Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• tequin
  • Vanja VKTR
  • Dariobo
  • Wikiboo4
  • ivaninho
  • vanjichh
  • hrca10
  • ante08
  • merfi
  • fishbone_hr
  • Boom22
  • Kid-A
  • mmike
  • IIvor
  • tome0330
  • Boom-Apps
  • bignjato
  • Boro
  • monty_pirate
  • struja

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Pozivanje prvog viewa iz drugog viewcontrollera
  • Pozdrav svima, nadam se da će te mi uspjeti barem malo razjasniti kako i što, siguran sam da maestralno griješim pa trebam stručno mišljenje.
    Naime, imam dva viewcontrollera skupa sa svojim nibovima ono što želim je pozvati iz druge klase funkciju koja se nalazi u prvoj klasi, problem je u tome da uspijem pozvati tu funkciju ali jedino što mi se vidi da je napravljeno je NSlog koji se ispiše na konzoli (koji sam stavio u tu funkciju da znam da je funkcija pozvana)

primjer:

PrviViewController.m

-(void)funkcijaZaCrtanje:(NSString*)ulazniTekst {
    NSLog("Funkcija je pokrenuta");
    /* ovdje je kod koji crta nešto na nibu za koji je taj viewcontroller zadužen */
    }

DrugiViewController.m
    -(void)ukljuciFunkciju:(id)sender{
    PrviViewController *nesto = [[PrviViewController alloc] init];
    [nesto funkcijaZaCrtanje:@"PokaziSve"]
    }

Uglavnom kad izvrsim tu funkciju u samom PrviViewController.m znači bez pozivanja izvana npr.
    [self funkcijaZaCrtanje:@"PokaziSve"]
    sve se uredno prikaže, ali čim pokušam pozvati tu funkciju iz DrugiViewController.m sve što vidim je samo "Funkcija je pokrenuta" na Konzoli

Nisam više pametan što da radim...
    Post edited by Unknown User at 2010-06-24 20:35:28
  • 3 Komentara sorted by
  • Ako tvoj viewcontroller ima NIB, onda mu to moraš reći u inicijalizaciji:

umjesto

PrviViewController *foo = [[PrviViewController alloc] init];

ti treba

PrviViewController *foo = [[PrviViewController alloc] initWithNibName:@"PrviViewController" bundle:nil];

pri tome @"PrviViewController" označava ime NIB-a (datoteka se zove PrviViewController.nib, odnosno PrviViewController.xib).
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Ma kakve to veze ima netvis? @devel0p3r kako to mislis pozivas iz drugog VC funkcije iz prvog? Jel prvi delegate drugog ili sta, daj malo detalja o strukturi aplikacije.
  • Stvar je takva da u početku je bio PrviViewController i nib i kasnije se zbog proširivanja aplikacije javila potreba za novim pogledom (Viewom) sa pripadajućom klasom koja bi kontrolirala neke stvari (specifično u novoj klasi se nalaze UISwitchevi koji pale odnosno gase određene funkcije u PrviView)

Ako imate kakav prijedlog da to nekako bezbolnije izvedem ili elegantnije otvoren sam za sve prijedloge. (Hvala za ove postove iznad)