Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6486)

• Jonny018
  • Iwaa
  • dtopal13
  • Soffoklo
  • jpelko1
  • Phantom_Lord
  • Tunte
  • danijelklcom
  • monty_pirate
  • Luka
  • iron
  • ssapa
  • Boom22
  • EdSe
  • Boom-Apps
  • soic
  • MCblackie
  • patrikp
  • thefunkmaster
  • duk

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Dual boot na istom disku: XP i OS X [Problem]
  • Evo nakon 3 izgubljena dana i neuspjeha red je da pitam ovdje.

Laptop HP Pavilion dv6000 Windows XP
    Intel Centrino Core 2 Duo
    2GB RAM
    120 HDD

Kada sam Windowse stavljao, napravio sam 3 particije:
    C: 30GB _Windows XP
    D: 70GB _Podaci
    E: 15GB _također za podatke i kad se jednom odlučim staviti Linux ili Mac OS X

I sad sam se odlučio :)
    Riječ je o Snow OS X Universal 3.6-A 10.6.2

Moji pokušaji:

1. Bootanje instalacijskog CD-a
    -> odabir E:
    -> Format (journaled)
    -> Erase
    -> u terminalu: sh MakeDSDT imeParticije -> odabir 0 (nula)(Darwin)

REZULTAT: super sve instalira ali ne mogu nikako bootati u Snow
    Nakon bootanja u Windows više ne vidim E: particiju pa ni nakon instaliranja MacDrive 8 koji bi to trebao omogućiti.

2. Boot u XP
    -> Sa programom Acronis Disk Director 10 obrisao E: particiju i formatirao sa NTFS i postavio particiju na primary tako da ju mogu bootati
    -> Boot instalacijskog DVD-a
    -> sada u instalaciji Snow-a više ne mogu ništa odabrati i na ni jednu particiju instalirati
    -> kaže mi da mi je disk Unmounted
    -> Repair i one opcije onemogućene
    -> vidljive su sve 3 particije ali s njima ništa ne mogu raditi

MOJE MIŠLJENJE: kao da ga ne prepoznaje kao boot particiju, jer dok je bila "obična particija iz koraka 1" instalacija je prošla.

3. sve isto kao i 2. samo što sam formatirao sa FAT 32

4. Boot u XP
    -> Sa programom Acronis Disk Director 10 obrisao E: particiju i ostavio ju takvu alociranu
    -> Boot instalacijskog DVD-a
    -> opet ništa ne mogu sa tim prostorom

5, 6, ...... više ni sam ne znam koji broj:
    -> sve navedeno ali sa drugim verzijama (Snow OS X 10.6, iDeneb....)

567. :)
    Ukopčavanje eksternog harda (USB WD)
    -> Formatiranje tog diska
    -> Boot Snow OS X 10.6.2 instalacijskog DVD-a
    -> Format (journaled)
    -> Erase
    -> u terminalu: sh MakeDSDT imeParticije -> odabir 0 (nula)(Darwin)

REZULTAT: super sve instalira i uspijeva bootati Snow OS X 10.6.2 ali naravno sa USB diska.

Pitanje:
    Što raditi pa da imam dual boot ali bez eksternog harda već da OS X stavim na treću particju (E:) ?
    Čini mi se da on uopće ne doživljava više ovu treću particiju kao boot ili tako nešto.

Evo post je dugačak, ali htio sam jasno napisati kako sam i što radio i htio sam da bude pregledno pa ako bi mi itko mogao pomoći, hvala.
    Post edited by Unknown User at 2010-05-03 21:18:18
  • 6 Komentara sorted by
  • pošto imaš vanjski HDD onda najbolje instaliraj pomoću myHack installera retail Snow i imaćeš dualbot win i snow
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • "Trinity" said:
    pošto imaš vanjski HDD onda najbolje instaliraj pomoću myHack installera retail Snow i imaćeš dualbot win i snow

za myHack nisam čuo do sada.. to je gledam nekakav "install for dummyes" ako sam dobro pogledao sad?

Čitam u myHack tutorialu i čini mi se da kasnije ne mogu baš previše prčakati po OS X-u (mislim na one sve kextse koji će mi biti potrebeni) ili sam krivo skužio?

Što sam zaboravio napomenuti gore, ako ostavim 3. particiju allocated, instalacija OS X mi ju ne da formatirati bez da formatiram cijeli disk.
    Sad bi bila onda opcija da formatiram cijeli disk (ovaj u laptopu) sa OS X instalacijom napravim 3 particije, i stavim Snow na jednu. Nakon toga Windows na drugu partriciju. Ne bih ovo radio bez da znam da će mi uspjeti jer što ako onda ne budem mogao Windowse staviti.
  • ubaci iAtkos DVD i klikni da instalira na istu particiju, ali kada dođeš na customize nemoj instalirati NIŠTA(pa ni sam OS) osim Bootloader-->Chameleon v2. rebootaj kada instaliraš i pitat će te koji OS želiš.
    iPhone 4 16GB Black, 4.1 JB
    iPhone 3G 16GB White, 4.1 JB+Unlock
    10.6.7 Hackintosh(Asus P7P55D-E, Intel Core i5 760, nVidia GTX 460, 4GB RAM)
  • myHack ti instalira samo boot loader, a prčkati možeš koliko hoćeš sa kextovima poslije
  • "MacStarter" said:
    ubaci iAtkos DVD i klikni da instalira na istu particiju, ali kada dođeš na customize nemoj instalirati NIŠTA(pa ni sam OS) osim Bootloader-->Chameleon v2. rebootaj kada instaliraš i pitat će te koji OS želiš.

e vidiš, ovo sam trebao napraviti onda prije.

jer ja nakon što sam sa Acronis Disk Directorom 10 obrisao tu treću particiju i nakon što sam ju formatirao, meni više uopće Mac OS X instalacija ne nudi opciju instalacije OS-a na tu particiju. Erase ne prolazi, i kaže da je disk unmounted. Jedino mi dozvoljava format cijelog diska i pravljenje novih particija što mi nije baš privlačno... ?
  • "MacStarter" said:
    ubaci iAtkos DVD i klikni da instalira na istu particiju, ali kada dođeš na customize nemoj instalirati NIŠTA(pa ni sam OS) osim Bootloader-->Chameleon v2. rebootaj kada instaliraš i pitat će te koji OS želiš.

evo onu treću particiju sam formatirao ponovo sa NTFS i postavio ju na logical, a ne na primary.
    Sad sam opet instalirao Snow na tu treću particiju, ali boot ne ide.

Kad se komp pali piše:

boot0: test
    boot0: test
    boot0: error

Morao sam CD od windowsa ubacivati da mogu u windows ponovo ući.
    Ugl., što se cameleona tiče, kada sam Snow instalaciju radio odabrao sam Cameleon v2 već tada... koliko sad smisla ima iAtkos ubacivati da instaliram istu stvar ne znam.