Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6486)

• iWave
  • anamarijaikatarina
  • AgdaM
  • X Sync
  • Antonio
  • Salko
  • rak21
  • corpsebride
  • Predator971
  • lakick
  • applemanija
  • selma
  • antevekic
  • dule
  • martinaborosic
  • Purger155
  • n1n0
  • hrca10
  • stanjkof
  • montypirate

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPhone OS 4
  • U četvrtak 08.04. Apple će predstaviti "sneak peak" novog iPhone OS-a
    Što očekujete da će biti glavna stvar OS 4, multitasking, bolje iskorišteni homescreen ili nešto drugo?

http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/top.jpg
    http://bit.ly/9WVE1h
    Post edited by Dottore at 2010-09-19 15:27:32
     iMac | iPad | iPhone
  • 1079 Komentara sorted by
  • mislin da je samo u broju skok sa 3.2 na 4.0 prilično velik da se ništa značajno ne bi prominilo, svašta očekujem :D
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Uh-oh! Jedva cekam :)
    Post edited by ficho at 2010-04-06 00:39:27
  • hahah, can't wait.. :D
  • "Dottore" said:
    U četvrtak 08.04. Apple će predstaviti "sneak peak" novog iPhone OS-a
    Što očekujete da će biti glavna stvar OS 4, multitasking, bolje iskorišteni homescreen ili nešto drugo?

http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/top.jpg
    http://bit.ly/9WVE1h

I jedno i drugo. Mene baš zanima kako su jabučni inženjeri pomirili multitasking i trajanje baterije, kako će u stvarnosti funkcionirati neslužbeno najavljenji expose, da li će riješiti i neke banalne stvari tipa napisati sms i onda označiti koliko god konakata hoćeš i poslati (isto vrijedi i za mail), hoće li OS 4.0 biti lakši od 3.0 (kao što je bio slučaj sa Snow Leopardom u odnosu na Leoparda -- što je normalna tendencija razvoja svakog (pa i mobilnog OS-a)) pa će ga i iPhone 3G moći još lakše vrtiti...sve to mene zanima i još više toga pa ćemo vidjet...
  • koliko ja znam 4.0 ce biti na novom iphonu, i on bi trebao izaci kad i novi iphone a to je krajem 6 mjeseca, a 8.4 ce biti samo prve informacije i pogled kako bi trebalo izgledat i na cem se radi!! otvaranje teme za novi jailbreak, otvaranje teme za novi iphone kako ce izgledat, otvaranje nove teme kako ce izgledat softver koji ce tek doci za par mjeseci.... isss pa do kud ide sve ovo.....?
  • @Dottore: Sve od navedenog ;)

Najviše mi se sviđa upravo to što neću ko inaće čekat 2-3 tjedna i razmišljat što će bit , već me ova informacija lijepo iznenadila i odmah za 3 dana ću sve znat :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • "bassland" said:
    hoće li OS 4.0 biti lakši od 3.0 (kao što je bio slučaj sa Snow Leopardom u odnosu na Leoparda -- što je normalna tendencija razvoja svakog (pa i mobilnog OS-a)) pa će ga i iPhone 3G moći još lakše vrtiti...sve to mene zanima i još više toga pa ćemo vidjet...

Mac OS X se smanjio velikom vecinom jer je su izbacili podrsku za PowerPC strojeve. iPhone OS dolazi za svaki uredaj odvojeno, tako da je u tom smisli vec najmanji sto moze bit, a na nekim drugim stvarima bi se moglo ustedit mozda par megabajta, sto bi opet novi featurei zauzeli...
  • "ficho" said:
    [quote="bassland"]hoće li OS 4.0 biti lakši od 3.0 (kao što je bio slučaj sa Snow Leopardom u odnosu na Leoparda -- što je normalna tendencija razvoja svakog (pa i mobilnog OS-a)) pa će ga i iPhone 3G moći još lakše vrtiti...sve to mene zanima i još više toga pa ćemo vidjet...

Mac OS X se smanjio velikom vecinom jer je su izbacili podrsku za PowerPC strojeve. iPhone OS dolazi za svaki uredaj odvojeno, tako da je u tom smisli vec najmanji sto moze bit, a na nekim drugim stvarima bi se moglo ustedit mozda par megabajta, sto bi opet novi featurei zauzeli...[/quote]
    Zahvaljujem..
  • Jedva čekam da vidim što su kopirali sa jailbreak scene i ubacili unutra.
    Svejedno, kako netko reče na jednom forumu: uštedit će nam vremena prilikom friške instalacije. :P
    Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • kazu da ce biti 3 razlicita osa kao za ipad,iphone i za ipod, e za kolko tome vjerovati ;), bas me zanima taj cetvrtak
  • Nece 3 nego 8 (4 verzije iPhonea i 3 verzije iPod toucha), a do kraja godine 9 (novi iPod touch) :P

