Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• take31
  • texas
  • Dom031
  • maxt
  • Primat
  • matijavz
  • wilijam
  • Ozi50
  • 031robert
  • iOprema
  • dannyded
  • jzelez
  • Carp
  • NotoriusBIG
  • apple99
  • dtopal13

Tko je online (0)

Qt toolkit
  • Preporučam svima koji su vješti u C++ i razmišljaju o pisanju GUI aplikacija na Macu dok ne nauče ObjC. Qt toolkit je strašno jednostavan za korištenje, a dobra stvar je i to što je podržan na drugim platformama, ako vam ikad zatreba. Baš nedavno sam neke svoje programe prepisao u Qt pa prilažem linkove (sadrže i source kod), a vi prosudite kako to izgleda.

Simulator gibanja dima:

http://fustin.info/tdsmoke.html

Pojednostavljeni Jabber klijent s kojim se možete spojiti na Google Talk account:

http://fustin.info/jabber.html

Inače, nemam apsolutno ništa protiv ObjC-a, ali znam da bi ga mnogi htjeli izbjeći u početku.
    Post edited by giacomo at 2011-12-06 19:00:11
  • 4 Komentara sorted by
  • I ne zaboravite QT nije besplatan kao sto vecina misli (ako zalite ponesto zaraditi za komecionalne svrhe) !!! A nije toliko niti vjesta sa gui suceljem.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Postoje 3 licence za Qt - komercijalna, GPL i LGPL. Prva se, naravno, placa, a druge dvije su besplatne tako da ti argument nije na mjestu.
  • A koja bi budala platila da n mora!!! Vemu onda te licence pit 5 domova dolara??? Ako ćeš pisati open source i nekomerionalne aplikaije od kojih nemaš ništa onda je besplatan.. Njegova licenca je jako zamrsena...
    said:

Postoje 3 licence za Qt - komercijalna, GPL i LGPL. Prva se, naravno, placa, a druge dvije su besplatne tako da ti argument nije na mjestu.

• Ne, u krivu si. Qt je besplatan cak i za pisanje komercijalnih aplikacija, ako odaberes LGPL verziju. Pazi, ne GPL koji te tjera da objavis svoj source kod nego LGPL! Restrikcija kod LGPL-a je u tome da ako napravis promjenu u samom Qt toolkitu, to moras objaviti, ali svoj source kod mozes zadrzati samo za sebe. Velika vecina korisnika nema potrebu mijenjati sam Qt toolkit pa im je LGPL odlican izbor. A komercijalnu licencu koriste oni koji zele mijenjati sam Qt toolkit i te promjene zele zadrzati samo za sebe. Isto tako, korisnici komercijalne licence imaju i nekakav oblik supporta od Nokie i upravo to je ono sto placaju!

Dakle, da rezimiramo: Qt toolkit je besplatan cak i za pisanje komercijalnih aplikacija, ako se pridrzavas uvjeta iz LGPL-a.