Od slijedece isplate cu ti kupit 3 metra uzeta.
"ficho" said:To sto bi ti mozda i uspio napravit bi vjerojatno bilo odbijeno.
"ipetri68" said:2. Trebas imat iPhone SDK(pises u Xcodeu, a UI slazes u Interface Builderu) i moras znat Objective-C(programski jezik).
3. Moras Appleu platit 99$ za iPhone Developer Program.
"scompany" said:Pozdrav!
Premda nemam Mac, planiram početi s razvoj iPhone aplikacija u novom Flashu sad kad izađe. Zanima me ima li ovdje ljudi koji su više informirani u to pa da mi objasne neke stvariŠto se tiče same izrade, to se da naučiti, no zanima me na koji način će se to onda stavljati na Store i što mi je potrebno za to. Vidio sam da su potrebni neki certifikati. Jedan je onaj Apple Developer što se treba registrirati i platiti 100 dolara, jesam li u pravu? Drugi je za Adobe Air. Zanima me je li on uopće potreban i kako ga nabaviti?
Hvala!
"ficho" said:Sta je tolko cudno? Adobe je prije bar 6 mjeseci najavio da ce Flash CS5 imat export u nativne iPhone appove.
"Pejo" said:Problem je što to sada neće raditi, nikako... haha...![]()
![]()
I ti i ja moramo sada sjesti, zagrijati stolicu i naučiti C for Mac, ObjectiveC i na kraju sve što je potrebno za iPhone aplikacije... Gledaj s čime se ja mučim već 10 dana:
"scompany" said:Ne vjerujem da bi Adobe dodao podršku za iPhone a da to Apple na odobrava.
"scompany" said:[quote="Pejo"]Problem je što to sada neće raditi, nikako... haha...![]()
![]()
I ti i ja moramo sada sjesti, zagrijati stolicu i naučiti C for Mac, ObjectiveC i na kraju sve što je potrebno za iPhone aplikacije... Gledaj s čime se ja mučim već 10 dana:
mafijaš said: Ok, ja to sve imam naprimjer, i Apple Developer Program i Mac i napravim aplikaciju prema propisima od Apple, jel se može desit, Apple kaže ma to nama ne treba i ne uzme ti u obzir tvoju aplikaciju i šta onda? Sve uzalud i sve u smeće možeš bacit...jel tako?
Ili oni ipak 99% prihvaćaju stvari?
AppStore ima preko 100 milijuna aktivnih korisnika s kreditnim karticama. Cydia ih ima mozda 50 (korisnika, a ne milijuna korisnika). Sta mislis sta je privlacnije developerima?
Da ne spominjem kako ce app kupljen u AppStoreu radit odmah na svakoj buducoj verziji softvera bez da se ceka JB...
Da fico.. Slazem se.. Ima dosta skeptika s tom cydiom. Treba jos vremena proci da bi prodaja u cydiji bila prava stvar. Al velim svakak probat ko apple-a pa ako app ne prode uvjek ga se moze probat prodat u cydiji, da bas nisi uzalud potrosio vrijeme :)
Prvo moram napomenut da sam noob u programiranju za iPhone..da ne bi bilo poslje.. :) Kroz raspravu vidim da se svi samo guraju Apple-u i njihovom AppStore-u. Kolko sam vidio u Cydia Store-u se isto prodaju aplikacije za neke razumne novce. Zašto ne probat progurat svoju aplikaciju u Cydiu..mislim da tamo nebi bilo toliko bitno na čemu je aplikacija razvijana, tako dugo dok ona radi i obavlja ono čemu je namjenjena. Pošto je to sve sad legalizirano i Apple je izgubio bitku oko monopola aplikacija za svoje uređaje..ja ne vidim gdje je problem? Ako sam u krivu..... u krivu sam. :)
"TCvetkovic" said:[quote="ipetri68"]2. Trebas imat iPhone SDK(pises u Xcodeu, a UI slazes u Interface Builderu) i moras znat Objective-C(programski jezik).
3. Moras Appleu platit 99$ za iPhone Developer Program.