Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6486)

• grgamajstor
  • ivaninho
  • nikolamujdzic
  • obscured by clouds
  • radikaldub
  • ante08
  • mitch
  • rak21
  • demonic
  • aramic
  • Virtualni
  • Carp
  • macaksb
  • exy
  • eagleone
  • adriaguide
  • thefunkmaster
  • leanabelle
  • TCvetkovic
  • kiwwy

Tko je online (6)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Opera za iPhone
  • Postoji mogućnost da Apple ovo i prihvati...
    http://www.iphon.fr/post/2010/03/23/Le- ... st-soumis-à-Apple
    Post edited by Unknown User at 2010-05-14 22:40:48
  • 71 Komentara sorted by
  • Koliko god mi je Opera na Symbianu bila draga toliko mi ova nova suxa. A mozda to samo pokazuje koliko je Safari bolji od symbian browsera? Pa ta Opera ne renderira stranice nego ih redizajnira :)

• dare said: Pa ta Opera ne renderira stranice nego ih redizajnira :)

Jako dobro sroceno :)

• E ta Opera 6 je odlična!!! Meni, naravno.

1. Znao sam neke stranice koje često posjećujem staviti na homescreen, a opera ima ikone stranica u startu što mi je super

2. Može se složiti kvaliteta slika mid low high, ja imam na midium. Ne kuži se razlika, a brže loada stranice i manje mb guta....super

3. Tabovi su super....nekad na safariju imam 6 stranica pa moram cijele stranice listat da nađem što hoću...ovdje se kliknu tabovi i svih šest se vide....svih šest...i prebacivanje je super brzo

4. Full screen....samo vam je u donjem kutu back i u drugom menu i sve je na ekranu

5. Back tipka ne radi ponovni refresh stranice već je čisti back....kužite što mislim

6. Zumiranje i scrolanje je super glatko....i izoštavanje teksta je nekako glađe...negdje nekad zatrza..al bože moj

7. Select teksta je...drugačiji...ne bih rekao bolji...drži se prst duže na stranici i onda select tekst pa dalje na copy paste...ok je

Sve u svemu super upgrade...dat cu priliku operi i koristit je neko vrijeme...za sada nisam vidio nikakvih izobličenja stranica.....i nekih većih problema

Dodatak....apple nedopušta browser, koji nije safari da koristi normalno net...već obrada stranica ide preko opera servera...zato se može složiti kvaliteta slika i back tipka očitava zapravo vaš history....ali meni je nekako to u krajnjem rezultatu bolje, jer očitavanje stranica je kao auto complete...cijela stranica skoči...a korištenje back tipke i tabova rezultira manjim refreshom što znači manje mb

Post edited by Stanjara at 2011-05-29 14:48:43
  • ovo dobijem na tvoj link:

Le document que vous cherchez n'existe pas.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Evo još je najsvježiji članak pa možeš ovdje:

http://www.iphon.fr/

Uglavnom - napravljena, javno poslan zahtjev za ulazak na Appstore gdje bi trebala biti besplatna i navodno jako brza :)
  • P.s.
    Ovo se baš zakuhalo okolo. Baš mi je drago vidjeti da ima i mudrije poslovne strategije nego li je Appleova. Naime, na ovom linku http://my.opera.com/community/countup/ odbrojava se vrijeme od kada je Opera Mini podnijela zahtijev za ulazak na AppStore. Sad twitter pršti od poruka i svi čekaju. Ako Apple ne prihvati, navući će bijes korisnika. Ako prihvati, dobro za sve, novi browser je tu :)

Nego, nije mi jasno zašto se ne može na app preview na youtubeu (adresa je uredno postavljena na stranicama Opere ali ne funkcionira...)
    Možda je i to dio igre?

