Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6486)

• A7ibaba
  • mican
  • Tomek
  • danijelp
  • Boom22
  • berta
  • werfter
  • Josip R.
  • Wikiboo4
  • kristina30
  • LordShigi
  • zabac
  • Edge
  • pbaburic
  • 15_cro_05
  • patrikp
  • xbubbakx
  • selma
  • MarkoAF
  • Nick

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPad u hrvata...
  • 471 Komentara sorted by
  • Jaksa said: Pa moje mišljenje je da s obzirom kad je iPad predstavljen u US i kolko im je vremena trebalo da se počne prodavati u Italiji, isto će biti sa 2nd gen iPadom! Ja ću skupljat novce za 2nd gen iPad i nadam se taman skupit dovoljno keša dok se ne pojavi u prodaji u italiji, a računam eventualno 5 mjesec 2011

Računam da sa iPadom 2 neće biti takva siruacija, nego da će se pripremiti i spremiti. iPad je tek počeo i nisu znali što očekivati. Zato i nisu odmah napravili uređaj "sa svime", nego su si ostavili lufta za generaciju 2 ako je bude, a ako i ne, nema veze, nisu puno toga uložili u prvu seriju. Mislimda će iPad 2 doći sa mx mjesec dana zakašnjenja u sve zemlje.

Dottore said: Ne Zato ja kupim što prije, iPad u 04. mjesecu, iPhone u 06. i kada dođu novi modeli ovi su mi taman dosadili

Lako tebi, kada imaš "vezu" iz Amerike, pa dobiješ odmah :D ne znam, opet se pitam kakvo će biti stanje u firmi sljedeće godine, hoće li iti mogućnosti za novi iPad ili ne, pa zato, možda tu lovu ostaviti za novi... :) Ali opet, dok dođe novi, a uvijek ista stvar sa svime, kupiš jednu stvar, sljedeće godine već izađe novi, i non-stop tako.

Mah, već ću ja prodati taj iPad, znam da će biti u savršenom stanju, dobijem pola love što sam dao, skupim opet pola i kupim novi... :)

@Dottore, koji model imaš ti?

• Pejo said: @Dottore, koji model imaš ti?

32GB WiFI

 iMac | iPad | iPhone
  • Pejo said: I sada se pitam, dali se isplati dati 700 Eura, kupiti i kasnije se opet zezati s prodajom polovnog, gubitkom pola iznosa... Dobro, to su sada neka moja razmišljanja...

Eh, da tako razmišljam uvijek bi nešto čekao i razmišljao, koristi ovo šta imaš, a ako ti baš bude trebao ili moraš imati novi model već ćeš naći načina da ga nabaviš. :)

• Beast said: Eh, da tako razmišljam uvijek bi nešto čekao i razmišljao, koristi ovo šta imaš, a ako ti baš bude trebao ili moraš imati novi model već ćeš naći načina da ga nabaviš.

Haha, kao da sam čekao ovakav odgovor. Da me netko ohrabri... haha. :)

Mah, ipak ću ja to uzeti... Samo što mislim da će mi biti 16GB dovoljan, da mi je 32GB previše, a i razlika od 100 Eura nije mala.

Dottore said: 32GB WiFI

Dali ti je to previše? 16GB je sasvim dovoljno, jelda? Ti fali 3G?

• Pejo said: Haha, kao da sam čekao ovakav odgovor. Da me netko ohrabri... haha. :)

:)

Pejo said:Mah, ipak ću ja to uzeti... Samo što mislim da će mi biti 16GB dovoljan, da mi je 32GB previše, a i razlika od 100 Eura nije mala.

btw: meni je 16GB sasvim dovoljno, a 3G mi baš niti ne treba jer svugdje gdje ga koristim imam WiFi.

P.S. @Pejo: nakon tvoje preporuke ona dva restorana navratio sam u oba i bila su puna kao konzerve sardine. :) iPad buyer from Rijeka

EDIT: se meni to čini ili tri posta ispod mojeg nekako iskaču iz redoslijeda?

Post edited by Beast at 2010-09-03 19:05:44
  • Pejo said: Dali ti je to previše? 16GB je sasvim dovoljno, jelda? Ti fali 3G?

