Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• Pejo
  • shuffle
  • TonySoprano
  • ozzbozz
  • kriksy
  • VeL1303
  • Saby1978
  • jpenezic
  • nizg
  • zeljkofilipin
  • Ivy
  • GemahenLahen
  • eagleone
  • maki1
  • Carp
  • Mariobilll
  • JiXaW
  • panda
  • mican
  • Ozi50

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
KAKO: WIFI veza koja RADI
  • Naime, iako ovo moze ic i pod hardware sekciju u ovom Forumu, jer metoda koju cu spomenit u pravilu radi i za orginal Macove, ipak danas je tesko naci Mac koji vec nema WIFI karticu, pa mi nekako bilo logicnije da topic postavim ovde.

E sad na posao;
    Macovi vec duze vrijeme rade sa broadcom chipset karticama i u pravilu skoro svaka broadcom kartica u osx-u bude prepoznata pri instaliranju sistema ili vec ima driver i potrebno je jako malo patchanja (stavljanja id kartice u Info.plist kext-a) da bi proradila.

I znajuci tu ideju, odlucio sam da odem na ebay i narucim;
    4x - broadcom 4318 a/b/g kartice mini-pci (svaka kosta 5 dolara dolara)
    4x - adapter sa standard PCI na mini-pci (svaki kosta 2 dolara)
    4x - antene za wifi (oko 3 dolara svaka)

I naravno kad to ukljucite u PCI utor na maticnoj ovaj model "brc 4318" radi iz prve! Nema greske.

I tako trazeci kako ce broadcom radit na hackintoshu naletim na stranicu koja na jako jednostavan nacin uz pomoc ubuntua vasoj kartici promijeni id, tako da ona i u System Profileru bude brandirana kao Apple WIFI kartica, ja nisam primjetio nikakvu razliku u radu kad je bila brandirana kao Dell i sad kad je Apple, al eto od viska glava ne boli!

evo link na taj pothvat;
    http://prasys.co.cc/2009/12/rebranding- ... s-airport/

Mogu samo rec da radi jedan kroz jedan i da jedini nacin da ovo neradi je da Apple jednog dana odluci uzet sve Macove proizvedene sa broadcom chipom i sam ih zamjeni nekim drugim, sto je u pravilu nemoguce da se desi.

Eto valjda ce nekom pomoc. Meni je ova metoda ispala puno bolja od svih tih ralink usb uredjaja, krpanja sa kextovima i programima i ako imas strpljenja cekat 3 tjedna na svoj wifi, onda je to stvarno jeftin i na kraju najsigurniji nacin da ti WIFI proradi, ono... u Mac stilu sta bi se reklo, iz prve!

Vjerovatno se ovo sve moze nabavit i u RH al mislim da onda ne bi kostalo 50 kuna...

slika:
    http://i46.tinypic.com/2e372fc.jpg
    Post edited by Unknown User at 2010-06-04 12:38:33
  • 11 Komentara sorted by
  • Kewl. Ajd postaj samo link na eBay od kojih trgovaca si naručio tu opremu pa da si ja uzmem koju WLAN-icu :)

bok!
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Kul, korisnih informacija napretek :) Jos samo linkove s eBaya i sjedi 5 :)
    MacPro1,1 | MacPro2,1 | HackPro3,1 | MacMini G4 | iPhone 4 32 GB 4.2
  • bradcom kartica:
    http://cgi.ebay.com/Broadcom-Mini-PCI-W ... 335004a379

adapter sa pci na mini pci:
    http://cgi.ebay.com/WiFi-54-108b-g-Wire ... 2018wt_767
    P.S: ovaj ima i antenu, kako sam ja tio sve sakrit kupio sam modele bez vanjske antene, sve je to isto, samo da je adapter sa PCI na MiniPCI

Antene:
    http://cgi.ebay.com/Internal-Antenna-Wi ... 1e5b9098ec
  • radi li poslije toga na windowsima? imam jednu atheros karticu za koju sam našao druga uputstva na internetu, ali potrebna mi je i na windowsima(dual-boot).
    iPhone 4 16GB Black, 4.1 JB
    iPhone 3G 16GB White, 4.1 JB+Unlock
    10.6.7 Hackintosh(Asus P7P55D-E, Intel Core i5 760, nVidia GTX 460, 4GB RAM)
  • A ja ti nemam windowse vec godinama, tako da nemogu testirat, a VirtualBox radi drugcije(a tu imam XP)

Meni se cini da za kartice koje su "a/b/g" je to vise estetike radi, al ako ti je kartica "a/b/g/n" onda je brandiranje potrebno jer ti "n" veza nece bit ostvariva ako nije apple brand.

Logicno gledajuc, ako postoji boot camp i kartice rade u windowsima preko boot campa, nema razloga da ne bi radilo. Al opet ovo je samo moje misljenje. Ako ti se da, zapisi na papir orginal Id i promjeni u Apple, pa testiraj, uvik mozes vratit na pocetnu. I naravno javi rezultate.
  • bojim se, potrebna mi je kartica u windowsima, a nisam previše spreatn s tim stvarima. stvar je gora i u tome što moja kartica uopće ne radi u osxu pa treba dosta više hackiranja i još 3. particija zato jer se za moje upute ubuntu treba instalirati. čini mi se da ću nastaviti koristiti eksternu dlink karticu :(
    iPhone 4 16GB Black, 4.1 JB
    iPhone 3G 16GB White, 4.1 JB+Unlock
    10.6.7 Hackintosh(Asus P7P55D-E, Intel Core i5 760, nVidia GTX 460, 4GB RAM)
  • "jadran" said:

Evo, ja narucio. 5 doloresa i free shipping. Vrijedi pricekati. Inace sam zadnji put narucio mini-pcie za 15€ s postarinom iz UK (stigla za 3 dana). 8-)
  • Evo meni stigle WLAN-ice, adapteri još nisu. A baš sam jučer prodao komp u dijelove, sad nemam na čemu probati :/

komentari??
    bok!
  • Evo je i meni stigla kartica. Stavio sam je u Notebook Acer 3620 umjesto 2200BG i nista, nikakve promjene.

Onda sam napravio sljedece:

- Otvorio Terminal.
    - ukucao: sudo nano /System/Library/Extensions/IO80211Family.kext/Contents/Plugins/AppleAirPortBrcm4311.kext/contents/info.plist

- Promijenio linije:

<string>pci14e4,4311</string>
    <string>pci14e4,4312</string>
    u:
    <string>pci14e4,4311</string>
    <string>pci14e4,4318</string>

- Ctrl+X i Y za izlaz sa sejvanjem

Nakon restarta sam primjetio prazni simbol na meniju. Otisao sam u preference i kreirao novi interface (AirPort).
    Kad sam se krenuo spojiti na svoj wireless, upisao sam WEP key, ali dobivao sam poruku o gresci, otisao u Advanced pa probao od tamo, a kad sam ga zatvorio, primjeti sam da sam spojen. Cudno bas, ali glavno da radi... :mrgreen:
    Ovo pisem spojen preko wirelessa.
  • @NenadX
    Zasto si to mora napravit?
    Ja sad provjerio i na Hackintoshu i na Macbook-u iman sve device-id, a ne samo ta dva?
    Jel ti to neki kext van retail instalacije?
  • Huh,
    vidim da sam krivo stavio ovaj 4311...

A distra je iDaneb 1.5.8

Imam ih ja jedno 5-6 ali sam ova dva promijenio, pa je kartica nakon toga prepoznata.
    Kad sam gledao u system info, ima neki drugi ID.

Nasao sam to na insanelymac kod nekog morona (tako mu nekako glaci nick) :D