"Purgi" said:Kako se može uplatiti akontacija BIP computeru u Trstu? Poslao sam im mail ali mi ne odgovaraju. Da li uopće moram uplatiti akontaciju ili mogu bez problema doći "na suho" u njihov dućan u Trstu i očekivati da će odmah imati iPad Wi-Fi 16 GB na skladištu?
"plavi222" said:[quote="Purgi"]Kako se može uplatiti akontacija BIP computeru u Trstu? Poslao sam im mail ali mi ne odgovaraju. Da li uopće moram uplatiti akontaciju ili mogu bez problema doći "na suho" u njihov dućan u Trstu i očekivati da će odmah imati iPad Wi-Fi 16 GB na skladištu?
"Pejo" said:Moraš kod njih uplatiti acc. Probaj rezervirati i telefonski, ja sam uspio telefonski, ali samo zato jer sam već kupovao kod njih pa me "znaju"![]()
Probaj i sa njihovom trgovinom u Udinama, ako u Trstu nemaju.
Ako ne nađeš nigdje 16GB Wi-Fi verziju za kupiti, ja imam jedan za 4.000 Kuna. Ako ti je cijena OK, onda možemo na PM!
"NenadX" said:Padaju mi na pamet razne kombinacije tipa, jedan uzme iPad i obavi sve sa Janezima pa ga izmedju prelaza da drugome koji ode napred svojim putem, a onda ovom drugom mogu carinici staviti soli na rep...
Druga je varijanta vratiti se u Sloveniju i onda preci na nekom drugom prelazu...
Trecu cu varijantu presutjeti...
"Pejo" said:
joj, nista ti ne brini, sve smo mi to probali dok nije stigla kazna doma.
Na papiru gdje slovenci pecatiraju za povrat ive (papir koji i fa iraju) ljepo pise ime i prezime osobe koje je prepisano sa putovnice u samoj trgovini.
Na to ime stigne kazna + pdv + carina, pa ti smisljaj koliko hoces...![]()
"Pejo" said:Ako tražiš povrat poreza na nešto, znaći da samim time potvrđuješ da nešto posjeduješ, da za to isto tražiš povrat poreza u stranoj zemlji, te naša zemlja ima ČVRSTI dokaz o tome, pa te itekako može kazniti. Samo lud čovjek bi tražio povrat poreza na nešto što nije kupio i što ne posjeduje (ili bi to tražio prevarant, a onda mi nije ni žao kada mu opale kaznu).
Još kako su kazne pravovaljane i opravdane.
Na papiru za povrat poreza stoji TVOJE ime, ti slovenskom cariniku pokazuješ SVOJU PUTOVNICU sa istim imenom i caranik je VIDIO da si to ti po SLICI iz tvoje putovnice, a onda švercaš i stigne kazna doma i ti se praviš lud da si dobio kaznu i porez na zrak? Neboj se, na sve su mislili i slovenci i hrvati, a ja ti kažem, ako je cijena 499Eura, traži povrat i probaj proći nekažnjeno, a ako je cijena kupljenog iPada 599Eura i više, savjetujem nemoj.
Na tebi je da se kockaš sa još kojom stoticom Eura...
iPad najčešće ne moraš nositi sa sobom i pokazivati (općenito ne moraš ništa nositi sa sobom, bilo što da si kupio i za to vršiš potražnju poreza), ali ako si im sumnjiv, doći će s tobom do auta i pogledati dali ga uistinu imaš.
"gsustek" said:Stigao ipad iz udina za 499€. Samo dodjes i kupis;)
p.s.
garancija da li vrijedi u appleu i hrvatskoj za ipad, ili moram ici natrag u ducan sa racunom ?
"ozrenc" said:si trazio tax free nazad ili ne?
Da ne otvaram novu temu, gdje u Austriji naći iPad?
Beč, 2 Apple Storea: Landstraßer Hauptstr. 71 Stieg, Wien 01 711820
Schönbrunnerstraße 85, Wien 01 5440050
možda nešto propuštam, ali zašto kupujete vani za 500 EUR, kad je kod nas 3900 kn, što je razlika kojih 200 kn? ne kužim...
galla said: možda nešto propuštam, ali zašto kupujete vani za 500 EUR, kad je kod nas 3900 kn, što je razlika kojih 200 kn? ne kužim...
zato sto kod nas nece doci jos tko zna kolko dugo. A bome cekati dok dode kod nas mi se neda jer po svemu sudeci ce kod nas opet kasniti dolazak jedno 6mjeseci.
to mi je jasno za dvojku, ali gore se spominju jedinice za 500 EUR iz Udina pa mi nije jasno...
galla said: to mi je jasno za dvojku, ali gore se spominju jedinice za 500 EUR iz Udina pa mi nije jasno...
To su postovi još od ljeta prošle godine
pa da, vidi stvarno, eh jesam ćorav
Da ne otvaram novu temu, imam priliku kupiti novi Ipad 1 62 GB 3G + Wi fi po cijeni od 4200 kn, ali je problem šta nema garancije i kupljen je u Njemačkoj. Dal da ga kupim ako nema garanciju?
Pa ako je u dobrom stanju ne vidim zašto ne.
