Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• Klaudio
  • kakarinac
  • th3ana
  • iVar87
  • PeroZ
  • therrlu
  • papittovenga
  • Boro
  • brankica27
  • iKenzo
  • Pandurantt
  • snekhr
  • Boom-Apps
  • ford
  • ante08
  • Vanja VKTR
  • emmichaelis
  • exy
  • alenq
  • route00

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
text editing
  • Decki ovako.Treba mi pomoc .Koji program da skinem za mac ,tako da mogu raditi na njemu ,pisanje knjige je u pitanju.To jest knjiga je napisana,ali sad moram posto ju imam u nekoliko dijelova nekako spojit.Treba mi program u kojem mogu sam napraviti stranice po brojevim itd.
    Jel postoji tako nesto ,a da nije prevec komplicirano.Mislim svejedno je ,ali je bolje da bude jednostavnije.
    Ajde molim vas ,i zahvaljujem unaprijed.
    Jebemu led kad ssve radim 5 do 12.
    E sad imam jos jedan problem.Taj tekst sam imao na laptopu windowsi i tamo sam nesto napravio ,nadopisao itd.i sad sam to prebacio na mac posto mi ne radi przilica na laptopu i htio sam to sprziti medjutim kad sam otvorio tekst vidio sam da mi fali nesto tekstova i ja sam u texteditu to nadodao i spremio.Onda sam to stavio na usb tako da isprobam na laptopu i kad sam htio to otvoriti na laptopu dobio sam samo nekakve znakove na svakoj starnici a od teksta ni k.To sam napravio zato sto tamo gdje trebam poslat cd sa tekstom moze se desit da ljudi otvore da citaju a na kraju budu samo ti znakovi.
    Jel mi mozete reci kako da to ispravim i na kojem god kompu da se bude otvarao taj tekst da sve bude normalno.
    Post edited by Unknown User at 2010-06-12 11:41:01
  • 6 Komentara sorted by
  • Za urediti tekst kako si rekao treba ti neki text procesor. Možeš birati između pagesa, worda, open officea..., a ako je to što pišeš nekakav znanstveni rad onda preporučam Mellel (text procesor za znanstvenike).
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Admin
  • Što se tiče drugog pitanja, u kojem si formatu/programu uopće pisao izvorni tekst? Sve napisano u text editu na macu se mora moći otvoriti bilo gdje.
    Admin
  • Evo skinuo sam iwork i otvorio sam u pagesima taj tekst i saveao.Prebacio na usb i otisao staviti na laptop da vidim ,i otvorim u microsoft office programu i opet su mi se samo ti znakovi pojavili.Probao sam ono namjestati,unicode,pa dos,cyrilic itd,ali nista.Pa nije valjda da u biti sad moram sve 120 starnica prepisati ponovo u pages.
    A izvorni tekst je pisan na tom laptopu na kojem je office iz 2003 god.mislim.Jel ima to kakve veze.?
  • Moraš paziti na kompatabilnost vrsta datoteka...

MS Office ne može čitat pages dokumenete, dok Pages mogu čitati.doc dokumente. Ako si nešt radio u Pagesima i želiš to vidjeti u Wordu kod snimanja nemoj ostaviti defaultnu opciju već selektiraj i Save copy as a Wprd Document.

Taj file će ti onda i word moći otvoriti i vidjeti
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Mozda glup prijedlog ali da ti to lijepo das nekome tko zna sto radi? Mislim, ne pises post na forum pa da je svejedno kako ce to na kraju izgledati nego pokusavas napravit prijelom knjige a ocigledno ni priblizno ne znas sto bi trebao napraviti. Jel imas mozda jos i nekakve slike unutra?
  • Dobro ti MoschuS predlaže... ako imaš unutra slika, tablica i sl. naprednijih elemenata prikaza rađe to u startu daj nekom u tiskari ili gdje već da ti obradi.

jer što god napravio npr u Pagesu neće uvijek sve 100% isto izgledati i u Wordu i u svakoj verziji Worda (nažalost) pa si tako možda na kraju i puno nepotrebno pimplanja uštediš a i vremena sa tim.
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]