Radi! Otvara pet stranica dok Safari otvori jednu!

http://www.youtube.com/watch?v=OpTCS3g- ... tube_gdata
  • Ovo je tako brzo da ga jedva čekam na onom video otvori 5 stranica dok safari otvori 1 stranicu jedva čekam operu. Samo naprijed opera jedva čekam da dođe da je mogu skinut.
  • nece pustiti predosjecam, a nazalost sumnjam da ce opera pustiti to na cydia store.u tako da nazalost nis od opere (koristim ju na lapu od verzije 6). Nadam se da grijesim..
    Trenutno više ne isprobavam android :)
  • I ja također koristim operu na računalu oduvijek i ovo je jedna od boljih vijesti koje sam čuo u zadnje vrijeme, nadam se da će dospjeti u app store ... držim fige ;)
  • operu desktop ne volim, ali koristim mobile na svim mobitelima doma tako da jedva čekam, izgleda bolje nego safari, ali nema šanse da apple to pusti
    iPhone 4 16GB Black, 4.1 JB
    iPhone 3G 16GB White, 4.1 JB+Unlock
    10.6.7 Hackintosh(Asus P7P55D-E, Intel Core i5 760, nVidia GTX 460, 4GB RAM)
  • Kada bi bar slučajno procurila na cydia-u...
  • "MacStarter" said:
    operu desktop ne volim, ali koristim mobile na svim mobitelima doma tako da jedva čekam, izgleda bolje nego safari, ali nema šanse da apple to pusti

probaj operu 10.51, predobar dizajn, 1. po brzini otvaranja stranica, odusevljen sam..
  • Koja je fora s tim ugovorom? Zašto prihvaćaju nešto kao ovo:
    http://itunes.apple.com/hr/app/isurf-br ... 70775?mt=8
  • "KomAplikacija" said:
    Koja je fora s tim ugovorom? Zašto prihvaćaju nešto kao ovo:
    http://itunes.apple.com/hr/app/isurf-br ... 70775?mt=8

Odakle i otkad ovo??????? Ako je to proslo kao alternativa safariju ne vidim razloga da operu ne puste. A sto se tice cydie, pustanjem opere na cydiu opera riskira da eventualnom promjenom apple politike vrata apstorea za nju ostanu zatvorena..
  • 17. 3. 2010.

Pa ako se nekomu da i otvoriti temu u Aplikacijama i napisati recenziju...
  • Probao isurf, iskopirana opera (lose); screen touch ne radi dobro kao u safarija, los odaziv na ikone u samoj aplikaciji, cini mi se da sporije otvara stranice, nakon izlaska ne zapamti otvorene tabove, max. 4 otvorena taba.

Dobro: tabovi pri dnu stranice, opera like speed dial kad se ode na novi tab.

Zakljucak: dobra ideja (iako samo prekopirana opera, funkcionalnost losa) ali u kompletu ne isplati se koristiti, safari ipak radi gladje, dotjeranije, bolje..
  • Ma prihvatiti će. Aplikacija kao i druga.
  • http://i843.photobucket.com/albums/zz352/AnteAleric/76e89550.jpg
  • [youtube]

ne radi youtube embedd-anje.
    meni barem

http://www.youtube.com/watch?v=r2lPlXHXoVE
    Još jedan video koji pokazuje još mogućnosti.

Hah, ima i spremanje stranica za offline čitanje.

Ja bih prije rekao da neće dopustiti.

Zašto?
    Zato jer mogu.

@fichek
    lik unutra kaže da su pratili sav protokol i pravila tako da ne bi trebalo biti razloga da ne approve-aju.

Osim naravno ovog pravila:
    http://imgur.com/xNvIH.jpg
  • Nađe se uvijek i mana:

"The software was missing an important feature on the iPhone: the ability to resize a page by pinching a page with both fingers. Mr. Tetzchner said this could be added to the software with a later update."
  • Koliko se uopće prosječno čeka na odobravanje neke aplikacije?
  • 5 radnih dana.
  • Eto konacno odobrena opera.
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Upravo sam skinuo Operu i stvarno sam oduševljen s aplikacijom, barem je to moj prvi dojam. Na početku nas aplikacija dočekuje s ekranom brzog biranja (ukupno devet mjesta), što mi se jako sviđa, a navedeni se mogu mijenjati po želji. Kartice iliti tabovi su slično riješeni kao u Safariju, razlika je u tome što kod Safarija izbornik sadrži ekran izbora između kartica dok kod Opere izbornik "iskoči" s dna. Kontekstualni izbornici pri duljem držanju prsta nam nude opcije za sliku (otvori, spremi), opcije za link (otvori u novoj kartici) i opcije za tekst (odabir teksta) putem kojeg možemo selektirati tekst i kopirati ili pretraživati označeni tekst u nekom od pretražitelja.
    Ono što me je oduševilo je definitivno i prvenstveno brzina učitavanja stranica koja je fantastična!! I dok će se navedene opcije u usporedbi sa Safarijem nekome sviđati a nekome ne, općenito dajem veeeeeliki plus aplikaciji radi brzine, i jedan isti takav minus radi činjenice da ne podržava multitouch.
    Post edited by hrle at 2010-04-13 08:58:52
  • Evo prvi post pisan u operi :). Stvarno velika razlika u odnosu sa safarijem. Jednostavno odusevljen
  • vrlo je brza na prvi pogled.. moram se jos malo poigrati.. :D
  • iPad, OS 4.0, sad ovo...
    Baš su ugodno iznenadili što su je odobrili :)
  • brza je, sviđa mi se ideja sa prebacivanjem sa jedne stranice na drugu. No međutim par stvari sam naletio da mi ne pašu. Recimo to što RSS feeds ne rade out of the box (primjerice RSS na mackorisnik.com/forum), malo modificira sami font na siteovima isto tako, ali vjerojatno ima veze sa brzinom (koja je odlična), ne sviđa mi se kako sj*** site od gmaila (na safariju to izgledao kao da sam app pokrenuo).

