Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6821)

• JiXaW
  • Milkyinki
  • mačak
  • mraic
  • Robery0900
  • Kikachica
  • gadafi
  • cromen
  • borinem
  • tmilovan
  • weiss
  • pkj
  • zriha
  • IvGru
  • Andy_Boy
  • andreicek

Tko je online (0)

iPhone dev rotacija
  • Pozdrav,
    evo radin na jednoj iphone aplikaciji i triba mi sljedeće: Ako u portrait orjentaciji stoji meni, želin da se rotiranjem iPhonea u desno prebaci na novi view. Znači navigacija tako da je trigger rotiranje u desno. Kako da to izveden?

Hvala
    Post edited by Unknown User at 2010-05-16 19:13:29
    @iBlagajic on Twitter
    Kontrolor Leta on Xbox Live!
  • 4 Komentara sorted by
  • Hm, ovisi kako oces da to izgleda... Ako zelis potpuno zamijenit view-ove ovisno o orijentaciji, onda ti za pocetak trebaju 2 view controllera, po jedan za portrait i landscape view. U jednom ogranicis shouldAutorotateToInterfaceOrientation: samo na portrait, a u drugom samo na landscape. U glavnom (portrait pretpostavljam) zatrazis generiranje notifikacija o orijentaciji i das mu metodu koja ce te notifikacije primat, nesto u stilu:
    [[UIDevice currentDevice] beginGeneratingDeviceOrientationNotifications];
    [[NSNotificationCenter defaultCenter] addObserver:self selector:@selector(novaOrijentacija:) name:UIDeviceOrientationDidChangeNotification object:nil];

I onda u toj metodi novaOrijentacija: provjeris trenutnu orijentaciju (tj. novu, jer si dobio notifikaciju o promjeni) i onu koja je bila prikazana, pa po potrebi zoves presentModalViewController:animated: s landscape view controllerom, ili pozoves dismissModalViewControllerAnimated: na njemu* ako je vec prikazan i treba se vratit u portrait. * (preporucam da stavis YES za animated, al prije toga promijenis modalTransitionStyle property na UIModalTransitionStyleCrossDissolve da dobijes fade-in/out efekt, jer po defaultu modalni viewovi uletavaju s dna ekrana)

Ako pak zelis samo rotirat ekran i prilagodit izgled, onda ili overridas willAnimateRotationToInterfaceOrientation:duration: ako mozes sve odradit u jednom koraku, ili willAnimateFirstHalfOfRotationToInterfaceOrientation:duration: i willAnimateSecondHalfOfRotationFromInterfaceOrientation:duration: ako oces u 2 koraka (npr. u jednom rotiras interface i resizeas view-ove koji ostaju, a u drugom animiras one koje mices van i one koje stavljas unutra).

Ako di zapnes javi :) btw smijemo znat sta radis? Jel to ona projekt za faks sto si spominjao? :)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Uffff, sve mi je to još špansko selo, ali čudi me da nema nigdi neki primjer koda di se minja view prilikom rotacije.
    Ovako, ja iman AppDelegate i dva view controllera. Pri pokretanju san namistia da mi se otvara automatski prvi view controller, sad bi da kad se zarotira da se otvori taj drugi.
    @ficho: da, to je app koji radin za završni rad. Služi za rezervaciju hotela putem iPhone-a, s tim da san tia napravit krajnje jednostavnu aplikaciju. Tako da se sastoji od home screena sa kojeg se nastavlja na izbor hotela ili se rotiranjem iPhonea ide na Google Maps di su isto svi hoteli navedeni.
    @iBlagajic on Twitter
  • Ma kako ne postoji? Samo treba malo potrazit :)

http://developer.apple.com/iphone/libra ... Intro.html
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • E, thx ficho, tražin već dva dana, ali očito krivo tražin. Ovo je upravo to šta mi triba. Sad si mi da ponovo elana da nastavin:-D bia san upa u blokadu! Nadan se da će klijent bit gotov za par dana, a onda triba povezivat sa poslužiteljen, toga me najviše straj:-D.
    @iBlagajic on Twitter