Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• apple99
  • brane
  • Tunte
  • kriksy
  • krkljan
  • alenq
  • gleutar
  • ivicag
  • Marijo
  • Salko
  • hrle
  • Rissien
  • independent
  • zaki23
  • dembow
  • iLuka19
  • zake
  • mijat3108
  • CroDruid
  • eagleone

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
DajNekiVic - prva hrvatska iPhone app s vicevima!
  • DajNekiVic 1.0

Prva hrvatska iPhone app s vicevima! :D
    Cijena samo $0,99.
    1300 viceva u aplikaciji!

http://www.apidia.net/pics/dajnekivic/1.png http://www.apidia.net/pics/dajnekivic/2.png http://www.apidia.net/pics/dajnekivic/3.png

Link na iTunes
    Post edited by Unknown User at 2010-05-26 13:56:41
  • 24 Komentara sorted by
  • "DCH" said:
    Nema mi baš smisla graditi tu sad neku društvenu zajednicu korisnika koji će uploadati viceve, međusobno ih ocjenjivati i komentirati, rangirati po popularnosti i slično ako se aplikacija uopće ne prodaje nešto posebno.

Pa normalno da se ne prodaje nesto posebno kad je smece. Da si si dao truda, prodavala bi se vise. NHF, al nacin razmisljanja ti je malo retardiran; "necu ulozit da ne bi slucajno riskirao da mi se ne isplati".
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Nisam te htio vrijedat, htio sam ti dat savjet, a ti si ga totalno smijesnim argumentima odbio i zao mi je ako te to vrijeda, al ja sam samo iskren. Neki ljudi bi to shvatili kao kritiku, ti si shvatio kao ljubomorni ispad, dalje je to tvoj problem. Nitko te ne tjera na izradu aplikacija, ali ako ih vec radis tako ofrlje kako radis, onda se navikni na ovakve komentare. Umjesto tih 20 koje si do sad nastancao si mogao 2-3 kvalitetno odradit i mozda nesto i zaradit. Al ne, zasto bi se malo potrudio, nesto actually isprogramirao, mozda cak uzeo dizajnera i ispolirao aplikaciju kad mozes copy/pastat hrpu teksta u nju, stisnut build i poslat na review, jel? Al nemoj mene slusat, ja sam samo neki tamo dosadni zlocesti ljubomorni troll :roll:
  • nisam probao aplikaciju, ali ako je ovaj dlan stalno preko slova...
    malo bi me zivcirao :)
  • "kinsif" said:
    nisam probao aplikaciju, ali ako je ovaj dlan stalno preko slova...
    malo bi me zivcirao :)

:) To je napravljeno namjerno i u stvarnosti nema puno utjecaja na ništa zato što većina viceva nisu toliko dugački da uopće sežu dolje do 'dlana' :), a osim toga, za one viceve koji jesu toliko dugački - svaki se vic može fino skrolati tako da se tekst lako postavi 'iznad' dlana :)
  • Bilo bi odlično da mogu ljudi svoje viceve neke pisati, pa ako je dobar vic da ga ti odobriš ako se to uopće moze.
  • "Danci" said:
    Bilo bi odlično da mogu ljudi svoje viceve neke pisati, pa ako je dobar vic da ga ti odobriš ako se to uopće moze.

Ideja je ok, ali s obzirom da se svi vicevi nalaze u aplikaciji, malo je problem što bi kod bile kakve izmjene (dakle kod dodavanja novog vica), morao aplikaciju updatati i poslati Apple review team-u, a njima treba 3-5 ili čak do 7 dana da pregledaju i odobre novoposlanu verziju aplikacije. Tako da bi svaka osoba koja pošalje novi vic morala čekati do tjedan dana da se vic pojavi u aplikaciji, a s obzirom na količinu viceva bi rijetko kad uopće i naišao na njega... To bi zapravo bilo super kad bi ljudi redovito slali hrpu viceva :)
  • LOL pa ne moras radit update za svaki vic, stavi viceve na server i s jednim updateom to rijesis :D
  • :) Slažem se, ali app nije napravljena tako da čita sa servera viceve, nego sadrži u sebi sve viceve. Mislim, nije bad napraviti da se uzimaju vicevi sa servera, ali kao što rekoh, takvo nešto bih napravio jedino kada bi hrpa ljudi uistinu slala nove viceve, ali ne vjerujem da će do toga doći :)
  • Koja je onda poanta appa? :roll:
  • "ficho" said:
    Koja je onda poanta appa? :roll:

