Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6486)

• Tomek
  • bojan.c
  • Hampy
  • Febo
  • Pandurantt
  • Andy_Boy
  • micro
  • tonik
  • ninja1204
  • jedan.tamo
  • grgamajstor
  • jzelez
  • Jaksa
  • Ivy
  • nunu
  • Josip R.
  • MCblackie
  • weiss
  • independent
  • aramic

Tko je online (5)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPad aplikacije
  • Na appadviceu je objavljeno oko 1350 aplikacija koje ce biti dostupne prvim korisnicima iPada.. =))))

http://appadvice.com/appcollections/view/ipad-apps
    Post edited by Unknown User at 2010-06-08 02:30:10
  • 91 Komentara sorted by
  • Pejo said: preporučite mi jedan dobar kalkulator za iPad

Calcbot univerzalan app tako da je i za iPhone, odlično dizajniran, evo i review

 iMac | iPad | iPhone
  • Imaš aplikacija koje to rade preko bluetootha kao npr. Bluetooth Photo Share. Nisam siguran kako dobro rade ali su besplatne pa probaj.

• Kako skinuti neku aplikaciju za rad s dokumentima, tip quick office za iphone, ...nesto slicno kad ne radi acc u hrvatskoj, radi samo americki a s njega mogu skidati samo free apps? Ima li tko kakvu ideju? Lagano nemoguce, a? Cekat dok ne dodje i kod nas ili? Thx
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    iPhone 3G-3Gs-4/4s white-iPad2-iPod-MacBookPro13"-iBook-MacBook-AppleTV-iMac-MacAir11"-AppleTV2
  • Sa US accountom možeš i kupovatistvari ali prije toga moraš nabaviti US Itunes store gift card. Imaš na ebayu pa ubaciš kod pod taj US račun i dobiš te novce raspoložive za trošit
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Da, stvarno...bas sam glup, hvala ti puno :)
    iPhone 3G-3Gs-4/4s white-iPad2-iPod-MacBookPro13"-iBook-MacBook-AppleTV-iMac-MacAir11"-AppleTV2
  • Ima jako dobrih aplikacija i ove koje si ti Dotter postao su super svida mi se Twitpad i Browser.
  • Šteta što ima dosta malo aplikacija koje su univerzalne tj. koje su prilagođene i iPhoneu i iPadu pa ako smo ih kupili već prije za iPhone sada rade nativno i na iPadu. Dobar primjer je npr. 1Password Pro koji košta $14.99 i koji sam prije kupio za iPhone i sada imam besplatno na iPadu. Za razliku od toga većina igara za iPad su tzv. HD verzije onih za iPhone pa ako smo ih već kupili prije sada moramo ponovo platiti punu cijenu a koja i nije baš mala npr. Real Racing HD $9.99. Bilo bi dobro da se npr. iz same aplikacije može in app kupnjom doplatiti npr. podrška za iPad ili tako nešto ako je to tehnički moguće :)
     iMac | iPad | iPhone
  • Da to se ni meni ne sviđa... zato sam odlučio sve takve igre ostaviti samo iPhone verzije :D pa nek budu ispixelizirane ;)

Jedino Flight Control namjeravam kupit pošto ima i stare i nove nivoe posebno napravljene za iPad uključene za tu cijenu.

Nego Dottore vidim da imaš poseban reader za PDFove... nisi razmišljao ili ti se nije svidjelo nekim programom prebacit PDF u iBooks format i tako imati te sadržaje dostupne na iPad?
  • "Darko Kontin" said:
    Nego Dottore vidim da imaš poseban reader za PDFove... nisi razmišljao ili ti se nije svidjelo nekim programom prebacit PDF u iBooks format i tako imati te sadržaje dostupne na iPad?

