Ironija jest prihvatljiv način izražavanja, "začepi gubicu" nije i ne spada pod slobodu govora.
Samo da se zna.
Wiseguy said: Moja jedina zamjerka je (kao sto je napisano u rewievu), sto ne mogu pronaci slovo "dj" ( ne mogu ga ni napisati kad ga nema ).
a koja je razlika između ta dva osima astronomske hrvatske cijene?
Pa americki je naravno bolji... ali mislim da je njemacki jos bolji!
Ma HG spot blefira (moj info) I koristi iPad za samo promociju.
Pejo said: Još mi je neugodno otići s njim na kavu i čitati novine/web na njemu, Umag je mali grad, pa će ljudi mislit da se pres***vam,
Da sam ja tako razmišljao na MacKorisniku bi bilo 90% manje članaka, obzirom da sam vijesti uvijek čitao na pauzi za kavu. Sad lijepo uzmem iPad pod ruku svake večeri i sjednem u kafić pred kućom, pa kroz RSS-ove. Nek si misli tko što hoće.
Uostalom 100 puta je bolje na kavi čitati vijesti koje te zanimaju, nego Večernji/Jutarnji/Gl/24... Zato lijepo iPad u ruke i van na kavu, a ako je netko dovoljno blesav da misli da je to preseravanje, tko mi je kriv.
Nije bilo tako davno kad je pričanje na mobitelu na ulici bilo preseravanje, a vidi danas :).
Ma ljeti dolaze u obzir samo terase s prirodnim hladom. Di ćeš na sunce ili pod suncobran. Prevruće je.:)
Ne da smo bogu iza nogu, nego da je bog stonoga, mi bi bili iza 97. noge bogu.
Darko Kontin said: Sviđaju mi se ove futrole za iPad. Baci neki review kak ti se čine kad ti dođu
Kao što sam obećao Darku, evo napisati ću jedan kratki review o Envelope Sleeve, koju sam naručio u 3 boje. Sada sam slikao crnu i radim review crne, iako su sve iste, samo su boje drukčije.
Iako ja ove torbe prodajem i samo bi luđak ovo napravio :D, biti ću brutalno iskren i review napisati kao da sam ovu torbicu dobio na testiranje.
Krenimo:
Dobio sam jednu crnu i jednu bijelu torbicu. Odmah u startu, iznenadile su me dvije stvari: Prva će biti ta da na jednoj ima natpis iPad, dok na drugoj nema. Na crnoj nema natpis (iako sam mislio da ima na svakoj, no izgleda da ima dvije serije torbica), dok na bijeloj piše iPad, no iskreno, na bijeloj se ni ne primjećuje natpis, dok ne krenete sa vađenjem iPada. Druga stvar je da je crna nešto mekša na dodir od bijele, no smatram da je to samo razlika u koži, što je normalno, jer sigurno postoji vremenska razlika u izradi obje torbe, tj. mogućnost da su napravljene od različitih koža.
No, smatram da to nije toliko bitno, jer izgled kože, njen miris, uzorak, pa i debljina su identične.
Prva pomisao koja mi je bila u glavi prilikom otvaranja koverte je bio jedan veliki “WOW!Torbice izgledaju veličanstveno!”, dok mi je druga pomisao bila: ”Ovo je užasno mala tobica!”.
To je bila ljubav na prvi pogled.
Ne znam zašto sam očekivao veliku, tj. veću, ali ova torbica je stvarno mala, samo nekoliko centimetara veća od samog iPada.
Sljedeći korak bio je isprobavanje sleeve-a sa iPadom, jer ipak, to je torbici i glavna namjena - prijenos, te da štiti i čuva iPad. Samim pogledom na torbicu vidi se kako je napravljena izričito za iPad, a kada sam iPAd približio torbici, nekako mi se činila još manjom.
Gurnuo sam iPad unutra i tu je krenula moja druga ljubav prema ovoj torbici: iPad savršeno sjeda unutra. Lako se vadi iz torbice, jednostavno, pristupačno, za mene savršeno. Treća ljubav bila je kada sam malo torbicu provrtio kroz ruke. Do sada najtanja torbica koju sam vidio i isprobao, odlična za nošenje bez ijedne druge torbe. Ne znam kako se torbica ponaša u znojnim rukama i za vrijeme najveće ljetne žege, no smatram da bi tu dobila minus, jer koža ne diše, tako da bi se ruke brzo znojile, a pogotovo bijela, zbog boje i osjećaja da bi se vrlo brzo zaprljala.
Pošto imam torbu u kojoj nosim iPad sa sleeveom, ovo meni ne predstavlja problem, no nekima može, pogotovo onima koji misle iPad nositi samo u ovoj torbici. Ako je tako, svakako preporučam crnu ili smeđu.
No uz ljubav na prvi pogled prema ovoj torbici, nastupilo je i jedno razočaranje i to odmah na početku. Unutrašnjost torbice nije onakva kakvu sam očekivao. Za razliku od drugih (puno jeftinijih) torbica, unutrašnjost ove nije obložena mekanim mikrofibra materijalom, već je unutrašnjost obložena - bolje da se izrazim: NIJE obložena, nego je unutrašnjost jednostavno stražnji dio kože.
