Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6369)

• DjBeNI
  • mmike
  • SkiSan
  • jedan.tamo
  • monotag
  • srtwt
  • Nick
  • asafa972
  • Graba
  • dnbstudio
  • wordpress2011
  • Ficek
  • tomasso
  • deYo
  • Klaudio
  • fishbone_hr
  • kinsif
  • Tomek585
  • route00
  • HaBo

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Nakon upgrejda na iOS 4 ne radi 3g
  • Zanima me ima li još tko ovakav problem? Nakog upgrejda na iOS4 prestala je raditi 3g i edge konekcija (radi samo wifi). Riječ je o t-mobileovom iphoneu na t-mobileovoj mreži sa i150 paketom.

Probao sam "reset network settings", factory reset (reinstalaciju), paliti gasiti sve i svašta i bez rezultata. Počeo sam sumnjati da nešto nije u redu sa settingisima za t-mobile koji dolaze sa novim OS-om pa me zanima jesam li ja jedini koji ima ovakav problem ili nas ima više?
    Post edited by Dottore at 2010-09-19 15:37:57
    Admin
  • 36 Komentara sorted by
  • "tmilovan" said:
    Zanima me ima li još tko ovakav problem? Nakog upgrejda na iOS4 prestala je raditi 3g i edge konekcija (radi samo wifi). Riječ je o t-mobileovom iphoneu na t-mobileovoj mreži sa i150 paketom.

Probao sam "reset network settings", factory reset (reinstalaciju), paliti gasiti sve i svašta i bez rezultata. Počeo sam sumnjati da nešto nije u redu sa settingisima za t-mobile koji dolaze sa novim OS-om pa me zanima jesam li ja jedini koji ima ovakav problem ili nas ima više?

T-mobile ima automatsku konfiguraciju APN-a Probaj se spojiti na unlockit.co.nz pa spremiti custom profile u kojem si ručno dodao APN na telefon
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • vidiš dobra ideja. probam, pa javim jeli proradilo.
    Admin
  • Upalilo :).
    Admin
  • "tmilovan" said:
    Upalilo :).

Slična situacija prijer mjesec dva sa prvom iOS 4.0 betom :) ajde neka je pomoglo
  • Pa nemoguće da smo samo mi imali taj problem.
    Admin
  • "tmilovan" said:
    Pa nemoguće da smo samo mi imali taj problem.

Ma znam ja još 3 slučaja :) nije izolirano - ima veze sa custom profilima
  • meni isto tako bilo....
    jel vam sad nudi da saljete mms!?
  • "Luka" said:
    [quote="tmilovan"]Zanima me ima li još tko ovakav problem? Nakog upgrejda na iOS4 prestala je raditi 3g i edge konekcija (radi samo wifi). Riječ je o t-mobileovom iphoneu na t-mobileovoj mreži sa i150 paketom.

T-mobile ima automatsku konfiguraciju APN-a Probaj se spojiti na unlockit.co.nz pa spremiti custom profile u kojem si ručno dodao APN na telefon[/quote]

jel možeš molim te malo objasnit kako ovo sredit?

jer imam isti slučaj, ne radi mi 3g ni edge...

što se tiče tih profila, prije updatea sam imao od eduroama profil za spajanje na wifi, jel to ima kakve veze?
  • Ne bi trebalo imat, al moguce da je neki bug vezan uz to. Odes na unlockit.co.nz u Safariju na iPhoneu stavis custom APN "web.htgprs".
  • problem je što mi se safari samo očitava, sve aplikacije koje trebaju 3g ili edge se samo očitavaju, a pristup wifi-u nemam nigdje u blizini :(
  • Onda skini iPhone Configuration Utility, u njemu napravi novi profil, ispuni sva polja koja moras (ime i identifier samo valjda, nebitno sta ces upisat). Odi po advanced i tamo dodaj taj APN i onda spoji iPHone na komp i pukni profil na njega.
  • oprosti što te gnjavim, al možeš molim te malo bolje objasnit.. skinuo sam taj program, i kad idem na create new profile tamo ima miljun toga za ispunit..
  • Znaci napravis novi profil (il ako si ga vec napravio ispunjavaj taj).

U gornjem tabu (General) pod Name upise T-Mobile APN, pod Identifier hr.t-mobile.je.sranje (nije bitno sta ces upisat, samo da bude unikatno u odnosu na ostale profile koje ces eventualno nekad instalirat :)).

Onda ako ti je nizak prozor scrollas malo dole do zadnjeg taba (Advanced) i tamo kliknes Configure, pa upises web.htgprs pod Access Point Name (APN), ostalo ostavis prazno.

Spojis iPhone na komp, pojavit ce ti se s lijeve strane u tom iPhone Configuration Utilityu isto kao sto se pojavi u iTunesima pod DEVICES. Klikni na njega. Ako imas postavljen passcode, otkljucaj prvo uredaj (na uredaju) pa u programu klikni na Configuration Profiles tab i tamo pokraj probila "T-Mobile APN" (il kako si ga vec nazvao) klikni install. Potvrdi na uredaju (2 puta ce te pitat) i provjeri jel radi net pa javi.
  • "ficho" said:
    Ne bi trebalo imat, al moguce da je neki bug vezan uz to. Odes na unlockit.co.nz u Safariju na iPhoneu stavis custom APN "web.htgprs".

Pozdrav,
    novi sam na forumu. Zanima me dali pod carrier trebam odabrat nešto ili da ostavim "blank".
    Hvala
  • Blank.
    Admin
  • I ja imam taj problem. Napravio sam ovo sa iPhone Configuration Utility-em al mi ne radi i dalje MMS.Nema ni opciju za ukljuciti u postavkama poruke.
  • puno hvala gosp. Fichi sa configuration utility 3g je proradio, sad samo neznam kako mms nastimat. unaprijed hvala
  • Morat cemo zamolit nekoga tko ima jailbreakan uredaj s 4.0 i radi mu sve na T-Mobileu da izvuce original TMobileHR.ipcc pa cete ga probat ubacit s iTunesima (shift+update na win ili alt+update na os x pa odabrat file) i resetirat uredaj.