GoodReader nije samo za PDF, on prepoznaje i druge dokumente, a zbog mogućnosti documents sharing featurea npr. neki attachment koji dobiješ u emailu Mail app prepoznaje da ga može otvoriti sa GoodReaderom (ikona attachmenta se zamijeni sa ikonom GR). Osim toga možeš se povezati na brojne servise kao mobileme ili dropbox (koji ja koristim) s kojih onda skidaš sve filove direktno u GR. Isto tako služi i za download fileova sa interneta npr. zip datoteke koju onda možeš s njim i odzipati. Uglavnom super koristan app :)

http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/58c27168.jpg

http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/0fd4f737.jpg

http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/7bdee158.jpg

http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/290dac92.jpg
     iMac | iPad | iPhone
  • Ovo za skidanje fileova sa weba mi se čini super feature... a da li što dodatno nudi za čitanje dokumenata od standardnih čitaća ugrađenih u Dropbox i sl. appova?
  • "Darko Kontin" said:
    Ovo za skidanje fileova sa weba mi se čini super feature... a da li što dodatno nudi za čitanje dokumenata od standardnih čitaća ugrađenih u Dropbox i sl. appova?

Ne znam što bi dodatno mogao nuditi, nema još Dropbox za iPad. Inače ima super cijenu od samo $0.99

Post edited by Dottore at 2010-09-07 13:05:16
     iMac | iPad | iPhone
  • "Dottore" said:
    Bilo bi dobro da se npr. iz same aplikacije može in app kupnjom doplatiti npr. podrška za iPad ili tako nešto ako je to tehnički moguće :)

Moguce je, i nije mi jasno zasto to ljudi tako ne rade :?

"Darko Kontin" said:

Vjeruj mi, ne zelis vidjet kako katastrofalno izgleda imalo uredeni pdf kad se prebaci u epub. Za cisti tekst je ok, al za sve vise je ka ta stro fa.
  • Ah... nadam se da ću većinu PDF knjiga tako prebaciti i imati u iBooksu... ali dobro vidim da neću ;)

A za dodatne funkcije kod čitanja sam mislio nešto tipa markiranja teksta, dodavanje sidenotova i sl. Vidio sam tako neki app i super mi djeluje samo mi je u to vrijeme bila paprena cijena.
  • "Darko Kontin" said:
    Ah... nadam se da ću većinu PDF knjiga tako prebaciti i imati u iBooksu... ali dobro vidim da neću ;)

A za dodatne funkcije kod čitanja sam mislio nešto tipa markiranja teksta, dodavanje sidenotova i sl. Vidio sam tako neki app i super mi djeluje samo mi je u to vrijeme bila paprena cijena.

ja imam dosta toga prebačeno u epub iz pdf-a jer stanza to brže čita i ako je samo tekst i svakih 20str neka slika, nije uopće loše, problem je samo ako ima 5-6 slika po stranici
    iPhone 4 16GB Black, 4.1 JB
    iPhone 3G 16GB White, 4.1 JB+Unlock
    10.6.7 Hackintosh(Asus P7P55D-E, Intel Core i5 760, nVidia GTX 460, 4GB RAM)
  • Može neka preporuka za RSS reader koji se synca sa google readerom. Trenutno imam Feedler i ok je... ali samo to OK :) fali mi dosta stvari koje NNW ima na iPhoneu... a za iPad verziju NNW mi je previše dati.

Pa ako zna netko neki koji ima slične mogućnosti a za manje para nek javi :)
  • Zar je moguce da ne postoji facebook aplikacija za ipad ?
  • Sta ce ti FaceBook aplikacija kad site radi najnormalnije? Za vecinu web servisa nema smisla imat nativni app na tolkom ekranu uz takav browser.

@Darko si probo jednostavno koristit Google Reader web app? Interface je sasvim ok, jedino ne znam koje tebi opcije trebaju...
  • "ficho" said:
    @Darko si probo jednostavno koristit Google Reader web app? Interface je sasvim ok, jedino ne znam koje tebi opcije trebaju...

