Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• werfter
  • Matea
  • SinkeSS
  • mojca
  • torik
  • mravec
  • jzelez
  • barusha
  • therrlu
  • edifreak
  • Gabi95
  • Dodo
  • mijat3108
  • patrikp
  • atopuzov
  • IIvor
  • mex2
  • dare
  • bope
  • imaticx

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iMac 24 inch ,misljenje
  • Apple Imac 24 inch , 3.06 Ghz , 4 Gb , 500 GB Hd , OS Leopard ,nvidia 500 m/k.
    Zanima me sta mislite o tom kompu.
    Jel moze dobro posluzit za izradu recimo applikacije ,3 d modeliranje ,photoshop ,movie ovo ono.

I sta tto znaci recimo 3.06 Ghz BTO.I da li su svi imac ti 3.06 ghz bto ili i to ima vise modela.
    Post edited by Unknown User at 2010-05-26 04:00:58
  • 9 Komentara sorted by
  • Pretpostavljam da nista od toga ne radis profesionalno, tak da ce ti bit i puno vise nego dovoljan za sve nabrojano.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Nije to los stroj, dapace, ali ako s icim nabrojanim krenes ozbiljnije brzo ces shvatiti koliko je "spor".
    MacPro1,1 | MacPro2,1 | HackPro3,1 | MacMini G4 | iPhone 4 32 GB 4.2
  • Pa ako naucim sve to ,sta onda ce mi jedino preostat ove mrcine i5 i i7 jel tako.
    Superunknown,a ti radis dosta toga pretpostavljam.
    Jel imas kakve smjernice za izradu app,mislim nekakvu kao literaturu ili tako nesto.
    Ti ficho isto radis svasta jel,od grafike itd.

Pa nece valjda bit bas tak spor jebemu led?
    I u biti zanimalo me da li je 4 gb najvise sto moze ici u njega memorije ili se moze prosiriti.?
  • "barusha" said:
    Ti ficho isto radis svasta jel,od grafike itd.

Rijetko radim osobno grafiku, al se cesto susrecem s kompliciranim .psd dokumentima koje trebam uglavnom "narezat" i tu i tamo dobijem spinning beach ball of death na par sekundi, al inace mi je MacBook 2.2 GHz s 2 GB rama sasvim dovoljan. Pogotovo za izradu aplikacija za iPhone. Ako oces radit aplikacije za Android onda ti ni taj iMac nece bit dovoljan jer tako lose optimiziran SDK i emulator ljudski mozak jos nije izmislio :roll:

U svakom slucaju ne vidim zasto taj iMac ne bi mogao podnijeti amatersko do poluprofesionalno bavljenje icime nabrojanim. Ako mislis radit produkciju full HD videa ili renderirat 3d scene s milijunima poligona, onda normalno da ce ti se cinit spor, al inace...super stroj :)
  • "barusha" said:
    Pa ako naucim sve to ,sta onda ce mi jedino preostat ove mrcine i5 i i7 jel tako.
    Superunknown,a ti radis dosta toga pretpostavljam.

Pa najbolje ti je probat negdje ako imas prilike kako ce to raditi, ali velim ako mislis radit nesto od toga profi, radije te pare skucaj u kakav dobar hackintosh. Prednost iMaca je naravno odlican ekran, ali ekran iz te 24-ke mozes dobiti vec za malo vise od 3k kn, dok ostatak mozes potrosit na nelos Quad stroj sa barem 8 giga RAM-a. Ja radim jako puno sa videom i imam i iMac-a iz siga-a doma i sve to lijepo radi dok ne krenes exportiravati neku sekvencu HD-a ili odrendavati nesto - onda skuzis da je samo sirovi broj jezgri i sirova snaga ono kaj se trazi. Zato primarno radim na ovom sklepancu.
    MacPro1,1 | MacPro2,1 | HackPro3,1 | MacMini G4 | iPhone 4 32 GB 4.2
  • E decki svaka vam cast,sad ste mi pojasnili puno toga.
    Vidjet cu ,mislim da sto ficho kaze bas za neko bavljenje koje ce mene zadovoljit ce vjerojatno bit dobar,pa ako uspijem u tom naumu morat cu nesto jos jace isfurat.Radio sam vec nesto sitno ,ali imam puno svog posla ,a struka mi je totalno drukcija od tehnike i informatike,tak da me vrijeme dosta sprijecava u zeljama.

Ali kazem pojasnili ste mi mnogo toga ,hvala.

Ficho jel imas ti nekakav forum ili nesto gdje bih mogao izvuci neke stavri koje bi mi pomogle u izradi app.mozda.

A za android sam skuzio da je totalno bez veze .
  • "barusha" said:
    Ficho jel imas ti nekakav forum ili nesto gdje bih mogao izvuci neke stavri koje bi mi pomogle u izradi app.mozda.

Bas i nemam forum jer se osobno oslanjam iskljucivo na sluzbeni Appleov do kojeg ne mozes bez placanja developer accounta, ali imaju opseznu dokumentaciju s primjerima na http://developer.apple.com/iphone/
  • E da da tako je.Sad sam se sjetio da imam otvoren racun tam.
    Bas se nekad cijeli pogubim .Hvala decki.
  • Daj mi sam recite jel mogu s kablom od playstationa ukopcqt imqc u struju.Imam onaj kabal al ize amerike je i ima onaj cudan nastavak.Kabal od ps : je isti .