislim da je odličan. Svakako si njega prođi jer te uči i note pa vidi da li ti se bude svidio i da li ti se isplati možda kupiti ostatak.
  • "Darko Kontin" said:
    [quote="ficho"]Dobijes s Macom u sklopu GarageBanda video tutoriale za klavijature uz koje mozes ucit svirat i usput odma vidis kolko dobro pratis...

Pogledao sam sada onaj uvodni tutorial za piano što sa njim dolazi i mislim da je odličan. Svakako si njega prođi jer te uči i note pa vidi da li ti se bude svidio i da li ti se isplati možda kupiti ostatak.[/quote]

Nemam Mac... Ali sam se raspitala i susjeda zna svirati, možda uspijem zažicati da mi pokaže.
  • http://www.onlinepianist.com

Možda ti ovo pomogne..

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • Ovo je zakon, fala dečeci!

• Poznavanje akorda ti je osnova sviranja klavijature. Ukoliko ne znas note (a i ako ih znas), evo ti jedno lepo detaljno objasnjenje kako da naucis akorde na klavijaturi: http://www.muzikaharmonike.com/viewtopic.php?p=55#p55