+1
  • "Darko Kontin" said:
    Može neka preporuka za RSS reader koji se synca sa google readerom. Trenutno imam Feedler i ok je... ali samo to OK :) fali mi dosta stvari koje NNW ima na iPhoneu... a za iPad verziju NNW mi je previše dati.

Pa ako zna netko neki koji ima slične mogućnosti a za manje para nek javi :)

NewsRack bi navodno trebao biti dobar a košta $4,99 tj. duplo manje od NNW.
    http://bit.ly/bPLxzq

ja sada isto koristim Feedler dok na iPhoneu koristim Byline koji bi trebao uskoro dobiti update za iPad i koji se najvjerojatnije neće plaćati ako već imaš iPhone verziju, barem tako oni kažu :)
    "Yes, we are working hard to bring Byline to iPad, most likely as a universal release for iPhone, iPad, and iPod Touch. Existing users of Byline will not have to pay the full price to upgrade."
     iMac | iPad | iPhone
  • Kako pratim dosta RSS izvora htio bi što brže kroz njih prolaziti. Probao jesam putem weba ali to je za kranju nuždu samo :)

Treba mi full preview cijelog feeda i da mogu kroz njega brzo navigirati. Ova Feedler ima koliko toliko to dobro riješeno ali zamjerka mi je što moram kroz menij otvarati full članak i što ne mogu samo unread iz svih foldera počet pregledavati već svako malo moram iz foldera unutra pa van itd.

@Dottore: ajd baš idem pogledat malo neki review da vidim što ljudi misle
  • "ficho" said:
    Sta ce ti FaceBook aplikacija kad site radi najnormalnije? Za vecinu web servisa nema smisla imat nativni app na tolkom ekranu uz takav browser.

PA O TOME JA PRIČAM CIJELO VRIJEME!!! Šta će mi facebook apikavija i twitter apliakcija kada je ekran veličine skoro kao na mom MacBooku? To mi nije bilo jasno, pa sam zbog ove moje izjave nekoliko puta "dobio po nosu".

Osobno neću imati nikakve aplikacije, nego samo ću si lijepo staviti ikonu na desktop koja će me odmah i direktno odfurati do mojih facebook i twitter aplikacija na webu...
  • Pejo za facebook to stoji, makar sada ne mozes npr sliku uploadat i sl. Ali da imas vecinu funkcija. Ali s twitterom nemas i nema tu dodatne rasprave ;) jer appovdi za twitter u vecini slucajeva prosiruju funkcionalnost weba

Ako nisi probaj tweetie ili neki slicni klijent za twitter i probaj ga usporedit s webom i sve ce ti biti jasno
  • Hehe, Darkec, pa šta se odmah ljutiš... :D ;)

Tweetie mi je glavna aplikacija i nju non stop koristim, čak (biti ću iskren) i više od weba. Znaći Tweetie na iPhoneu, a jedva čekam da je probam na iPadu, kao i ostale aplikacije. Sada ne mogu ulazit u raspravu, odnosno, ne mogu tvrditi ništa niti imati nekakve argumente kada nemam iPad, dok ga ti, Fichek i Dottore imate, pa najbolje znate što i kako, ali opet, sve je to individualno.

Kada ga kupim, reći ću ti što i kako koristim... ;)
  • Ma samo kazem nist se ne ljutimm. Ali kako imas na iphoneu tweetie ne mozes mi rec da pola toga sto mozes u njemu mozes i na webu ;) to je ono sto ja zapravo zelim reci cijelo vrijeme
  • Ma ne, nisi me shvatio. Na tweetie-u mozes sve kao na webu, pa i vise, ali poanta mog odgovora je da zasto koristiti native (3rd party) application ako je ekran sasvim dovoljno velik za sam web i internet.
    Razlika izmedju iPhonea i iPada je bas u toj velicini, pa tako da na iPhoneu je ekran premali za web, zato se i koriste aplikacije, dok je pak kod iPada ekran "ogroman" i tu nema potrebe za aplikacijama, jer se webu pristupa (nazovimo to) normalno.