Svaki uredaj ima svoj OS od pocetka.
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • uff kako bi super bilo da tako sloze
  • Bilo bi dobro da tako bude ali nevjerujem da če tako biti da bar bude tako :geek:
  • "ficho" said:
    [quote="bassland"]hoće li OS 4.0 biti lakši od 3.0 (kao što je bio slučaj sa Snow Leopardom u odnosu na Leoparda -- što je normalna tendencija razvoja svakog (pa i mobilnog OS-a)) pa će ga i iPhone 3G moći još lakše vrtiti...sve to mene zanima i još više toga pa ćemo vidjet...

Mac OS X se smanjio velikom vecinom jer je su izbacili podrsku za PowerPC strojeve. iPhone OS dolazi za svaki uredaj odvojeno, tako da je u tom smisli vec najmanji sto moze bit, a na nekim drugim stvarima bi se moglo ustedit mozda par megabajta, sto bi opet novi featurei zauzeli...[/quote]
    ficho, kak mislis za svaki uredjaj odvojeno?!?! sta nemaju svi iPhonei isti OS?!
  • "Danci" said:
    Bilo bi dobro da tako bude ali nevjerujem da če tako biti da bar bude tako :geek:

:lol: :lol: :lol:

Ja znam da ti znas da ja znam......
    E svasta sam procitao po ovim forumima ali ovu recenicu od veceras stavljam u potpis! Danci legendo svih legendi :mrgreen:
  • "planta" said:
    [quote="ficho"][quote="bassland"]hoće li OS 4.0 biti lakši od 3.0 (kao što je bio slučaj sa Snow Leopardom u odnosu na Leoparda -- što je normalna tendencija razvoja svakog (pa i mobilnog OS-a)) pa će ga i iPhone 3G moći još lakše vrtiti...sve to mene zanima i još više toga pa ćemo vidjet...

ficho, kak mislis za svaki uredjaj odvojeno?!?! sta nemaju svi iPhonei isti OS?![/quote]

pa i sad limeni, 3G i 3GS imaju razlicite OSove... hardverski se razlikuju, pa tako i OS to prati. a razlike ce biti sve vece! 2G i 3G definitivno nece imati puno toga sto ce 3GS i buduci iPhone vrtiti sa OSom 4.0 jednostavno je procesor preslab i premalo je rama za nove zahtjeve!
    mislim da ce OSovi za prva dva iPhona dostici vrhunac sa svojim verzijama 4.x i da ih kasnije vishe nece dirati.
  • ja se nadam da će konačno ubacit Flash player za safari
  • Da ne bu opet "Tresla se brda, rodio se mis.". A mozda iznenade. Vise buju isli na ergonomilu, lakse koristenje. SMS u landscape modu je po meni pusiona, ostane malo mesta. Da daju punu funkcionalnost daljinskome uz dock, a ne ovak (ili ja to ne znam koristiti). Mozda hardverski otkljucaju jos koju features (recimo, ono kaj je na ekranu, da je i na A/V izlazu iz uredjaja), zadnji put su dodali valjda punu BT funkcionalnost.
  • i ja se toga najvise bojim, da svi ne ocekujemo previse a na kraju sipak... zivi bili pa vidjeli
    MacBook Pro 15'' 2.4, iPhone 4 16GB
  • "a_d_r_y_y" said:
    ja se nadam da će konačno ubacit Flash player za safari

za flash je 99.99% sigurno da nece ubacit, jer time appstore gubi smisao..
  • 100% i nema uopce tolko veze s AppStoreom. HTML5 isto omogucava mocne aplikacije van AppStorea, pa ga Apple "gura".
  • Iskreno se nadam da neće ubaciti Flash ;)

Stvari koje bi volio vidjeti:

- neka vrsta pametnog multitaskinga
    - da se onaj switch na lijevoj strani može reprogramirati da služi i kao lock orijentacije (da korisnik može odabrati njegovu funkciju ako mu ne treba silent funkcija)
    - home screen s mailovima, prognozom i prostorom za bilo kakve obavijesti 3rd party aplikacija (možda ovo integriraju u push notifikacije)
    - expose za springboard (iako to nema puno smisla kad imamo spotlight), ili barem organizaciju stranica kao Spaces na Macu, a ne sve u jednom redu
    - automatska nadogradnja novih verzija aplikacija
    - iako mi je trenutni springboard odličan, mislim da će doživjeti neki redizajn
    - gesture s tri prsta (da, znam da je veličina ekrana točno na granici da to bude upotrebljivo)
    - jedan inbox za sve mailboxe (imam tri accounta i iritantno je ulaziti u svaki inbox)-
    - najbitnije za kraj: wireless sync s iTunes