:) Poanta aplikacije je, za 5 kuna, imati 1300 viceva u džepu koji su, u svakom trenutku, dostupni na jedan klik... Ono, npr., dosadno ti u busu/vlaku... ajd da pročitam koji vic... Ili ekipa priča hrpu viceva, pa ajd da pogledam hoće li mi aplikacija izbacit koji debilni vic baš za ovu priliku, itd, itd...... Nema mi baš smisla graditi tu sad neku društvenu zajednicu korisnika koji će uploadati viceve, međusobno ih ocjenjivati i komentirati, rangirati po popularnosti i slično ako se aplikacija uopće ne prodaje nešto posebno. Koja je poanta raditi sve to ako postoji mali broj korisnika aplikacije? ....Iz moje perspektive (a ja vidim statističke podatke prodaje, novaca..) najbolje je da app ostane full jednostavna kakva je sada; hrpa viceva u džepu za par kuna i to je to.
  • Slažem se.... Meni zadnjih dana kad mi je dosadno ili nešto čekam upalim DajNekiVic i malo se nasmijem, meni taman :D
  • "ficho" said:
    [quote="DCH"]Nema mi baš smisla graditi tu sad neku društvenu zajednicu korisnika koji će uploadati viceve, međusobno ih ocjenjivati i komentirati, rangirati po popularnosti i slično ako se aplikacija uopće ne prodaje nešto posebno.

Pa normalno da se ne prodaje nesto posebno kad je smece. Da si si dao truda, prodavala bi se vise. NHF, al nacin razmisljanja ti je malo retardiran; "necu ulozit da ne bi slucajno riskirao da mi se ne isplati".[/quote]

Oho, sad si već i vrijeđamo aplikacije... :) Prvo, uistinu ne razumijem čemu tolika fama oko svega toga, to je samo jednostavna app. Kome se ne sviđa app ili način na koji je napravljena ne mora ju kupiti i sve ok. Drugo, što se tiče mog načina razmišljanja... NHF, ali moj način razmišljanja ovdje uopće nije detaljno 'opisan', niti smatram da je to nužno. Ja ni nemam vremena ovdje obrazložiti svaki svoj potez, niti je to nužno.

"necu ulozit da ne bi slucajno riskirao da mi se ne isplati" ---A tko kaže da ja uopće imam vremena za 'uložiti više truda'? Je l' se ja petljam u način na koji ti razmišljaš? Lako je govoriti okolo ljudima da su im aplikacije smeće... Mislim, ja sam uvijek za komentare, kritike i povratnu vezu, ali od tebe kao da stiže određena doza negativnosti i vrijeđanja... Je l' to zato što mi je app koju nazivaš 'smećem' top 1 aplikacija u Hrvatskoj već par dana u iTunes Storeu???

Gle, da, smatram da bi bilo glupo da sam uložio jako puno truda i shvatio da se app slabo prodaje. To je moje mišljenje. Ovo je moja prva HR aplikacija i htio sam vidjeti kako HR tržište 'diše'.

Osim toga, tko kaže da se ja slj. vikend neću predomisliti i totalno nadograditi aplikaciju i njene mogućnosti?? Što se mene tiče opcije su otvorene...