Ne fali mi 3G s obzirom da ga koristim samo po doma. Par puta sam ga nosio kod prijatelja i tak ali svi su imali wifi. Nije loše imati 3G onako ako zatreba ali plaćati još jedan data paket samo zbog toga što će mi možda zatrebati je bezveze, za to mi je dovoljan i iPhone. Što se tiče veličine diska meni bi 16GB bilo premalo ali to ovisi o tebi kako ga koristiš. Dosta mjesta zauzmu fotke s obzirom da sam synco cijeli iPhoto library (iTunesi smanje rezoluciju fotki na rezoluciju iPada ali opet zauzme dosta prostora), neke aplikacije su također dosta velike npr. Wired, svaki broj ima oko 400-500MB i sada imam gore sve brojeve, njih 4 (možeš ih pojedinačno obrisati), dodaš koji film ili nešto slično i odu gigabajti. Evo ti slika:

http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/Screenshot2010-09-03at190103.png

 iMac | iPad | iPhone
  • Beast said: nakon tvoje preporuke ona dva restorana navratio sam u oba i bila su puna kao konzerve sardine.

Puni? PA zato što su dobri, hehe. Znaći dobro sam ti preporučio. A di ste išli na kraju?

Beast said: EDIT: se meni to čini ili tri posta ispod mojeg nekako iskaču iz redoslijeda?

Na vrhu teme imaš dva buttona, votes i date added. Stisni date added i sve će ti se posložiti. ;)

Dottore said: ali plaćati još jedan data paket samo zbog toga što će mi možda zatrebati je bezveze, za to mi je dovoljan i iPhone.

Pa i ja imam iPhone, tj imati ću četvorku, ali opet, znaš i sam da nije isto. iPhone je odličan za mailove i neke "brze i kratke" web preglede, no veliki ekran je veliki ekran.

Ja sam razmišljao uzeti 3G i kada mi zatreba srfanje vani, izvadim karticu ili iz iPhonea ili drugog telefona (imam i službeni, nakojem imam 100MB besplatno) što mi je sasvim dovoljno za cijeli mjesec na iPadu. Znaći ono, kada mi trebam, izvadim karticu (ionako mi je na svima micro sim sa adapterima za micro sim kartice) stavim je u iPad na par sati, srfam i kada je to-to, vratim u telefon. Ionako me netko uvijek može zvati na ovaj drugi.

Što ti misliš o toj opciji? Na taj način ne moram uzimati neki extra paket.

Pitanje: dali možda postoji neki sms app, u biti dali to uopće funkcionira? Npr. dok imam karticu u njemu i na taj broj, na tu karticu stigne sms, dali ja to mogu vidjeti i odgovoriti?

Čini mi se da sam negdje čitao da to ne funkcionira, ali pošto sam imao samo Wi-Fi, nikada nisam išao za tim, no sada me zanima dali je moguće.

Post edited by Pejo at 2010-09-03 20:06:01
  • Pejo said: Puni? PA zato što su dobri, hehe. Znaći dobro sam ti preporučio. A di ste išli na kraju?

Drito doma otpakirati kutiju. ;)

Pejo said: Na vrhu teme imaš dva buttona, votes i date added. Stisni date added i sve će ti se posložiti. ;)

Thanx, nisam išao za tim.

Ima li kod nas za kupiti ovaj case: http://store.apple.com/us/product/MC361ZM/B?fnode=MTc0MjU2Mjc&mco=MTcyMTgxNTk (imao ga frend i stvarno je kvalitetan i praktičan)?

@Pejo: imaju li to uvijek na lageru u TS-u ili moram naručivati?

• Pejo said: Što ti misliš o toj opciji? Na taj način ne moram uzimati neki extra paket.

Pa ako ti treba OK, nije baš najpraktičnije to mijenjanje sim kartice a nisi ni dostupan na telefon ako te netko zove. 100mb mi se čini jako malo, iPad "troši" ipak više prometa od iPhonea. Najbolje rješenje, prema meni, za samo povremeno korištenje neta je tethering iPada sa nekim drugim mobitelom kao wifi hot-spotom.

 iMac | iPad | iPhone
  • Ima u TSu uvijek na lageru. Sutra idem po tri iPada, hoćeš da ti pogledam za case? Taj original uvijek imaju. Cijena mislim da je ista, samo u eurima.

I kako ti se čini iPad?

• Beast said: imaju li to uvijek na lageru u TS-u ili moram naručivati?

Ovaj uvijek imaju na lageru. Mislim da košta isto samo je cijena u Eurima. Ako hoćeš, sutra idem po 3 iPada pa ti pogledam cijenu.

