Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6486)

• this charming man
  • matic_2.4
  • big_mac
  • monty_pirate
  • elviszd
  • SkiSan
  • Afrodita
  • sara
  • gf38
  • aravnic
  • aramic
  • vojnikpero
  • e_FotografijaHr
  • C R O W
  • Keulana
  • sina
  • jpelko1
  • Rusty
  • nora
  • luciferred

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
IPhone, iPad i iPod SDK 3.2
  • Skinuo sam si Xcode i iPhone/iPad 3.2 SDK, no u PDFu "About Xcode and iPhone SDK" piše:

Compatibility: Xcode 3.2 requires an Intel-based Mac running Mac OS X Snow
    Leopard version 10.6.2 or later. Note: some distributions of Xcode do not include the
    iPhone SDKs; you can verify their presence in the Installerʼs “Custom Install” pane.

Zar to znaći da ne mogu instalirati ako nemam Snow Leopard 10.6.2 i later? U Macu imam već duže vrijeme 3.1 verziju SDK, no bojim se ako pokušam instalirati da ću zeznuti i ovaj što imam.

Dali je netko od vas probao i uspješno instalirao 3.2 SDK na Mac OS X Leopard ili bi trebao upgradeat moj Leopard 10.5.8 na Snow?

Tenks svima na odgovorima i pomoći! ;)
    Post edited by Unknown User at 2010-04-16 21:51:29
  • 10 Komentara sorted by
  • Requirement je requirement i nema tu jel moze. Ne moze. Pa Snow je stvarno jeftin, sta cekas s upgradeom?

Doduse, mozes i s 3.1.3 SDK jos uvijek radit appove za iPhone i iPod touch dok ne izade 4.0 GM seed.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • A GM izlazi za sve developere, ili samo za one koji su platili 99$ Appleu? :geek:
     MacBook 13" (white, Mid-2009) 2,13GHz, 2GB, 320GB
     iPod touch 3. gen 32GB
     iPhone 4 16GB
  • "ficho" said:
    Requirement je requirement i nema tu jel moze. Ne moze. Pa Snow je stvarno jeftin, sta cekas s upgradeom?

Doduse, mozes i s 3.1.3 SDK jos uvijek radit appove za iPhone i iPod touch dok ne izade 4.0 GM seed.

Ma ljudi se još uvijek žale da je puno aplikacija nekompatibilno sa Snowom, pa se bojim staviti Snow. Ne znam, nisam pametan, što mi ti savjetuješ? Isplati li se? Nije do novca, nego do upotrebljivosti Snowa.

Ali budi iskren, nemoj mi reći da se isplati, a da i ti sam imaš problema sa Snowom. Dali imaš koji app da ti šteka zbog upgradea?
  • Rusio mi se CyberDuck pri pokretanju u zadje 2 bete i u GM verziji Snowa. Ne znam jel se to ispravilo s 10.6.1 ili updateom samog CyberDucka, al sad radi normalno. 10.6.3 koji je nedavno izasao je popravio vecinu stvari na koje su se moji poznanici zalili, a ja nisam imao nikakvih problema osim tog s CyberDuckom. Ima par sitnih bugova koji na nista ne utjecu. Npr. kad odvuces neki file/folder iz stacksa u Trash, neces imat "put back" opciju koju je Snow uveo. Al generalno mislim da se isplati.

"ipetri68" said:
    A GM izlazi za sve developere, ili samo za one koji su platili 99$ Appleu? :geek:

GM verzije su uvijek dostupne svima koji su registrirani na developer.apple.com, s tim da su placenim accountima dostupni tjedan-dva prije. Bete su potpuno ogranicene na placene accounte.
  • Onda ću kipiti snow, odnosno nadogradnju. Mogu li to negdje kod na u HR?

I hoće li biti i približno isplativo, pošto znam da je upgrade u Americi 29$ (bar su toliko najavljivali prošle godine na keypresu, prije nego što je izašao Snow).
  • Javi se billu za upgrade... i keynote je ne keypres ;)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Pitanje za nas koji imamo Leopard. Pretpostavljam da je jos uvijek moguce raditi aplikacije u 3.1.3 i stavljati ih na store. Zanima me do kad ce to biti moguce i hoce li se morati prijeci na 3.2 verziju?

Sto se tice prelaska na Snow, ne mogu zato sto sam na hackintoshu koji btw. radi savrseno :/
  • Mozes radit aplikacije s 3.1.3 SDKom sve do sluzbenog pustanja 4.0 u javnost. S 3.2 moras buildat samo iPad i Universal appove. A zasto ti Snow Leopard ne bi radio na hackintoshu na kojem "ljetni" Leo radi? :)
  • Prvo sam probao instalirato Snow, ali nije se htio bootati, izbacivao je neke kernel panic greške koje nisam uspio popraviti. Nakon toga sam se cijeli dan mučio s iDenebom 1.6 i na kraju uspio napraviti da sve radi savršeno osim WiFija, ali on mi trenunto ni ne treba.

Probavam sam sa Snow Leopard Universal, ali nije išlo. Imaš li ti možda prijedlog koju verziju da probam?
  • Nemam, a pogotovo ne u ovom topicu niti ovom podforumu. Imas posebni dio foruma za to.