Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• nonich
  • TiaRhea
  • t_i_n_a
  • barusha
  • AndyBoy
  • exy
  • Cvetna
  • cyb
  • aida1956
  • Primat
  • mopsy
  • ecvis17
  • cdnm
  • pech
  • toc
  • kiwwy
  • emmichaelis
  • brunci
  • Tomislav7
  • 000000000

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
clean install
  • Ovako.
    Imam jedan imac kod kuce ,koji je nov,ali ga je tip koji ga je imao upalio i on je na njemu otvorio kao svoj account tako da kad nesto instaliram ili nesto drugo trazi me njegove podatke i pass.itd.
    Ne uvijek ,ali trazi.Ja imam sve te podatke ,ali bih ja to htio sve pobrisati i zatvoriti taj njegov racun i otvoriti svoj.Zanima me kako da to napravim.
    Da li moram ubacit unutra onaj instalacijski cd i sve ponovo ili mogu i bez toga.Isto tako ja sam s tim kompom dobio samo jedan cd,a na svom imacu 20 inch imam dva cd-a.-
    Da li mozda mi on onda nije dao drugi ili i treba bit jedan.
    Na kompu pise da je ilife included i imam na njemu garage ,imovie i jos neke stvari pa me zanima jos da li ce mi to sve ostati ,ako budem morao s tim cd.om sve ponovo raditi itd.

imac je 24 inch 3.06ghz.nvidia 8800gs
    Post edited by Unknown User at 2010-05-28 14:22:14
  • 6 Komentara sorted by
  • Trebaju dva biti. Jedan je iLife paket a drugi instalacijski dvd.

Ne moras formatirat komp da napravis svoj account. Samo pod system preferences napravi pod Users novog admin usera (sebe) a kasnije ovog zbrises ili nest
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • E jos nesto.Imam tipkovnicu bez slova č ,ć,š.ž.Kak bi to mogao urediti da imam na tipkovnici.
    A evo ja imam samo jedan cd na kojem pise mac os x snow leopard upgrade dvd.
    Znaci to je valjda instalacijski disk ,i trebao bi biti jos jedan cd jel tak i to taj sa ilifeom.
    Jel tako?
  • Ako je upgrade dvd onda ti to nije dvd sa iLife paketom, već je to samo instalacijski dvd za SL. Znaći taj sa iLifeom ti nedostaje :)

A za palatale odeš u System Preferences > Language and Text i tamo si namjestiš jezik pod Input sources.
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Hvala Darko.Gle sad me muci ovo.Kad otvorim finder pa tam u onim kraticama na lijevoj strani ima nacrtana kao kucica i ispod nje ne pise moje ime nego od tog covjeka koji ga je i podesavao.Jel se to trebalo promijeniti kad sam ja u system preferen.promijenio te podatke ili to moram sam.
  • koraci:

1. osi u system preferences i napravi novog usera (admin)
    2. logout iz ovog usera
    3. login u novostvorenog usera
    4. zgrabi sve datoteke koje se nalaze kod staog usera a trebaš ih i prebaci ih u svog;
    stari ce se nalaziti u
    Macintosh HD >> Users >> Ime starog usera
    a novi u
    Macintosh HD >> Users >> Ime novostvorenog usera
    5. Nakon što si provjereno prebacio sve ali SVE što ti treba (lybrary od itunesa, stickies, bookmarks ... razmisli dobro sto sve imas a ne zlis isgubiti, programi nisu ukljuceni u ovo jer se ne nalaze u user accountu nego su system wide) odi u system preferences i izbriši starog usera!!!
    Jesam li spomenuo da dobro provjeriš da si sve skopirao u novog usera?!??!
    6. Uživaj u svom systemu.

Bok
  • Hvala decki,mislim da sam sve dobro napravio.