Dottore said: Pa ako ti treba OK, nije baš najpraktičnije to mijenjanje sim kartice a nisi ni dostupan na telefon ako te netko zove.

Ma nije mi problem mijenjati karticu. A i ako me netko treba, neka me zove kasnije ili na drugi broj :)

Dottore said: Najbolje rješenje, prema meni, za samo povremeno korištenje neta je tethering iPada sa nekim drugim mobitelom kao wifi hot-spotom.

Pa tako sam i razmišljao prije, a i onda mi je bezveze bacati 100 Eura više za isti model samo 3G verziju, a da kasnije radim tethering i ne koristim 3G. A i problem mi je JB. NE znam dali ću JB iPad, a i iPhone 4, a koliko znam za tethering treba JB barem jednog uređaja.

• Gledam malo ovaj Galaxy Tab koji bi trebao biti prva prava konkurencija iPadu i za koji su svi očekivali da će biti jeftiniji od iPada. Jučer su procurile informacije o mogućoj cijeni koja bi bila oko 700-800€ što se većini čini malo previsoko s obzirom da bi kao konkurencija iPadu (koji je kao svaki Appleov proizvod već smatran preskupim) ipak trebao biti jeftiniji od njega. Ali razlika od iPada je ta da ovaj ima mogućnost telefonskih poziva preko 3G veze te će ih Samsung prodavati uglavnom preke telekoma koji će ih prodavati po nižoj cijeni ali naravno samo uz pretplatu na 1-2 godine. Pitanje je koliko ljudi je spremno potpisati takav ugovor s obzirom da ih većina ima već za neki mobitel a opet tko bi platio 700-800€ za sami uređaj kada iPad može kupiti sa 100-200€ manje.

 iMac | iPad | iPhone
  • Pejo said: Ovaj uvijek imaju na lageru. Mislim da košta isto samo je cijena u Eurima. Ako hoćeš, sutra idem po 3 iPada pa ti pogledam cijenu.

Ako imaju i ako ti nije problem uzmi mi jedan (da, cijena je 40€). Javi se na PM ako ti trebam unaprijed uplatiti novce za case i poštarinu.

• Nije problem, uzmem ti jedan, pa se kasnije dogovorimo oko cijene i poštarije. U biti cijena će ti biti koliko i platim, samo što ću ti poslati poštom, pa ti mi onda pošalješ sve skupa... ;)

Dottore said: Gledam malo ovaj Galaxy Tab koji bi trebao biti prva prava konkurencija iPadu i za koji su svi očekivali da će biti jeftiniji od iPada.

Baš ga gledao jučer, fora mi je zbog kamera, ali ipak mi je draži iOS, a i nekako mi je premali, ne znam, 7" mi nekako ne paše. Čudan mi je, stane ti u ruku, a opet je velik za ruku, a kada ga uzmeš u dvije ruke, opet mi je premali.

Ipad mi je ljepši, draži, a i imam feeling da su mu mogućnosti opet veće, pogotovo zbog app store-a, i ne samo to, imam MBP, imam iPhone, pa kada se sve to pospaja... znaš i sam što želim reći, prednosti su brojnije i veće, ne znam, dajem prednost Appleu i iPadu...

Post edited by Pejo at 2010-09-03 21:12:51
  • @Pejo kolko trazis za 16 gb wifi i da ga posaljes u zadar hp expressom ili eventualno busom?:) S ovim silnim dopisivanjem ste me tolko zarazili da nemogu izdrzat ne kupit jedan tako skoro:)

• Pejo said: I kako ti se čini iPad?

Za sada sve 5, stvarno praktična stvar, ja dobio odličan eBook reader i mobilni surf uređaj, a cura oduševljena mobilnošću, jednostavnošću, dizajnom, za mailing i surfanje stvarno pun pogodak. Za ozbiljniji rad u Photoshopu i web developing ostaje PC (ne, još nemam Mac-a :))

• Beast said: ne, još nemam Mac-a

riječima besmrtnog I.F. "sram te i stid bilo!!" :p

• john_st said: riječima besmrtnog I.F. "sram te i stid bilo!!" :p

Pripremam kućni budžet za iMac-a. :) Pa tek sam nabavio igračku od iPad-a. ;)