I dalje ne kužim čemu tolika strka-frka... :roll: Ne sviđa ti se app. Ok. Ne gledaj ju, napravi svoju, sve pet.
  • "ficho" said:
    Umjesto tih 20 koje si do sad nastancao si mogao 2-3 kvalitetno odradit i mozda nesto i zaradit. Al ne, zasto bi se malo potrudio, nesto actually isprogramirao

Mislim da ti komentari nisu baš na mjestu, ali ok. Prvo, ja sam se oko nekih app istinski potrudio kao što je npr. moj MineChess. Smišljao i pisao algoritam i pseudokod u vlaku svaki dan u povratku s posla, doma kontinuirano radio na realizaciji... Što se izgleda tiče omogućio sam u igri odabir nekoliko tema za izgled (i šahovske ploče i figura), implementirao sam world highscore (sada to više i nije fora, ali tada je bilo)..., potrudio se i napravio detaljan 'library' u app sa objašnjenjima o igri i pravilima da igrači lakše razumiju i nauče, potrudio se i kontaktirao 20-ak recenzenata i poslao im free codove za testiranje. Pokupio jako dobre komentare, ocjene i reakcije! Drugi su oglašavali preko twittera i dobili jako dobar feedback za MineChess. Yappler je odabrao MineChess među 10 najboljih u tjednu i autor portala me kontaktirao osobno... Zašto sve to pričam? Zato što se MineChess uopće nije dobro prodavao!! .....I ok, možeš ti sad opet reći nešto poput: "to je zato što ti je app smeće", ali to nije točno: tko god ju je igrao rekao je da je fakat zanimljiva i da je ideja super! Dakle, da rezimiramo: ideja je bila originalna i samo moja, app je unikatna jer nitko nije spojio Šah i Minesweeper tako do sada, uložio sam fucking puno truda (napravio i dodatne modove igranja), temeljito testirao, potrudio se oko oglašavanja i recenzenata, dobio čak i odlične ocjene, i OPET nisam nešto posebno zaradio na aplikaciji! ...Svatko ima svoj put/plan/cilj/zaključke, a moj zaključak je da izjava kako je bolje napraviti 2-3 kvalitetne aplikacije - netočna! Prvo, tko kaže da skroz jednostavna aplikacija nije kvalitetna? Tko kaže da se mora uložiti puno truda da bi app bila popularna i zabavna? A drugo, trenutno je toliko puno aplikacija u AppStoreu da se kvaliteta i trud teško uopće mogu zamijetiti..... Kao što rekoh, ti si možda stekao drugačije dojmove i imaš drugačiji način razmišljanja i ok. Osim toga, ja inače imam jako malo vremena za izradu aplikacija (nekih sat-dva navečer za što sam totalno umoran i nekoncentriran, i jedino vikendom koji je namijenjen obavljanju hrpi drugih stvari)... Tako da ja smatram da se najviše isplati raditi full jednostavne, ali zabavne aplikacije... Kad sam god uložio jako puno truda; ili je Apple zabranio/odbio app (zbog toga što neke inovacije smatraju 'rubnim') ili se app uopće nije ništa više prodavala od običnih/jednostavnih aplikacija.....

si mogao 2-3 kvalitetno odradit i mozda nesto i zaradit

S obzirom na nedostatak vremena i s obzirom da su mi aplikacije, po tvom mišljenju nekvalitetne, prilično sam zadovoljan redovitom mjesečnom zaradom koju mi donose :mrgreen: ...Ima ih količinski puno i sve se prodaju svakodnevno. Šta bi tek bilo da su 'kvalitetne'!? :D
  • "DCH" said:
    Šta bi tek bilo da su 'kvalitetne'!? :D

