Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• jedan.tamo
  • emmichaelis
  • SkiSan
  • tomislav10
  • cromen
  • SFSoM
  • Ficek
  • shuffle
  • Rusty
  • junior
  • mate
  • mitch
  • vukohr
  • Munja01
  • Ivy
  • IIvor
  • zhirafica
  • tequin
  • neo091
  • elvisinjo

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Novi MacMini :)
  • MacMini je novi upravo izasao prije 5 min full ALU http://www.apple.com/macmini/specs.html evo ga novo malo cudoviste... napokon HDMI prikljucak na njemu

OCEMO JOS NOVITETA

Me Like MuTCH
    Post edited by Unknown User at 2010-06-22 10:25:58
  • 28 Komentara sorted by
  • Meni se svidja, jedino mi nije jasno zasto takvu stvar ne pokazu i na konferenciji???
    Nesto se suska o odvojenim konferencijama za Macove i za i iPhone i mislim da bi to bio pun pogodak, ovako marginaliziraju sve sto im trenutno ne donosi hrpu love.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Predobar!!! :ugeek:
  • predivan... bas mi je malo zao sto nekako mac pada u drugi plan!
  • "MoschuS" said:
    ovako marginaliziraju sve sto im trenutno ne donosi hrpu love.

I to te čudi? :-) predstavljanje novog MacMinija? Pa i nije baš za posebnu konferenciju ( uloženo/dobiveno)
  • Luka ne za posebnu konferenciju ali mogli su potrositi 3minute vremena i na to.
  • 10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45) interface with support for jumbo frames
    ima Mac Mini a iMac nema :roll:
    iMac 27 i7 - MBA 11 - Canon 5D mk2
  • "MoschuS" said:
    Luka ne za posebnu konferenciju ali mogli su potrositi 3minute vremena i na to.

To je istina al gledaj to sa ove strane, da su objavili usporedno sa iPhoneom aposlutno nitko nebi primjetio minija ( pričam o mainstream medijima i gen pop ) :)
  • "mr.ezrider" said:
    10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45) interface with support for jumbo frames
    ima Mac Mini a iMac nema :roll:

Nekako njušim skori iMac refresh... možda bude
  • Sve mi se cini da ce ovo biti prvi mini koju cu uzeti :) samo koji monitor uparit sa njim a da nije gadan ili skup kao cineme
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • "Darko Kontin" said:
    Sve mi se cini da ce ovo biti prvi mini koju cu uzeti :) samo koji monitor uparit sa njim a da nije gadan ili skup kao cineme

ma steta tako nesto lijepo uparivat sa monitorom :)

ja ga definitivno kupujem i direktno ispot Plasme na samoj sredini sve ostalo micem :) ostaje samo ovaj malisan i 50" plasma za uzivanje :)
  • Hm kako ce bit racunalo na recepciji nisam ni razmisljao o necem drugom osim monitora. Ali vidis mogao bi i o nekom tvu razmislit pa ga zahaklat na zid :)
  • "Darko Kontin" said:
    Hm kako ce bit racunalo na recepciji nisam ni razmisljao o necem drugom osim monitora. Ali vidis mogao bi i o nekom tvu razmislit pa ga zahaklat na zid :)

tocno to :) na zid sa Telkom a ispod njega napravit neku stalazicu samo za Miniji :) pa kao da lebdi :) heheheh MAsta MAsta
  • Dell U2211 ili HP ZR22W monitori odgovaraju 22,5" iMacu
  • Daljinac, pretpostavljam, (opet) nece dolazit u paketu? :?
    MacPro1,1 | MacPro2,1 | HackPro3,1 | MacMini G4 | iPhone 4 32 GB 4.2
  • "^SuperUnknown^" said:
    Daljinac, pretpostavljam, (opet) nece dolazit u paketu? :?

http://www.apple.com/macmini/specs.html

Dole ti piše kaj sve dolazi s njim, znaci ništa od daljinca...
    iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    Macbook Air 13" 1.86 256GB SSD
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • Ljudi,

napalio sam se da ovog minija spojim s telkačem (Panasonic plazma V10, 50'). Zanima me kak je riješeno snimanje programa - je li to izvedivo s minijem?
    iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • "aramic" said:
    Ljudi,

napalio sam se da ovog minija spojim s telkačem (Panasonic plazma V10, 50'). Zanima me kak je riješeno snimanje programa - je li to izvedivo s minijem?