Post edited by Beast at 2010-09-03 22:03:59
  • Jaksa said: @Pejo kolko trazis za 16 gb wifi i da ga posaljes u zadar hp expressom ili eventualno busom?:) S ovim silnim dopisivanjem ste me tolko zarazili da nemogu izdrzat ne kupit jedan tako skoro:)

Za sada ću imati 3kom 32GB 3G i cijena će im biti 5.600 Kuna, a za 16GB 3G 4.800 Kuna (bez poštarine). Za slanje busom i HP EXpressom može, ako mi se uplati prije na račun, a i šaljem poštom kao vrijednostni paket, ali tu je poštarina skupa. Već sam nekolicini s ovog foruma prodao na način uplata i slanje HP expressom. btw. meni je iPad strava i sutra sigurno sebi uzimam jedan. ;)

Beast said: ne, još nemam Mac-a

uuu, hehe, bolje to ne spominjati ovdje... ;)

šalim se, naravno. Ja sam odustao od iMaca i nabavio zadnji MBP 13" jer cijeli sam mobilan i ne mogu se više nikako vezati ni natjerati za rad na stolnom. To je za mene prošlost. Zato i imam MBP 13", iPad i iPhone. Šta će mi više? Ovaj moj MacBook Pro 13" je strojčina, radi sve najzahtjevnije stvari puno brže nego moj stolni PC, i sve što trebam mogu na njemu. Savršen je.

To je bila ljubav na prvi pogled. Dizajn za 100, kvaliteta izrade, pozadinsko osvjetljene tipki, ekran 10x bolji od običnog MacBooka (ok, sada i zadnji MB ima nVidin čip, pa i on ima super sliku), ma strava. Kažem ti, ljubav na prvi pogled, nebo ga dao za niš...

A naravno, tako je bilo i sa iPadom... To i sam razumiješ, kada ga držiš, tek onda shvatiš koliko je to dobro napravljeno, koji dizajn i naravno, brzina, praktičnost i jednostavnost uređaja. Sve u jednom u svakoj rupi kuće... :)

Post edited by Pejo at 2010-09-03 22:45:17
  • Sto koristite za facebook na ipadu?

Ja imam ovaj facebook za iphone, ali kada ga rastegnem preko cijelog ejrana je na kocke, a onako mali me zivcira, pa za sada koristim web facecbook. Twiiter aplikacija je ok, ali treba malo da se priviknes.

Steta sto se Beejive za iPad isto placa, iako sam kupio za iPhone, tako da koristim taj za iPhone.

E da, kako da napravim da mi iPhone aplikacije ne instalira? Jer ako ih brisem iz iTunesa, onda ih ne mogu instalirati na iphone.

• Sta ih ne mozes samo deselektirati u itunesima (kad je ipad spojen) da ti se ne syncaju na ipad?

• @Pejo kaj se tice Facebooka netreba ti nikakva aplikacija jer prek Safaria je Facebook u potpunosti vidljiv i savrseno funkcionira ali ako bas oces neki app Onda kupi SOCIAL navodno je super app za facebook i podrzava Chat.

• @Pejo pa kupi IM+ meni je bolji od Beejive a i kosta par eura :P nemoj tako cjepidlacit potrosi koju kunu :) hehehheheh

• Ma ne cjepidlscim, pa Beejive sam kupio za iPhone i aplikacija je strava. Nije mi zao ni lipe. Ali za iPad sam isto htio, a ta je jos 9.99. 2x da platim za istu aplikaciju, hm...

Na kraju cu morati, nema druge. Steta sto nema fringa ili onoe druge aplikacije, Nimbuzz.

A i ako kupim ponovo Beejive, necu morati nista drugo, jer tamo ima account i za Facebook i ostale IM.

• Marco78zg said: @Pejo pa kupi IM+ meni je bolji od Beejive a i kosta par eura

@Pejo Ja isto koristim IM+, kupio sam ga zbog podrške za Skype i odličan je. Za razliku od Beejive, IM+ je universal app tako da je prilagođen i iPhoneu i iPadu pa ne treba kupovati 2 verzije iste aplikacije. Postoji besplatna verzija bez podrške za Skype i sa pokojom reklamom pa isprobaj.

 iMac | iPad | iPhone
  • imao sam u zadnjih par dana u dosta navrata koristiti iPad 16GB wifi,i neznam fakat zasto ali uopće nisam faciniran kao sa iPhoneom4 ili nekim drugim Apple proizvodima?

