Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• CooL
  • lorena
  • djgagy
  • Dr Beast
  • Shinobi
  • TCvetkovic
  • independent
  • mario_kevic
  • 15_cro_05
  • saint
  • emanuel
  • NotoriusBIG
  • siiNke
  • tome0330
  • mkladaric
  • 000000000
  • mackkris
  • mican
  • Iwaa
  • micho0305

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
wonna be snow leopard
  • evo,,pošto sam si priuštil snow leopard-a , namjeravam si izbrisati windblowse i installirat ga..no..imam poteškoća pri nalasku drivera za svoj laptop Acer Extensa 7220.
    Pa evo zanimaju sljedeća dva pitanja:

Dal je moj laptop dosta jak za apple??
    Dali će mi apple sam potražiti drivere i sam ih installirat ili ću ih mukotrpno morat tražit??

evo mojih specifikacija laptopa i lista drivera:

Intel Celeron 550 @ 2.0 32bit operating system
    Ram: 2 Gb
    Mobile Intel 965 express chipset - matična
    TSST corp CDDVDW TS-L632H ATA device - dvd pržilica
    Broadcom 802.11g - wireless adapter
    Broadcom NETLINK Gigabit ethernet - mrežna
    zvučnu mi pokreće Realtek

Unaprijed hvala na odgovorima!!
    Post edited by Unknown User at 2010-06-23 10:14:55
  • 11 Komentara sorted by
  • "angyvz" said:

Dali će mi apple sam potražiti drivere i sam ih installirat ili ću ih mukotrpno morat tražit??

? Od kud bi ti Apple trazio drivere?
    Intsliras OSX na neoriginalni hardver i sve sto radis morati ces raditi sam i to sto ces sloziti (ako slozis) nema veze sa Appleom niti oni igdje garantiraju da ce sistem raditi na necemu osim na njihovim strojevima. Znaci pripremi se na puno kopanja po forumima i isprobavanja uz vrlo upitne rezultate ili kupi Apple stroj pa uzivaj ;)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • no pa naprimjer kad vistu installiraš ona u sebi ima već neke drivere tako da se netrebaju tražiti ali je update preporučen..tako sam i mislio možda apple ima neko takvo riješenje..
  • "angyvz" said:
    no pa naprimjer kad vistu installiraš ona u sebi ima već neke drivere tako da se netrebaju tražiti ali je update preporučen..tako sam i mislio možda apple ima neko takvo riješenje..

Ocigledno bas ne razumijes da OSX nije napravljen za hrpu raznog hardvera nego iskljucivo za Apple masine i za njih normalno da ima drivere ugradjene, za ostalo nema. Sam pojam "instalacija drivera" kod macova ne postoji tj. sve se automatski upgradea preko updatea za OSX ili updatea za doticni stroj ali nesto kao otici na Nvidia site, skinuti drivere i sam ih instalirati ne postoji. Na srecu! :D
  • hrabro si ti to kupio SL :D
    pa mogao si malo informacija prikupiti prije. racunaj da ces se sad dobro namuciti a rezultat ce i dalje biti upitan.
    ugl da znas traziti, ono sto sad ti pokusavas napraviti pucki se zove hackintosh, pa sad malo proguglaj i nadji si neku listu kompatibilnog hardvera i nacin na koji ce ga OSX prepoznati. ajd mozda budes imao srece pa nakon odredjenog truda sve to proradi. nemoj odustati, ali drugi put se definitivno informiraj bolje prije nego sto izvuces pare iz novcanika!
  • poludio forum, greska!
    Post edited by kinsif at 2010-06-21 18:54:03
  • x2
  • kinsif cekaj, ti mislis da je covjek kupio original SL? Zapravo kad procitam jos jednom prvi post i vidim da si ga je "priustio" tako i ispada :shock:
  • hehe,,no priuštio sam si ga..ništa dalje ne govorim,.no,,vidim po odgovorima da je najbolje isprobat pa vidjet..mislio sam možda je tko od vas prelazio iz win na mac pa me zanimalo,,
  • Vidim da nis ne kuzis... Snow Leopard kojeg si ti kupio se ne moze bez puno hackiranja instalirat na obican PC. Taj Snow Leopard je namjenjen instalaciji na prave Macove (iMac, Mac mini, Mac Pro, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro) koji imaju instaliran Tiger ili Leopard. Objasni malo pitanje bolje, sigurno ti netko moze pomoci ako bolje postavis pitanje.
     MacBook 13" (white, Mid-2009) 2,13GHz, 2GB, 320GB
     iPod touch 3. gen 32GB
     iPhone 4 16GB
  • ok..onda da bolje postavim pitanje..

Kako da si installiram na ne-appleov proizvod appleov proizvod hehe..imam acer extensa 7220 i želim iz win na apple..moguće je,to znam jer je sve moguće al kako??
  • Na http://www.insanelymac.com/ imaš forum. Vrlo vjerojatno imaš i guide za svoj lap, ili neki slični model.
    Čeka te puno čitanja, isprobavanja i muke dok ti sve ne proradi. Govorim iz prve ruke. Također, mogu ti odmah reći da UEX nikad neće biti isti kao na originalnom Apple hardwareu.