A iako to nije tema, za novi iPhone 4G mi treba samo jedan feature - izlaz za slušalice dolje desno kao na iPod Nanu 8-)
  • ma kakav flash!!youtube sve prebacuje na html 5 a kad to napravi i svi ce drugi...flash je uskoro proslost
  • u koje vrijeme bi trebalo biti predstavljanje sutra??
  • "filippo" said:
    - neka vrsta pametnog multitaskinga

Ovo jednostavno moraju napravit, al samo na 3GSu, iPadu i novijim uredajima.

"filippo" said:
    - da se onaj switch na lijevoj strani može reprogramirati da služi i kao lock orijentacije (da korisnik može odabrati njegovu funkciju ako mu ne treba silent funkcija)

Ufff, tesko.

"filippo" said:
    - home screen s mailovima, prognozom i prostorom za bilo kakve obavijesti 3rd party aplikacija (možda ovo integriraju u push notifikacije)

Za ovo bi bilo dovoljno da ubace neki sustav prikaza vise notifikacija odjednom, trenutni sustav je koma. Palm WebOS to ima daleko najbolje rijeseno.

"filippo" said:
    - expose za springboard (iako to nema puno smisla kad imamo spotlight), ili barem organizaciju stranica kao Spaces na Macu, a ne sve u jednom redu

Sumnjam da ce se ista od toga dogoditi jer se jednostavno ne uklapa u iPhone UI filozofiju.

"filippo" said:
    - automatska nadogradnja novih verzija aplikacija

NIKAKO! Nije se jednom dogodilo da je update nekog appa ubio staru funkcionalnost, ili uveo reklame, ili nesto trece zbog cega bi ljudi radije ostali na staroj verziji.

"filippo" said:
    - iako mi je trenutni springboard odličan, mislim da će doživjeti neki redizajn

Mogli bi stavit pozadinsku sliku kao na iPadu. Osim toga, jedino sto po meni treba ubacit je pametniji prikaz notifikacija, i mozda neki nacin brzeg pristupa cestim postavkama.

"filippo" said:
    - gesture s tri prsta (da, znam da je veličina ekrana točno na granici da to bude upotrebljivo)

Gesture s 3 prsta su rezervirane za Accessibility.

"filippo" said:
    - jedan inbox za sve mailboxe (imam tri accounta i iritantno je ulaziti u svaki inbox)-

Ovo navodno napokon dolazi, Steve je to osobno nekome odgovorio na mail :)

"filippo" said:
    - najbitnije za kraj: wireless sync s iTunes

S iTunesima bi to bilo malo previse, al na MobileMe bi se mogle syncat bar postavke, notesi i jos neke stvari koje se ne syncaju :?

"filippo" said:
    A iako to nije tema, za novi iPhone 4G mi treba samo jedan feature - izlaz za slušalice dolje desno kao na iPod Nanu 8-)

Cak i iPod touch ima slusalice tamo, ali sumnjam da ce to na iPhoneu tako bit jer uz zvucnik i mikrofon jednostavno nema mjesta.

Jos bih dodao prikaz makar broja mailova na lock screenu i proklete labele za brojeve u Messages aplikaciji (imam nekoliko ljudi s po bar 2 mobitela pa je tesko pratit kad na koji saljem il s kojeg primam sms) ili jos bolje, trpanje svih brojeva iste osobe u istu konverzaciju (uz takoder nacin da se raspozna koji je koji broj, i izbor broja pri slanju).
  • "CooL" said:
    u koje vrijeme bi trebalo biti predstavljanje sutra??

19:00
  • "kovacevic031" said:
    Jedva čekam da vidim što su kopirali sa jailbreak scene i ubacili unutra.

+1

ma mene najvise zanimaju sitnice tipa: nam limita za download appova preko 3g-a, export filova (mozda neka vrsta findera/explorera) xD mozda iWork za phonac :D
    MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Samo da neče biti problema kao što je bilo sa 3.0 da je 3.0 "skurio" wi-fi čip.
  • "ficho" said:
    labele za brojeve u Messages aplikaciji (imam nekoliko ljudi s po bar 2 mobitela pa je tesko pratit kad na koji saljem il s kojeg primam sms) ili jos bolje, trpanje svih brojeva iste osobe u istu konverzaciju (uz takoder nacin da se raspozna koji je koji broj, i izbor broja pri slanju).