Na iPhoneu se ne mogu zamisliti bez tweetie-a, jer da ga nemam, sigurno mi se nebi dalo spajati na iPhone web, pa skrolati, povecavati i smanjivati Twitter, samo da bi nesto procitao i odgovorio, dok to na iPadu nije potrebno, jer ti se cijeli web Twitter otvori preko ogromnog ekrana i bez dodatnih povlacenja prstima, stipanja po ekranu (radi povecanja/smanjivanja slike), itd mozes sasvim normalno procitati sve twiteve...

Nadam se da si me shvatio... :D

kazem, za sada mi jedna aplikacija kao Facebook ili Tweetie zvuce suvislo na iPadu, no to ne mogu 100% tvrditi dok ne probam i web Twitter i jedan iPad Tweetie na samom iPadu.
    Mozda ce mi biti puno jednostavnije sve to odradjivati u jednoj aplikaciji nego na "orginal" Twitteru... ;)
  • Pejo, nisi bas u pravu. Twitter je narastao zahvaljujuci 3rd party aplikacijama i servisima koji se u njega preko tih aplikacija integriraju. Jedino sta ti fali na Facebooku u Safariju na iPadu je upload slika/videa. Na Twitteru u Safariju na iPadu ti fali SVE.
  • Ne znam kako i na koji način je rastao twitter, u to ne ulazim, jer stvarno nemam pojma, ali ja sam u prošlom postu govorio o tome kako meni nije logično koristiti aplikaciju na tako velikom ekranu, e sada, dali se više koriste aplikacije za spajanje i postanje na twitteru ili pak sam web twitter, u to ne ulazim jer nemam podatke o tome, a i još manje znam o tome.

Ponavljam, iPad još nisam ni držao u ruci, a kamoli radio na njemu tako da ne znam što ću i na koji način koristiti na iPadu (dali web ili aplikacije). Osobno (ponovo, kao i u prošlom postu govorim o sebi, tj. o osobnom mišljenju) ja Twitter više koristim na webu nego na Tweetie-u, iako mi je Tweetie daleko bolja aplikacija i jednostavnija od "original" web Twittera, ali valjda je to ili navika, ili zato što sam nekako više na lapu on-line nego na mobu.

Sve će se to promijeniti kada si uzmem iPad, mislim da će mi on (iPad) biti primarna stvar za mailove i srfanje, tako da ću onda možda više koristiti iPad aplikaciju za npr. Twitter, negoli sam web Twitter.

Ne znam dali ste me shvatili, to je isto kao što npr. neki (čini mi se da Darko) koriste Twiterrific aplikaciju (imam je i ja ali je ne korsitim) na MacBook-u. E sada, možda nekome ta aplikacija olakšava sam rad na Twitteru, ali zamislite da sada još imate aplikaciju Facebook, pa aplikaciju MacKorisnik, itd. Za iPhone mi je jasno da se napravi aplikacija i prilagodi ekranu, za jednostavniju i bržu navigaciju + postanje + pregled + itd, itd...
    Ali to mi nebi bilo jasno na Macu. Uz ekrane od 13" ili 15" mi to ne treba.
    Šta ja znam... Možda gledam na to sve pogrešno, ali tako ja razmišljam. Nije problem ni novac, ali ako već postoji normalno korištenje tih društvenih servisa na iPadu preko weba, ne vidim svrhu davanja novca za nešto što je već u originalu besplatno i sasvim OK za pregled na tom ekranu.

Znam, sada ćete reći kako su neke native aplikacije bolje od originala, što se u potpunosti slažem i Tweetie je to dokazao, ali meni to nije neki razlog da kupujem aplikaciju, ako nije drastično odskakanje od originala ili neka drastična promjena/jednostavnost u odnosu na original.