• Ovaj dio nisam skuzio: Nisi ili jesi fasciniran iPhoneom 4?

• @dottore ne mogu citirat na iPadu, hehe, pa moram "mention"-ati

Probati cu onda IM+ free i ako je ok, uzmem full versin. Hvala

• daj prodao bi komad jetre za iPhone 4 :D nisam iPadom faciniran

Pejo said: Ovaj dio nisam skuzio: Nisi ili jesi fasciniran iPhoneom 4?

• E da, gledam IM+ Pro je isto 9.99, pa mozda mi se vise isplati uzeti Beejive?

• Pejo said: E da, gledam IM+ Pro je isto 9.99, pa mozda mi se vise isplati uzeti Beejive?

Ako vec imas BeeJive za iPhone, onda nema smisla da kupijes IM+ za iPad jer neces bit zadovoljan. BeeJive je jednostavno za 5 klasa bolji.

• ficho said: Ako vec imas BeeJive za iPhone, onda nema smisla da kupijes IM+ za iPad jer neces bit zadovoljan. BeeJive je jednostavno za 5 klasa bolji.

Osim ako ti treba Skype :)

 iMac | iPad | iPhone
  • IM+ sam sada stavio, OK je. ima sve, iako mi je Beejive ljepši, ali za sada ću pustiti iM+ da vidim kako funkcionira.

Mislim da sam ovo već spomenuo negdje kada sam imao i 16GB WiFi verizju: ComicZeal mi je zakon, kao i Marvel i DC Comics, a ovo nisam znao da je moguće:

ovdje je link za text na tu temu

• Tommee said: Sta ih ne mozes samo deselektirati u itunesima (kad je ipad spojen) da ti se ne syncaju na ipad?

To ti je kada prodaš iPhone i u 10 dana zaboraviš :)

Da, samo uncheck... :)

• E jedno pitanjce, se mogu kako dobiti HR slova na tipkovnici?

• Beast said: E jedno pitanjce, se mogu kako dobiti HR slova na tipkovnici?

>

Držiš malo duže slovo koje želiš pretvoriti u dijakritik

• Luka said: Držiš malo duže slovo koje želiš pretvoriti u dijakritik

Thanx, jedino nema "Đ".

• Da li ti je tipkovnica prebacena na hr?

Post edited by Tommee at 2010-09-05 21:39:54
  • Tommee said: Da li ti je tipkovnica prebacena na hr?

Je, one regionalne postavke su na Croatia, a Apple Store je isto HR.

• Nema još HR tipkovnice, bude sa 4.2

 iMac | iPad | iPhone
  • da li imati kupiti na kraju ipad u hg spotu ili ne?:)

• Nema, ali ima kod Peje Zmaja... :)

• a kao trebao bi doci do sredine 9.mj..... do 4500kn bi trebao biti osnovni model... ma ne bi od pejee zmaja :))(ali hvala na ponudi),jer inace bi i sam uzeo u slo ili it-povrat poreza.. ali eto volio bi garanciju za nes od 4000kn,pa samo zato pitao dal ga ima vec kod nas

Post edited by wilijam at 2010-09-06 21:12:46
  • pa i kod pere zmaja dobijes garanciju :) tak da nemas brige oko toga a kaj se tice povrat poreza e tu treba i malo srece da Slovenci nejave nasima jer inace placas i kod nas 23% PDV-a tak da ......

• ne javljaju slovenici nista nasima,to je mit svercera...svaki tj. furam stvari neke(cijenom oko 600-700eur) i uredno zigam na slo i vracam si porez...;))

drugo je ako mi po auto pocne kopat iz cista mira i trazi mi ajped..onda ne bu dobro...ali ovo javljanje nisam nikad dozivio...niti na jednoj granici...

Post edited by wilijam at 2010-09-06 21:17:31
  • Nije Pero zmaj nego - PEJO ZMAJ! :D :D

Ja dajem najosnovniji model za 3.900 Kuna, dajem račun, garanciju (garancija je godinu dana), a što se povrata poreza tiće, to ne radim jer sve što je 500 Eura i više se faxira na granicu. Tko ima sreće, može probati sa 499 Eura, možda mu ne faksiraju, ali ja se nisam i neću upuštati u to.