Ovo je samo na prvu loptu, još ću se malo poigrati ali nije me baš nešto oduševila.Treba joj neko vrijeme (samoj aplikaciji) da se loada također (to je malo lame) i također koji put na nekim stranicama prebacivanje iz landscape u portrait view traži da se stranica ponovo loada (ne svaki put i ne svi siteovi).

nikada baš nisam bio fan Opere ali, testirati ću još malo pa ćemo vidjeti
    | iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • Meni ne radi, samo se otvori aplikacija i u lijevom kutu se vrti krug kao da učitava ali ništa. Pokušao sync,restart,shut down ali nikako neće.
    Imali tko kakav savjet ? tnx
  • evo isprobao i sviđa mi se više nego safari!
  • Kakvo iznenađenje!! ebo JB, 4.0, ovo je za mene vijest kvartala, ako ne i polugodišta :)

Koristim Operu na laptopu od verzije 6, nevjerovatan browser kojeg preporučujem svima (i strpam na komp svima kojima ga setupiram :) ). Prvi susret s Operom, davne 2001. bio je pravo oduševljenje, tab browsing je njihova inovacija koju su kasnije prekopirali FF, IE, Safari kao i svi ostali. Dizajn samog programa je fenomenalan i miljama daleko od ostalih browsera pa mislim da bi se mogao svidjeti i MACovcima; koliko vidim jako se trude da MAC verzija bude jednako fenomenalna kao što je ona za PC. Uz to je jedan od najbržih (a u verziji 10.51 i najbrži). Svaka čast FF zbog add-ona ali da bi u FF bio funkcionalan kao opera treba mu min 10-ak addona.

Toliko o desktop verziji, operu za iphone tek idem probati :)
  • :o :shock: :?

Tu svi odusevljeni, a drugdje svi razocarani. Jos jedan dokaz da s clanovima MK foruma nesto nije u redu :D
  • "ficho" said:
    :o :shock: :?

Tu svi odusevljeni, a drugdje svi razocarani. Jos jedan dokaz da s clanovima MK foruma nesto nije u redu :D

A tvoje mišljenje? Razočaran ili oduševljen?

Idem si je i ja skinuti, pa da vidim što i kako... =))
  • Fićek, ovo oduševljenje se odnosilo na desktop verziju :)

Zaboravio sam spomenuti jedan junik opera fičr: "opera turbo", na kojem principu radi i opera za iphone. Radi se dakle o preusjmeravanju prometa na operine servere, sažimanju te slanju istih korisniku (ne primjeti se u vidu usporavanja već ubrzanja), ubrzava se load.anje stranica pri slabijim brzinama (diul-up, edge). Najočiglednija prednost (pošto danas svi više manje imamo brze veze) je u štednji prometa. Kako sam netu pristupao preko t-mobile wnw kartice, opera mi je turbom omogućila 3-4x više surfanja nego da sam koristio neki drugi browser. Ista fenomenalna ušteda se može ostvariti i surfajući iphone.om preko opere jer smanjeuje težinu učitanih stranica do čak 90% !!! Fenomenalno za korisnike nekog manjeg paketa mobilnog interneta.

