Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• mate
  • Ilko21
  • luxx
  • cule901
  • Munja01
  • ante08
  • tomislav10
  • LC120black
  • JosipM
  • merfi
  • Luka
  • maki1
  • Wiseguy
  • Kikachica
  • apple99
  • kovacevic031
  • axxo
  • Irencica
  • corpsebride
  • dale_cooper007

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Macbook ili Macbook PRO
  • Pozdrav ekipa =)
    Nadam se da nisam fulao board. Kako se planiram prebacit na Mac-a, cinilo mi se da bi bilo najbolje ovdje postavit pitanje.
    Naime, za koji mjesec (2-3) planiram uzet macbook.
    Moja dilema je sljedeca: Dali uzet novi macbook (http://www.istyle.hr/hr/Ponuda/Prijenos ... la/MacBook) ili macbook pro (13.3 " aluminijski).
    Mislim iskesirat do nekakvih 7-7,5 tisuca kuna (planiram uzet preko oglasnika) a najbitnija stvar mi je ta da mi laptop traje tj da je kuciste durable jer sam jako mobilan (faks u drugom gradu, stalan trasport laptopa u svakakvim uvjetima).
    Svrljao sam malo po netu da vidim koji je izdrzljiviji. Neki kazu da je alu izdrzljiviji jer je alu :) a neki kazu da se aluminij dosta savija te da je "obican" macbook robusniji itd.
    Isto tako na macu bi vrtio mozda malo zahtjevnije stvari (avid, rad sa velikim formatima u PSu, snimanje glazbe, redovito bi ga spajao na 20" dvi monitor ili na 86cm lcd TV doma) pa mozete i to uzet u obzir kao drugu vrlo bitnu stvar. Mislio sam da oko hardvera PRO mozda u prednosti ali vidim da je konfa novog macbooka (lik iznad) dosta "jaka" i za to područje.
    Bio bih zahvalan kada bi se netko sa iskustvom ili da se bavi dizajnom i tko je mozda usporedno probao/imao ova dva macbooka javio :)
    Hvala unaprijed na odgovorima
    Post edited by Unknown User at 2010-06-15 13:10:59
    Macbook 13”, 2.0, 5GB, unibody alu.; iPhone 4, 16gb; iPod Nano 3g
  • 4 Komentara sorted by
  • Alu je robusniji, bez dileme. No oba su jednako dobra.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Admin
  • Hvala na odgovoru
    Alu-a (13.3) sam imao u rukama i tipkao po njemu, totalno je robustan. Nikad nisam imao whitea u rukama ali to nije problem, odem do ducana pa vidim =) No mislim da se svejedno nebi mogao odluciti, bas zato jer su oba jednako dobra :D
  • pa vidi, stvar se svodi novcu! ako se mozes isprsiti
    za alu, ne vidim dileme, osim ajde estetskih jer svako
    ima svoj ukus!
    ja imam konkretno bijelog jer sam kupovao novi pa nekako nisam imao toliko zamaha za MB proa :) ali sam super zadovoljan, i dobro se za sad drzi, a skoro svaki dan je u torbi i selim ga stalno! jedino racunaj da se lako grebe pa ono, kad ga stavljas u torbu racunaj da ne smije doticati nista osim mekane povrsine :)
  • Mislim da cu ipak onda uzet alu , zbog grebanja. Sto mislite , dali je moguce da ce se kroz neko vrijeme ovakvi PRO-ovi pojavit u oglasniku za cca 7000-7500 kn ?
    http://www.everymac.com/systems/apple/m ... specs.html (takvoh imaju u istyleu za 9700)