Ne bi se ti sa mnom dopisivao, nego tvoja tajnica :P
  • Veeelika nadogradnja aplikacije DajNekiVic:

image

• bitno promijenjen način dohvata viceva!
    • obrisani dupli vicevi i dodani novi!
    • vicevi su sada grupirani u kategorije!
    • temeljito promijenjene opcije aplikacije (dodane neke nove mogućnosti)
    • dodana posebna kategorija viceva za koju možete unijeti bilo koje ime, npr. svog prijatelja ili nekog poznatog glumca (npr. onog-kojeg-nećemo-spominjati-da-ne-bismo-dobili-kružnim-u-facu ;)) i svi vicevi te kategorije će se odnositi na ime koje ste upisali!
    • aplikacija sada podržava izmjene tema. Moguće je odabrati 4 različite teme izgleda aplikacije!
    • dodani zvukovi!
    • sada je moguće označiti vic omiljenim!
    • dodana je također i mogućnost slanja vica prijatelju preko emaila!
    • moguće je promijeniti tip fonta i veličinu slova za ugodnije čitanje viceva!
    • poboljšana grafika (za Retina display)!
    • promijenjena ikona!
    • i još puno toga!!

Update je naravno free za one koje imaju aplikaciju od prije. Cijena je ostala ista: $0,99.

image image image image

AppStore link na DajNekiVic!

Post edited by DCH at 2011-11-19 11:11:18
  • Upravo je izašla na AppStore "DajNekiVic za iPad"

image

image image image image

Cijena je $1,99.

AppStore link na DajNekiVic za iPad!

• Kupio sam ovu aplikaciju, stoga evo mog komentara.

Prvo - ne sviđa mi se način promjene fonta i veličine istoga, bez veze je stalno iznad svakog vica kad se može staviti u opcije, a umjesto A+ i A- (koje btw. bune korisnike jer misle da je to ocjena vica (A+ je pozitivno; A- negativno mišljenje o vicu) staviti ocjenu.

DCH said: za one viceve koji jesu toliko dugački - svaki se vic može fino skrolati tako da se tekst lako postavi 'iznad' dlana

Vic koji je toliko dugačak da ga ružni veliki dlan prekriva ne možeš odskrolati da ti tekstt ostane iznad dlana već dok se trudiš završit čitanje vica moraš držati tekst iznad inače opet padne i prekrije ga dlan.

Ostalo je OK.

Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • @kovacevic031 Hvala na konstruktivnim kritikama. :) Uzet ću to u obzir kod sljedećeg update-a.

• I definitivno razmisli o promjeni onog FACA u Chuck po defaultu :)

Post edited by kovacevic031 at 2011-12-07 05:32:25
    Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • @kovacevic031 Heh, ne smijem napisati "Chuck", što misliš zašto piše FACA po defaultu? :) Ne smije se napraviti nikakva aplikacija koja se referencira na bilo koju javnu osobu (aplikacije sa zvukovima Maminja i Keruma su se provukle samo zato što Apple nema pojma tko je to i ne kontrolira dovoljno) bez izričitog dopuštenja tih javnih osoba. U slučaju Chuck Norrisa to je poseban problem, mislim da nema ni jedna app (na bilo kojem jeziku) koja DIREKTNO spominje Chuck-a, hrpa ih je tuženo i morali su micati app iz prodaje, itd. Koliko sam ja istražio, developeri su (u nekim sličnim aplikacijama, ali na drugim jezicima) također koristili nekakve aliase umjesto Chuck-ovog imena ili bilo čega što se može povezati s njim. Zato i postoji opcija da osoba može sama upisati ime :)

• Napisi "Čak", to Apple nece skuzit ;)

• Aplikacija izgleda fora i svaka čast za trud ! PS. Obavezno proući , ako još nisi, kako importat externe sadržaje u app-ove.

Yo ma men , reh- spehk .
  • Hvala :) ..Što se tiče toga da korisnici uploadaju svoje viceve i importiraju tuđe, možda bude napravljeno u jednoj od budućih verzija aplikacije.

• samo jedna zamjerka, nekad slučajno 2x stisnem daj neki vic u kategoriji nepročitani, a to znači da onog koji nisam ni stigao pročitati ni neću jer više nije u nepročitanima :D pa samo ako bi mogao neki back gumbić za nas nespretne :) inače fora je app..svaka čast na trudu ;)

Apple Campus Rep