ima li naznaka oćel' to? :D
Polako :) nek ga izbace na WWDC11 zajdno s 10.7, samo nek ga ispoliraju. Ovaj treci developer preview je jos daleko od najavljenog.
Aha. Ne kazem da ce tad izac, samo da bi radije da tad izade pa da bude pravi Apple ispolirani proizvod, a ne ko neke stvari koje su izbacili zadnjih godina.
Inace ja programiram u VS i kad sam probao u XCode to mi je bila takva katastrofa. Ima neki autocomplete al to nije ni do koljena VS-u. Nadam se da ce sad vise radit na tom "intellisense" polju
cob4lt said: Inace ja programiram u VS i kad sam probao u XCode to mi je bila takva katastrofa. Ima neki autocomplete al to nije ni do koljena VS-u. Nadam se da ce sad vise radit na tom "intellisense" polju
Stisni escape kad zelis dovrsit neki kod pa ce ti izletit isti izbornik ko i na IntelliSense-u. Sad ne znam koliko si iskusan s VS-om i u što si uopce radio u Xcode-u pa da si dobio takav dojam.
Mene je Interface Builder oduševio, dok su npr. u VS-u "nevidljive" kontrole bzvz riješene, lijepiš ih na formu/sajt kao i one vidljive.
Daleko od toga da je Visual Studio loš IDE, al pored spomenute zamjerke imam još i onu o tome da mi se znao ponašat kao da je u Javi skrpan tj. sporije i neresponzivno cim bi otvorio par datoteka paralelno u njemu. .NET na djelu jelte :)
Xcode je dosta brži, što ne čudi s obzirom na Cocou.
A moze biti da sam dobio takav dojam jer nisam jos familiziran sa XCodom i objective-c-om.
Aj mi reci jos neku stvar koja ti je puno bolja u xcodu nego u VS? :)
Pa ovo ostalo su sitnice više manje, al recimo super mi je što ti se warninzi i errori pokazuju odmah kod problematične linije, a i highlight blokova je dobro riješen kad mičeš miša po onoj traci za code-folding sa strane.
Pa i sam code-completion mi nije ništa lošiji nego u VS, ali nije sad ni nešto bolji tj. oba rješenja su dobra.
Inače sam i ja novi u Xcode-u tako da ga još usvajam pa ti ne bi znao nabrojat puno toga. No uvijek kad ulaziš u nešto novo kreni od početka, a ne po tome koliko je slično s onime s onime s čime si upoznat do sada :)
VS sam zadnji put koristio tamo negdje kad je izasla verzija 7 i nije mi uopce falio nakon prelaska na Mac i Xcode :) Kako su godine tekle, nisam pretjerano pratio razvoj VS, ali mogu rec da je dosta mojih kolega Win developera ostalo paff kad su vidli Xcode.
to znaci tek sljedece godine oko ljeta??