Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6486)

• MBSxDesign
  • Hrco
  • tonci
  • DanijelMpower
  • barusha
  • ellaa
  • jedan.tamo
  • Dr Beast
  • vjeko
  • andreicek
  • take31
  • triska
  • vojnikpero
  • jose34
  • elviszd
  • bojan.c
  • PUCKODJ
  • jpelko1
  • Kid-A
  • markoni

Tko je online (6)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
  • Raspitao sam se mailom ako i kada misle uvesti i za iPhone, i ovo je njihov odgovor:

"Za iPhone će biti omogućen rad sa m-zabom u mjesecu travnju (nemamo točan datum)"

Vjerujem da ima još zainteresiranih za ovu aplikaciju i nadam se samo da će ista biti kvalitetno odrađena.
    Post edited by Unknown User at 2010-08-13 08:05:57
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • 82 Komentara sorted by
  • Znam da nemože na dva uređaja. Dali može da deinstaliram na iPhone i da bude instaliran na iPad-u

• dosta korisitm mzabu, pa se nadam da će to na nešto ličiti
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • A koja je poanta m-zabe kad mozes imat pravo i cijelokupno sucenje na e-zabi na iPhoneu?
  • "Rayno1" said:
    A koja je poanta m-zabe kad mozes imat pravo i cijelokupno sucenje na e-zabi na iPhoneu?

Objasni :)
  • vjerovatno misli preko safarija..
    a koja je svrha onda recimo facebook, google maps aplikacije i tak?
  • svrha takvih aplikacija je da približe i naprave funkcionalniji pristup tom sadržaju.

Probaj koristiti Facebook preko safarija i preko appa i odmah češ primjetiti razliku. Pogotovo kada pokušaš uploadat sliku ;)

i ako zaba banking radi preko safarija onda je to definitivno bolje riješenje od mZabe. Ali to ne znaći da neka prilagođena iPhone aplikacija ne bi bila bolja od obje alternative :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • "Rayno1" said:
    A koja je poanta m-zabe kad mozes imat pravo i cijelokupno sucenje na e-zabi na iPhoneu?

Recimo kad trebam s jednog računa prebacit lovu na drugi na brzinu, a da ne moram surfat i koristit token, nego se na m-zabi spojim pomoću pina i obavim transakciju na brzinu.
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • "Rayno1" said:

Zaba web preko safarija je mora za koristit, barem meni.

Ako je ovo istina da planiraju iPhone app (KONAČNO!) ja sam totalno za.
    I sam sam ih dosta gnjavio oko toga, no uvijek je odgovor bio - "trenutno nije u planu".
  • Nadam se da će aplikacija biti primjenjiva :)

Ja sam na rubu da odem iz Zabe jer na račun firme mogu isključivo preko IE koji se vrti na WIN jer nemaju drajvere za čitač smart kartice koji inaće postoje ali nas je malo bla bla truć... ukratko, zbog njih imam doma i jedan HP laptop i bilo bi mi drago da se mogu riješiti te skalamerije :geek:
    iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • hehehe, bas sam mislio poslati mail u ZABU sa istim pitanjem, i rekoh, ajde da malo prosvrljam, mozda se nadje nesto na tu temu prije nego ih popljujem...
    inace, zaba u safariju je meni osobno jednako funkcionalna kao i mzaba, no upravo sto je jedan korisnik ovdje to spomenuo, ne treba ti token...to je ono najbitnije...
    zivi bili pa vidjeli kako ce to raditi... 8-)
  • "aramic" said:
    jer na račun firme mogu isključivo preko IE koji se vrti na WIN jer nemaju drajvere za čitač smart kartice

Isti drek je i s USB stickom, radi samo pod Windowsima :(
  • Ako budu odradili posao kao i za P990i, oda zali boze da su i radili. Nisam vidio neku upotrebljivu vrijednost mZabe. Za placati racune nije, za prebacivati lovu s racuna na racun (kakva to mora biti sila da se to treba istu sekundu napraviti?). Kak su gramzivi, nebi me cudilo da naplate 4,99€.
  • Pojavila se u app storeu (free), ali nije ju moguće skinuti, javlja mi "your request could not be completed" ili uspijem pokrenuti download pa javi da je "item no longer available". Da li još nekome javlja isto?
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Kak se pojavila u AppStoreu a nema je nigdje nit ju search nalazi, nit ju je koji site za iPhone appove tipa appstorehq pokupio? Imas screenshot?
  • Imam ali neznam kako ubaciti. Sad sam opet pokušao pretražiti app store i javlja mi da je nema.
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Stavi na http://imageshack.us npr, il mi posalji na filip@me.com, bas me zanima.
  • "ficho" said:
    Stavi na http://imageshack.us npr, il mi posalji na filip@me.com, bas me zanima.

