Koliko god mi je Opera na Symbianu bila draga toliko mi ova nova suxa. A mozda to samo pokazuje koliko je Safari bolji od symbian browsera? Pa ta Opera ne renderira stranice nego ih redizajnira :)
dare said: Pa ta Opera ne renderira stranice nego ih redizajnira :)
Jako dobro sroceno :)
E ta Opera 6 je odlična!!! Meni, naravno.
Znao sam neke stranice koje često posjećujem staviti na homescreen, a opera ima ikone stranica u startu što mi je super
Može se složiti kvaliteta slika mid low high, ja imam na midium. Ne kuži se razlika, a brže loada stranice i manje mb guta....super
Tabovi su super....nekad na safariju imam 6 stranica pa moram cijele stranice listat da nađem što hoću...ovdje se kliknu tabovi i svih šest se vide....svih šest...i prebacivanje je super brzo
Full screen....samo vam je u donjem kutu back i u drugom menu i sve je na ekranu
Back tipka ne radi ponovni refresh stranice već je čisti back....kužite što mislim
Zumiranje i scrolanje je super glatko....i izoštavanje teksta je nekako glađe...negdje nekad zatrza..al bože moj
Select teksta je...drugačiji...ne bih rekao bolji...drži se prst duže na stranici i onda select tekst pa dalje na copy paste...ok je
Sve u svemu super upgrade...dat cu priliku operi i koristit je neko vrijeme...za sada nisam vidio nikakvih izobličenja stranica.....i nekih većih problema
Dodatak....apple nedopušta browser, koji nije safari da koristi normalno net...već obrada stranica ide preko opera servera...zato se može složiti kvaliteta slika i back tipka očitava zapravo vaš history....ali meni je nekako to u krajnjem rezultatu bolje, jer očitavanje stranica je kao auto complete...cijela stranica skoči...a korištenje back tipke i tabova rezultira manjim refreshom što znači manje mb
"MacStarter" said:operu desktop ne volim, ali koristim mobile na svim mobitelima doma tako da jedva čekam, izgleda bolje nego safari, ali nema šanse da apple to pusti
"KomAplikacija" said:Koja je fora s tim ugovorom? Zašto prihvaćaju nešto kao ovo:
http://itunes.apple.com/hr/app/isurf-br ... 70775?mt=8
"ficho" said::o![]()
Tu svi odusevljeni, a drugdje svi razocarani. Jos jedan dokaz da s clanovima MK foruma nesto nije u redu
"KomAplikacija" said:Brža je definitivno. Uz sve mane mene će privući ova informacija o štednji prometaBaš ću jednom probati na wnw koja je razlika.
"Darko Kontin" said:ulovio i ja nešto vremena pa ju isprobao. Moje trenute zamjerke su:
- prikaz cijele stranice je užasan jer se uopće osim layouta ništa ne može razaznat... naslovi i tekst mi izgledaju kao obične linije zmuljane boje
- pinch dok koristim je nekako neprirodan i brži i teže za kontrolirat nego u safariju i osobno mi nije legao.
- mjenjanje tabova je zanimljivije samo zato jer se odmah svi tabovi vide, ali van toga mi nije ništa ubrzalo prebacivanje između njih
- tu famoznu brzinu nisam osjetio ali moguće da je zbog toga jer sam bio spojen na wifi koji je bio opterečen downlodom.
- i opčeniti problem što i da koristim operu svaki dan ne mogu ju postavit kao defaultni browser je za sada jedan veliki minus.
Tako da osobno ne mislim ju koristiti osim testirati nove verzije da vidim što bude novo.
Ali svaka velika je prednost i vjest to što je uopće puštena i mislim da su dosta toga možda i ostavili za upgrade i dali neku "basic" verziju samo da uđu u app store nakon čega bi im valjda dalje bilo lakše.
Svaka konkurencija je zdrava konkurencija pa treba vidjet kako će se ovo dalje razvijat
"rak21" said:I dalje tvdim da je dolazak opere za određeni krug korisnika koji nemaju velike data pakete odlična stvar..
"ficho" said:[quote="rak21"]I dalje tvdim da je dolazak opere za određeni krug korisnika koji nemaju velike data pakete odlična stvar..