ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 A jesi ti siguran da su oni bili policajci?
Jeli se može ikako napraviti da se ne skonta ako imaš ukraden iphone, da ti ga nemogu locirat?
tonik neznam dali je protivno pravilima foruma, ali evo link (neka modovi izbrisu ako je zbranjeno) :)
http://www.***************************
Nisam znao da se IMEI moze mjenjati :-)Iako nikad me nije puno ni zanimalo, ja svoj IMEI ne namjeravam mjenjati,iphone je nabavljen legalno ;-) Ne znam ni zasto bi ovo bilo protivno pravilima foruma,nakraju ako netko bas zeli sve to moze naci ne samo preko google,nego preko vecine ostalih iphone foruma.
jedino ak je fon od neke utjecajnije osobe ili njene obitelji...
jer mislim da sam i ja jedan kupio kao kolega koji je otvorio temu
Ja se bojim kupiti mobitel star koji dan u kutiji a kuda da idem kupovat ukraden tj da mi lik da mobitel i neki punjac bez kutije i iceg drugog.
Ako nisu nasli čovjeka koji je ukrao sa rive 7 palmi neče ni tebe nači koji si kupio ukradeni iphone.
Pozz ekipi, nekako mi nije jasna ova cijela situacija u sljedećem smislu: Kupiš iPhone od bilo koga, ovaj prijavi da mu je ukraden i onda mu murija kao nađe mobač. Dakle on dobije natrag i uređaj a i pare mu ostaju??
Mislim, kako dokazati da si od nekog kupio, a ne ukrao, iPhone ili neku drugu stvar?
Pozz ekipi, nekako mi nije jasna ova cijela situacija u sljedećem smislu: Kupiš iPhone od bilo koga, ovaj prijavi da mu je ukraden i onda mu murija kao nađe mobač. Dakle on dobije natrag i uređaj a i pare mu ostaju??
Mislim, kako dokazati da si od nekog kupio, a ne ukrao, iPhone ili neku drugu stvar?
ti si to krivo pokopčao.
ja sam kupio od lika koji je nekom drugom ukrao iphone. prvotni vlasnik je prijavio krađu i dobio natrag mobitel a lopov otisao sa mojim parama. ukratko.
evo i mene dopala ista situacija...kupio ip4 prije 2mj...sav sretan i jucer me pozvali u muriju i osto bez moba....j ti m...spusio 3t kn sam tak...
kolko sam skuzio ove na muriji mogu se hebat da cu ikad vidjet te pare! od lika kaj sam kupio mob imam samo 3 br telefona preko kojeg ga mozda nadzu...da bar znam ime ili prezime onda bi jos mogo mozda neku privatnu tuzbu smislit ali ne znam kako dokazat da sam to od njega kupio i tolko platio...jel imo tko kakva slicna iskustva?!
Ne bih htio biti grub, žao mi vas je - ali zaslužili ste. Toliko oglasa ima s papirima i računom, a vi kupite bez. 3000 kn nije malo! Nadam se da ćete naći likove!
ovo je fakat sranje kupis mob a nakraju ga kakti legalno popusis s tim da nemres nikad znat kad ga kupujes dal je nekom maznut
da, ima slučajeva kad se ekipi to dešavalo i s ukradenim autima.. platiš lijepo auto, dođe policija i op, samo ode! takav je zakon...
iako je ipak malo teže kupit ukradeni auto nego ukradeni mobitel ;)
je istina...sam sam si kriv, jos tim vise sto inace jako pazim na takve stvari al mi vrag nije dao mira a i bio je jeftiniji od drugih pa...ah koje sranje uzas...drago mi je sto se policija tim uopce bavi i bas cu se potrudit s murijom da nadzemo tog lika ;) nisam ni od murije ocekivao da su tako obzirni i pristojni, stvarno ugodno iznenadzen!
zahebana situacija, svi oni koji mislu da su u slicnoj (ili neznaju podrijetlo svog iphonea) mogu promijeniti IMEI svog iphonea (prijatelj mi je imao isti slucaj kao autor teme, samo je neka Motorola bila i koliko su mu rekli na policiji, putem IMEI-a ga i nađu) :)
ma dobro pa za auto uvijek napravis kupoprodajni ugovor pa si miran ali ko ce za telefon radit
tonik zahebana situacija, svi oni koji mislu da su u slicnoj (ili neznaju podrijetlo svog iphonea) mogu promijeniti IMEI svog iphonea (prijatelj mi je imao isti slucaj kao autor teme, samo je neka Motorola bila i koliko su mu rekli na policiji, putem IMEI-a ga i nađu) :)
Da?Kako to napraviti? Nemam ukradeni,nit namjeravam kupiti takav,ali cista znatizelja,kako promjeniti IMEI na bilo kojem mobitelu?Da li je to uopce moguce?
neznam dali je protivno pravilima foruma, ali evo link (neka modovi izbrisu ako je zbranjeno) :)
tonik said: neznam dali je protivno pravilima foruma, ali evo link (neka modovi izbrisu ako je zbranjeno) :)
post iz 2008 god. vjerovatno se odnosi na ajfon 1 ili 3g...