mejlano...
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • nhf, al slika koju si mi poslao je mogla bit slozena u PS za 10 sekundi, ocekivao sam screenshot bar onog dijela dole di se vide u AppStoreu screenshoti appa. Nemoj me krivo shvatit, volio bi ja da to izade u AppStoreu i da na neso lici, samo se bojim da nas malo zezas ;)

http://img180.imageshack.us/img180/6484/10431871.png
  • Ficho, napravio sam tri screen shota i ovo je jedan od tih. Prvi trenutak sam se začudio tvom odgovoru, ali je zapravo potpuno razumljiv. Traga od appa nema (i sad mi u app storeu izbacuje nema) i očito sam ja jedini koji je to vidio (uz moju ženu). Screen shot je original, a zašto ga ima pa nema treba ipak pitati Apple.
    Upit sam postao ne forum želeći provjeriti dal je u pitanju neka greška s app storeom ili ne.
    Nadam se da će isti uskoro isplivati u storeu, i da će tekst i dev biti isti kao na ss-u.

Sto vi drugi mislite, da li sam ovo iscenirao želeći se sa svima našaliti ili sam stvarno tražio samo pomoć oko (nepostojeće) aplikacije?

EDIT:
    Ficho nisam napravio ss dijela na koji misliš jer nisam razmišljao da će app nestati nekoliko trenutaka nakon što ga pokušam skinuti i da mi treba ss baš svakog dijela iz app storea da bi eventualno dokazivao da to nisam sanjao.
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Zanimljivo http://www.asseco-see.com/

Čini se da Zaba zaista sprema nešto samo odgađaju launch :))

Pišem članak o tome za koji trenutak... Boki može molim te sve screenshotove koje imaš na mail luka@mackorisnik.com ? Thx

i BTW respect za find svaka čast
  • Mene samo muci to sto je on u 23:15 rekao da nema appaviše, a screenshot-ovi su napravljeni u 23:40 :?
    Edit: sorry, ja zeznuo...bilo mi krivo vrijeme na forumu :)
  • Stigla MZABA u Appstore!!!
  • kao što je i najavljeno,super
  • Huraaaaaaaa!!!!

MOGU BACITI SVOJ HP LAPTOP!!!!

Zbog Zabe imam HP jer za pristup poslovnom računu trebaš IE...

Instalirao sam obje aplikacije, isprobao ovu za fizičke osobe i radi odlično, kupio malo udjela u BRIC fondu i stvar radi kao podmazana... Cvilio sam dvije godine po banci da postoje ljudi koji ne koriste Win i eto - i posljednji razlog za korištenje tog OS-a ide u povijest...

Veliki dan za mene :)
    iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • da recimo bilo bi još super da se mogu kreirati predlošci za plačanje računa koje imaš svaki mjesec to bi mi bilo odlično!

edit:

ima nisam vidio dolje u desnom kutu se pojavi izbornik!

Radi super!
  • Kada izvršiš plaćanje, ponudit će ti se da li to plaćanje želiš spremiti kao predložak.
  • Konačno je stigla, već sam pomislio da sam stvarno sanjao pred desetak dana. :D
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Izbacilo mi prvo "Unable to purchase." pa reko nisu ju valjda opet povukli :D Al evo skida sad... Sorry iBoki sto sam sumnjao u tebe, necu nikad vise iPhonea mi :D
  • skme

neće me ulogirat...

kad upišem PIN javi

Status: 30
    Opis pogreške: unknown error

To javlja na obje verzije aplikacije i bez obzira što upišem kao pin... tj. probao sam upisati i pogrešni pin da vidim mijenja li to poruku.

Imate kakvu ideju?
  • koji pin treba upisati ?
    u jedan prozorcic stane 4 broja a ima 4 prozorcica. sta traze ?
  • Skinuo, aktivirao, dobio kod, odabrao pin.

Neko je vrijeme radilo, sad se ne mogu ulogirati, javlja grešku 30. Možda je navala.... :D

Malo sam proučavao. Dobro je. Pregledno. Nije neki dizajn, ali je funkcionalno i zadovoljavajuće brzo.

Za one koji nisu uspjeli još vidjeti, sve bitne funkcije bankarstva su tu uz zgodne dodatke.

Dakle, stanje, plaćanja, ali i pregled dolazećih obaveza u slijedećih 30 dana, konverter valuta i sl.

Ukratko, dobro radi. Samo da opet proradi....

Sad više nije problem kada zaboravim token što mi se događa često, a otišao sam na put.
  • "judgedredd" said:
    koji pin treba upisati ?

lijepo piše aktivacijski kod, jel
  • "rope" said:
    Dobro je. Pregledno. Nije neki dizajn, ali je funkcionalno i zadovoljavajuće brzo.

Ukrao si mi rijeci iz tipkovnice :)
  • Trenutno se pojavljuju problemi kod većeg broja korisnika (uključujući mene), navodno će riješiti do kraja dana.....