Ako vam .ipcc fileovi u open dialogu budu zasivljeni, na Macu u Terminalu upisete
    defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool TRUE

ili na Windowsima u command promptu
    "C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1

Pa resetirate iTunes i probate ponovno.

Takoder, reset network settings nadam se da ste svi probali?
  • Imam isti problem ali mi nece uopce otvori unlockit.co.nz, spojen sam na wireless i net radi.
    MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • "songoku" said:
    Imam isti problem ali mi nece uopce otvori unlockit.co.nz, spojen sam na wireless i net radi.

isti problem. Ajde ficho pomagaj.
  • Ovi majmuni iz T-Mobila nista neznaju.Vele da je u Appleu problem.Najrađe bi vratil na 3.1.3. dok se to ne poslozi sve.Ak neko skuzi kak to ide nek objavi.

HVALA!
  • Pa jesam vam opisao postupak s configuration utilityem nekoliko postova prije? Citajte malo.
  • Mene samo zanima kak naštimati MMS.Internet je proradio. Nemam
    Uopče za uključiti u opcijama. Dal je to zato što nema mrežnih postavaka
    Ili je problem s softwerom?
  • I to sam vec opisao.

Nego, vi kojima se to dogada:
    1. jeste imali JB-an uredaj i/ili neki custom profil il carrier bundle?
    2. jeste radili update ili restore?
    3. jeste vracali backup?
    4. jel ima tko od vas trenutno jailbreakan taj uredaj s 4.0?

Dajte sto detaljnije odgovorite na ova pitanja a probamo izolirat problem.
    Post edited by ficho at 2010-06-25 10:15:59
  • Bio je jailbreak na 3.1.3. Prije updatea. Sve su postavke bile orginal i sve je prije radilo.
    Napravio sam restore resetirao mrezne postavke.
    Cak sam i stavio ios 4 jos jednom rucno nakon cega radi 3g/GPRS ali nema MMS.
  • Jesi vracao backup i jel ti trenutno jailbreakan uredaj? Da zavirimo u carrier bundle...
  • Prvi put se javljam pa vas sve skupa lijepo pozdravljam.
    Da se nadovežem na ovu temu oko problema sa mms porukama, jer i sam sam imao taj problem od kad sam stavio IOS 4.0, mms poruke jednostavno nisu prolazile, kad sam tražio postavke preko onog t-mobile broja dobio sam poruke kako moj uređaj ne podržava mms. Kako više nisam znao što napraviti resetirao sam sve postavke na iphonu, pokušao ponovo nakon toga poslati mms i zamislite proradilo od prve :-). Eto pa možda neko ko ima isto taj problem, a nije resetirao uređaj neka pokuša to, možda pomogne.
  • Vratio sam backup i nema jailbreaka.
  • napravio sam ovo sve, opet isto,
    al meni je caka, ne znan da li postoji topic ili nešto, meni se mreža konstantno gubi, znači iz ničeg u puni signal i e ili 3g, pa opet ništa,
    kad sam bio starom os-u, to se dešavalo samo pri paljenju uređaja i to najviše pola sata, sad jučer popodne kad sam updateao stalno je u tom mode-u,
    probao sam svašta,
    da li je možda do sim kartice? nije mi jasno, ali vi ćete znati sigurno. hvala.
  • evo sam sam vidio, radi se o sim kartici. moram uzeti novu, stavio sam sad sim od drugog usera i radi samo tako.
  • Konacno radi.Napravio sam reset telefona i izbrisao sve iz telefona,pa sam napravio restore bez backupa i sve radi.Znaci dodao sam ga ko novi uređaj i poslje sve rucno synkao. Backup je valjda uvjek stavljao jedno te isto, znaci neku gresku.Neznam el postoji sta jednostavnije al ovo je upalilo.
  • Meni je pomogao unlockit.co.nz, 3G i Edge su proradili, ali MMS još uvijek ne radi.

Imao sam Spirit JB (3GS, 3.1.3 s novim bootromom), napravio sam restore + upgrade.

Kod 3G i Edge je očito bio problem s APN-om, što bi moglo uzrokovati da MMS ne radi?
  • Meni je i MMS proradio.
  • dali si mms dobio nakon koristenja unlockit.co.nz ili nakon restorea? hvala
  • Tek nakon restorea.Sve sam probal al nije islo. Valjda je u beakupu bila neka greska pa je uvjek radil jedno te isto.Poslje mi nije ni trebal unlockit.co.nz ili tak slicno. Sve sam rucno stavil nazad preko iTunesa jedino album kamere si spremi prije pa da mozes nazad vratiti.
  • Evo da ja podijelim moje iskustvo s navedenim problemom. Restorao sam svoj iPhone 3G na iOS4 i odlučio napraviti i jailbreak s redsn0w-om. Sve mi je prošlo u redu ali mi se kao i nekima ovdje pojavio problem s pristupom na internet kao i MMS-om, a i tethering mi je nestao iz izbornika. Uglavnom nakon tri četiri clean restora došao sam do zaključka da ukoliko se ide redoslijedom: restore-jailbreak-restore from backup, negdje dolazi do problema oko postavki za carrier odnosno pristup netu preko 3g-a i tada iTunes stalno javlja update carrier settings koji ne rješavaju ništa. Ali ako se ide redoslijedom: restore-restore from backup-jailbreak, tada tog problema nema.