"ipetri68" said:Ja poslije ljeta 100% uzimam pocetni 13", a svog bijelka prodajem
"ipetri68" said:Ne, MBP-ovi se refreshaju otprilike svakih godinu dana, zadnji put su se na WWDC-u u 6. mjesecu
"mladen_lucky" said:Gotovo je sa 10.5 na Macbook Pro strojevima. Prosli modeli su se uredno dali downgradeati, ovi vise ne. Nekima se to nece svidjeti....
"john_st" said:[quote="mladen_lucky"]Gotovo je sa 10.5 na Macbook Pro strojevima. Prosli modeli su se uredno dali downgradeati, ovi vise ne. Nekima se to nece svidjeti....
Kad možemo očekivati obnovljenu liniju macbook pro računala i što bi se moglo očekivati (najviše me zanima 13")? Je li naišao tko na kakvu informaciju ili rumor?
posto se c2d prestaje proizvodit, a i3/i5 nece stavit zbog uzasne intel hd grafike . update ce bit Q1 2011 u kojem ce bit sandy bridge.
Shockre said: update ce bit Q1 2011 u kojem ce bit sandy bridge.
sandy bridge; možeš li mi pojasniti malo, nisam baš u toku u zadnje vrijeme..
tnx!
nasljednik core i3/5/7 serije.. kolko sam skuzio nije potpuno novo sve nego unapređena tehnologija. razlika ce bit ta sto ce imat integriran gpu koji ce navodno bit u rangu sa sadasnjom 320m i jace sto ce bit prihvatljivo za 13" mbp posto uz sadasnji i3 moze ic jedino intel od integriranih grafickih.. inace bi vec bio i3 i nvidia 320m. supci u intelu nedaju nvidiji da isporucuje svoje integrirane graficke sa core iX serijom. ako pogledas pc laptope sa i3 procevima i manjim ekranima, svi imaju intel hd grafiku, a apple nije htio to stavit posto c2d i 320m daju puno bolje performanse od i3 i intel hd kombinacije.
ja sam sretan sa svojim i7 mbp ^^ u planu mi je uzeti neki imac 27" ili cinema display 27" pa to spojit na mbp...
iako ni ova 330m nije bas bajna, to se vidi kad pokrenes bootcamp, u nekim igrama je skroz losa situacija - ili je to do drivera, ne znam.
Dali se isto ocekuje i za iMac, posto sam ovaj tjedan htio naruciti jedan 21.5"? Nije mi hica pa se mogu i strpiti, no imac je nedavno osvjezena serija.
to sto sam napiso je jedini logicki slijed dogadaja za 13" mbp. sto se imaca tice nije tako posto je to velki stroj u koji stane normalna grafa pa ga se to ne tice na taj nacin ko 13" mbp. ne znam kolko ti nije hica, al ovo nece izac prije 2-3-4 mjeseca sljedece godine. al gle, kad god da kupis - bit ce update u roku 6-12 mjeseci. isto to vrijedi i za taj i7 mbp, to je 15" il 17" u koji stane 330m i to je druga prica skroz. ne znam kak ti nije bajna bas kad moj 13" 2.4ghz c2d i 320m vrte cod mw2 na windowsima sa svim na najvise osim sjenama na mid. to je po meni dosta dobro za tak malu masinu, a taj i7 i 330m bi trebali to vrtit 5x bolje.
Shockre said: ne znam kak ti nije bajna bas kad moj 13" 2.4ghz c2d i 320m vrte cod mw2 na windowsima sa svim na najvise osim sjenama na mid. to je po meni dosta dobro za tak malu masinu, a taj i7 i 330m bi trebali to vrtit 5x bolje.
ma hoce i meni mw2 na nekih 55fps na max rezoluciji i detaljima (ali ja sam to izgleda navikao igrati na 250fps na stolnom kompu xD). a mw2 i nije toliko zahtjevna igra...
stekaju igre tipa crysis, novi medal of honor beta i jos neke koje koriste novi unreal engine...
15 mi je preskup a u neku ruku i overkill, 13" pikiram već duže vrijeme ali kad ga kupim bit će to na duži rok pa želim imati tehnologije koje nisu zastarile već danom izlaska. Dakle; kad stave USB3 i novi "i" procesor - kupujem..
USB 3.0 nemoj ocekivati na novim macovima jos barem 2 godine... nema ga jos ni na PCima dovoljno, tek na novijim naprednijim plocama i pokojem prijenosniku...
što se tiče i procesora, to je vjerojano next step.
2 godine??? Nije li to ipak odveć pesimistična procjena?
Jel taj usb 3.0 spec uopce gotov? Nekako mi je cudno da ga Apple ne uvodi ako je. Do sad su sve te djindje imali medu prvima, ako ne prvi.
3.0 je vec neko vrijeme na sceni, no nije najbolje prihvacen. Tako da sumnjam da ce apple brzo zuriti s tim. Rade bi pod update vidio recimo ssd disk :) No nazalost, vecinom su modeli manjeg kapaciteta i visoke cijene za sada.
Po meni externi HDD.i imaju smisla tek dolaskom USB 3, koliko vidim več ih ima par a i ploče počinju dolaziti sa USB 3.0. Vjerujem da je sve već dogovoreno među proizvođačima te da je sam standard usvojen..
Specifikacije su završene 2008., a prve matične počele izlazit početkom 2010. sa VIAinim ili NEC čipom. Intel će vjerojatno tek 2012. implementirati 3.0 u svoj chipset. Tako da se ne treba nadati da će Apple ubrzo ponuditi računala sa USB 3.0
a bogati koji moroni.. što tek tad? je li to sigurna informacija?
A čini se da će ipak ranije (jer je AMD malo požurio) - možda već za Sandy Bridge u sklopu Cougar Point chipseta (dodaju i podršku za SATA6). Stvar je u tomu što se na sadašnjim pločama podrška za USB 3.0 ostvaruje preko 3rd party kontrolera - proizvođači matičnih ploča dodaju uglavnom NEC chip, a ovo bi trebalo biti baš integrirano u sam chipset. Znači Q1 2011. Intel, Q4 2010. AMD.
hah, razveselit ću se ako se prognoze ostvare. idu mi apple i njegova politika žešće na qurac no volim njihove proizvode :) Nitko sretniji od mene kad bi dobili kvalitetnu konkuranciju al zasad neće ići. Zato stalno i odugovlačim sa kupnjom macbooka (pro), stagniraju u zadnje vrijeme jako, pogotovo ovaj 13" kojeg napikirah..
a gle tak mos u beskonacnost. ko sto sam vec reko, uvijek ce izac novi model za 6-12 mjeseci i uvijek ce bit neka nova tehnologija u razvoju koja ce se stavit mozda u taj sljedeci model, a mozda u onaj kasnije.. a mozda ni nece. nema tu nis da mos bit siguran sta ce bit u sljedecoj seriji i uvijek mos cekat sljedecu. sa svom tehnologijom je tako.
Novi strojevi bi mogli krajem siječnja ili kroz prvu polovicu veljače, kao i iPad :)
haj da vidimo i ta čuda tehnologije! :D kladim se da ce novi ipad pokositi sve ove "tabletiće" sa CES-a ;)
a isto tako i novi MBPi :)
Hmmm nice :) Doduse sumnjam da ce krajem sijecnja, no sredinom veljace vec mozemo ocekivati. Bit ce to kick ass :)
Da li je i koliko ova integrusa sto dolazi sa novim intel procesorima jaca od trenutne kartice u macbook pro 13 (320m)?