Damirst said: imam priliku kupiti novi Ipad 1 62 GB 3G + Wi fi
62 GB ne postoji, već 64 GB. :)
Damirst said: al da ga kupim ako nema garanciju?
Pa ako ti treba garancija onda nemoj, ako ti ne treba onda kupi, jer je cijena povoljna
he he...sorry, 62 umjesto 64. Ma ne treba meni garancija, ali šta ako se slučajno pokvati ili šta već, onda mogu plakati :-)
Pa da sam ja na tvom mjestu rađe bi kupio 3G+WiFI s 16GB noviji s garancijom. Za što će ti 64gb???
Damirst said: ali šta ako se slučajno pokvati ili šta već, onda mogu plakati :-)
A znam da, na tebi je odluka, iako mislim da se na iPadu nema šta kvariti. Ja sam svoj iPad stavio tu u oglasnik 32GB WIFI+3G. za 4000 kn. sa računom i garancijom pa ako hočeš...
Ma dovoljno je meni i 16 GB i ne treba mi taj od 64 GB, ali mi se cijena učinila povoljna s obzirom da je nov. Ponude pristižu svako malo, pa ću procjenit šta mi je najpovoljnije, iako bi najviše volio da je 16 GB 3G+ WiFi.
Damirst said: Ma dovoljno je meni i 16 GB
To sam i ja mislio kada sam kupovao, a sada mi nije žao što sam uzeo 32 GB. Par albuma, dva-tri podcasta, par aplikacija, dve tri igrice i evo te na 16 GB. I jedna napomena, tebi na raspolaganju nije 16 GB već 14 GB.
Ja skupim pare zapalim za Berlin kod brata kupim sta mi treba "ispod ruke"predjem carinu niko negleda kad ides sa autom sa de tablama i problem rijesen.Sad za koji dan mi stize iphon4 za 200eura nov u kutiji neotpakovan kupljen ispod tezge.Isplati se!!
Pejo said: Ja govorim iz osobnog iskustva i kažem kakvi su slovenski carinici tu kod nas u istri (plovanija, kaštel). Ne vole nas i gotovo i samo traže načina kako da te uvale u govna. Što dobro čine...
Ne kuzim zasto ti slovenci to ovjeravaju, sto ne bi to tebali raditi talijanski carinici? Jel to mozda zato sto tek kod slovenaca izlazis iz EU? Sto da npr. ides avionom, koja je onda procedura?
iStyle Hrvatska Od sutra, nove cijene iPada su:
iPad WiFi 16GB već od 3,049kn iPad WiFi 32GB već od 3,849kn iPad WiFi 64GB već od 4,649kn
iPad WiFi 3G 16GB već od 3,999kn iPad WiFi 3G 32GB već od 4,799kn iPad WiFi 3G 64GB već od 5,599kn
rajko said: niko negleda kad ides sa autom sa de tablama
pripazi samo da ti ne budeš vozio, jer vožnja automobila sa stranim tablicama u RH je ozbiljan carinski prekršaj. naravno, ako imaš radnu dozvolu u DE onda gibt es kein problem :)
Imas ovdje u hrvatskoj iti takav ko i u Njemackoj koji si htio samo ti je jeftiniji.
Pozdrav svima,
Novi sam ovdje kao registrirani korisnik ali pratim od prije teme na ovoj stranici. Naime, odlučio sam se za kupiti ipad2. otkako imam iphone, stvarno sam zavolio apple i njegove proizvode. Dan nakon predstavljanja sam online naručio ipad2 16gb+3g u grazu ( meni najbliže jer sam iz zagreba ) u dućanu koji se zove m store i dobio sam mailom odgovor da će mi se javiti čim rezervirani ipad bude kod njih u dućanu. Pitanje br. 1. da li mislite da ću po nega moći doći već 25. ili 26. 03. ili nešto kasnije? Pitanje br. 2. da li moram doći onaj dan kada mi oni kažu ili se mogu dogovoriti za neki drugi termin? Pitanje br. 3. da li je itko od vas naručivao kod njih, kakva je procedura kada neki uređaj dođe. da li plaćam neku akontaciji prije nego dođem po njega ili sve odjednom karticom ili već kako. Pitanje br. 4. čitao sam komentare od Peje vezano za tax free, po njemu kako stvari stoje bolje ne potvrđivati IVU tj. merver . Sada, da li je tako i na slovenskoj granici kod macelja gdje se prelazi i potvrđuje tax free. ( vjerojatno da ) Ima li tko informaciju vezano uz to jer model kojeg ja želim kupiti vjerojatno će biti 599 eur. vjerujem da će neki vaši odgovori na moja pitanja pomoći i drugima kod kupovine ipada. Pejo svak čast na korektnim komentarima, uputama, savjetima kako najlakše kupiti ipad vani iako ga ti prodaješ.
lijepi pozdrav svima
jel zna tko hoce u sad-u ipad prvi tjedan biti u prodaji samo u apple storeovima ili i kod resellera (kao kod nas apcom ili istyle)? hvala na odgovoru
Iskreno, sumnjam da ce to kod nas doci ikad uskoro, ali eto živi bili pa vidjeli.
ma krivo si me shvatio, pitao sam jel zna tko dal u sad-u se ipad prodaje u pocetku (prvi tjedan) samo u apple storeovima ili ih dobiju odmah (u roku tjedan dana) i apple reselleri