Ako vidite na oglasniku cijenu iPad nižu od 3.900 Kuna, to znaći da su ti jedni od "rijetkih" sretnika kojima nisu faksirali i koji su uspjeli vratiti ivu, a ako vidite cijene iPada 16GB za 4.400 Kuna i više, e to su ti koji su probali, nisu uspjeli i sada pokušavaju vratiti novac i ostati na pozitivnoj nuli.

@wilijam ako ideš u IT i ako želiš kupiti sam, sve 5, želim ti puno sreće, za savjet sam tu. ;)

btw. Ljudi, zadnji tjedan u rujnu, znaći 29.09 - 30.09 - 01.10 sam u Zagrebu. Ako želite da Vam rezerviram koji iPad, možete mi se javiti. Ako ima netko neku žlju da mu nešto uzmem, javite mi se, ali odmah da Vam velim da su želje ograničene (znaći ne kupujem iMacove, MacBookove, itd, nego sitnije stvari koje je lakše prevoziti), kao što mi je i budžet ograničen. Znaći iPadove ćete moći preuzeti direktno od mene u ZGu. Molim samo ozbiljne rezervacije.

isprike svima na offtopicu. A sada on-topic (iako je i ovo donekle on-topic, pa ipak je i ovo o iPadovima u hrvata...) :D :D

• wilijam said: ne javljaju slovenici nista nasima,to je mit svercera.

HAHA, u kojem svijetu ti živiš? Daj da i ja dođem pa da zajedno kupimo povrat poreza bez straha. Pa frend mi je carinik i svaki dan se nagleda faxeva. Evo, baš ću ga pitati dali mogu dobiti jedan (dali mi smije to dati van carirnice) da vidiš kako izgleda, skeniram ga pa ti pustim ovdje.

Ja ti to ne preporučam, a ti sada kako hoćeš. Samo da ti javim da ti mogu i kaznu doma poslati zbog neprijavljivanja i švercanja.

• ma super ti je cifra,ja nisam nize vidio... ali eto samo kazem...ja redovito idem preko grane,tako oko 600eur najmanje potvrdujem i eto ziv sam(cca 50-tak puta je bila ta cifra) ,tako da to javljanje ocito da za mene ne vrijedi..:)

daj mi reci di si ti,vidim da kazes da se neke stvari mogu naruciti,pa otkuda ,pa da si pogledam?:)

+a ajped me jedino frka uzet zbog novijeg modela..ono da ga ja piknem,a stevo mi najavi novi :)

+inace ja sam u zg kad vec pitas i zaboli me kako to funkcionira,ja redovito svaki tj. prevozim,ponavljam sretnik sam ocito..

sta sad ovo shavacas kao neki napad na sebe jer si mi ponudio ipad,a ja reko ne hvala..ohladi,bude netko drugi...

Post edited by wilijam at 2010-09-06 21:43:02
  • wilijam said: ali eto samo kazem...ja redovito idem preko grane,tako oko 600eur najmanje potvrdujem i eto ziv sam(cca 50-tak puta je bila ta cifra) ,tako da to javljanje ocito da za mene ne vrijedi..:)

Mora ili da ima sreće stvarno ono, ili na toj granici na koju ideš (računam da je to neka mala granica) to pravilo ne važi ili ne rade. Ovdje - Plovanija i Kaštel, zaboravi. To samo čekaju Slovenci da nešto prijaviš za povrat poreza, ma imaju fax koji može faksirati karton od 10mm. Kod nas nema opraštanja!

wilijam said: daj mi reci di si ti,vidim da kazes da se neke stvari mogu naruciti,pa otkuda ,pa da si pogledam?:)

Ja sam iz Umaga, gledaj na apple.com/it/ cijene su tamo kakve jesu + mojih 30-60 Eura, ovisi o čemu se radi... Pa ipak ja svoj strah naplatim :D :D

wilijam said: +a ajped me jedino frka uzet zbog novijeg modela..ono da ga ja piknem,a stevo mi najavi novi

To je i mene bilo strah, baciš 600-700 Eura, ao n za 15 dana izbaci novi, ali neboj se, novi model dolazi u travnju sljedeće godine. ;)

• glupo pitanje,ali eto svasta sam procitao,pa da vidim...dal je moguce kupovat knjige preko neta i one aplikacije..kako se zove i books ili kako vec:) dal je to preko kreditne kartice moguce..znam da sam na ajfonu imao onaj americki acc i tamo kreditinu karticu i tako app kupovao...