Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• Anita Pero
  • lorena
  • gorila11
  • nora
  • HaBo
  • Soffoklo
  • micho0305
  • snekhr
  • Virtualni
  • Purger155
  • OpiumTea
  • 15_cro_05
  • Cozmika
  • Ilko21
  • Kid-A
  • emanuel
  • MoschuS
  • adriaguide
  • TiaRhea
  • Vlada11070

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
imac restart
  • Ne znam sta mi je s kompom.Pokusavao sam napravit neki file sharing i to ,i nije mi uspjevalo,ali stavr je u tome da mi je odjednom komp se smrzo i par min.se nije nista desavalo.na kraju sam ga odlucio ugasiti i kad sam ga ponovo isao paliti pojavio se sam bijeli ekran i onako tulio je kao bi bi bi i samo je stajao taj bijeli ekran,onda sam ga opet u gasio pa upalio i onda se upalio i sve je bilo ok pol min ,ali nakon toga je potamnimla stranica i sam je napisao da ga moram resetirat,nakon sto sam resetirao opet se pojavio taj bijeli ekran sa tim tuljenjem. i sad opet trazi reset.

Ma kraju sam ubacio cd unutra i upalio ga ali sam drzao c tipku dok se palio i upalio se i izabrao sam da se instalra os x i to je trajalo jedno 15 ,20 min i nakon toga mi je napisao da neki necessary fileovi nisu mogli biti napisani ili prekopirani tako nesto i samo sam ga resetirao i proradio je.

NRekoa mi je netko da je moguce da je ili hard ili ram otisao.E nakon toga sam popalio transmission,handbrake,pustio neki film,safari ovo ono i gledao sam u istatu koliko trosi rama i dosao sa mna negdje od oko 2,15 gb free ili tako nesto i onda sam jos kliiknuo na system prefernce i tamo sam nesto gledao,pa sam jos otisao na about mac i gledao pod one slotove od ram mem. i pisalo je da su ok oba modula.
    E onda sam sve te aplikacije htio pozatvarat i vecina se dala na docku ono quit na desni klik ,jedino system preferrnces nije htio quitat nego se pojavio onaj mali krug u bojama koji se vrti i to je trajalo dosta dugo,pa sam opet morao resetirat ga.
    I nakon toga sve radi sad ok.Jel da mozda napravim bas ono clean install,da pobrisem sve sto je na njemu ,mozda ga nesto softwerski muci.Uglavnom komp je nov,na njemu nema puno app.
    Prije nego sto mi se to smrzo sam skinuo neku app. za screenshotove cloud .
    A smrzo se je dok sam pokusavao spjit njega i jedan macbook zbog file sharinga i to nisam nikako to mogao napravit.
    Post edited by Unknown User at 2010-05-30 14:14:19
  • 2 Komentara sorted by
  • Da li postoji mogucnost da ja sam pokrenem na njemu nekakvu dijagnostiku da se vidi hardwer itd.
    Gledao sam u system pref. tamo pod memoriju i pise da je ram memorija status ok.

Ili sta da radim.

Mozda bi bilo najbolje rjesenje da ga bas ono sve nanovo instalram,pobrisem sad sve sto je na njemu itd.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Ako sumnjaš na hardware i želiš ga provjeriti gurni instalacijski dvd u Mac, resetiraj ga i na startupu drži D da ti pokrene sa dvd hardware test. Kad ti uđe unutra pokreni extended test koji će ti dost dugo trajat ali će ti barem javit ako je nešt sa kompom krivo
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]