Eh, natrag na samu iphone aplikaciju; kratko sam ju koristio pa ne mogu odmah dati kompletnu ocjenu ali da ne ispadne samo da hvalim operu, spomenut ću samo nedostatke; nedostaje mi pinch to zoom, i to poprilično (nema zooma osim prizvoljnog operinog; doduše tu je namještanje veličine fonta ali..). Što mislite, radi li se o zabrani apple.a ili Opera smatra da im pinch nije potreban??
    Druga stvar: nadao sam se opciji: "open in background tab" ali od toga niš u ovoj verziji.

Mislim da si opera neće dopustiti spavanje sad kad su već dobili pristup appstoreu, vrlo su brzi u ispravljanju grešaka i izbacivanju novih verzija tako da se relativno brzim tempom mogu očekivati updatei (čitaj: poboljšanja).

Problem je malo i u tome jer sam se višegodišnjim korištenjem iphone safaria poprilično navikao na njega (iako me i kod njega živciraju neke sitnice)..
  • ulovio i ja nešto vremena pa ju isprobao. Moje trenute zamjerke su:

- prikaz cijele stranice je užasan jer se uopće osim layouta ništa ne može razaznat... naslovi i tekst mi izgledaju kao obične linije zmuljane boje
    - pinch dok koristim je nekako neprirodan i brži i teže za kontrolirat nego u safariju i osobno mi nije legao.
    - mjenjanje tabova je zanimljivije samo zato jer se odmah svi tabovi vide, ali van toga mi nije ništa ubrzalo prebacivanje između njih
    - tu famoznu brzinu nisam osjetio ali moguće da je zbog toga jer sam bio spojen na wifi koji je bio opterečen downlodom.
    - i opčeniti problem što i da koristim operu svaki dan ne mogu ju postavit kao defaultni browser je za sada jedan veliki minus.

Tako da osobno ne mislim ju koristiti osim testirati nove verzije da vidim što bude novo.

Ali svaka velika je prednost i vjest to što je uopće puštena i mislim da su dosta toga možda i ostavili za upgrade i dali neku "basic" verziju samo da uđu u app store nakon čega bi im valjda dalje bilo lakše.

Svaka konkurencija je zdrava konkurencija pa treba vidjet kako će se ovo dalje razvijat
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Brža je definitivno. Uz sve mane mene će privući ova informacija o štednji prometa :) Baš ću jednom probati na wnw koja je razlika.
  • "KomAplikacija" said:
    Brža je definitivno. Uz sve mane mene će privući ova informacija o štednji prometa :) Baš ću jednom probati na wnw koja je razlika.

Ušteda je drastična, 5-6 stranica foruma, 2 recenzije na pc ekspertu sa slikama (low q.) = cca 450kb!! (opera mini iphone)

Što se desktop verzije tiče očekuj nekih 3x više surfanja kad je turbo uključen (nešto se smanji kvaliteta prikaza al ušteda na promet mi je tad prioritet).

Kad sam se spajao preko wnw imao sam paket od samo 500mb, opera turbo mi je omogućila drastično duže trjanje paketa..
  • "Darko Kontin" said:
    ulovio i ja nešto vremena pa ju isprobao. Moje trenute zamjerke su:

- prikaz cijele stranice je užasan jer se uopće osim layouta ništa ne može razaznat... naslovi i tekst mi izgledaju kao obične linije zmuljane boje
    - pinch dok koristim je nekako neprirodan i brži i teže za kontrolirat nego u safariju i osobno mi nije legao.
    - mjenjanje tabova je zanimljivije samo zato jer se odmah svi tabovi vide, ali van toga mi nije ništa ubrzalo prebacivanje između njih
    - tu famoznu brzinu nisam osjetio ali moguće da je zbog toga jer sam bio spojen na wifi koji je bio opterečen downlodom.
    - i opčeniti problem što i da koristim operu svaki dan ne mogu ju postavit kao defaultni browser je za sada jedan veliki minus.

Tako da osobno ne mislim ju koristiti osim testirati nove verzije da vidim što bude novo.

Ali svaka velika je prednost i vjest to što je uopće puštena i mislim da su dosta toga možda i ostavili za upgrade i dali neku "basic" verziju samo da uđu u app store nakon čega bi im valjda dalje bilo lakše.