@ficho - nema beda, bitno da je app stigao... ;)
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Huraaa,

nisam jedini s PIN problemom...

Imam slomljenu lijevu i išćašenu desnu ruku pa sam pomislio da sam možda fulao koju tipku prilikom postavljanja pinova :mrgreen:

Nadam se da će ovo ubrzo proraditi...
  • Jos uvjek neradi javlja error 30!
  • očito postoje određeni problemi sa mzabom, jer ja ni sa symbiana nemogu pristupiti mzabi preko aplikacije a preko ezabe nemrem ni ugovoriti promjenu podataka
  • Meni sve radi bez problema :)
  • "therrlu" said:
    [quote="judgedredd"]koji pin treba upisati ?

lijepo piše aktivacijski kod, jel[/quote]

ok. koji aktivacijski kod ???
    kaj je tesko napisati malu uputu?
    svi znamo da uzbudenje prilikom otvaranja neke dugo ocekivane app stvara blokadu.
    a ova je financijske prirode, pa je strah opravdan.
    koji faking aktivacijski kod ???
  • Kada pokreneš zahtjev za m-zabu, npr. preko e-zabe, na desktopu/laptopu ti ispiše višeznamenkasti broj koji trebaš ukljucati u iPhone da se upari ta app s tvojim računima. Kad to prođe, onda utipkavaš svoj četveroznamenkasti pin koji će služiti za ulazak u aplikaciju.

Aplikacijski kod se upisuje u četiri prozorčića... ali u svakom ima mjesta za 4 znamenke... dakle izgleda da je aktivacijski kod bio 16-znamenkasti.

Pri prvoj aktivaciji aplikacija je radila, a sad je neki problem s njihove strane.

PS: Beli, budi pristojan i strpljiv, dosta pomaže u životu :ugeek:
  • Hvala aramic na iscrpnom i nesebicnom objasnjenju. koristit ce, meni svakako, a i mnogima...
    vjeruj mi na rijec, i pristojan i strpljiv sam. osim sta mozda odreagiram na odgovore s umisljene visine.
    zelim ti brz oporavak...
  • Meni je radilo u četvrtak nakon aktivacije i od onda imam grešku 30. kako jekod vas?
  • Tnx Beli :)

Spoofy, svi imamo identičan problem, čak i korisnici s drugih platformi javljaju da im m-zaba ne radi.

Nadamo se da će riješiti problem u Zabi pa da ćemo moći poigrati se s aplikacijom i našom lovom.
  • Evo i službenog odgovora iz Zabe. Ljubazni su, nema se kaj za prigovoriti :)

Poštovani g. Ramić

Primili smo Vašu primjedbu vezanu uz uslugu m-zaba na kojoj se zahvaljujemo.

Ispričavamo se što ste doživjeli neugodnosti zbog trenutačne nemogućnosti rada u m-zabi, koja je uvjetovana tehničkim problemima na računalima u Banci.
    Problem korištenja je prijavljen i trenutačno se radi na iznalaženju rješenja.

Molimo Vas još jednom primite isprike. Unaprijed Vam zahvaljujemo na razumijevanju te se nadamo da ćemo u daljnjem poslovanju opravdati Vaše povjerenje.

S poštovanjem,

m-zaba help desk
  • vidim nisu nigdje naveli procjenu kada bi se kvar mogao otkloniti!

Ha ha čim su svi korisnici iphonea pokušali isprobati aplikaciju pao sistem! :D
  • Sto je najgore, kolicina u kojoj je m-zaba skinuta stvarno ne bi trebala ugrozit rad jednog takvog sustava, taman da se vrti na pentium 4 kanti sa 128 MB rama.

(znam jer je app koji sam radio po broju skidanja ispred nje, a nije neki pretjerano ogroman broj)
  • Ak se server morao prilagoditi novoj platformi možda je to uvelo neke nove bugove.
  • "CooL" said:
    vidim nisu nigdje naveli procjenu kada bi se kvar mogao otkloniti!

Ha ha čim su svi korisnici iphonea pokušali isprobati aplikaciju pao sistem! :D

I ja sam imao problem 30 i sad sam na e-zabi napravio ponovnu distribuciju i stvar radi - besprijekorno!
  • iToni,

pliz opiši kaj smatraš pod ponovnom distribucijom :oops:

I jesi li pokušao se ulogirati drugi put? I nama je sve radilo prilikom prvog ulaska u aplikaciju.

Tnx
  • Ulogiraš se na e-zabu, odabereš opciju e-bankar, onda opciju promjena i na kraju odabereš m-zabu. Ne mijenjaš nikakve podatke, nego samo klikneš kvačicu na ponovnu distribuciju i provedeš. Na iPhone-u obrišeš staru aplikaciju i downloadaš novu, koju aktiviraš aktivacijskim kodom kojeg isto povučeš na e-zabi.
    I to je to.