Ali eto, opet se vraćam na početak (hebeno začarani krug) - ne znam i neću sada nešto tvrditi jer nisam probao kao Fichek i Darko. Možda, iako je velik ekran i moguće je sasvim normalno pristupiti web Twitteru, možda je stvarno ipak jednostavnije i lakše raditi na native aplikacijama, jer su one ipak napravljene i predviđene tom OS-u, načinu rada (slide, touch, itd)... Ah... Ne znam. O tome ćemo kada dobijem iPad.. :D :D ;)
  • Opet ti isto pricas, al Twitter bez svih tih 3rd party servisa jednostavno nije zanimljiv 90% ljudi. Znam puno vise ljudi koji na kompu koriste posebnu aplikaciju za Facebook, nego sto znam ljudi koji koriste Twitter u browseru.

Nije da Twitterov web na iPadu ne radi, radi on super, al je pre...siromasan ;)
  • Šta ja znam... Meni je TW super i bez dodatnih appa. Ali o tom-potom. Treba prvo nabaviti iPad, a onda je lako sa aplikacijama ili bez njih... :D
  • Preporucam svima da skinu Filterstorm dok je jos free. Odlicna aplikacija za editiranje i podesavanje atributa fotografija.
  • Od danas je i u HR app storeu dostupan iWork paket aplikacija i iBooks (uz 1.0.1 update). Upravo sam kupio Pages :)
     iMac | iPad | iPhone
  • Vidim da nitko ne spominje a mene je odmah na početku razveselila vijest :) PDFovi u iBooks aplikaciji :)

A taman kupio good reader :D
  • Ooooda, taman sam odustao od ucenja na iPadu jer mi se nije dalo listat pdf-ove unutar Mail.app-a, i sad ovo objave. Jedini problem je sto ce update a iBooks vjerojatno izac kad meni ispitni rokovi budu gotovi :D
  • Lol same here

Jos da mi samo neku opciju za markiranje teksta ubace u potpunosti bi se odrekao isprintanih skripti
  • Pa jesu, nisi skuzio? :) Imas i highlightanje samog teksta i dodavanje postit-like notesa :)

Mislim da je Steve danas za dorucak jeo zamrznuti jogurt :D
  • Hm... Nisam skuzio... Tj ne mislim da taj highlight tako radi kako bi ja htio. Nist idem vidjet da mozda nisam u krivu jer ako jesam onda je to tooo :)
  • Darko Kontin said: A za dodatne funkcije kod čitanja sam mislio nešto tipa markiranja teksta, dodavanje sidenotova i sl. Vidio sam tako neki app i super mi djeluje samo mi je u to vrijeme bila paprena cijena.

Baš sada tražim i ja nešto slično ali čini mi se da je jedina opcija iAnnotate malo čitam recenzije i razmišljam si da li vrijedi $9.99 :) U međuvremenu sam naletio na fora video usporednog uzimanja bilješki preko iPada (koristeći iAnnotate) i ručno na predavanju:

 iMac | iPad | iPhone
  • sjetim se kako je nasa histologija bila hhehehe ovako kod ove cure bolje izgleda nego sto smo mi imali xD naravno ipad je bolji jednu 10 puta

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Odlično da je Dottore opet "dignuo" ovu temu. Dajte mi recite svoje favorit aplikacije? tj. prve tri.

Meni je ComicZeal svakako čista 5-ica, Twitter for iPad je odličan, ovi drugi su mi onako, ok, iako ih imam još tisuće za probati... :)

Marvel i DC Comics su mi isto super. iBooks još nisam ima prilike probati, kao ni PDF unutar iBooksa.

Sada da čujem preporuke... :)

EDIT: preporučite mi jedan dobar kalkulator za iPad, cijena nije važna, pa ipak bi taj iPad iskoristio i za posao, baš me zanima kako će to sve funkcionirati, već kada se bavim namještajem...