Dobra ideja.
  • mozda novim OS-om procesor na 3g-u otkljucaju na 620 MHz, kolika je stvarna jacina procesora. primjerice, ipod touch 2g je clockan na 532 mhz, dok je 3g na 420 mhz, a oba dva imaju identicna procesora. isto tako, sadasnji modeli, osim prvih generacija imaju mogucnost fm radija, koji je softverski zakljucan, ali ne vjerujem da ce apple to oslobodit.
  • "halekk" said:
    mozda novim OS-om procesor na 3g-u otkljucaju na 620 MHz, kolika je stvarna jacina procesora. primjerice, ipod touch 2g je clockan na 532 mhz, dok je 3g na 420 mhz, a oba dva imaju identicna procesora. isto tako, sadasnji modeli, osim prvih generacija imaju mogucnost fm radija, koji je softverski zakljucan, ali ne vjerujem da ce apple to oslobodit.

nema šanse da to naprave. pa nisu ludi da gube pare tako heh
  • U cemu je problem oko tog radio prijemnika, zasto to zakljucavaju?
    Trenutno više ne isprobavam android :)
  • kupis fm prijemnik u app storu koji radi prek neta.. :D
  • Sve mi se više čini da će predstaviti video call kao svoju inovaciju i revoluciju :D
  • "rak21" said:
    U cemu je problem oko tog radio prijemnika, zasto to zakljucavaju?

Zato sto ne ugraduju fm prijemnik nego Broadcomov chip koji koriste u touchu za bluetooth, nike+ (i wi-fi?) ima izmedu ostalog mogucnost fm radio prijema. Da je Apple ikad planirao to softverski "otkljucat", ugradili bi u uredaj fm antenu koje nema. Necu sad tvrdit da je nemoguce koristit slusalice umjesto antene kao na mobitelima s fm prijemnikom ili na novom iPodu nano, al jos ni iFixit ni itko drugi to nije skuzio, pa pretpostavljam da je nemoguce.
  • Ficho a šta kažeš na wifi sync sa iTunesom ;)
  • mislim da očekujete previše toga a da će glavna vijest biti iAd.
  • "Darko Kontin" said:
    Ficho a šta kažeš na wifi sync sa iTunesom ;)

Kao sto sam vec napisao na prosloj stranici:
    "ficho" said:
    [quote="filippo"]- najbitnije za kraj: wireless sync s iTunes

S iTunesima bi to bilo malo previse, al na MobileMe bi se mogle syncat bar postavke, notesi i jos neke stvari koje se ne syncaju :?[/quote]
  • Ah preskocio to nekako :)
  • kad je to po našem vremenu?
    5 ili 6pm
  • "crashkdm" said:
    kad je to po našem vremenu?
    5 ili 6pm

19h
  • Evo ovo je moj prvi post, jer sam novi ovdje...

Jedva čekam da čujem što nudi 4.0.

Inače korisnik sam iPhone 3Gs white s firmware 3.1.3., 05.12.01. Koristim VIP i sad mi iPhone kao da imam opet iPod, jer nemrem ga ni otključat, a kamoli jailbreak napravit.

Ej a što to nama znaći 4.0., jel to samo za novi iPhone HD ili i za iPhone 3G/Gs? A što je sa 3.2., toga ni nebude?

Već ludim sa ovim 3.1.3 glupim, tko ga je smislio nek mi ga p.....!!!
  • Dobrodosao padobranac :roll:

3.2 je samo za iPad, 4.0 ce (valjda) bit za sve dosadasnje uredaje.
  • Ok hvala na informaciji!!

Kažu da će ovaj čovjek napraviti jailbreak za 4.0, jel zna tko šta o njemu?
    http://twitter.com/account/profile_imag ... reflang=en

e sad jel su to priče ili ne, meni je to rekao tip koji se bavi iphone servisom i njegova stranica je xxxxxxxxx

I znate šta mi je još rekao taj čovjek u vezi 4.0, da nakon današnjeg dana pričekam 4 dana i da će 4.0 biti n a raspolaganju, a sa njime da će taj Sheriff plasirat jailbreak...

A vidjet ćemo tko priča istinu!!!

Nada je kurva...
  • Strasno kakvi se kretenoidi kod nas nazivaju iPhone serviserima :roll:
  • Ak neko oce pratit live, upravo je pocelo... http://live.gizmodo.com/
    iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    Macbook Air 13" 1.86 256GB SSD
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • Multitasking - jeeeeeee :)
  • Jason Chen:

Very interesting. Only iPhone 3GS and the latest iPod touch will get multitasking. The 3G and 2nd gen iPod touch will get some stuff. iPhone EDGE is left out.
  • "matobj" said:
    Multitasking - jeeeeeee :)

Nista od toga ako nemas 3Gs! :lol: :lol: :lol: