Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• C R O W
  • VeL1303
  • m3d033
  • jpenezic
  • alenq
  • ivicac1
  • n1n0
  • majstor79
  • mmike
  • Dr Beast
  • mačak
  • tomislav10
  • aktion
  • kiFla
  • Boro
  • iron
  • Tomek
  • maxus
  • lakick
  • Typo_PoLice

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
gdje kupiti iPad
  • Ovako gdje u Italiji ili Njemačkoj mogu kupiti iPad? A da je najbliže Zagrebu.
    Post edited by Unknown User at 2010-07-24 10:29:12
  • 50 Komentara sorted by
  • Pa poklon možeš kupiti i zapakirati, ono u sjajni celofan kao poklon :D :D i najčešće ne gledaju, ali ako ti otvore i traže račun na našoj granici, e onda ne znam što i kako. Mislim da je ista procedura kao i prije, iako je poklon. Praktički, kupio ti sebi ili nekom drugom, država vrši potražnju poreza i carine, jer se tehnička vrijednosna roba unosi u državi i kao sva takva roba koja uđe u hr, plaća se PDV i carina ili kakva već davanja. No nisam tu baš siguran što i kako kada je poklon u pitanju...

Uglavnom u pravu si... ;) Netko (npr. kao ja, koji pokušava sitno zaraditi prodajom iPad-ova) NIKADA nebi pomogao samo zato da ljudi ne idu sami kupovati, nego da kupe od njega, ali ja ću DRAGE VOLJE pomoći, želim samo da su ljudi sretni i da su im moji savjeti od pomoći, jer se nadam da ako jednog dana bude meni trebala bilo kakva popmoć, da će s druge strane internetra biti netko tko će mi isto tako detaljno napisati, savjetovati i pomoći. :D ;)

Nisam proklet za lovom i ako netko smatra da mu se više isplati i kupiti sam otići sam do TS-a, neka ode, tu sam da mu pomognem koliko mogu i savjetujem što bolje znam.
    Ja rekoh šta ja mislim, što uraditi, a svatko je kovač svoje sreće i svatko odlučuje sam za sebe... ;)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Imas u Trstu Bip computer. Prije dva tjedna uplatio kaparu od 200 eur. Zvali u petak da je stigao. Evo i ovo sada pisem s njega. Jedan dan u kuci i vec sam zaboravio na laptop.... Hehe. Mozes im slobodno poslati mail na engleskom i odgovoriti ce ti.

Pozdrav
  • U BIPu imaju neku ženu što i Hr priča ako baš zatreba :) uglavnom i moja preporuka za njih jer sam uzeo iMac tamo i stvarno su bili i pre uslužni :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Kako se može uplatiti akontacija BIP computeru u Trstu? Poslao sam im mail ali mi ne odgovaraju. Da li uopće moram uplatiti akontaciju ili mogu bez problema doći "na suho" u njihov dućan u Trstu i očekivati da će odmah imati iPad Wi-Fi 16 GB na skladištu?
  • "Purgi" said:
    Kako se može uplatiti akontacija BIP computeru u Trstu? Poslao sam im mail ali mi ne odgovaraju. Da li uopće moram uplatiti akontaciju ili mogu bez problema doći "na suho" u njihov dućan u Trstu i očekivati da će odmah imati iPad Wi-Fi 16 GB na skladištu?

Niti meni na mialove ne odgovaraju. :(
    Pokušaj ih nazvati... meni se nije dalo, još postoji opcija da svoj dobim iza Kanade.
  • "plavi222" said:
    [quote="Purgi"]Kako se može uplatiti akontacija BIP computeru u Trstu? Poslao sam im mail ali mi ne odgovaraju. Da li uopće moram uplatiti akontaciju ili mogu bez problema doći "na suho" u njihov dućan u Trstu i očekivati da će odmah imati iPad Wi-Fi 16 GB na skladištu?

Niti meni na mialove ne odgovaraju. :(
    Pokušaj ih nazvati... meni se nije dalo, još postoji opcija da svoj dobim iza Kanade.[/quote]

Jesam, i onda automat počne blebetati na talijanskom. I koji god broj stisnuo na kraju te izbaci.
  • Ovisi kad si zvao. Inače rade dvokratno, od negdje 9 do 13.30 i od 15.30 do 19.30 (možda sam fulao za pol sata tu ili tamo).
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Moraš ih zvati često. Meni je trebalo 2 dana da ih dobijem. Dobio prekjučer i nemaju ništa od iPada. Preusmjeravaju kupce u njihovu drugu trgovinu, u Udine.

Ja imam jedan 16GB Wi-Fi kupljen kod njih, ako nekoga zanima, javite se na PM za dogovor.

EDIT: kada automat priča, stisnite 2, to je za trgovinu.
    Ja ću ići ponovo tamo sljedeći tjedan i rezervirati jedan 16GB 3G i dva 32GB 3G pa kada stignu - stignu. Imam dosta upita za njih, pa kada mi stignu javim Vam se. Cijena kod mene je cca +400 Kuna na cijene u talijanskom APP storeu na preuzimanje Umag-Novigrad-Poreč-Buzet, a šaljem i pouzećem, onda je cijena cca +400 Kuna + poštarina.
    Post edited by Pejo at 2010-07-03 11:12:23
  • Eto, hehe, uspio ih dobiti ponovo. Rezervirao sam 3kom, pa kada stigne mi jave. Jesam blesav, to sam mogao napraviti i prije koji tjedan, sada bi ih već imao, hehe... ;)
  • Bok svima,
    na koji se nacin rezerviraju iPad? u Trstu ili Udinama u Bip computeru?
    Moze li se nekako uplaiti iz hrvatske ili se mora tamo direktno ici na ruke?

Pozz.
    Goran.
    p.s. ja bih zapalio po 16Gb WiFi
  • Moraš kod njih uplatiti acc. Probaj rezervirati i telefonski, ja sam uspio telefonski, ali samo zato jer sam već kupovao kod njih pa me "znaju" :D
    Probaj i sa njihovom trgovinom u Udinama, ako u Trstu nemaju.

Ako ne nađeš nigdje 16GB Wi-Fi verziju za kupiti, ja imam jedan za 4.000 Kuna. Ako ti je cijena OK, onda možemo na PM!
  • "Pejo" said:
    Moraš kod njih uplatiti acc. Probaj rezervirati i telefonski, ja sam uspio telefonski, ali samo zato jer sam već kupovao kod njih pa me "znaju" :D
    Probaj i sa njihovom trgovinom u Udinama, ako u Trstu nemaju.

Ako ne nađeš nigdje 16GB Wi-Fi verziju za kupiti, ja imam jedan za 4.000 Kuna. Ako ti je cijena OK, onda možemo na PM!

Ok, dali imaju i koji tax free? Da li ga nasa posta prihvaca i ako ne mora li se onda natrag u ducan po eurice;)
  • Mislim da ćeš morati stati na granicu potvrditi tax free papire i onda se vratiti u trgovinu po euriće. :D

Mislim da će ti Eurići trebati, jer kada budeš pečatirao ivu na slovenskog granici, oni će ti ljepo faksom poslati na hr granicu, tamo te zaustave i od tvojih 16% IVE, tj. od tih 499 Eura koje ćeš dati za iPAd, računaj da ćeš DOPLATITI razliku od 7% za naš porez, znaći tamo doibješ 16%, a tu ga platiš 23% + carina.

Ne znam zašto se ljudi uopće zamaraju s vraćanjem 16%, kada će ga onda morati platiti 23%

Uglavnom, radite kako hoćete, ja samo kažem da vam se to ne isplati.

--------

OK, preskočimo moje pametovanje i krenimo redom:

1. U trgovini tražiš tax free iliti povrat poreza
    2. Teta u trgovini ispuni jedan papir (savjetujem da sa sobom uzmete putovnicu, a ne osobnu), pečatira papir i ti onda vesel sa svojim iPAdom kreneš doma
    3. Staneš na slovenskoj granici. (moraš proći granicu i stati sa strane, nikako ne smijete stati prije granice)
    4. Dođete u kućicu gdje je carinik. Ako Vam on papir pečatira i vrati, sprošli ste jeftinije i odite doma pjevajući i veselo se smješkajući u brk ovim šanerima koji daju iPad za 120.000 Kuna...
    5. Ako dođete do kućice i ako Vas carinik pozove u onu veću, odnosno, veliku kućicu, e onda ste ga nagrbusili. vidjeti ćete kako pair koji Vam je ispunila teta prolazi kroz fax i onda samo možete početi sa kalkulacijom i izračunom gubitka eurića... :D
    6. Ako se i desi ovo pod brojem 5, nemojte zaboraviti da sam vam rekao: "rekao sam vam..." i da već ako ste prošli jeftinije zašto sitničarit, u biti ne sitničariti, nego zašto biti proklet.

Znam, teška su vremena, iPad je VRAŠKI SKUP, svaka kuna je bitna i slažem se. Potpuno se slažem, ali ako Vam većina savjetuje - nemojte - onda nemojte.

Ali ponavljam što sam već i nekoliko puta rekao: možda STVARNO prođete povoljnije i ne platite ništa, a dobijete IVU.
    Ja govorim iz osobnog iskustva i kažem kakvi su slovenski carinici tu kod nas u istri (plovanija, kaštel).
    Ne vole nas i gotovo i samo traže načina kako da te uvale u govna. Što dobro čine...

Eto, a sada je na vama...
  • Padaju mi na pamet razne kombinacije tipa, jedan uzme iPad i obavi sve sa Janezima pa ga izmedju prelaza da drugome koji ode napred svojim putem, a onda ovom drugom mogu carinici staviti soli na rep...

Druga je varijanta vratiti se u Sloveniju i onda preci na nekom drugom prelazu...

Trecu cu varijantu presutjeti... ;)
  • "NenadX" said:
    Padaju mi na pamet razne kombinacije tipa, jedan uzme iPad i obavi sve sa Janezima pa ga izmedju prelaza da drugome koji ode napred svojim putem, a onda ovom drugom mogu carinici staviti soli na rep...

Druga je varijanta vratiti se u Sloveniju i onda preci na nekom drugom prelazu...

Trecu cu varijantu presutjeti... ;)

joj, nista ti ne brini, sve smo mi to probali dok nije stigla kazna doma.
    Na papiru gdje slovenci pecatiraju za povrat ive (papir koji i fa iraju) ljepo pise ime i prezime osobe koje je prepisano sa putovnice u samoj trgovini.

Na to ime stigne kazna + pdv + carina, pa ti smisljaj koliko hoces... :D :D

kazem sve smo probali, i oni te puste ako nista ne nadju u autu, ali kazna stize na vrijeme... ;)
  • ...jedino ako imas nekoga sa bosanskim papirima, ili crnogorskim ili tako nesto juznije, pa ga povedes sa sobom.
    tako sam ja znao raditi, ali to su komplikacije pa ako je u pitanju nekih 80etak eura, ne znam dal se isplati truda :)
  • Ako nadjete slovenca koji vam nece nazvati ili faksirati drugoj strani povrat poreza, onda si na konju a vjerovatnos toga je 0.0001 % ;)
  • "Pejo" said:

joj, nista ti ne brini, sve smo mi to probali dok nije stigla kazna doma.
    Na papiru gdje slovenci pecatiraju za povrat ive (papir koji i fa iraju) ljepo pise ime i prezime osobe koje je prepisano sa putovnice u samoj trgovini.

Na to ime stigne kazna + pdv + carina, pa ti smisljaj koliko hoces... :D :D

E, nisam racunao na pravnu drzavu gdje ti naplate kaznu i kad nisi kriv, carinu na ono sto nemas i pdv na zrak... :o

Pa uvijek je bila normalna stvar kupovina kojecega za nekoga drugoga, iz kojekakvih razloga. 8-)

I da ne zaboravim pitati: Jel trebas pokazati slovencu iPad prilikom ovjere papira?
  • Ako tražiš povrat poreza na nešto, znaći da samim time potvrđuješ da nešto posjeduješ, da za to isto tražiš povrat poreza u stranoj zemlji, te naša zemlja ima ČVRSTI dokaz o tome, pa te itekako može kazniti. Samo lud čovjek bi tražio povrat poreza na nešto što nije kupio i što ne posjeduje (ili bi to tražio prevarant, a onda mi nije ni žao kada mu opale kaznu).

Još kako su kazne pravovaljane i opravdane.

Na papiru za povrat poreza stoji TVOJE ime, ti slovenskom cariniku pokazuješ SVOJU PUTOVNICU sa istim imenom i caranik je VIDIO da si to ti po SLICI iz tvoje putovnice, a onda švercaš i stigne kazna doma i ti se praviš lud da si dobio kaznu i porez na zrak? Neboj se, na sve su mislili i slovenci i hrvati, a ja ti kažem, ako je cijena 499Eura, traži povrat i probaj proći nekažnjeno, a ako je cijena kupljenog iPada 599Eura i više, savjetujem nemoj.

Na tebi je da se kockaš sa još kojom stoticom Eura...

iPad najčešće ne moraš nositi sa sobom i pokazivati (općenito ne moraš ništa nositi sa sobom, bilo što da si kupio i za to vršiš potražnju poreza), ali ako si im sumnjiv, doći će s tobom do auta i pogledati dali ga uistinu imaš.
  • OK, pa mozes nekome kupiti poklon...

Mislim, teoretiziram samo, necu ga kupovati u Trstu, ali dobro je ovako pretresti temu, da se ljudima malo otvore vidici. :D
  • "Pejo" said:
    Ako tražiš povrat poreza na nešto, znaći da samim time potvrđuješ da nešto posjeduješ, da za to isto tražiš povrat poreza u stranoj zemlji, te naša zemlja ima ČVRSTI dokaz o tome, pa te itekako može kazniti. Samo lud čovjek bi tražio povrat poreza na nešto što nije kupio i što ne posjeduje (ili bi to tražio prevarant, a onda mi nije ni žao kada mu opale kaznu).

Još kako su kazne pravovaljane i opravdane.

Na papiru za povrat poreza stoji TVOJE ime, ti slovenskom cariniku pokazuješ SVOJU PUTOVNICU sa istim imenom i caranik je VIDIO da si to ti po SLICI iz tvoje putovnice, a onda švercaš i stigne kazna doma i ti se praviš lud da si dobio kaznu i porez na zrak? Neboj se, na sve su mislili i slovenci i hrvati, a ja ti kažem, ako je cijena 499Eura, traži povrat i probaj proći nekažnjeno, a ako je cijena kupljenog iPada 599Eura i više, savjetujem nemoj.

Na tebi je da se kockaš sa još kojom stoticom Eura...

iPad najčešće ne moraš nositi sa sobom i pokazivati (općenito ne moraš ništa nositi sa sobom, bilo što da si kupio i za to vršiš potražnju poreza), ali ako si im sumnjiv, doći će s tobom do auta i pogledati dali ga uistinu imaš.

Zasto 499€, gdje to pise u zakonu?
    Akon nije zakonu, onda mi je isto 499 ili 500€, u svakom slucaju, iPad je nedjeljiva roba, tako da se placa carina.
  • interni dogovor između hrvatske i slovenije. Može on tebi faxirati i iznos od 300 Eura pa se ti slikaj. Dogovorili su se od 500 na dalje, ali tko kaže da on ne može faxirati šo on hoće i obavijestiti naše carinike?
    Tko mu to brani?

Oni su se dogovorili i tako to ide. Ljudi su švercali stvari koje vrijede i po 2000-3000 Eura, kao npr. satove, a tražili su povrate poreza. na 2000 Eura, to je 320 Eura. Normalno da je država ostala oštećena za mnogo poreza i carine, tako da su se dogovrili sa slovenskim carinicima da sve preko 500 eura faksiraju, a država se dosjetila da one koji ne prijave na granici robu, nakon upravog pečatiranja dokumenta za povrat IVE, dodatno opale po džepu i napune svoju blagajnu sa kaznama koje šalju doma + naplata poreza i carine.

Ponavljam, neću sada raditi polemiku oko toga i 20 stranica objašnjavanja. Nisam pisao zakon, ali znam što se desilo mojim prijateljima i kako ide, pošto ivimo tu blizu granice i često kupujemo u Italiji od hrane pa sve do tehničke robe.

Eto, toliko od mene što se tiče ove teme.
  • Stigao ipad iz udina za 499€. Samo dodjes i kupis;)

p.s.

garancija da li vrijedi u appleu i hrvatskoj za ipad, ili moram ici natrag u ducan sa racunom ?
  • si trazio tax free nazad ili ne?
  • "gsustek" said:
    Stigao ipad iz udina za 499€. Samo dodjes i kupis;)

p.s.

garancija da li vrijedi u appleu i hrvatskoj za ipad, ili moram ici natrag u ducan sa racunom ?

Natrag u ducan
  • "ozrenc" said:
    si trazio tax free nazad ili ne?

Nisam trazio;)
  • Da ne otvaram novu temu, gdje u Austriji naći iPad?

• Beč, 2 Apple Storea: Landstraßer Hauptstr. 71 Stieg, Wien 01 711820

Schönbrunnerstraße 85, Wien 01 5440050

Post edited by 6ftunder at 2011-03-04 03:19:23
    happy apple family :)
  • možda nešto propuštam, ali zašto kupujete vani za 500 EUR, kad je kod nas 3900 kn, što je razlika kojih 200 kn? ne kužim...

• galla said: možda nešto propuštam, ali zašto kupujete vani za 500 EUR, kad je kod nas 3900 kn, što je razlika kojih 200 kn? ne kužim...

zato sto kod nas nece doci jos tko zna kolko dugo. A bome cekati dok dode kod nas mi se neda jer po svemu sudeci ce kod nas opet kasniti dolazak jedno 6mjeseci.

• to mi je jasno za dvojku, ali gore se spominju jedinice za 500 EUR iz Udina pa mi nije jasno...

• galla said: to mi je jasno za dvojku, ali gore se spominju jedinice za 500 EUR iz Udina pa mi nije jasno...

To su postovi još od ljeta prošle godine

 iMac | iPad | iPhone
  • pa da, vidi stvarno, eh jesam ćorav

• Da ne otvaram novu temu, imam priliku kupiti novi Ipad 1 62 GB 3G + Wi fi po cijeni od 4200 kn, ali je problem šta nema garancije i kupljen je u Njemačkoj. Dal da ga kupim ako nema garanciju?

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Pa ako je u dobrom stanju ne vidim zašto ne.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Damirst said: imam priliku kupiti novi Ipad 1 62 GB 3G + Wi fi

62 GB ne postoji, već 64 GB. :)

Damirst said: al da ga kupim ako nema garanciju?

Pa ako ti treba garancija onda nemoj, ako ti ne treba onda kupi, jer je cijena povoljna

MacMini : iPad : iPhone
  • he he...sorry, 62 umjesto 64. Ma ne treba meni garancija, ali šta ako se slučajno pokvati ili šta već, onda mogu plakati :-)

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Pa da sam ja na tvom mjestu rađe bi kupio 3G+WiFI s 16GB noviji s garancijom. Za što će ti 64gb???

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
  • Damirst said: ali šta ako se slučajno pokvati ili šta već, onda mogu plakati :-)

A znam da, na tebi je odluka, iako mislim da se na iPadu nema šta kvariti. Ja sam svoj iPad stavio tu u oglasnik 32GB WIFI+3G. za 4000 kn. sa računom i garancijom pa ako hočeš...

• Ma dovoljno je meni i 16 GB i ne treba mi taj od 64 GB, ali mi se cijena učinila povoljna s obzirom da je nov. Ponude pristižu svako malo, pa ću procjenit šta mi je najpovoljnije, iako bi najviše volio da je 16 GB 3G+ WiFi.

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Damirst said: Ma dovoljno je meni i 16 GB

To sam i ja mislio kada sam kupovao, a sada mi nije žao što sam uzeo 32 GB. Par albuma, dva-tri podcasta, par aplikacija, dve tri igrice i evo te na 16 GB. I jedna napomena, tebi na raspolaganju nije 16 GB već 14 GB.

• Ja skupim pare zapalim za Berlin kod brata kupim sta mi treba "ispod ruke"predjem carinu niko negleda kad ides sa autom sa de tablama i problem rijesen.Sad za koji dan mi stize iphon4 za 200eura nov u kutiji neotpakovan kupljen ispod tezge.Isplati se!!

Macbook pro+iPhone3G i HP probook 4535s
  • Pejo said: Ja govorim iz osobnog iskustva i kažem kakvi su slovenski carinici tu kod nas u istri (plovanija, kaštel). Ne vole nas i gotovo i samo traže načina kako da te uvale u govna. Što dobro čine...

Ne kuzim zasto ti slovenci to ovjeravaju, sto ne bi to tebali raditi talijanski carinici? Jel to mozda zato sto tek kod slovenaca izlazis iz EU? Sto da npr. ides avionom, koja je onda procedura?

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • iStyle Hrvatska Od sutra, nove cijene iPada su:

iPad WiFi 16GB već od 3,049kn iPad WiFi 32GB već od 3,849kn iPad WiFi 64GB već od 4,649kn

iPad WiFi 3G 16GB već od 3,999kn iPad WiFi 3G 32GB već od 4,799kn iPad WiFi 3G 64GB već od 5,599kn

• rajko said: niko negleda kad ides sa autom sa de tablama

pripazi samo da ti ne budeš vozio, jer vožnja automobila sa stranim tablicama u RH je ozbiljan carinski prekršaj. naravno, ako imaš radnu dozvolu u DE onda gibt es kein problem :)

• Imas ovdje u hrvatskoj iti takav ko i u Njemackoj koji si htio samo ti je jeftiniji.

http://www.njuskalo.hr/macintosh/ipad-oglas-2520791

I f***in HATE vanilla.
  • Pozdrav svima,

Novi sam ovdje kao registrirani korisnik ali pratim od prije teme na ovoj stranici. Naime, odlučio sam se za kupiti ipad2. otkako imam iphone, stvarno sam zavolio apple i njegove proizvode. Dan nakon predstavljanja sam online naručio ipad2 16gb+3g u grazu ( meni najbliže jer sam iz zagreba ) u dućanu koji se zove m store i dobio sam mailom odgovor da će mi se javiti čim rezervirani ipad bude kod njih u dućanu. Pitanje br. 1. da li mislite da ću po nega moći doći već 25. ili 26. 03. ili nešto kasnije? Pitanje br. 2. da li moram doći onaj dan kada mi oni kažu ili se mogu dogovoriti za neki drugi termin? Pitanje br. 3. da li je itko od vas naručivao kod njih, kakva je procedura kada neki uređaj dođe. da li plaćam neku akontaciji prije nego dođem po njega ili sve odjednom karticom ili već kako. Pitanje br. 4. čitao sam komentare od Peje vezano za tax free, po njemu kako stvari stoje bolje ne potvrđivati IVU tj. merver . Sada, da li je tako i na slovenskoj granici kod macelja gdje se prelazi i potvrđuje tax free. ( vjerojatno da ) Ima li tko informaciju vezano uz to jer model kojeg ja želim kupiti vjerojatno će biti 599 eur. vjerujem da će neki vaši odgovori na moja pitanja pomoći i drugima kod kupovine ipada. Pejo svak čast na korektnim komentarima, uputama, savjetima kako najlakše kupiti ipad vani iako ga ti prodaješ.

lijepi pozdrav svima

• jel zna tko hoce u sad-u ipad prvi tjedan biti u prodaji samo u apple storeovima ili i kod resellera (kao kod nas apcom ili istyle)? hvala na odgovoru

• Iskreno, sumnjam da ce to kod nas doci ikad uskoro, ali eto živi bili pa vidjeli.

I f***in HATE vanilla.
  • ma krivo si me shvatio, pitao sam jel zna tko dal u sad-u se ipad prodaje u pocetku (prvi tjedan) samo u apple storeovima ili ih dobiju odmah (u roku tjedan dana) i apple reselleri