Post edited by Pejo at 2010-09-07 14:53:20
  • sviđa mi se, hvala. Cijena 5+!

• Preporucite mi neku aplikaciju gdje mogu cuvati svoje lozinke, brojeve kartica, pinove, itd. Uvjet je jedino da aplikacija postoji za MacBook, iPhone i iPad, znaci kada u Mac unesem sve sto trebam unijeti da bez problema syncam sa svim ostalim uredjajima, nesto u stilu iTunesa.

Samo mi nemojte preporuciti 1Password Pro jer nedam 30$ za aplikacije.

• ja sam 1password pro kupila za 0 USD na akciji. prati sniženja cijena appova, imaš npr. appminer, pandorabox, appshopper... u kojima traženu aplikaciju staviš u favorite i kad pojeftini dobiješ push. inače koristim ewallet ali i taj isto košta jer imam desktop i iphone aplikacije. ono što vrijedi i što je od pouzdane firme, to i košta. osobno ne bih koristila takvu aplikaciju od nekog nepoznatog developera, makar bila besplatna.

• dubazg said: osobno ne bih koristila takvu aplikaciju od nekog nepoznatog developera, makar bila besplatna.

Ista stvar (samo u muskom rodu :))

• ako ima ikakav način, poklonim ti 1pass @pejo. ne koristim ga, samo sam ga lakomo zgrabila dok je bio besplatan :)

• Ne postoji, jedino da mu das svoj account.

Iako je Pejo dobricina, sumnjam da bi te zeznuo, al ne treba ga dovodit u napast XD

Post edited by ficho at 2010-09-17 01:51:51
  • HAHAHA! @ficho kralj. ;)

@dubazg, sve 5, nije problem. Spreman sam kupiti app, samo gledam prvo vaša iskustva i preporuke, jer želim kupiti i za iPad i za iPhone. Treba mi samo aplikacija koja je softverski podržana i za mac, znaći da su napravili app i za Mac, tako da mi je lakše sve to sinhronizirati.

Idem vidjeti za ewallet. Taj sam imao crackirani davno na iPhoneu i svidio mi se. Samo da vidim dali su napravili i desktop app za Mac, jer kada sam im poslao mail, rekli su da će brzo izaći i za Mac.

btw. Sada kada dođe noiv iPhone i 4.2 upgrade za iPad, kod mene više nema Jailbrakea, tako da sve aplikacije moraju biti kupljene. Sva sreća da sam većinu kupio, iako će mi neke faliti i neću imati novca za njih, kao npr. iGo ili TomTom. U svakom slučaju, puno je veći gušt imati original app, ponajviše zbog upgrade-a

• @Pejo a zašt ne poslušaš savjet gore i probaš 1Password?

Osim što je savršen za logiranje na sve stranice na Macu ima i Wallet dio gdje možeš ostale povjerljive, a da nisu login podaci, čuvati.

Plus to imaš više naćina synca na sve iUređaje uključujući i Mac.

Ja po novom koristim dropbox za to. I tako da uopće više ne mislim su mi sve šifre, login podaci, i sl. u syncu između MB, iMaca, iPhonea i iPada :) jednostavno jesu gdje god što mjenjam i bok :)

• Darko Kontin said: @Pejo a zašt ne poslušaš savjet gore i probaš 1Password?

Pejo said: Samo mi nemojte preporuciti 1Password Pro jer nedam 30$ za aplikacije.

:D

• 1Password je 14.99$ za iPhone + 14.99$ za iPad. Ne znam kako stoji sa aplikacijom za Mac, ali eWallet je 9.99$ iPhone + 9.99$ iPad, ali je zato aplikacija za Mac, za synch sve skupa 19.99$...

Ne znam, nisam više pameta, izgleda da ću si sve šifre i lozinke ubaciti u notes... :)