Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• Monk3
  • mitch
  • emanuel
  • jzelez
  • kvaju
  • mack666
  • Kikachica
  • flixoni
  • Mladen1961
  • Tomislav7
  • AgdaM
  • maak
  • nbacac23
  • sasha
  • zeljkofilipin
  • Nick
  • weiss
  • Vedo
  • maxus
  • Beast

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
  • Post edited by Unknown User at 2010-07-29 14:16:20
  • 16 Komentara sorted by
  • Zna li se vec kad ce Xcode 4 u narod, s obzirom da je iPhone SDK 4 vec vani? :)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
     MacBook 13" (white, Mid-2009) 2,13GHz, 2GB, 320GB
     iPod touch 3. gen 32GB
     iPhone 4 16GB
  • Xcode 4 ne ovisi o iPhone SDK ni na koji nacin, izaci ce kad bude spreman i iOS SDK ce u njemu radit isto kao sto radi u trenutnoj verziji, samo naravno s par novosti i ubrzanja :)
  • ima li naznaka oćel' to? :D

• Polako :) nek ga izbace na WWDC11 zajdno s 10.7, samo nek ga ispoliraju. Ovaj treci developer preview je jos daleko od najavljenog.

• Xcode 4 je pod NDA, tako da nije bas za javno raspravljanje. Imate na iTunes U snimke sessiona s WWDCa ako imate developer account.
  • Ma znam da Xcode ne ovisi o iOS SDK-u, ali su do sad (koliko se sjecam) uvijek izlazili paralelno npr. Xcode 3.2 i iPhone SDK 3.2 na isti datum... :)
     MacBook 13" (white, Mid-2009) 2,13GHz, 2GB, 320GB
     iPod touch 3. gen 32GB
     iPhone 4 16GB
  • Hmm, iPhone SDK 3.2 je izasao u kombinaciji s Xcodeom 3.2.1 ako cemo bas u detalje :) I to je najblize sto su si dosli po verzijama da se ja sjecam :) Major verzije Xcodea vise ovise o Mac OS Xu, tak da bi 4 komotno mogao doci tek s 10.7 :)
  • Igrao sam se sa Xcode4 2-3 dana, i izgleda mi poprilicno ispeglan produkt.

prva i zadnja stvar koja mene osobno interesirala je single window mode :)
  • Speglan je sto se tice interfacea i mogucnosti, al stabilnost jos uvijek nije za svakodnevni development. Meni se rusi cca 4-5 puta dnevno. Tj. ne srusi se nego mi kaze da je doslo do problema i pita me jel ocu da se srusi il da nastavi radit nestabilno.
  • Aha. Ne kazem da ce tad izac, samo da bi radije da tad izade pa da bude pravi Apple ispolirani proizvod, a ne ko neke stvari koje su izbacili zadnjih godina.

• Inace ja programiram u VS i kad sam probao u XCode to mi je bila takva katastrofa. Ima neki autocomplete al to nije ni do koljena VS-u. Nadam se da ce sad vise radit na tom "intellisense" polju

• cob4lt said: Inace ja programiram u VS i kad sam probao u XCode to mi je bila takva katastrofa. Ima neki autocomplete al to nije ni do koljena VS-u. Nadam se da ce sad vise radit na tom "intellisense" polju

Stisni escape kad zelis dovrsit neki kod pa ce ti izletit isti izbornik ko i na IntelliSense-u. Sad ne znam koliko si iskusan s VS-om i u što si uopce radio u Xcode-u pa da si dobio takav dojam.

Mene je Interface Builder oduševio, dok su npr. u VS-u "nevidljive" kontrole bzvz riješene, lijepiš ih na formu/sajt kao i one vidljive.

Daleko od toga da je Visual Studio loš IDE, al pored spomenute zamjerke imam još i onu o tome da mi se znao ponašat kao da je u Javi skrpan tj. sporije i neresponzivno cim bi otvorio par datoteka paralelno u njemu. .NET na djelu jelte :)

Xcode je dosta brži, što ne čudi s obzirom na Cocou.

Games dont make people violent, lag does.
  • A moze biti da sam dobio takav dojam jer nisam jos familiziran sa XCodom i objective-c-om.

Aj mi reci jos neku stvar koja ti je puno bolja u xcodu nego u VS? :)

• Pa ovo ostalo su sitnice više manje, al recimo super mi je što ti se warninzi i errori pokazuju odmah kod problematične linije, a i highlight blokova je dobro riješen kad mičeš miša po onoj traci za code-folding sa strane.

Pa i sam code-completion mi nije ništa lošiji nego u VS, ali nije sad ni nešto bolji tj. oba rješenja su dobra.

Inače sam i ja novi u Xcode-u tako da ga još usvajam pa ti ne bi znao nabrojat puno toga. No uvijek kad ulaziš u nešto novo kreni od početka, a ne po tome koliko je slično s onime s onime s čime si upoznat do sada :)

Games dont make people violent, lag does.
  • VS sam zadnji put koristio tamo negdje kad je izasla verzija 7 i nije mi uopce falio nakon prelaska na Mac i Xcode :) Kako su godine tekle, nisam pretjerano pratio razvoj VS, ali mogu rec da je dosta mojih kolega Win developera ostalo paff kad su vidli Xcode.

• to znaci tek sljedece godine oko ljeta??