Svaka konkurencija je zdrava konkurencija pa treba vidjet kako će se ovo dalje razvijat

Slažem se s ovim...uopce nisam odusevljen... :roll: :roll:
  • Nisam ni ja da se razumijemo, daleko je to od usability.a na kakav smo navikli kod safarija. Čak ću reći da sam razočaran s obzirom koliko vremena su imali da ju usavrše...
    No rekao bih da je ova opera najobičnija mobile aplikacija (Mini Opera) za razliku od safarija koji je punokrvni browser, neoptimizirana za iphone (pinch, touch screen). Problem kod opere mini je u tome što se primarno razvijala kao java app i to za "glupe" telefone a kasnije symbian čime u startu imaju jadnu, zastarjelu bazu. Kolko vidim identična je za sve platforme. To će se morati promjeniti ako misle izbaciti safari sa trona, a znam da mogu..
  • Fićek, nekad imaš kretenske izjave, baš. Ponavlja se u zadnje vrijeme nažalost češće..

Kako možeš reći da si oduševljen što (nažalost) opera nije ispunila očekivanja i svima nam ponudila bolji expirience surfanja. Ne vidim kako bi to ikome škodilo, naslađivati se na taj način; poprilično jadno..

I dalje tvdim da je dolazak opere za određeni krug korisnika koji nemaju velike data pakete odlična stvar..
  • Sviđa mi se jer je dosta brza i ima dobar odaziv, a i sviđa mi se onih 9 panela + multitasking stranica, ali brate, ružna je do bola. Boli glava od izgleda ikona i opere općenito. Mislim da ću ipak koristiti više Safari, ali Operu ne brišem, dobro će mi doći kada mi bude trebao brzi switch sa stranice na stranicu.
  • Poprilicno dobro funkcionira, dosta brzo.. Navikao jesam na Safari i brijem da cu i dalje njega koristiti.. No ruku na srce ovo je jedna sasvim solidna alternativa
  • ma dobro je da izadje i neka alternativa safariju...
    ovo je prva verzija, moze biti samo bolje. opera je bila od pocetka inovativna i na desktopu,
    ne vidim razloga da ne bude i na iPhonu...
    probao sam je na 3G vezi, i definitivno nije 5 puta brza, ali da neke stranice otvara lakse, svakako!
    i da ruzna je :D
    volio bi viditi jos i chrome na iPhonu, ali obzirom na zadnja zbivanja oko Neuxsa, ne nadam se :)
  • "rak21" said:
    I dalje tvdim da je dolazak opere za određeni krug korisnika koji nemaju velike data pakete odlična stvar..

Za to sluze razni mobilizeri uz koje se ne moras odrec Safarijeve kvalitete. Ova Opera Mini osim sto je sama po sebi smijeh, prati ju ne bas najbolja reputacija dektop verzije jos od 90ih. Moras bit corav da ne vidis kako je jedini razlog guranja tog jadnog browsera na iPhone koji vec ima najbolji mobilni browser to prepucavanje s Appleom koje donosi ogromnu medijsku paznju i samim time nekoliko desetaka korisnika koji imaju iPhone, a pobunjeni su protiv njegovog proizvodaca.
  • "ficho" said:
    [quote="rak21"]I dalje tvdim da je dolazak opere za određeni krug korisnika koji nemaju velike data pakete odlična stvar..

Za to sluze razni mobilizeri uz koje se ne moras odrec Safarijeve kvalitete. Ova Opera Mini osim sto je sama po sebi smijeh, prati ju ne bas najbolja reputacija dektop verzije jos od 90ih. Moras bit corav da ne vidis kako je jedini razlog guranja tog jadnog browsera na iPhone koji vec ima najbolji mobilni browser to prepucavanje s Appleom koje donosi ogromnu medijsku paznju i samim time nekoliko desetaka korisnika koji imaju iPhone, a pobunjeni su protiv njegovog proizvodaca.[/quote]

Mobilizeri?
  • Google mobilizer
    Instapaper mobilizer

Ima ih jos, al ova 2 su najpopularnija.
  • Previse sam ocekivao od opere i sad sam razocaran.
    Smatram da mora postojati neka alternativa safariju,ali mogli su ovo puno bolje izvesti
    MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • Očekivanja od Opere nisam imao nikakva.. dapače nikad taj browser nisam koristio niti na desktopu..

No zbilja mi se čini poprilično solidnom i ok, dosta brzom .. i dapače, neka bude alternativa..