Je... pomocu odvojenog tv-tunera i eye-tva :))
    Admin
  • Evo, izašla cijena ni manje ni više nego 6700kn... bilo je i za očekivati kad smo vidjeli američku cijenu i tečaj dolara ali fakat preskupo... srećom još uvijek se prodaje stari mac mini (samo do kada) a onda osim ipada nebudemo vidjeli tako skoro maca ispod 5 soma kuna :cry: Nekao mi je pre velika razlika, kad uzmemo u obzir da s njim ne dobijemo ni tastaturu, miša a bogami ni daljinac, ono ako skupiš tih 7 soma kuna onda jos možeš malo i za imac ili macbook pro...
    Ubiti bilo bi dobro kad bi napravili jednu tipkovnicu koja ima i onda touchpad pa da se mozes u potpunosti zavaliti na kauč i surfati na plazmici :mrgreen: Neznam nekako mi je to sve skupa puno para malo muzike.
  • Katastrofa. Jasno mi je da su Mac-ovi skup(lj)i, ali 6700 za malog Minija je stvarno vrhunac bezobrazluka.
    MacPro1,1 | MacPro2,1 | HackPro3,1 | MacMini G4 | iPhone 4 32 GB 4.2
  • Cijena je vise nego bezobrazna. Opet se polakomio APCOM. Uvijek su nabijali cijene Minijima, al ovo je vise nego previse. Al zato postoji Austrija i njihov edu popust + vracanje poreza i dobijes ga za manje od 5k kn i to odmah na ruke :D Kod nas ce se vjerojatno morat i cekat tjednima :roll:
  • Uf da paprena cijena. Za malo vece novce na kraju novi 13" MBP se nabavi

A bas sam se gustao na njega
  • "ficho" said:
    Cijena je vise nego bezobrazna. Opet se polakomio APCOM. Uvijek su nabijali cijene Minijima, al ovo je vise nego previse. Al zato postoji Austrija i njihov edu popust + vracanje poreza i dobijes ga za manje od 5k kn i to odmah na ruke :D Kod nas ce se vjerojatno morat i cekat tjednima :roll:

i kod nas da imas (ima li?) taj edu popust i bez PDV'a bio bi ispod 5k kuna ..
    iMac 27 i7 - MBA 11 - Canon 5D mk2
  • Klasicno 'rvacko šišanje ovaca. Isto kad mi na moru hoce naplatiti pizzu 60kn ili sladoled 30kn.
    Ne kuzim samo zasto onda placu kako ljudi ne kupuju.
  • "mr.ezrider" said:
    i kod nas da imas (ima li?) taj edu popust i bez PDV'a bio bi ispod 5k kuna ..

Ima, cak 5% :P al nas je porez veci pa te skoro na isto dode ako racunas i put do Austrije, samo ne znam na koju foru mozes dobit i edu popust i povrat poreza kod nas, mozda ako si skola?
  • a ja taman upecao mac mini 2.53 ghz prije 2 tjedna, usporedjujuci performanse, jos uvijek je jaci od slabije verzije maca, slazete li se decki?
  • Nisam bas proucavao becnhmarke, al cak i ako nije po defaultu novi mini brzi, ima jacu grafiku sto realno uz OpenCL i pametno napisane aplikacije moze dat vece performanse od najjaceg starog Minija. Da ne spominjem 8 GB rama koji idu u novi...
  • "ficho" said:
    Nisam bas proucavao becnhmarke, al cak i ako nije po defaultu novi mini brzi, ima jacu grafiku sto realno uz OpenCL i pametno napisane aplikacije moze dat vece performanse od najjaceg starog Minija. Da ne spominjem 8 GB rama koji idu u novi...

ma dobro mac mini mi nije za igranje, opcenito je jako los za igre (naravno ako si kamikaza i oces sve u najjacim performansama). Govorim o radu na njemu, ja sam inace switcher, tek se uhodavam u mac svijet, inace brzinom mog Mac Minija sam fasciniran, stvarno je zvjerka
  • Samo kazem, nisu sirove specifikacije jedin osto je bitno :) Nisam ni mislio na igre, ne igram ih ni ja. OpenCL je framework koji iskoristava graficku karticu za stvari koje inace procesor radi. Stvar je u tome da su danasnje graficke kartice poprilicno mocni procesori i u stanju su opake operacije "prozvakat" i tako malo rasteretit procesor.