Meni je to osobno malo zasmetalo jer sam navikao da i najpovoljnije torbice imaju ipak nešto finiju unutrašnjost. Ne mora to biti najbolja i najfinija mikrofibra, no ipak... Torbica takve izrade, pogotovo jer joj je sama nabavna cijena 140 Kuna, odnosno 18.99 (čitaj:19) Eura trebala bi imati bar neku vrstu tanke tkanine, a ta se tkanina i mikrofibra iz Kine ili Hong Konga može nabaviti za vrlo povoljnu cijenu, mislim da bi za ovu torbicu trebalo 50 lipa tkanine.
Da se odmah razumijemo, unutrašnjost ove torbice NEĆE oštetiti iPad, sam sam isprobao sa nekih 30 vađenja i stavljanja iPada u torbicu, a i torbica je tu da štiti Vaš iPad, a ne da ga ošteti, no unutrašnjost je kod mene dobila minus.
Vanjština torbice, odnosno kože (prava koža) je “kalupirana”, tj. napravljena je da su rubovi savijeni i sašiveni na taj način, kako bi iPad savršeno stao u torbicu i kako bi torbica zadržala manje dimenzije, a ta forma uvelike pomaže stavljanju i vađenju iPada. Šavovi na torbici su šivani ravno, jednostavni, neprimjetni i stvarno odaju da je to riječ o kvalitetnijoj torbici. Torbica je na magnet, točnije, na dva magneta. Nisu jaki, što znaći da ne treba veliki napor da se otvori, a opet mogu biti siguran da se neće otvoriti sama od sebe.
Moja krajnja ocjena ove torbice je 8/10, a to samo zato jer je unutrašnjost bez podloge i zato jer se baš zbog tog pomanjkanja tkanine u unutrašnjosti (samo u unutrašnjosti) primjete dijelovi gdje se gornji dio torbice savija.
Sve u svemu, šteta što ovu torbicu ne možete vidjeti u živo, a ja sam njome vrlo impresioniran i već sam naručio primjerak za sabe.
http://img.skitch.com/20101019-q3t8f27tstf4hdqrp6y1rtquwf.jpg http://img.skitch.com/20101019-g9ne6nr245kgw212sqhktn1r3r.jpg http://img.skitch.com/20101019-jegg9i8dfjyx2cynhdbbgd6nft.jpg http://img.skitch.com/20101019-j2astmefh55k7jqncmh25fkr9c.jpg
Ovdje možete skinuti više slikica: https://rapidshare.com/files/425988850/Envelope_sleeve.zip (2.40 MB) (već sam i zaboravio da imam account na rapidu, hehe)
EDIT: @Therrlu mi se upravo javio na PM, on je od mene kupio bijelu. Nadam se da će se sa istim komentarom javiti i ovdje, kao osoba koju ju je vidjela uživo i isprobala. :)
Das iPad
sbogadi said: Pa americki je naravno bolji... ali mislim da je njemacki jos bolji!
zato ja uzimam 3G, jer sam sa Wi-Fi.em bio ograničen. Uzmem iPad 3G i ravno u hlad. :) 'Ajde, sad je malo zahladilo, ali i dalje je super na terasi mog omiljenog kafića uz kavicu čitati nove posteve na twitteru, malo jutarnji, malo 24sata, itd... :))
E da, evo malo da vidite kako će izgledati studij za koju godinu :)
Darko Kontin said: Gdje god ima malo jačeg sunca, pa makar i ispod suncobrana, ne mogu dobro čitati sa njega.
Zato ja nisam prodao Kindle :)
Vidis, meni je iPhone 4 bio kralj u lipnju, kada su ga predstavili, ali nakon sto sam probao iPad, iPhone mi je mala beba. Doslovce! :) :D Ovo je isto (iPad, jer pisem s njega) kao iPhone, samo 4x vece. Fantasticna stvar.
Ne kazem, iPhone 4 je zmaj x1000, retina display, 5mpx kamera sa HD snimanjem, itd, itd, ne moram ti ni reci kako i ja jedva cekam iPhone (pa svoj sam dao ca jos prije mjesec i pol) :D ali iPad je meni san snova. Non stop je samnom, a i sutra kada uzmem karticu za 3G, mislim da cu svoj MBP 13" pustati doma. Netko nije fasciniran, ali meni je ovo sve u jednom.
Odlicna stvar.
Jos sada kada ga napunim i prilagodim ga sebi, kazem, ista stvar kao iPhone + ono sto mi fali na iPhoneu: 10" ekran.
haha. jedna odlična (i smiješna) reklama za iPad aplikaciju. Zašto iPad nikada neće zamijeniti novine... ;)
ja bi ti samo savjetovao možda veći kapacitet. Ja sam mislio kako mi je 16GB puno jer na iPhoneu nisam nikada ni 8 napunio... a sad kako sam silom prilika morao 32GB verziju uzet već mi je i to knap.
Pogotovo ako se zaljubiš u gledanje filmova, serija i podacastova preko njega trebat će ti veći kapacitet ako ne želiš svkao malo sync radit :D
evo nesto zanimljivo
Evo jedan odličan članak na temu iPada.
iPad WiFi i 3G sutra stiže u Argentinu, Čile, Ekvador, Kolumbiju i Peru. nema nam nade.
zna tko broj mobitela od žabca? on je spominjao one nekakve jednosmjerne karte? :P
...@iavaninho ajde pitaj kad ce novi iLife izaci i dali je iduci OS 10.07 ili idemo na 11!
Meni su u t-mobile rekli da ga nece imati
"ficho" said:It's magic
Necu sad kvarit recenziju koja ce bit na sajtuAl treba fotke prvo obradit, a malo se nema vremena
"NenadX" said:BUG
"ficho" said:Od mene nece, sorry.