Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• User
  • iPekica
  • kiwwy
  • mex2
  • DjBeNI
  • oki1993
  • dabiggie
  • sina
  • smugl3r
  • Igor_martic
  • macaksb
  • nunu
  • Luka
  • GemahenLahen
  • metalni
  • ecvis17
  • Beast
  • iLuka19
  • dardam
  • JiXaW

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
budući Mac-ovac
  • Pozdrav...

eto gledam malo punudu za ima 27" i vidim ima dva komada...core 2 duo i ovaj sa i5 procesorom...

nisam baš nešto na vi sa kompjuterima...uglavnom 'znam dovoljno o kompjuterima, da znam, da znam premalo o kompjuterima'

tako da vidio sam da je ova grafička na ovom skupljem 512 bit-na naspram 256 bit-ne u jeftinijem modelu i da je razlika u procesoru...i naravno 512MB vs 256MB na grafičkoj...

e sad...da li ima još kakve razlike osim toga...općenito gledajući...

i kako ide procedura sa dizanjem ram-a...i kolko to košta...recimo da bi htio poduplat sa 4GB na 8GB...

e sad korištenje...uglavnom igrice mi nisu bitne...studiram grafički dizajn i bavim se fotografijom(u nekoj budućnosti i videografijom)...tako da mi je bitno kako radi cijela ADOBE paleta i da li će se puno osjetit razlika u radu između jeftinijeg i skupljeg...

i koliko je magic mouse dobar za rad u adobe programima...i dal pašu svi logitech miševi na mac-a...

eto hrpa pitanja...ako se sjetim...još navedem...

inače trenutno vrtim CS4 an Pentium 4, 3.0ghz i 2gb ram-a...katastrofa...tako da vjerujem da ću osjetit razliku :D

hvala na svakoj budućoj pomoći...
    Post edited by Unknown User at 2010-06-23 21:35:33
  • 7 Komentara sorted by
  • Ako su u pitanju samo te dvije grafičke kartice onda razliku u svakodnevnom radu i CS4-u nećeš skužiti, dok bi se pri razlici između Core2Duo verzije i Core i5 verzije dalo popričati. Recimo ja na svom Core2Duo iMacu ćim otvorim 5 hi-res slika u CS4 + Firefox + iTunes + Logitech panel počinje sporije raditi, dok na Core i5 laptopu otvorim i do 10 s popratnim sadržajem i radi bez problema.

Magic mouse je blago rečeno smeće za dizajn i ostali zahtjevniji rad, izostanak kvalitetnog scrolla je normalan rad u Indesigneu učinilo nikakvim. Svi Logitechovi miševi će radit, iako za većinu nećeš iz prve naći kvalitetan support po ptitanju drivera. Ja trenutno radim na MX Performance i radi odlično, s tim da mi automatska akceleracija i dalje smeta, na to ćeš se morat naviknut.

Rame možeš i sam kupiti pa ubaciti, s tim da ti je 4 GB sasvim dovoljno za to što ćeš ti raditi s njime.
    Recimo da ćeš u novom stroju dobit 2x2 modula, znači oba dva ćeš morati vadit van i kupit zasebno 2x4 gb modula što će te koštat pun kufer. Kažem, neisplativo je za to što tebi treba.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Ja bih se osobno odlučio na i5-icu, kad većeš kupuješ stroj za te pare, kupi pravu stvar.
    RAM se prilično lagano nadogradi, ima hrpa tutoriala po netu. U biti sva periferija bi trebala raditi sasvim normalno na OSX-u, dakle svi Logitechovi miševi se podrazumijevaju. Osobno Magic Mouse mi nije sjeo... probaj ga pa ćeš vidjeti.

I da, na tom stroju će ti Adobe paket vrtiti sve bez problema, RAM eventualno kasnije nadogradiš na 8GB, mislim da ti je zasada 4GB sasvim dovoljno.

komentari??
    bok!
  • Ako imas novce za i5 onda nemas sta odlucivat,ali ako ides grlom u jagode to jest ako su ti oci vece od guzice onda bi ti bio dovoljan i duo.
    Naravno ,ako se bqvis time sto kazes i komp ti treba na duze vrijeme onda nemS sta odlucivat izmedju ta dva.
    Znaci uzmi i5.
    Sto se tice misa dobio si najbolje odg.od djecaka iznad.
    Ovaj appleov je stvarno niakakv.
    Sto se tice rama ,onolko koliko dobijes s kompom ce ti bit dovoljno a ako budes nadogradjivao spremi se na jos 200 do 300 eura za ram.
    Jel kupujes to novi u trgovini ili polovni.?
  • hvala na odgovorima...budem vidio jos s lovom kad se vratim s mora...vjerojatno će bit za i5 na kraju...

a ono...planiram kupit novog bez PDV-a...mislim da ispadne nekih 12.300kn...ali otvoren sam za sve prijedloge :D
  • "GoRk" said:
    hvala na odgovorima...budem vidio jos s lovom kad se vratim s mora...vjerojatno će bit za i5 na kraju...

a ono...planiram kupit novog bez PDV-a...mislim da ispadne nekih 12.300kn...ali otvoren sam za sve prijedloge :D

Ja sam se rapitivao i dobiš popust 5% za cash + 10% pošto si student grafičkog fakulteta. Ne znam da li si to znao, pa eto...
  • Ako bude uzimao na firmu, a napisao je bez PDV-a, onda ne vrijedi edukacijski popust.
  • čuo sam da su neki uspjeli bez PDVa uzet i dobili još i EDU popust ;) ali ne mogu se sjetit tko i kada :(