Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter
Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6486)

• mex2
  • iron
  • rajko
  • Pejo
  • mmike
  • wilson
  • smugl3r
  • deimos
  • tetanus
  • songoku
  • mravec
  • markom
  • ivan_cis
  • skorpyon
  • tequin
  • luciusorg
  • ivanna_t
  • leanabelle
  • Josip R.
  • Wiseguy

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Windows 7 i Snow Leopard dual boot [laptop, 1 HDD]
  • Nekome će valjda pomoći, ja sam evo tjedan dana se hebao sa time i po netu čačkao po tutorialima.
    Radio sam ovo na laptopu HP Pavilion dv6000: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... 058&dlc=en

1. Backup podataka sa HDD (na DVD-ove, eksterni USB Disk..)

2. Ubaciti Snow Leopard DVD
    -> ja sam koristio Snow.OSX.3.6A.yurdleturtle.7z sa torrenta skinut, ovo je 10.6.2

3. Bootati install

4. U disk utility označiti disk i format

5. Napraviti 3 particije (MBR) (format Journaled)

6. Otvoriti terminal i upisati:
    cd /
    sh MakeDSDT imeParticijeNaKojuStavljamoSnowLeopard
    -----> press any key -----> zatim odabrati 0 (nula) darwin
    ------> ovo pojma nemam šta radi ali tako sam po netu našao, a i piše u instalaciji DVD-a kojeg sam koristio

7. Zatvoriti terminal i u izborniku se sad trebaju vidjeti 3 diska. Odabrati onaj za koji smo pisali ovo u 6.

8. Na idućem prozoru kliknuti "Customize" i ostaviti sve deafult :) (zato jer ne znam šta je šta) ali nikako obadva bootloadera! već samo v2!

9. Kad se sve instalira resetirati i izvaditi DVD i sad bi trebao bootati u MAC OS X

Sad ne red ide Windows 7.
    Ostale su nam još 2 particije. Na njih se windows 7 ne može instalirati jer moraju biti formatirane NTFS.

Ako bismo sad išli ubacivati windows 7 i obrisati te 2 particije pa praviti nove, windows 7 će napraviti još neku svoju system particiju od 100MB koja očito radi pizdarije.

10. Uzeti windows XP (iks PE) i bootati, te obrisati te 2 particije i napraviti 2 nove ........ f3 -> quit i vadi van cd

11. sad ubacite windows 7 i na jednu od te 2 particije instalirajte windows 7.

12. kada završi instalacija i kada resetirate komp, dići će vam se windows 7 (windowsi su pregazili cameleon koji smo instalirali gore sa Snow DVD-om)

13. Sada ubaciti USB stick na kojemu se nalazi Cameleon v2

14. Bootat OS X sa sticka i u terminal upisat (ovaj korak nam stavlja cameleon ponovo na komp i ovo sam našao na ovom forumu: http://www.insanelymac.com/forum/lofive ... 65878.html )

fdisk -e /dev/rdisk0
    flag 1
    write
    exit

cd u i386 folder od chameleona

sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk0

sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk0s1

uglavnom ovdje radite aktivacije particija.. ukratko :D
    ako ovaj zadnji korak ne bude jasan nekom neka kaže pa ću fichu zadužiti da pojasni :) , on je to kucao u terminal jer se ja nisam još do sada susretao sa Mac OS X-om.